Terrorismi

YJT

Kenraali
Ihmeteltiin pientä uhrimäärää. Tämä selittänee:

Iskun aikaan moskeijassa oli kolme ihmistä. Uutistoimisto Reutersin mukaan 65-vuotias Pakistanin ilmavoimista eläköitynyt upseeri sai hyökkääjän otteeseensa ennen kuin hän pääsi ampumaan moskeijassa olijoita.
 

hansai

Supreme Leader
Poliisin mukaan epäilty ampuja meni lauantaina iltapäivällä pääkaupunki Oslon lähellä sijaitsevaan moskeijaan mukanaan useita aseita lauantaina iltapäivällä. 21-vuotias mies oli poliisin mukaan kirjoittanut verkkoon äärioikeistolaisia ja maahanmuuttovastaisia tekstejä internetiin ennen tekoa.

Terroriteon lisäksi miestä epäillään pikkusiskonsa taposta, kertoo norjalainen VG-lehti.
Poliisin mukaan 17-vuotias sisko löytyi kuolleena osoitteesta, jossa molemmat olivat kirjoilta. Pikkusisko on adoptoitu Kiinasta.

Sekä moskeijahyökkäyksen että pikkusiskon tapon motiivi on poliisin mukaan auki. Poliisi sanoo, ettei mies ole suostunut kuulusteluissa kertomaan tapahtumista.

Moskeijan tiedottaja Waheed Ahmed kertoi uutistoimisto Reutersille, että moskeijassa oli teon hetkellä vain kolme ihmistä. Ampuja ampui useita laukauksia, mutta kehenkään ei osunut. Moskeijassa olleet ihmiset taltuttivat ampujan jo ennen poliisin paikalle tuloa.

– Nämä ihmiset osoittivat suurta rohkeutta, Skjold sanoo.

Yksi moskeijasta olleista oli entinen Pakistanin ilmavoimien upseeri Mohammed Rafiq. Hän kertoo Reutersille kuulleensa ammuskelua moskeijan ulkopuolelta, minkä jälkeen aseistautunut mies tuli sisään.

Rafiq kertoo, että mies alkoi tämän jälkeen ampua kahta muuta moskeijassa ollutta miestä kohti. Hän kertoo käyneensä hyökkääjän kimppuun, painaneensa tämän maahan ja repineensä aseet tältä pois. Rafiq loukkaantui painissa lievästi.

 

Merkava

Kenraali
No ei tekijä ainakaan kovin hyvin suunnitellut tekoaan, jos ajatuksena oli paljon ihmisiä tappaa. Aika pienellä tiedustelulla olisi selvinnyt, koska on eniten väkeä rukoilemassa. Oslolaisessa moskeijassa kuitenkin varmaan kävijöitä on. Onko käytetyistä aseista ollut missään tietoa? Norjassahan on melko tiukka lainsäädäntö sen suhteen.
 

YJT

Kenraali
Jossain puhuttiin haulikon tyyppisestä aseesta.
 

Fremen

Respected Leader
Ampuja Philip Manshaus on asunut Oslon Baerumissa koko ikänsä, entinen Steiner-koululainen (yksityiskouluja, hyvä paikka välttyä 'etnisyydeltä' Oslon koulujärjestelmässä), henkilökohtainen omaisuus (formue) yli 3milj nok (300k eur). Entinen partiolainen.
Kiusattu, osoittanut viime aikoina suurta kiinnostusta aseisiin, ollut sosiaalisesti vetäytyvä... perusasetelmaa alkaa ilmetä. Viimeinen viesti nettifoorumille 2 tuntia (toisaalla raportoidaan 20 minuuttia) ennen iskua oli "on ollut kivaa, Valhalla odottaa". Poseerannut jossain kuvissa natsilipun edessä, mikä ymmärrettävistä syistä ei täällä Norjassa paljoa sympatioita herätä.
Kaksi asetta oli päällä kun asteli moskeijaan, oli ampunut jo ulkona ilmeisesti. Aseista en tarkempaa tietoa ole vielä nähnyt julkaistun.

SIKTET FOR DRAP: 21 år gamle Philip Manshaus er siktet for drap og draspforsøk. 

Aquilifer

Eversti
Uskomaton tunari. Jos tämä tyyppi edustaa sitä äärioikeistoa, jota koko läntinen maailma kauhistelee ja pitää suurimpana uhkana demokratialle, ihmisoikeuksille ja vapaudelle, niin eipä tässä ole aihetta isompaan huoleen.
Jos ei olisi ottosiskoaan tappanut niin nauraisin tälle vielä huomennakin.
 

Lapinukko

Kenraali
"taustalla äärioikeistolaisia ajatuksia" = suurin uhka demokratialle!!

"taustalla islamistisia ajatuksia" = ei mikään uhka vaikka niiden ajatusten johdosta on työnnetty lapsia junan eteen, alas kerrostalosta, katkottu - mikä sattuma - norjalaisten turistien kauloja Marokossa, ajettu kuorma-autolla ihmisten yli, ammuttu, tapettu, lennetty päin pilvenpiirtäjiä tappaen tuhansia, raiskattu lapsia, siepattu orjiksi satoja afrikkalaisia koululaisia, ja yritetty suistaa tieltä jopa suomalaisia busseja

Missä on suhteellisuus?

Ensin Eurooppaa pehmitetään monikulttuurisuudella, sitten Eurooppaan ohjaillaan ja päästetään kymmeniä tuhansia islamisteja, aivan kuin kokeillen ja toivoen mitkä ovat reaktiot. Ei tullut väkivaltaa kuin yhteen suuntaan, Eurooppa kestää. Sitten alkoivat raiskailla, kuten tapahtui Saksassa 1.1.2016. Ei ole tullut reaktioita, väkivaltaa tapahtui vain yhteen suuntaan - suunnitelmallisesti netissä koordinoituna, kohteena vääruskoisten naiset.

Sitten alkaa varsin monessa maassa paskatrollaus "rasisti rasisti natsi". Missä natsit? Reppanoita.

joten UIMAKOULU SAA JATKOA, seuraavassa vaiheessa provokaatioita tekevät ISIS-terroristit, joita taas kerran, päästetään Eurooppaan - vaikka voitaisiin pitää ulkona tästä maanosasta; ja on aivan varmaa että Euroopassa on jo tuhansia terroristien kannattajia - jotka ovat avustamassa niitä takaisin

joten missä ja milloin tapahtuu SUURI PROVOKAATIO? kuin uusi 9/11

sen jos Eurooppa kestää, eikä tule niitä natseja... vaan vahvistuu, palaa järki, .. mutta toiveita vaan, ja piru periköön ne jotka eivät Euroopasta pitäneet huolta.
 
Viimeksi muokattu:

Coffee Man

Ylipäällikkö
”Toiset salaavat tämän perheeltään. Minulle oli tärkeää olla perheelleni rehellinen. On röyhkeää olla kertomatta, koska silloin olettaa selviävänsä hengissä. Minun täytyy olla rehellinen itselleni ja muille ja myöntää, etten ehkä selviydykään”; miettii suomalainen mies, taistelijanimeltään Bagok. 

miheikki

Respected Leader
Lisää varoja YLEn uutistoimitukseen.

42 mins ·

Australian puukkoiskusta uutisoidaan vaihtelevasti suomalaisessa mediassa:
- Iltalehti kertoo, että tekijä huusi "Allahu akbar" ja ettei motiivista ole tietoa.
- Hesari kertoo vain, että motiivista ei ole tietoa.
- Yle ei ole kuullut koko tapauksesta.

Puukkoisku Sydneyn keskustassa - mies puukotti naista ja yritti iskeä usean muun kimppuun, iskupaikan läheltä löytyi ruumis
Tänään klo 9:44
Puukkoiskupaikan läheltä on nyt löytynyt ruumis.

Puukkoiskussa loukkaantunut nainen vietiin sairaalahoitoon.
Puukkoiskussa loukkaantunut nainen vietiin sairaalahoitoon.

Puukkoiskussa loukkaantunut nainen vietiin sairaalahoitoon. EPA/AOP
Mies puukotti naista ja yritti puukottaa useaa muuta ihmistä Australiassa Sydneyn keskustassa tiistaina keskellä päivää. Australian median paikalta julkaisemassa kuvamateriaalissa näkyy, miten mies hyppää auton katolle puukkoa heilutellen ja huutaa ” Allahu Akbar” (Jumala on suurin) ja ”ampukaa minut”.
Sivulliset saivat otettua miehen kiinni. Mies on pidätetty.
Poliisin mukaan puukotetun naisen tila on vakaa eikä tietoa muista loukkaantuneista ole, vaikka mies oli yrittänyt iskeä puukolla useaa muuta ihmistä. Puukkoiskupaikan läheltä löytyi myöhemmin ruumis. Tiedossa ei kuitenkaan ole vielä liittyykö löytö puukotukseen. Poliisi selvittää asiaa.
Puukotus sattui Sydneyn keskustassa.
Puukotus sattui Sydneyn keskustassa.

Puukotus sattui Sydneyn keskustassa. EPA/AOP
Silminnäkijä Megan Hayley kertoi uutistoimisto AFP:lle, että hän oli nähnyt 20-30-vuotiaan miehen heiluvan suuren keittiöveitsen kanssa jahdaten useita ihmisiä keskellä vilkasta bisnesaluetta vähän lounasajan jälkeen.
– Viisi tai kuusi muuta jahtasi miestä, yritti estää häntä, pysäyttää hänet. He saivat hänet kiinni kaupungin keskustassa, nainen kertoi.
Toisen silminnäkijän Edward Wongin mukaan näytti siltä, että miehellä olisi ollut verta poskellaan ja rinnallaan.
Puukotuksen motiivi ei ole vielä tiedossa.
KATRIINA MÄKELÄ
 

hansai

Supreme Leader
Yksi kuoli Australian Sydneyssä veitsihyökkäyksessä, sivulliset taltuttivat epäillyn
Yksi nainen vietiin haavoittuneena sairaalaan. Epäilty on kärsinyt mielenterveysongelmista.
...
Australian poliisi kertoi tiedotustilaisuudessa, että epäillyllä hyökkääjällä on ollut mielenterveysongelmia ja että hän on saattanut paeta psykiatrisesta sairaalasta.
...

 

hansai

Supreme Leader

Lapinukko

Kenraali
onko sitten vaan uskottava totuus mediaa? media haluaa kertoa että joidenkin aatteiden ja uskontojen kannattajissa on keskimääräistä enemmän mielisairaita kuin joissakin toisissa?
 
Viimeksi muokattu:

Solidsnake

Kenraali
Yksi kuoli Australian Sydneyssä veitsihyökkäyksessä, sivulliset taltuttivat epäillyn
Yksi nainen vietiin haavoittuneena sairaalaan. Epäilty on kärsinyt mielenterveysongelmista.
...
Australian poliisi kertoi tiedotustilaisuudessa, että epäillyllä hyökkääjällä on ollut mielenterveysongelmia ja että hän on saattanut paeta psykiatrisesta sairaalasta.
...

Mielenterveysongelma nykynormaalin mukaan uskonnon synonyymi, tulee heti pari vokaalilla alkavaa mieleen
 
Top