baikal kirjoitti:
Onko poliittisella johdolla pelivälineitä, jos armeijan suorituskykyisin osa on pilkkeinä tiesmissä ja pääkaupunki on saarrettu maalta mereltä ilmasta informatiivisesti vedet poikki sähköt poikki puolimiljoonaa kansalaista sodan jaloissa jne.jne. ja kasakkapojat huuhtelee kuraisia saappaitaan Lauttasaaren visvaisilla rannoilla?
Ja kun kaikki ei ole vain meidän tahdostamme kiinni. Miten hyökkääjän tavoitteet muuttuvat just sillä hetkellä, kun puolustajan suorituskykyisin osa armeijasta on katsottava olevan pilkkeinä? "Tyytyykö" se enää vähempään kuin kohteen täydelliseen alistamiseen?
Miten sitä pitää toimia jos vastassa on ylivoimainen suurvalta vastustaja ja käytössä on suuret määrät rajoitetun suojan, liikuntakyvyn ja tulivoiman omaavia yksiköitä ja vain vähän liikuntasotaan kykeneviä sopivia mekanisoituja pumppuja?
A. Onko oikea ratkaisu päättää etukäteen, tässä menee vihollisen etenemisen raja ja päättää että siellä käydään ratkaisutaistelu.
B. Vaihtaa maata ja etäisyyttä aikaan ja päästää vihollinen melkein tavoitteelleen kokoajan kuitenkin vihollista huonon liikkuvuuden omaavilla yksiköillä kuluttaen. Sen jälkeen kun "Kremlin sipulit" näkyy asetutaan jäykkään puolustukseen ja isketään liikkuvilla yksiköillä pitkiksi venyneisiin sivustoihin.
Vähän epäilyttää jos vihollista ryhdytään lyömään noin aikaisessa vaiheessa? En nimittäin usko, että suurvaltavihollisen salamasotaliikeen pysäyttäminen olisi yhtään helpompaa kuin vuonna 1944. Silloinkin vihollisen etenemisen syvyys yllätti kaikki suomalaiset.
Kumpi noista toimintamalleista on sitä vihollisen aliarvioimista ja "oman tahdon" noudattamista? Annetaan tilaa ja lyödään sitten. Toki noi on noita Mansteinin kikkailuja. Kymijoki on voittamaton puolustuslinja missä suomalainen sotilas seisoo ja
kuolee.
Minun puolestani vihollisen sotilas voi liuotella maihareistaan paskoja vaikka Karhupuistossa ja tehdä sen homobaarin shamppanjalla. Kunhan lopullisena osoitteena on joukkohauta tai suomalainen sotavankileiri.