Lusun kanssa en saanut sitä ikinä toimimaan, aina oli olkaimet kainaloissa. On tuon M05 kyllä ihan eri maasta, ja sekin on jo "vanha"
Asensin itse tetsariin rintaremmin juuri tuon ongelman vuoksi. Helppo homma, suuri apu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Lusun kanssa en saanut sitä ikinä toimimaan, aina oli olkaimet kainaloissa. On tuon M05 kyllä ihan eri maasta, ja sekin on jo "vanha"
Asensin itse tetsariin rintaremmin juuri tuon ongelman vuoksi. Helppo homma, suuri apu.
Ilmeisesti tehtävä on taistelupelastaja. Setti näyttää pääpiirteittäin hyvältä ja toimivalta, mutta kehitysidena seuraavaa:No niin. Uusi sotasetti on kasassa. Tuli sitten päivitettyä kantolaitejärjestelmää neuvojen perusteella.
Warrior DCS PC NIJ IIIA etu-taka-sivupaneeleilla, jossa runkona jo vanha ja vakiintunut chicom-chestrig kokoonpano eli lipastaskut ja kaksi heitetaskua. Kaveriksi yleistyökalu ja admin-pouch tarvittaville merkeille
Ja se Warriorin PLB battle belt leveillä ja ohuilla henskeleillä. Henskelit kantavat mukavasti CLS rip-off laukun, kahden 1l kenttäpullon sekä dumpin kuormaa. Pikanttina yksityiskohtana mainittakoon että kenttäpullojen mukana kulkee vedenpuhdistustabletteja noin 30l vesilitran putsaamiseen "jallamadoista".
On muuten aivan helvetin mukava kokonaisuus kantaa täydellä kuormalla. Kiitokset herroille @Kapiainen ja @Aarne1 viisaista neuvoista ja kiitos itselleni että oli viisautta kuunnella teitä.
Katso liite: 33442
Ilmeisesti tehtävä on taistelupelastaja. Setti näyttää pääpiirteittäin hyvältä ja toimivalta, mutta kehitysidena seuraavaa:
- Monitoimityökalu vyölle, jolloin se on aina päällä line kit ajattelun mukaisesti.
- 1 tai 2 rynnäkkökiväärin lipasta vyölle, jotta aseeseen on saatavilla varalipas myös silloin, kun päällä ei ole suojaavaa elementtiä.
Joo, ehkä tämä.on yksi niitä asioita joissa ei kannata halpaan kopioon sortua.Saamari kun tuo himottaisi, mutta se hinta. Tottakai brändi takaa myös laadun, noihin Kiinan kopioihin en koske, joita markkinoilta myös löytyy.
Omasta puolestani allekirjoitan täysin ja suosin line - ajattelua ilman muuta.@vastarannankiiski Ymmärrän pointtisi ja noin sen tulee taistelukentällä ollakin. Ase ja tärkeimmät varusteet ovat korkeintaan kädenmitan päässä.
Line kit ajattelun monikäyttöisyyttä haluan selventää seuraavalla esimerkillä.
Joukkosi on levossa tai jv-taistelua kevyemmässä tehtävässä kotialueella tai paikassa, jossa suora vihollistoiminta ei ole todennäköistä, mutta kuitenkin mahdollista vihollisen ilmatoiminnan tai erikoisjoukkojen takia. Sodan ajan olosuhteet huomioiden aseen tulee kuitenkin olla jatkuvasti mukana majoitustilasta poistuttaessa.
Päätät lähteä sotilaskotiautolle kilometrin päähän tai suoritat tukikohtapalvelusta pilkkoen ja kantaen polttopuita 200 metrin päässä teltalta
Haluatko, että varusteinasi on
1. Pelkkä ase poikittain selässä ja mahdollisesti ensiside, tupakat ja lompakko maastopuvun taskuissa.
2. Kevennetty taisteluvarustus ts. battle belt eli juomapullo, ensiapuvälineet ja ase.
3. Em. kevennetty varustus, johon lisätään yksi tai kaksi varalipasta ajatuksena lisätä toimintakykyä ja tulivoimaa tilanteessa, jossa joudutaan kuitenkin käyttämään asetta pitäen varustus edelleen kevyenä. Yksi lisälipas lisää varustuksen painoa runsaan puoli kiloa tuplaten käytettävissä olevan ampumatarvikemäärän.
4. Täysi taisteluvarustus suojavarusteineen.
Line kit ajattelu mahdollistaa varustuksen optimoinnin eri uhkatason tilanteisiin siten, että mukana on kerrallaan aina tarpeellinen, mutta ei ylimääräistä.
Line 1 sisältää siis ainakin ensiapuvälineitä ja nestettä. Kyseessä alin taso, joka mahdollistaa hengissäsäilymisen ja lyhyen aikaa toimintakykyisenä selviämisen.
Line 2 sisältää pääosin taisteluvarustuksen eli koostuu pääosin suojavälineistä ja ampumatarvikkeista.
Line 3 sisältää toimintakykyä ylläpitävät elementit, joita ei välttämättä tarvita lyhytkestoisessa (tunteja) toiminnassa, mutta jotka ovat taistelijalle välttämättömiä toimintakyvyn osalta jo ensimmäisen vuorokauden aikana. Käytännössä päiväreppu.
Eli siis ruokailuvälineet, ruoka, lisää nestettä ja ampumatarvikkeita ym. Line 3 kuuluu partioidessa käytettävään varustukseen, mutta ei direct action toimintaan.
Line 4 sisältää käytännössä tukikohtavarustuksen majoitusvälineineen ja vaihtovarusteineen.
Vaihtoehtoisia toimintaympäristöjä halulle ja tarpeelle käyttää kevennettyä, mutta jonkinlaisen taistelukyvyn takaava varustusta on vaikka kuinka.
Tärkeintä on kuitenkin koota käytettävä varustus omaan tehtävään sopivaksi ja jos se on kokeiltu ja hyväksi havaittu, niin ei sitä pidä pelkän netissä ilmaistun mielipiteen takia muuttaa. Mission drives the gear.
@vastarannankiiski Ymmärrän pointtisi ja noin sen tulee taistelukentällä ollakin. Ase ja tärkeimmät varusteet ovat korkeintaan kädenmitan päässä.
Line kit ajattelun monikäyttöisyyttä haluan selventää seuraavalla esimerkillä.
Ai että kun minä sitten tykkään tästä asenteesta jota @vastarannankiiski edustaa, olkoonkin sitten vallitsevan mielipiteen mukaan kerettiläistä paskaa. Vaikka itsellänikin on PC+BB+päiväreppu ovien potkimista varten olen siltikin täsmälleen samaa mieltä siitä, että kaikkeen touhuun se ei sovi.
Muistelen jotain kirjaa ( taisi olla vietnamin MACV-SOG) jossa puhuttiin mitä jannuilla oli kaannossa. Ammuksia, kranaatteja, miinoja, puukkoja, KKoon vöitä, radion vara-akkuja jne ei ns. Henkilökohtaista tavaraa. Riitti varmaan alice-repun sivutasku omille sukille ja kalsareille ja toisessa oli sitten ne karsitut MREet. Näin syvän rauhan aikana pääsee unohtumaan tuollaiset "pakon sanelemat" extrat.
Muistelen jotain kirjaa ( taisi olla vietnamin MACV-SOG) jossa puhuttiin mitä jannuilla oli kaannossa. Ammuksia, kranaatteja, miinoja, puukkoja, KKoon vöitä, radion vara-akkuja jne ei ns. Henkilökohtaista tavaraa. Riitti varmaan alice-repun sivutasku omille sukille ja kalsareille ja toisessa oli sitten ne karsitut MREet. Näin syvän rauhan aikana pääsee unohtumaan tuollaiset "pakon sanelemat" extrat.
Katso liite: 33466Katso liite: 33467
Train as you fightTäällä on jo monesti puhuttukin siitä, miten tyhjillä lippailla ja ilman muutakaan tappovehjettä treenaaminen antaa väärän kuvan monestakin hommasta. Onneksi tähän on lääkkeet, eri asia sitten on halutaanko niitä käyttää.
Vajaa kymmenen vuotta sitten paheksuttiin ihan kamalasti sitä kun erään porukan haluttiin käyttävän luotisuojalevyjä vaikka sellaiset eivät tuohon aikaan kuuluneet jaettavaan materiaaliin. Perustelin asiaa sillä, että levyjen paino vastaa aika lailla lippaiden, kranaattien tms. kaman painoa. Ei auttanut, miehet eivät kuulemma jaksa ja loukkaantumisriski kasvaa. Vitutti kovin.
No, en tiedä mitä teet harjoituksissa, mutta minä en keksi yhtäkään sotilashommaa jossa järkevin minimivarustus olisi kypärä + PC + battle belt + ase.Kyllä mulle kit-line ajattelu on tuttua. Omaan harjoitusvarustukseen sillä vaan ei ole ollut enään vuosiin tilanteenmukaisissa harjoituksissa merkitystä, sen soveltamisella käyttöön ei ole ollut tarvetta. Minimivarustus päällä tai vierellä on taisteluvarustus ilman päiväreppua eikä mitään vähempää.
Ja jos nyt jostain kumman syystä voisin heilua ilman PC:tä päällä tai lähimaillakaan, pelkällä battle beltillä ja aseella, niin sitä varten voin laittaa sen kaksi lipasta palveluspuvun takin taskuun tai reisitaskuun, eli sitä varten ei tarvitse siirtää lipastaskua PC:stä battle beltiin mihin se ei edes oikeastaan mahdu minulla kunnolla.
Oma line-kit on:
1. Kypärä, PC, Battle belt, ase
2. Sama kun edellinen + päiväreppu
3. Sama kun edellinen, mutta rinkalla johon päiväreppu on kiinnitettynä
No, en tiedä mitä teet harjoituksissa, mutta minä en keksi yhtäkään sotilashommaa jossa järkevin minimivarustus olisi kypärä + PC + battle belt + ase.
Jokaisessa hommassa minkä tiedän, on ehdottomasti tarvetta edellä mainittua kevyemmälle varustukselle..käytännössä battle belt + (sivu)ase.
Ihan turha lisätä omaa kuormitustaan tehdä kaikki touhut kypärä päässä ja PC tai suojaliivi päällä.
Mutta tietysti jokainen tekee tässä asiassa niinkuin parhaaksi näkee..tosin olisipa hauska nähdä kun lompsit yöllä kuselle tai partiokaverin kanssa tupakalla jne ja vedät lähtiessäsi kypärän päähän, PC:n päälle ja vyön paikoilleen - kun voisit vain laittaa vyön
Miten tuonne suomalainen pääsee mukaan, siis viroonItselläni suurin osa harjoittelusta on ollut jo vuosia Virossa Kaitseliitossa. Kokoonpanossa harjoitus on käytännössä aina soveltava harjoitus, moottoroidun jalkaväen taisteluharjoitus, ja tästä johtuen koko harjoitusaika käytännössä vaaputaan vitutukseen saakka tuossa em varustuksessa. Harjoitusten luonne ja tyyli ei käytännössä poikkea niistä jääkärijoukkojen soveltavista harjoituksista E- ja J-kausilta mihin omassa varusmiespalveluksessa noin 20 vuotta sitten eli "Tilanne on päällä" käytännössä ryhmitysmarssin loppuosasta lähtien ja myös ryhmän harjoittelu tehdään heikäläisessä sa-kokoonpanossa ja mikä tärkeintä, varustuksessa. Varustus on siis jokaisella tehtävänsä jakolistan mukainen, eli kk-taistelijapareilla tietysti kk ja "määrämitta" vöitä ja vaihtopiippuja, sinkomiehillä CG:t rakettipaketteineen ja tulituki-ta:illa tarkkuuskiväärit varusteineen. Kaikkea aktiviteettia kuten kusellakäyntiä, ruokailua tai majoittumista ei toki tehdä tuo varustus päällä, mutta se on aina vähintään siinä vieressä. Jos nyt siihen teltan lähimaastoon aikoo kuselle mennä, niin ase ja vaihtolipas lähtee mukaan. Keskeinen on lähinnä kysymys siitä, kuinka lähelle telttaa kehtaa kusta?
Sanottakoon että meininkin on hieman erilaista niin hyvässä kun pahassakin kun vertaa siihen mitä suomalaisella järjestelmällä on jalkaväkijoukkoihin koulutetulle reserviläiselle tarjota. Itselleni suurin syy liittyä heikäläiseen toimintaan oli juuri tuo edellämainittu, mahdollisuus saada koulutusta jota suomessa ei tarjota. Siteet "etelään" on vahvat ja olen toistaiseksi ollut todella tyytyväinen, vaikka moni reserviläis- ja mpk-aktiivi pitääkin minua maanpetturina, luopiona ja jopa turvallisuusuhkana. Itse pidän itseäni lähinnä "vastarannankiiskenä".
Miten tuonne suomalainen pääsee mukaan, siis viroon