Taistelu ja sissimuonat

koponen

Kenraali
Lahjoittaja
ELSO 2.0
Ach. Kirjoitin puutteellisesti. 24 h koeponnistus takana. Onhan se mairittelevaa että ylipäällikkö baikal itse toivottaa jatkoa, mutta tässä vaiheessa vielä ajetaan sisään pelivälineitä ja huollon järjestelyjä. En usko raportoivani reaaliaikaisesti sitten varsinaisen suoritteen aikana.
 

baikal

Supreme Leader
Lahjoittaja
Ach. Kirjoitin puutteellisesti. 24 h koeponnistus takana. Onhan se mairittelevaa että ylipäällikkö baikal itse toivottaa jatkoa, mutta tässä vaiheessa vielä ajetaan sisään pelivälineitä ja huollon järjestelyjä. En usko raportoivani reaaliaikaisesti sitten varsinaisen suoritteen aikana.
Noin se pitääkin, lähtökohta ollee se, että 24h veto valmistaa 48 h vetoon jne. Kannattaa kokeilla ja ottaa kokemuksista vaari. Oman kokemukseni mukaan viime hetken säätöjä ei kannata tehdä, jos ei ole pakko. Aina tahtoo tulla ongelmia, kun jotain säätää viime hetkeen. Kiinnostava case, voisit hieman valottaa lisää. Oi niitä aikoja, kun oma vatsani oli kuin loppuun ajetun ajokoiran maharuoto, olemukseni henki sudenolemusta, parta kasvoi kohinalla, suorastaan jymisten, suonissa virtaili tulista voimaa ja hormonirynnäköt pitivät valveilla kevyesti vuorokauden, ohhoijjaa, nyt on tyytyminen enempi teoriavoittoisiin yritelmiin, joista myös foorumimme saa osansa, etten sanoisi ansionsa mukaan.

Kolmen vuorokauden vetoon kannattaa varmasti grammailla hieman muutakin kuin ruokia, kannattaa harkita hyvin tarkoin kaikki kantoon tuleva, kolmessa vuorokaudessa asiat kertautuvat niin perhanasti. Ennakkotankkaus on myös tärkeä juttu. Kun lähtee liikkeelle vähän "ähkyisenä", se auttaa paljon.
 

koponen

Kenraali
Lahjoittaja
ELSO 2.0
Juu, minulla on näitä lyhyitä vetoja takana kyllä paljonkin, lappu rinnassa urheiltukin, ja sitten vaeltelua sun muuta patikointia. Mutta nimenomaan tämä välimaasto, eli "pakkotahtinen" meneminen pidempään kuin 12 h on vieraampaa. Siksi reenailu. Muu varustus on kyllä niin ultraa että on titaania ja avaruusajan tekstiiliä. Pitäydytään kuitenkin muonissa. Chili bullet meal on oikein hyvän makuista ja helppoa syötävää, kunhan voi juoda vettä samalla. Kuivanakin kokeilin, aika kakomista varsinkin jos on valmiiksi kuiva suu.
 

Ikarus

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Hienoa, että Leijona Cateringilla on asia hyvin hanskassa.. Tätä voi jokainen pohdiskella, saadaanko muutamia satojatuhansia sissimuona pakkausia ulkomailta hetkessä, jos kakka on oikeasti ja kunnolla alkanut roiskahdella tuulettimeen.


Pakkaukset toimittava Leijona Catering Oy on kilpailuttanut sisällön. Kehitysjohtaja Petra Savolaisen mukaan kotimaisuus on yhtiön tärkeä valintaperuste, mutta hinta ja toimitusvarmuus ajavat sen edelle.

"Jos äkkiä tarvittaisiin satojatuhansia pakkauksia, ne on pystyttävä toimittamaan", Savolainen selittää. Suomalaisia valmistajia etsitään kyllä koko ajan ja pyritään kehittämään tuotteita heidän kanssaan, hän jatkaa.


Myös Suomen armeija luottaa tällä hetkellä Kauko-Idän tuotteisiin; sotilaille jaettava sissimuona-annos on kokonaan ulkomailta. Vedellä jatkettavat ruokajauheet ja proteiinipatukat on ostettu Ruotsista, nenäliinat ovat Unkarin tehtailta, sissimuonapakkukseen kuuluva purukumi tulee Turkista ja jopa Suomen puolustusvoimien ikoninen ruotsalaisperäinen näkkileipä on valmistettu Saksassa.

Syy on edellä mainittu hintojen kilpailutus; suomalainen ruoka ja tarvikkeet ovat kalliimpia kuin ulkomailta tuodut. Sissimuonan puolustusvoimille toimittava Leijona Catering Oy tosin pitää kotimaisuutta tärkeänä valintaperusteena; mahdollisen sodan aikana toimitukset ulkomailta voivat olla mahdottomia ja silti Suomen sotilaat tarvitsevat sissimuonansa, mutta rauhan vielä vallitessa hinta ja toimitusvarmuus vievät äitiyspakkausten lisäksi myös sissimuonan tilaukset ja suomalaisen veronmaksajan rahat ulkomaille.

Suomen puolustusvoimat ja Rajavartiolaitos tilaa vuosittain reilut satatuhatta taistelumuona-annosta ja äideille jaetaan noin 30.000 äitiyspakkausta, joten kyseessä ovat suuret rahat, jotka ovat poissa Suomen taloudesta.

http://asfalttikukka.blogspot.fi/

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka-ja-talous/kokoomuksen-koski-pitää-suomen-armeijan-ulkomaista-sissipakkausta-valitettavana-ja-epäloogisena-1.143935
 
Top