Terrorismi

oml

Kapteeni
Aika tragikoomista, eli jos aikoo räjäyttää pommin matkalaukussa kannattaa valita sen verran nuhruinen matkalaukku että sitä ei heti varasteta. Painekattila oli ilmeisesti sentään sen verran halvan oloinen että se ei kelvannut äidille. :D
 

Coffee Man

Ylipäällikkö
Anders Behring Breivik saa halutessaan jatkaa syömälakkoaan vankilassa aina nääntymiseen asti, sanoo norjalaislehti Dagbladetin haastattelema oikeustieteen professori Aslak Syse.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016100222402669_ul.shtml

Sysen mukaan hoitohenkilökunnalla ei ole oikeutta puuttua vangin tilaan, vaikka tämä menisi tajuttomaksi. Vangilla on oikeus kieltäytyä letkuruokinnasta, mutta hoitohenkilökunnalla on velvollisuus kertoa päätöksen seurauksista ja varmistaa, että vanki ymmärtää ne.

Toivottavasti vetää homman ihan tappiin saakka, kun suvakit sitä sun tätä ja vankilassakaan ei ole yhtään kivaa :D
 

hansai

Supreme Leader
Poliisitutkimus: Nizzan rantabulevardin iskun takaa ei löytynyt islamismia

Jos Mohamed Lahouaiej-Bouhlel radikalisoitui, sen täytyi tapahtua todella nopeasti, eikä siitä juuri jäänyt jälkiä, tutkimus osoittaa.

Nizzassa heinäkuussa rantabulevardille kuorma-autolla ajanut ja kymmeniä ihmisiä tappanut mies on poliisitutkimuksissa osoittautunut hyvin häiriintyneeksi, mutta ei aatteelliseksi islamistiksi, kertoo poliisin tutkimusasiakirjat lukenut ranskalainen
Liberation-lehti.

Tutkimuksissa osoittautui, että Mohamed Lahouaiej-Bouhlel oli erittäin viehättänyt väkivallasta ja pornosta ja etenkin niiden yhdistelmästä. Islamismia hänen tietokoneeltaan sen sijaan löytyi vain muutaman videon verran.

"Hän rakasti Ranskaa"

Lahouaiej-Bouhlel ei harjoittanut islaminuskoa, vaan toimi sen käskyjä vastaan muun muassa polttamalla tupakkaa, juomalla alkoholia ja syömällä sianlihaa.

Yksi poliisin haastattelemista ystävistä kertoi, että Tunisiasta kotoisin ollut nizzalaistunut Lahouaiej-Bouhlel rakasti Ranskaa ja ranskalaisuutta eikä lainkaan pitänyt arabeista.

Kun islamistiterroristit hyökkäsivät Pariisissa Charlie Hebdo -lehden toimitukseen viime vuoden tammikuussa, Lahouaiej-Bouhlel lähetti ystävälleen myötätunnon symboliksi muodostuneen "Minä olen Charlie" -viestin.

Iskun syy jäi yhä selviämättä

Toisaalta todistaja toisensa jälkeen kuvaili Lahouaiej-Bouhlelin häiriintyneisyyttä. Hän pahoinpiteli vaimoaan ja ahdisteli myös muita naisia. Kotona hän muun muassa viilteli tyttärensä nuken veitsellä ja ulosti lastensa sänkyyn, todistajat kertoivat.

Kuorma-autoisku ei tutkimusten mukaan ollut päähänpisto, vaan Lahouaiej-Bouhlel oli suunnitellut sitä vuoden, vaikka perusteet jäivätkin tutkijoille hämäriksi.

Hän muun muassa yritti useita kertoja vuokrata kuorma-auton eikä tyytynyt tulokseen, ennen kuin sai vuokrattua mielestään kyllin ison ja painavan ajoneuvon. Sillä hän ajoi Ranskan kansallispäivää viettäneeseen väkijoukkoon. 86 ihmistä kuoli ja yli 400 loukkaantui.
http://yle.fi/uutiset/3-9204352
 

Bushmaster

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
olipa "yllätys" :facepalm:

edit.

liittyen terrorismi ja "vihapuhe" aiheeseen laajemminkin..

https://intrigoori.blogspot.fi/2016/10/viharotosherrat-kiikkiin.html

Viharötösherrat kiikkiin!Intrigööri on kirjannut itselleen ja blogiinkin viime vuosina paljon huolestuttavia havaintoja Suomesta. Yksi sellainen on tietysti viharikosten huomattava kasvu, mistä sisäministeriön poliisijohtajaksi hiljattain nimitetty Sanna Heikinheimo Iltsikassa muistuttaa. Poliisijohtajan mielestä, siis lehtijutun mukaan, kysymys ei ole enää yksittäistapauksista, vaan kasvavasta ilmiöstä.

No niin. Yksittäistapaukset ovat tulleet tutuiksi kaikille meille vallitsevia virallisia käsityksiä sivusta haavi auki seuraaville mm. maahantulijoiden tekemien töllöntöiden ja vakavampienkin tekosien yhteydessä. Sellaiset määritellään useimmiten yksittäistapauksiksi, vaikka niitä olisi tehty paljonkin, yksin, kaksin tai isommalla porukalla. Ryhmärangaistuksia ei ole, joten kaikki saavat tekosistaan seurauksia yksilöinä, jos saavat.

Jos tuon edellä mainitun virallisestikin positiivisesti suvaitun ja uhriutuneen ryhmän jäsenet sattuvat yksittäisesti ja hyvin epätodennäköisesti syyllistymään johonkin pahempaan tekoseen, otetaan tietysti ensiksi syyniin yksilöiden mielenterveyspuoli.

Kuten on yleisesti tunnettua, mieleltään terve voi olla vain sellainen yksilö, jota ei ole tarpeeksi tutkittu. Jos ja kun mielenterveys horjuu, kuten usein näissä tapauksissa on, pahojaan ehkä tehnyt yksilö tarvitsee riittävää tukea ja hoivaa, eikä pelkkää koppihoitoa silloin lueta hoidoksi.

***
Toinen sellainen tapaus, missä yksilö voidaan yleensä virallisesti katsoa mieleltään terveeksi, on esimerkiksi sellainen, että joku impivaaralaishenkinen, ihmisten vapaata liikkuvuutta, kotouttamis- ja elatusvelvollisuutta yli rajojen vastustava lähiön vuokraluukun punaniskajuntti suoltaa somessa vihakirjoituksia, esimerkiksi tähän tapaan: .., no olkoon.

Suolsi mitä suolsi, kantapeikko suomalainen on silloin tehnyt vihaistuksissaan viharötöksen täysissä mielen ja sielun voimissa ja rangaistus luetaan leivättömän pöydän ääressä sen mukaisesti. Putkaa, sakkoa, yhdyskuntapalvontaa, linnaakin, mitä milloinkin. Ja tässähän puhutaan nyt vain julkiseen mielipiteen ilmaisuun liittyvistä rötöstelyistä.

Sinivuokko polliisi tai muu rikostutkija on ammattilainen selvittämään sellaisia viharötöksiä, missä mm. ajellaan bussilla törkeästi pysäkillä vilkuttavien lapsosten ohi, soitetaan kadulla ihmisille poskea tai jopa heilutellaan luuvitosia ja astaloita. Intrigööri luottaa noissa asioissa virkavaltaan, myös poliisijohtajaan.

***
Intrigööri pitää aika turhana palkata paljon uusia nettipoliiseja valvomaan viharötöksiä. Poliisiammattilaisilla saattaisi olla tähdellisempää tekemistä, kuten peltipoliisien asennustehtäviä ja juoppojen kuskaamista. Joskus poliisipartio voisi käydä moikkaamaassa Syrjänperän mummoakin vaikka vain maijan ikkunasta kättä heilauttaen.

Mummolle tai papalle tulisi siitä heti hyvä ja turvallinen mieli, sekä ennen kaikkea varmuus siitä, ettei isoveli valtio ole meitä unohtanut, vaan huolehtii kiinteistöverojen karhuamisen ja sekä ulosoton ohella myös ihmisten turvallisuudesta. Polliisilla olisi paljon tärkeitä ja voimavarojen puutteessa vähille töille jääneitä tehtäviä.

Suomi on pieni maankolkka Euroopassa isosta maailmasta puhumattakaan. Mahdollisiin viharötöksiin edes teoriassa syyllistyvä joukko voitaisiin täällä valmiiksi rajata melko helposti. Ihan vanhinta ja tietokoneista vapaata väestönosaa laskematta olemme kaikki jo tiukasti isonveljen verkossa kaikkine tietoinemme.

Miksi ei hyödynnettäisi isoisonveljen ja -siskon apua eli otettaisi vastaan apua esimerkksi NSA:n, FRA:n ja niitähän riittää, tahoilta? Suomalaiset netin viharötöstelijät saataisiin pääosin kontrolliin pelkän tekoälyn avulla. Ison älykoneen käyttöaikaa ja yhteistyötä saataisiin varmaan pieniä hyviä palveluksia vastaan ja samalla säästettäisiin oman virkavallan kallisarvoisia resursseja.

Somen virrasta voitaisiin poimia tiettyjä tekijöitä ja sanontoja, enkä käy sitä tarkemmin selittämään, koska parempia selittäjiä löytyy. Pienillä näppärillä lakimuutoksilla, niitähän onkin ilahduttavasti jo tulossa, meidät kaikki saisi ikäänkuin nettipoliisin lasille.

Pienistä tuhmelluksista voitaisiin ensin antaa vakava huomautus, isommista ja toistuvista vihapäästöistä menisi sitten vehkeet valtiolle tai tulisi noutaja kotoa hakemaan... Arrrrrgh!

Ei mulla muuta.
 

SJ

Greatest Leader
Lahjoittaja
Anders Behring Breivik saa halutessaan jatkaa syömälakkoaan vankilassa aina nääntymiseen asti, sanoo norjalaislehti Dagbladetin haastattelema oikeustieteen professori Aslak Syse.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016100222402669_ul.shtml

Sysen mukaan hoitohenkilökunnalla ei ole oikeutta puuttua vangin tilaan, vaikka tämä menisi tajuttomaksi. Vangilla on oikeus kieltäytyä letkuruokinnasta, mutta hoitohenkilökunnalla on velvollisuus kertoa päätöksen seurauksista ja varmistaa, että vanki ymmärtää ne.

Toivottavasti vetää homman ihan tappiin saakka, kun suvakit sitä sun tätä ja vankilassakaan ei ole yhtään kivaa :D
No, nyt vain vartija jättää ymmärtämättä, jos breivik vaikka koettaisikin viestiä haluavansa lopettaa syömälakkonsa.
 

Marakatti

Kapteeni
Näköjään juttu poistettu kun oli vahingossa vuoden vanha uutinen laitettu uusiksi julki. Toimittajan työ olisi kyllä mukava. Saisi käännyttää ihmisiä ajattelemaan kuten itse ajattelee eikä tarvii vastata yhtään mistään mitä kirjoittelee. Taitaa vaa olla vaatimus tiettyjen puolueiden jäsenkirja et pääset ainakin tiettyihin lehtiin töihin.
 

Bushmaster

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Ei taida tällainen koskea suomalaisia Venäjän tukemien sepojen "sankareita" ...? :rolleyes:

http://m.iltalehti.fi/ulkomaat/2016100222398936_ul.shtml

Venäjän tukemien separatistien riveissä toiminut brittimies syytteeseen terrorismista
Tänään klo 21:34


Britanniassa käsitellään ensimmäistä terrorismisyytettä liittyen Ukrainan sotaan.    • Britanniassa on lokakuussa ensimmäinen terrorismioikeudenkäynti liittyen maan kansalaisen osallisuuteen Ukrainan sodassa.
    • Brittimies toimi Venäjän tukemien separatistien riveissä.
    • Asiaa käsitellään oikeudessa 7. lokakuuta.Terrorismista syytetty britti Benjamin Stimson poseeraa VK-sivullaan aseen kanssa. BENJAMIN STIMSONIN VK-SIVU
Brittimiestä syytetään terrorismista liittyen Ukrainassa käytävään sotaan. 41-vuotias Benjamin Stimson on kiinniotettuna Britanniassa. Hän on ollut oikeudessa kuultavana syytteistä perustuen vuoden 2006 terrorismilakiin.

Kyseessä on ensimmäinen terrorismisyyte Britanniassa liittyen Ukrainassa käytävään sotaan.

Stimsonia syytetään aikomuksesta tehdä ja valmistella terroritekoja, jotka hän myöhemmin toteuttaa ja on apuna niiden toteuttamisessa.

Britannian yleisradioyhtiö BBC haastatteli Stimsonia tämän ollessa separatistien riveissä Itä-Ukrainassa lokakuussa 2015. Stimson kertoi tuolloin, että hän on valmis tappamaan, jos hänen henkeään uhataan, ja hän näkee sen sotatoimena.

Myöhemmin YouTubessa julkaistulla videolla Stimson selittelee puheitaan BBC:lle. Hän väittää, että toimittajat pyysivät häntä käsittelemään asetta.

Stimson myös kieltää osallistuneensa sotilaallisiin toimiin Itä-Ukrainassa. Omien sanojensa mukaan hän meni maahan ajaakseen ambulanssia, ja BBC:n haastattelun aikaan hän pyrki pois separatistien joukoista.


Stimson otettiin kiinni, kun hän palasi Britanniaan. Tuomioistuimen mukaan hän pysyy kiinniotettuna, jotta hän on varmuudella läsnä asian käsittelyssä 7. lokakuuta.Ennakkotapaus?


Stimsonia tunnetumpi Itä-Ukrainan separatistien riveissä toimiva britti on itseään toimittajaksi kutsuvaGraham Phillips. Phillips on viettänyt runsaasti aikaa Venäjän tukemien separatistien kanssa Itä-Ukrainassa. Hän on julkaissut lukuisia kuvia ja videoita itsestään erilaisten aseiden kanssa sekä haastattelemassa ja parjaamassa muun muassa sotavangeiksi otettuja ukrainalaissotilaita.

Phillips on toiminut räikeämmin ja avoimemmin kuin Stimson, joten useat tahot arvioivat, että myös Phillips saattaa joutua syytteeseen terrorismista.

Lähteet: Telegraph, BBC, Guardian

NINA LEINONEN
nina.leinonen@iltalehti.fi

 

Sardaukar

Greatest Leader
Lahjoittaja
http://www.israelifrontline.com/2016/10/counter-terrorism-mental-health-issues.html

Throughout the world, many people suffer from profound afflictions of mental illness. Of these, a plainly substantial number are inclined to various forms of violent behavior. And when opportunities arise to dignify their more-or-less irrepressible violent behaviors under the purifying rubric of some “higher cause” — e.g., revolution, rebellion, or jihad — some will gratefully seize upon those “exculpatory” opportunitie
s.
 

Vääpeli

Respected Leader
Mielenterveyspotilaita taas liikkeellä.
http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/brysselissa-puukotettu-kahta-poliisia-saattaa-olla-terroriteko/6105598
Brysselissä puukotettu kahta poliisia: "Saattaa olla terroriteko"
ULKOMAAT JULKAISTU 05.10.2016 17:07
6
Jakoa
Belgiassa Brysselissä kahta poliisia on puukotettu.

Syyttäjän mukaan Schaarbeekissa tapahtuneessa puukotuksessa saattaa olla kyse terroriteosta.

Toinen haavoittuneista poliiseista ampui teosta epäiltyä jalkaan, kertoo De Standaard -lehti.
Poliisin mukaan haavoittuneiden poliisien vammat eivät ole hengenvaarallisia. Tapahtuman aikaan poliisit olivat siviilivaatteissa.
 

turska

Kenraali
 

miheikki

Respected Leader
Lahjoittaja
Harjoitus sekavia puhuvia mielenterveysongelmaisia vastaan.

Erikoisjoukot Unkarissa harjoittelivat terrorismin vastaista toimintaa


Jarkko Jaakola 6.10.2016 Ulkomaat https://www.kansalainen.fi/erikoisjoukot-unkarissa-harjoittelivat-terrorismin-vastaista-toimintaa/

Viktor Orbán seurasi henkilökohtaisesti Unkarissa pidettyä terrorismin vastaista harjoitusoperaatiota

Unkarissa poliisin, pelastushenkilökunnan ja erikoisjoukkojen yhteisharjoitus aloitettiin linja-autoasemalla, jossa kolme henkilöä erikoisjoukoista näyttelivät terroristeja, jotka hyökkäävät linja-autoasemalle ampuen ihmisiä. Kun terroristiksi pukeutuneet henkilöt ovat hyökänneet, he jatkavat matkaansa eteenpäin aseman sisätiloissa metroa kohti, jättäen jälkeensä useita uhreja.

Harjoituksen tarkoituksena on opettaa unkarilaisia nuoria miehiä valmistautumaan terrorismin vastaiseen toimintaan.

Orbánin mukaan terrorismin vastaisen toiminnan vaatima kalusto on oltava ajan hengen mukaista, eikä materiaali saa olla huonompaa kuin muualla maailmassa, jossa harjoitellaan samanlaista toimintaa. Esimerkeiksi Orbán mainitsee Yhdysvaltojen, Saksan ja Itävallan kollegat.

Orbán lisää, että Unkari nykyisellään kykenee tarjoamaan samat välineet joukoillensa turvallisuuden ja havainnointikyvyn ylläpitämiseksi tasan yhtä hyvin kuin muutkin kehittyneet länsimaat maat sen tekevät.

Erityinen ja shokeeraava asia on huomata, kuinka lyhyessä ajassa kaikki terroristinen toiminta tapahtuu. Pahimmillaan muutaman sekunnin pituiseen suoritukseen täytyy harjoitella useita vuosia. Harjoituksessa korostetaan erityisesti valmistautumista, niin henkisesti kuin fyysisestikin.
 

Aquilifer

Eversti
Minnesotassa puukko-jihadia larpannut, sekavia puhunut mielenterveysongelmainen saa osumaa valvontavideossa. 0.19 eteenpäin, nopeasti ohi mutta tyydyttävän räsynukeksi kaveri menee. Ampujahan oli joku three-gun- harrastaja.

 

Bushmaster

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Minnesotassa puukko-jihadia larpannut, sekavia puhunut mielenterveysongelmainen saa osumaa valvontavideossa. 0.19 eteenpäin, nopeasti ohi mutta tyydyttävän räsynukeksi kaveri menee. Ampujahan oli joku three-gun- harrastaja.

Niin ja Islamilla ei taaskaan ollut mitään tekemistä tämän tapauksen kanssa...:rolleyes:
 

Bushmaster

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
ISIS käskee lännen yksinäisiä susia aloittamaan puukotusten kampanjan
Kasperi Summanen

eilen klo 23:58
http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/isis_puukotukset_yksinaiset_sudet-56087

ISIS-jihadistijärjestön aikakauslehdessä neuvotaan tekemään veitsi-iskuja.


  • ISIS:n lehdessä annetaan ohjeita veitsi-iskun tekemiseen.

    (Verkkouutiset)
ISIS-järjestön uudessa Rumiyah -propagandalehdessä käsketään järjestön kannattajia tekemään veitsi-iskuja. Lehti on suunnattu ISIS:n tukijoille sen Syyrian ja Irakin ydinalueiden ulkopuolella. Sen nimi tarkoittaa Roomaa.

Expressin mukaan artikkelissa kerrotaan, että puukotukset ovat asein ja pommein tehtyjä iskuja parempi vaihtoehto, koska ne eivät vaadi laittomien tarvikkeiden hankkimista ja herätä tiedustelupalveluiden huomiota.

Jutussa annetaan myös ohjeita siitä, millaisia veitsiä terroristien tulisi käyttää. Iskut kehotetaan tekemään yön pimeydessä.

Lehdessä myönnetään myös, että ajatus puukottamisesta voi tuntua ällöttävältä. Tämä ei kuitenkaan saa sen mukaan seisoa jihadin tiellä.

– Ei tarvitse olla ammattisotilas tai kamppailulajimestari tai edes omistaa pistoolia tai kivääriä, jotta voisi suorittaa massamurhan tai tappaa ja haavoittaa useita vääräuskoisia ja terrorisoida kokonaista kansakuntaa, lehdessä sanotaan.

Rumiyah kehottaa niin kutsuttuja yksinäisiä susia eli itsenäisesti toimivia jihadisteja ryhtymään ”veitsi-iskujen kampanjaan”.

Artikkeli paljastaa myös ISIS:n herkkyyden sen omasta julkisuuskuvasta. Jutun alaviitteessä ohjeistetaan järjestön tukijoita välttämään yksinäisen suden käsitettä länsimaalaisista jihadisteista puhuessaan.

Tappiokierteessä olevan ISIS-järjestön uskotaan kääntyvän yhä enemmän kaukana sen ydinalueista suoritettaviin terroritekoihin samalla, kun sen asema Irakissa ja Syyriassa heikkenee.

 

Vääpeli

Respected Leader
Toi puukotuskampanja on huonompi homma. Jos verrataan Israeliin, missä ne on saanut kohtalaista menestystä, vaikka siellä on aseita joka nurkalla. Niin mietitäänpä Eu alueella, vaikkapa Jumbon perjantai ruuhkaan 1600 kassajonoille.... Tai mikä tahansa Prisma- Cittari yms Vartija paikalla noin 1-3min kuluessa, Poliisit 5-8min...
 

Bushmaster

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Toi puukotuskampanja on huonompi homma. Jos verrataan Israeliin, missä ne on saanut kohtalaista menestystä, vaikka siellä on aseita joka nurkalla. Niin mietitäänpä Eu alueella, vaikkapa Jumbon perjantai ruuhkaan 1600 kassajonoille.... Tai mikä tahansa Prisma- Cittari yms Vartija paikalla noin 1-3min kuluessa, Poliisit 5-8min...
noiden lisäksi pehmeitä kohteita löytyy vaikka miten: ...ei kyllä hyvältä vaikuta ei.... :confused:

....ja nämä "VIISAAT" suvaistevaisuutta ja ihmisoikeuksia kunnioittavat suomen poliitikot ja viranomaiset suitsivat "kovalla kädellä vihapuheita" ja kotokutoisia oikeisto-ääriliikkeitä" joilla turvataan...MITÄ? :confused:
 

Herman30

Greatest Leader
Lahjoittaja
Höpöhöpöhöpö! Koko Suomen maaperällä ei ole monta niitä jotka alkavat puukkoaheiluttavaa teroa taltuttamaan paljain käsin. Ja että juuri sellainen sattuisi kohdalle niin on lottovoitto.
 
Top