Tampellan tykki-, krh- ja -ammuskehitystyöstä

  • Viestiketjun aloittaja Deleted member 266
  • Aloitus PVM
Näköjään ketjua puhelimella lukiessa on vahinkolainaus ja viestin lähetys tapahtunut. En kyllä mitään viestiä tietoisesti lähettänyt/lainannut. Nakkisormet ja väsymys saa aikaan ihmeellisiä juttuja.

Mielenkiintoinen ketju oli kuitenkin kun nyt sai loppuu luettua. Paljon mielenkiintoista historian tietoutta lisää.
 
Tuttu ilmiö myös jokaiselle sota-aikaisia kranaatteja ampuneelle. Tunnistaa jo tuliasemissa erilaisesta äänestä, jolloin jokainen henkilöstöstä toistaa: "SUOJAAN". Kranaatin lentorata jää enemmän tai vähemmän lyhyeksi kun osa siivistä puuttuu. Sodassa vaarallista, kun lähes aina ammutaan omien yli.

Edit: Suomen kuuluisin rauhanajan pyrstörikko tosin tapahtui Tykistöleirillä elokuussa 1978 ihan uusilla uritetuilla kranaateilla. Siitä lienee veli @veeteetee kin kuullut.
Kesäleireistä ja pyrstörikoista tuli mieleen Rovajärvi Elokuu-77. Ammuimme heittimillä savukranaatteja ja muistelisin niiden olleen tosi vanhoja.
Oliko vika vai ominaisuus, kun lähdön jälkeen melkein kaikki hajosivat tai pyrstö irtosi.
Tuli tietenkin melko erikoisia lentoratoja ja vipellystä.
Heittimet makasivat miltei maata pitkin, joten kranaatin liuttaminen putkeen oli jo jännittävää. Se oli ainut kerta kun olen savuja ampunut ja olen jälkeenpäin miettinyt, että menikö kaikki "by the book"
Tosin näinhän se savu saatiin leviämään hyvin jänghälle.
En tietenkään muista kovin tarkasti näin vanhoja juttuja.
 
Back
Top