Terrorismi

Coffee Man

Ylipäällikkö
– Kyseinen henkilö vaikuttaa avainaktivistina, joka muodostaa yhteisöjä ja on keskeisessä roolissa.

Avainaktivisti onnistuu rakentamaan luottamukselliset suhteet kavereihinsa.

– Se on mekanismi, jolla jihadistinen liike on levinnyt Euroopassa.

Saarinen sanoo, ettei Fatiman ympärille muodostunut verkosto ole mitenkään ainutlaatuinen Suomessa. Sosiaalinen dynamiikka on samanlainen monessa tapauksessa.Roihuvuoressa toimi kaveriporukka. Heistä osa lähti Syyriaan, Isis-joukkoihin. Saarisen mukaan näytti siltä, että Roihuvuoressa yksi oli verkoston avainaktivisti. Hän oli puuhaamassa matkaa ja piti porukkaa yhdessä.

– Näillä kahdella verkostolla on kytköksiä, mutta ne näyttävät olevan eri verkostoja. On mahdollista, että samaan laajempaan sosiaaliseen miljööseen kuuluu muitakin vastaavanlaisia verkostoja.

Varsinais-Suomessa toimii omia verkostoja.
 

Vääpeli

Respected Leader
Kelle nalli napsahtaa....
Pertti Rönkkö Havaintoja Saksanmaalta
4 tuntia ·

Saksan poliisin erikoisyksiköt ovat ottaneet kiinni eilen ja tänään Düsseldorfissa, Essenissä, Wuppertalissa, Mönchengladbachissa, Duisburgissa ja Ulmissa kymmenen vakavasta terrori-iskun valmistelusta epäiltyä islamistia. Poliisi olettaa heidän kuuluvan islamilaiseen valtioon ISIS:iin tai olevan sen tukijoita. Poliisi etsii parhaillaan mahdollisia räjähdevarastoja, rp-online uutisoi. #saksa


Tietoja tästä verkkosivustosta

RP-ONLINE.DE

Einsatz in Düsseldorf und Essen: SEK nimmt zehn Terror-Verdächtige fest
Spezialkräfte der Polizei haben am Rheinufer in der Düsseldorfer Altstadt mehrere Männer überwältigt. Insgesamt gab es zehn Festnahmen in NRW und Ulm. Es soll einen Zusammenhang zur Terrormiliz IS geben.
 

hansai

Supreme Leader
– Kyseinen henkilö vaikuttaa avainaktivistina, joka muodostaa yhteisöjä ja on keskeisessä roolissa.

Avainaktivisti onnistuu rakentamaan luottamukselliset suhteet kavereihinsa.

– Se on mekanismi, jolla jihadistinen liike on levinnyt Euroopassa.

Saarinen sanoo, ettei Fatiman ympärille muodostunut verkosto ole mitenkään ainutlaatuinen Suomessa. Sosiaalinen dynamiikka on samanlainen monessa tapauksessa.Yksi verkosto toimi Helsingin Roihuvuoressa. Roihuvuoressa toimi kaveriporukka. Heistä osa lähti Syyriaan, Isis-joukkoihin.

Saarisen mukaan näytti siltä, että Roihuvuoressa yksi oli verkoston avainaktivisti. Hän oli puuhaamassa matkaa ja piti porukkaa yhdessä.

– Näillä kahdella verkostolla on kytköksiä, mutta ne näyttävät olevan eri verkostoja. On mahdollista, että samaan laajempaan sosiaaliseen miljööseen kuuluu muitakin vastaavanlaisia verkostoja.

Varsinais-Suomessa toimii omia verkostoja.
Keskusrikospoliisin esitutkintapöytäkirjasta selviää, että miehet radikalisoituivat Helsingin Roihuvuoressa sijainneessa moskeijassa.

Roihuvuoren moskeijaa hallinnoi sen alkuvuosina viime vuosikymmeneltä Islamin aika -niminen yhdistys. Se lakkautettiin, ja sittemmin moskeijaa on ylläpitänyt Helsingin Muslimit -yhdyskunta.

Turun moskeijassa vaikuttanut Bouananen ”oppimestari” on ollut kateissa viime kesästä lähtien.

Mitä yhteistä?
 

Coffee Man

Ylipäällikkö
Jo vuonna 2017 väännettiin kotiinpalaajista ja heidän tarpeistaan...Vantaan sosiaalipalvelujen johtaja on ulkoministeriön Ville Cantellin sisko.

Sijoitetaanko Isis-taistelija lähiöyksiöön "ohituskaistan" kautta? – Helsingin kaupunki haraa sisäministeriötä vastaan

TURVALLISUUS Sisäministeriön kehittämispäällikkö arvostelee Helsingin entistä pormestaria nihkeästä suhtautumisesta Syyriaan ja Irakiin lähteneiden taistelijoiden ja heidän läheistensä tukemisesta erityispalveluilla. Ministeriöstä kiistetään, että kyse olisi "ohituskaistasta".


Arkisto
Pääkaupunkiseudulla kohistaan nyt sisäministeriön suunnitelmasta sijoittaa Syyrian ja Irakin sotatoimialueilta Suomeen palaavia henkilöitä keskelle tavallisia asuinalueita.
Palaajien joukossa on muun muassa rikoksiin syyllistyneitä Isis-sotilaita.
Osaa politikoista on kuohuttanut etenkin se, että ministeriö haluaa sotatoimialueilta palaavien pääsevän muun muassa vuokra-asuntojonojen ohitse ennen tavallisia suomalaisia.
Palaajille halutaan antaa myös erilaisia tukipalveluita, jotta nämä integroituisivat yhteiskuntaan helpommin.
Vaikka sisäministeriö myöntää itsekin, että nyt kaavailtu "ohituskaista" saattaa on kansalaisten oikeustajun kannalta ongelmallinen, ministeriö kuitenkin haluaa toteuttaa kyseisen suunnitelman.
– Taistelualueelta palaavan yhteiskuntaan integroitumisen kannalta on keskeistä saada kuntoon hänen elämäänsä liittyvät perusasiat, kuten asunto ja toimeentulo, ministeriön ehdotuksessa muistutetaan.
Helsingin entinen pormestari Jussi Pajunen ei lämmennyt keväällä ministeriön esittämälle ajatukselle, vaikka hänen mukaansa Isis-taistelijoiden sodasta johtuvat seuraukset ja traumat ovatkin äärimmäisen vakava asia.
– Koska nämä väkivallasta ja traumasta johtuvat oireet koskettavat myös laajaa turvanpaikanhakijajoukkoa ja heidän perheitään, heidät voidaan kaikki katsoa tavalla tai toisella taistelualueilta tulleina, Pajunen muistuttaa kaupungin antamassa lausunnossa.
– Näin ollen kaupunki ei näe tarkoituksenmukaisena nostaa pientä ryhmää esiin. Toimimme näiden Isis-taistelijoiden peruspalveluiden kanssa siten, kun toimimme myös muiden sodasta tai väkivallasta traumatisoituneiden aikuisten ja lasten kanssa.
Sisäministeriön poliisiosastonkehittämispäällikkö Tarja Mankkinen kiistää, että kyse olisi epätasa-arvoisesta "ohituskaistasta".
– Pitää muistaa, että sotatoimialueelta palaajia on hyvin monenlaisia. Sisäministeriö huolehtii rikoksiin syyllistyneistä Isis-sotilaista, mutta muiden palaajien on syytä saada tasavertaisesti kunnallisia palveluita, Mankkinen muistuttaa.
Jos tulijaa epäillään rikoksesta, poliisi käynnistää aina normaalin rikostutkinnan. Teon vakavuudesta riippuen epäilty voidaan vangita tutkinnan ajaksi. Rikoksen tekijää rangaistaan Suomen lakien mukaan, olipa hänen taustansa mikä tahansa.
– Mitä taas niin sanottuun "ohituskaistaan" tulee, en ymmärrä, voiko esimerkiksi Syyrian sodan vuoksi traumatisoitunutta viisivuotiasta pitää automaattisesti tällaisella kaistalla kulkevana, sillä palvelutarve tutkitaan aina yksilökohtaisesti, riippumatta hänen taustastaan.
Mankkinen myös ihmetteleeHelsingin kaupungin nihkeyttä ministeriön kotoutumissuunnitelmalle. Hänen mukaansa kaikki muut suurkaupungit ovat näyttäneet hankkeelle vihreää valoa.
Lausunnon ministeriönehdotukseen on antanut muun muassa Vantaa. Lausunnossaan Vantaa pitää ministeriön väläyttämään "ohituskaistaa" ongelmallisena, mutta toteaa, että sota-alueilta palaajien ryhmä "jää kokonaan vaille tarvitsemiaan palveluja, mikäli 'ohituskaistaa' ei kehitetä.
Vantaan kaupunginjohtajan Kari Nenosen allekirjoittamassalausunnossa korostettiin, että sosiaalialan ammattilaiset tarvitsevat lisäkoulutusta. Vantaalla pidettiin myös hyvänä, että vaaralliseksi katsottujen henkiöiden paluu Suomeen voitaisiin estää.
Vantaan lausuntoa on arvostellut kansanedustaja Mika Niikko (ps.), jonka mukaan Vantaa tulee asettaneeksi sota-alueille matkustaneet muiden avun tarpeessa olevien edelle. Vantaan kaupungin perhepalvelujen johtaja Anna Cantell-Forsbom kiisti Niikon tulkinnan Vantaan Sanomissa.


Ainakin 80 lähtenyt sotatoimialueille
Viranmaisten arvion mukaan ainakin 80 ihmistä on matkustanut Suomesta Irakin ja Syyrian sotatoimialueille. Osa on osallistunut taisteluihin, mutta joukossa on myös muun muassa perheenjäseniä.
Noin 20 ihmisen on kerrottu palanneet Suomeen.
Viranomaisten mukaan lähtijöitä on voinut olla enemmänkin.
Suomesta on arvioitu lähteneen väkilukuun nähden suhteessa enemmän taisteilijoita kuin mistään muusta länsimaasta.

Ei taida näillä byrokraateilla olla alkeellistakaan käsitystä siitä millaisten asioiden ja ihmisten kanssa ne ovat tekemisissä :ROFLMAO:

Toki ne ottavat vastaan kaiken mitä vääräuskoiset kaikessa tyhmyydessään tarjoavat, mutta kyllä siitä on yhteiskunnalliset hyödyt kaukana. Nämä ovat fanaatikkoja, eivät ne muutu yhtään miksikään sillä että niille annetaan asunto ja leipää. Sen sanoo jo terve järki, mutta juuri siitä tuntuu olevan kova puute juuri siellä missä sitä eniten kaivattaisiin.

Mitä paremmat olosuhteet niille annetaan, sitä paremmin ne kykenevät verkostojaan rakentamaan ja terrorismia luomaan. Yhteiskunnan ensisijainen tehtävä ei taida olla terroristien ja terrorismin suojelu, vaikka muuta voisi kyllä aina välillä joidenkin tahojen touhuista päätellä.
 
Viimeksi muokattu:

Coffee Man

Ylipäällikkö
Tallinna on parhaillaan pommikauhun vallassa. Tallinnan kolme keskeistä ostoskeskusta on saanut tänään pommiuhkaukset. Niistä kahta evakuoidaan parhaillaan.

Tieto vahvistetaan Iltalehdelle Tallinnan poliisista ja Tallinnan pelastuslaitokselta.Juuri tällä hetkellä ihmisiä evakuoidaan ulos Kristiine Keskuksesta ja Rocca Al Mare -keskuksesta. Ne kuuluvat molemmat suomalaiselle Cityconille ja ovat erityisesti suomalaisturistien suosiossa.

Pommia tuskin löytyy, mutta mielenkiintoista on kohteiden valinta.
 

Coffee Man

Ylipäällikkö
Oulun moskeijan imaamin Abdul Mannanin tyttären aviomies Taz Rahman liittyi Isisiin kesällä 2014, ja lähti tuolloin Syyriaan vaimonsa kanssa. Heillä on myös lapsia.


Rahman omisti ennen lähöään kaksi yritystä. Toinen oli Helsingissä toimiva pizzeria. Toinen yrityksistä on rekisteröity Oulun moskeijan osoitteeseen, ja sen toimialaksi on merkitty ruokakioski. Yhtiökumppani on Oulun moskeijan imaami Mannan.

Isis tiedotti 2017 vävyn kuolleen ja julkaisi tämän kuvan. Rahman kertoo Yle Motin haastattelussa, ettei ole kuullut tyttärestään kahteen vuoteen, eikä tiedä, onko hän lapsiensa kanssa yhä Syyriassa. Hän ei ota vastuuta sukulaistensa radikalisoitumisesta.
 

Talvela

Greatest Leader
Oulun moskeijan imaamin Abdul Mannanin tyttären aviomies Taz Rahman liittyi Isisiin kesällä 2014, ja lähti tuolloin Syyriaan vaimonsa kanssa. Heillä on myös lapsia.


Rahman omisti ennen lähöään kaksi yritystä. Toinen oli Helsingissä toimiva pizzeria. Toinen yrityksistä on rekisteröity Oulun moskeijan osoitteeseen, ja sen toimialaksi on merkitty ruokakioski. Yhtiökumppani on Oulun moskeijan imaami Mannan.

Isis tiedotti 2017 vävyn kuolleen ja julkaisi tämän kuvan. Rahman kertoo Yle Motin haastattelussa, ettei ole kuullut tyttärestään kahteen vuoteen, eikä tiedä, onko hän lapsiensa kanssa yhä Syyriassa. Hän ei ota vastuuta sukulaistensa radikalisoitumisesta.

Onko tämä se demari imaami?
 

Coffee Man

Ylipäällikkö
Onko tämä se demari imaami?
Mannan on toiminut myös islamin opettajana ja SDP:n varavaltuutettuna Oulun kaupunginvaltuustossa :ROFLMAO:
 

hansai

Supreme Leader
Ensimmäinen ulkomailla terrorismista tuomittu suomalainen on siirretty Suomeen kärsimään rangaistustaan – opetti koraania Isisissä
Tanskassa terrorismirikoksista tuomittu nuori suomalaismies on siirretty kaikessa hiljaisuudessa Suomeen kärsimään vankeusrangaistustaan.
Terrorismi
3.4.2019 klo 12:02
Vankilan seinää ja piikkilanka-aitaa

Rikosseuraamuslaitos ei kerro, onko mies suorittanut jo tuomionsa kokonaan Suomessa.Merja Siirilä / Yle

Tekijät(2 henkilöä)
Jaa artikkeli Facebookissa0
Jaa artikkeli Twitterissä
Jaa artikkeli Whatsapissa

Rikosseuraamuslaitos kertoo, että ensimmäinen ulkomailla terrorismirikoksista tuomittu suomalainen on siirretty kotimaahansa kärsimään rangaistustaan. Siirto on toisesta Pohjoismaasta ja se on tapahtunut viimeisen vuoden sisällä.
Ylen tietojen mukaan kyse on Tanskassa tuomitusta 26-vuotiaasta miehestä. Mies sai Tanskan Esbjergissä neljän vuoden tuomion terrorismirikoksista maaliskuussa 2018. Yle kertoi tuomiosta vuosi sitten.
Miehen tanskalainen puolustusasianajaja vahvisti A-studiolle, että mies on siirretty Suomeen.
Rikosseuraamuslaitoksen tiedossa on, että myös toisessa Euroopan maassa on ollut viimeisen vuoden aikana harkittavana terrorismirikoksesta tuomitun siirtäminen Suomeen.
Kyseinen maa kuitenkin ilmoitti, ettei se aio tehdä siirtoesitystä Suomelle eikä asia tullut Rikosseuraamuslaitoksen käsiteltäväksi. Vangin siirtoon vaaditaan vangin lisäksi suostumukset kummaltakin valtiolta.
Antoi uskonnollista opetusta Isisissä
Suomeen hiljattain siirretty mies sai tuomion Tanskassa maaliskuussa 2018.
Tanskalaisoikeus katsoi suomalaismiehen liittyneen Syyriassa terroristijärjestö Isisiin ja antaneen uskonnollista opetusta koraanikoulussa.
Tuomitun tanskalainen puolustusasianajaja Mette Grith Stage kertoo Ylelle, että mies siirrettiin useita kuukausia sitten Suomeen.
Grith Stagen mukaan miehellä ei ollut halua jäädä Tanskaan. Hänellä ei olisi ollut siihen myöskään tuomionsa kärsimisen jälkeen mahdollisuutta, sillä Tanska määräsi miehen karkotettavaksi ja asetti suomalaismiehelle elinikäisen maahantulokiellon.
– Hänellä ei ole täällä perhettä eikä hän ei puhu tanskaa. Hän halusi takaisin Suomeen, Grith Stage kertoo.
Mies syntyi Suomessa ja muutti 13-vuotiaana somali-isänsä kanssa Manchesteriin Englantiin. Perheen suomalainen äiti ei muuttanut heidän mukanaan.
Englannissa mies kuului samaan kaveripiiriin Manchesterin pommittajan kanssa. Manchester Arenalle toukokuussa 2017 tehdyssä itsemurhaiskussa kuoli 22 ihmistä ja yli 500 loukkaantui.
Suomalaismies matkusti Syyriaan vuonna 2013 ja asui siellä vuoteen 2015 asti.
Syyrian jälkeen hän oleskeli Suomessa hetken aikaa, mutta muutti vuonna 2016 Tanskaan opiskellakseen yliopistossa. Englantiin mies ei voinut palata, sillä hänellä oli sinne maahantulokielto.
Tanskassa mies pidätettiin alkuvuonna 2017.
Oikeudenkäynnissä paljastui, että Suomessa olon aikana häntä kävi tapaamassa yksi Manchesterin (siirryt toiseen palveluun)kaveripiiriin kuuluneista henkilöistä, jonka kanssa hän oli tiiviisti viettänyt aikaa Englannissa. Kyseinen mies oli yhtä aikaa myös Syyriassa. Tämä tuomittiin terrorismirikoksista(siirryt toiseen palveluun) viime kesänä Tanskassa.
Vaimo ja lapsi asuivat myös Suomessa
Suomalaismies kertoi oikeudessa, että hänellä on vaimo ja pieni lapsi Englannissa. Hänen vaimonsa oli ollut miehen kanssa Syyriassa. Myös vaimo oleskeli lyhyen aikaa Suomessa pariskunnan palattua Syyriasta.
Puolustusasianajajalla ei ole tietoa, missä maassa miehen perhe tällä hetkellä sijaitsee.
Grith Stage kertoo kehottaneensa päämiestään valittamaan Tanskassa saamastaan tuomiosta, mutta mies ei halunnut valittaa. Asianajajan mukaan mies ei halunnut odottaa vankeudessa seuraavaa käsittelyä.
– Sain hänestä sen käsityksen, että hän oli todella ottanut opikseen virheistään. Se mies, joka tuomittiin täällä Tanskassa oli hyvin eri mies, joka oli Syyriassa. Hän ei enää uskonut siihen ideologiaan, Grith Stage toteaa.
Rikosseuraamuslaitos ei kerro, istuuko mies vielä tällä hetkellä vankilassa. Ulkomailla annetut rangaistukset voidaan siirron jälkeen muuttaa vastaamaan Suomen rangaistustasoa. Pohjoismaista tulevista siirroista ei tehdä mukauttamismenettelyä.
Ensikertalaisella on kuitenkin Suomessa mahdollista päästä ehdonalaiseen vapauteen istuttuaan puolet vankeusrangaistuksestaan. Ylen tietojen mukaan kyseisellä henkilöllä ei ole Suomessa aiempaa rikosrekisteriä.
Rikosseuraamuslaitoksella on tiedot ainoastaan EU:n sisältä tulevista siirtoesityksistä. EU:n ulkopuoliset vankien siirrot hoitaa oikeusministeriö. Ministeriöllä ei ole tiedossa yhtään EU:n ulkopuolelta siirrettyä terrorismirikoksista tuomittua suomalaista.
Ulkoministeriön tietojen mukaan maailmalla on alle kymmenen terrorismista epäiltyä tai tuomittua suomalaista. Ulkoministeriö ei yksilöi tarkkaa lukua.
Pysyvätkö viranomaiset terrorismista epäiltyjen perässä Suomessa? Illan A-studiossakysymystä ovat pohtimassa jihadismitutkija Juha Saarinen, suojelupoliisin erikoistutkija Pekka Hiltunen ja sisäministeriön poliisiosaston kehittämispäällikkö Tarja Mankkinen klo 21.05 alkaen. Lähetyksen juontaa Annika Damström. #yleastudio

 

hansai

Supreme Leader
Supo: Terrorismirikosten näyttökynnys liian korkea — Poliisilla ollut selvittelyssä lähes 130 terrorismijuttua
Keskusrikospoliisin selvityksessä on ollut noin 130 terrorismiin liittyvää juttua. Rangaistukseen on johtanut vain Turun isku. Lännen Median tietojen mukaan poliisi on myös estänyt neljä iskua Suomessa. Suojelupoliisin mukaan rikosvastuu toteutuu paremmin muissa Pohjoismaissa. Supon päällikkö Antti Pelttari arvioi, että terrorismirikosten korkea näyttökynnys voi houkutella radikalisoituneita Suomeen.
Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari arvostelee Suomen terrorismilainsäädäntöä ja sen tulkintaa löyhäksi. Pelttari varoittaa, että tämä saattaa toimia jopa vetovoimatekijänä terroristeille.

Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari arvostelee Suomen terrorismilainsäädäntöä ja sen tulkintaa löyhäksi. Pelttari varoittaa, että tämä saattaa toimia jopa vetovoimatekijänä terroristeille.

KOTIMAA Lännen Media 6:00 12
Helsinki

Rebekka Härkönen

Keskusrikospoliisi (Krp) on tutkinut viimeksi kuluneen viiden vuoden aikana 27 terrorismirikoskokonaisuutta. Lisäksi Krp:n selvittelyssä on ollut noin 100 terrorismiin liittyvä...
tilaajille
Haluatko luke

 

Benelli

Respected Leader
Mietitäänpä nykyistä tilannetta eliminaatioperiaatteen mukaisesti.

Emme voi tuhota alueella olevia todennäköisiä terroristeja ennaltaehkäisevästi.
Emme voi poistaa näitä maasta jos näitä uhkaa kuolemantuomio tai kidutus.
Emme voi eristää näitä yhteiskunnasta esimerkiksi saarelle.
Jos saamme nämä rysän päältä kiinni niin todennäköisesti ehkä vain joutuvat välillä vankilaan elleivät sitten saa huomattavia korvauksia koska näyttö ei olut riittävä.
Voimme vain huonosti estää näiden saapumisen koska asylum.

Mitä sitten jää jäljelle?

1. Jonkin asteinen kääntämis ohjelma jossa pyritään saamaan kohdehenkilöt luopumaan jihadismista/islamismista. Ensin pitäisi tutkia mikä on aiemmin toiminut ja mikä ei. Lisäksi pitäisi keksiä miten kyseiset henkilöt tavoitetaan.

2. Myrkytetyt omenat. Houkutellaan jihadistit hyökkäämään jotain tiettyä kohdetta vastaan missä heille on järjestetty väijytys.
 
Top