Terrorismi

VanhaPate

Kenraali
Tanskassa pidätetty neljä ihmistä.

http://yle.fi/uutiset/tanskan_poliisi_pidatti_isis-epailtyja_laajassa_operaatiossa/8794343?origin=rss
7.4.2016 klo 12:53 | päivitetty 7.4.2016 klo 14:04
Tanskan poliisi pidätti Isis-epäiltyjä laajassa operaatiossa
Neljä ihmistä on pidätetty. Mukana operaatiossa oli myös Tanskan turvallisuuspalvelu PET.

Operaatio tapahtui Kööpenhaminan lounaispuolella sijaitsevassa Ishøjn kunnassa. Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Tanskan poliisi kertoo pidättäneensä neljä ihmistä epäiltynä liittymisestä Isisiin Syyriassa.

Tanskan poliisi kertoi torstaina laajasta koordinoidusta poliisioperaatiosta Kööpenhaminassa. Paikallispoliisin lisäksi mukana operaatiossa oli myös Tanskan turvallisuuspalvelu PET.

Poliisin mukaan operaatio tapahtui Kööpenhaminan lounaispuolella sijaitsevassa Ishøjn kunnassa. Poliisi eristi alueen.

Poliisi kertoi, että epäillyt tunnistettiin PET:n ja Kööpenhaminan poliisin yhteisissä tutkimuksissa. Epäillyt pidätettiin syytettyinä liittymisestä Isisiin terroritekoja varten. Tanskan lain mukaan rangaistuksena voi olla jopa kuusi vuotta vankeutta.

Tanskalaislehtien mukaan poliisi on ollut voimakkaasti esillä eri puolilla Kööpenhaminaa jo aiemmin torstaina.

Epäiltyjen ensimmäinen oikeudenkäynti pidetään perjantaina.

Tutkinnallisista syistä poliisi ei vielä kerro tarkempia tietoja tapauksesta tai epäillyistä.
 

Bushmaster

Greatest Leader
Kolmessa vuodessa demokratiaa vaatineesta aktivistista Isisin itsemurhapommittajaksi – mitä tapahtui Ahmedille?

Terroristijärjestö Isis on tarjonnut näköaloja viime vuosina monille turhautuneille nuorille arabeille.

Julkaistu: 8.4. 11:24

Wall Street Journal kertoo vuonna 2011 Kairon Tahririn aukiolla mielenosoittajien etujoukoissa seisoneesta perheenisästä terroristiksi muuttuneen miehen tarinan.
Elettiin vuoden 2011 alkua. Tunisian vallankumouksesta alkunsa saaneen arabikevään tuulet olivat alkaneet puhaltaa myös Egyptissä, jossa kymmenet tuhannet ihmiset kokoontuivat Kairon Tahririn aukiolle osoittamaan mieltään korruptoitunutta hallintoa vastaan.

Mielenosoittajien etujoukoissa seisoi myös 32-vuotias Ahmed Darrawi, idealistinen kolmen pienen lapsen isä, joka muiden lailla vaati kotimaahansa demokraattisia uudistuksia.

Mielenosoitusten alkua seuranneiden kuukausien aikana Darrawi nähtiin usein televisiossa hahmottelemassa uudistuksia, joita vaadittiin toteutettavaksi Egyptin brutaalina ja korruptoituneena pidetyissä poliisivoimissa. Darrawilla oli asiasta omakohtaista kokemusta, sillä hän oli aiemmin työskennellyt poliisivoimissa lyhyen aikaa.


Kuva Tahririn aukion mielenosoituksista tammikuulta 2011. (KUVA: © Asmaa Waguih / Reuters)

Darrawi oli kuitenkin lopettanut työnsä sen jälkeen, kun oli joutunut todistamaan lähietäisyydeltä poliisin harjoittamaa korruptiota ja kidutusta.

Syksyllä seuranneissa vaaleissa Darrawi pyrki Egyptin parlamenttiin itsenäisenä ehdokkaana. Vaalimainoksissa harmaassa puvussa hymyillyt mies vaati maaltaan arvokkuutta ja turvallisuutta.

Vain kolme vuotta myöhemmin Darrawi kuitenkin räjäytti itsensä Irakissa taisteltuaan ennen sitä uskollisena sotilaana terroristijärjestö Isisin riveissä.

Ekstaasin jälkeen koitti paluu turhautumiseen
Kuinka keskiluokkaisessa perheessä kasvaneesta, toiveikkaasta ja periaatteellisesta nuoresta miehestä saattoi tulla näin lyhyessä ajassa kylmäverinen itsemurhapommittaja?

Tätä kysymystä pohtii Wall Street Journalissa julkaistussa artikkelissaanNew York Timesin entinen Beirutin-toimiston päällikkö Robert F. Worth.

Worthin mukaan kysymystä on vaikea pohtia erillään arabimaailman laajemmasta kehityksestä viiden viime vuoden kuluessa. Sinä aikana suuressa osassa arabimaailmaa on siirrytty suvaitsevaisuusjulistuksista, kansalaisidealismista ja väkivallattomuudesta Isisin harjoittamiin julmuuksiin ja massamurhiin.

Yllä oleva kuvasarja Ahmed Darrawista levisi sosiaalisessa mediassa hänen kuolemansa jälkeen vuonna 2014. Kuvan voit katsoa myös täältä.Siirtymän ymmärtäminen voi tuntua mahdottomalta, mutta Darrawille ja monille muille hänen kaltaisilleen nuorille arabeille ajatus ei ole yhtä outo. He kun kasvoivat aikuisiksi monin paikoin vailla tulevaisuuden näkymiä, kansanryhmien välisen kaunan sekä päivittäisten nöyryytysten keskellä.Arabikevään synnyttämän hetkellisen ekstaasin jälkeen heille koitti taas paluu samaan turhautumiseen, ehkä jopa entistä tuskallisempaan sellaiseen.

– Jos se tapahtui hänelle, se voi tapahtua kenelle tahansa, kertoo eräs Darrawin rinnalla Tahririn aukiolla mieltään osoittaneista ystävistä.

Vajosi lähes katatoniseen tilaan
Syksyllä 2011 Darrawi tuhlasi suurimman osan säästöistään vaalikampanjaansa. Parlamentin ovet eivät auenneet, mutta mies ei lannistunut. Hän jatkoi toimintaansa aktivistina.

Seuraavana vuonna tapahtunut presidenttiHosni Mubarakin kaataminen teki tilaa Egyptin poliittisten leirien keskinäiselle kamppailulle. Darrawi ei tukenut nousussa olevaa islamistista liikettä Muslimiveljeskuntaa, jonka edustajaMohammed Mursi voitti presidentinvaalit.

Hän kun näki Muslimiveljeskunnan lähinnä väsyneiden vanhojen miesten laumana.


Kuva Tahririn aukiolta helmikuulta 2011.(KUVA: © Goran Tomasevic / Reuters)

Vuoden 2012 loppuun mennessä Egypti näytti olevan luisumassa kohti sisällissotaa. Darrawia tilanne vaivasi. Hän masentui ja kertoi veljelleen, että vallankumous oli nyt ohi.

Kun armeija kaatoi vaaleilla valitun islamistipresidentin seuraavana kesänä, Darrawi vajosi ystäviensä mukaan lähes katatoniseen tilaan.

Heinäkuussa hän katosi.

”Jumala on ainoa voima ja tarkoitus, joka voi yhdistää nämä ihmiset”
Muutamaa kuukautta myöhemmin Darrawi julkaisi Twitter-tilillään Syyrian luoteisosissa kuvatun videon, jolla tusinan verran taistelijoita istui leirinuotiolla laulaen aseiden äänten kauniista kaiusta erämaassa.

Videon kuvanneesta Darrawista oli tullut pienen kapinallisprikaatin, ”Kalifaatin leijonien”, komentaja Syyriassa. Tässä vaiheessa prikaati oli juuri vannonut lojaaliuttaan Islamilaiseksi valtioksi itseään kutsuvalle Isis-terroristijärjestölle.


Mielenosoittaja lauloi hallituksen vastaisia lauluja Tahririn aukiolla helmikuussa 2011.(KUVA: © Dylan Martinez / Reuters)

Tässä vaiheessa Darrawi oli jo harras jihadisti, joka usein vertasi Isisin yhtenäisyyttä kotimaansa Egyptin jakautuneisuuteen.

– Kerran kun istuimme päivälliselle, huomasin, että joukossamme oli ainakin 18:a eri kansallisuutta. Jumala on ainoa voima ja tarkoitus, joka voi yhdistää kaikki nämä ihmiset ja luoda harmoniaa heidän keskuuteensa, Darrawi kirjoitti Twitterissä.

Samoihin aikoihin ulkomaisten taistelijoiden virta oli muuttamassa Syyrian konfliktia ja muokkaamassa Isistä yhdeksi maailmanhistorian voimakkaimmista terroristiryhmistä.

”En todellakaan ole hullu”
Twitterissä Darrawi usein mainitsi, kuinka häntä ei niinkään inspiroinut taistelu, vaan lupaus ideaalista yhteiskunnasta. Hän hehkutti, kuinka taistelijat olivat tekemässä uudelle sukupolvelle todeksi vanhaa unelmaa kalifaatista.

Worthin mukaan vaikuttaa siltä, että Darrawi valutti Isisin perustamaan kalifaattiin ne toiveet, joita hän oli alun perin elätellyt parantuneesta ja yhdistyneestä Egyptistä.

Darrawin twiitit sisälsivät jatkuvaa puhetta kuolemasta ja taistelusta. Välillä niiden sekaan ilmestyi kuitenkin ristiriitaisia välähdyksiä hänen entisestä elämästään. Mies muun muassa kertoi kaipaavansa pieniä lapsiaan, mikä Worthin mukaan saattaa vihjata heidän hylkäämiseensä liittyvistä syyllisyydentunteista.

– En todellakaan ole hullu, Darrawi twiittasi kerran, ikään kuin vastatakseen kuvitellulle äänelle menneisyydestä.


Tahririn aukio heinäkuussa 2011.(KUVA: © Asmaa Waguih / Reuters)

Viimeinen twiittinsä Darrawi julkaisi maaliskuussa 2014. Kaksi kuukautta myöhemmin hänen veljensä sai nimettömän puhelun itseään pyhäksi soturiksi kutsuneelta mieheltä.

Abu Mouaz al-Masri -nimeä käyttäneen Darrawin kerrottiin räjäyttäneen itsensä. Myöhemmin seuranneessa sähköpostissa kerrottiin, että itsemurhapommi-isku oli tapahtunut Irakissa.

Kun veli vastasi viestiin kysyäkseen lisää yksityiskohtia tapahtumista ja pyytääkseen kuolintodistusta, hänelle vastattiin, että sellaisia ei ole.

Kuohunta jatkuu
Nyt, kaksi vuotta myöhemmin, arabimaailman kuohunta jatkuu edelleen. Useimmat heistä, jotka lauloivat demokratian ja arvokkuuden perään Tahririn aukiolla vuonna 2011, eivät tunne sympatiaa Isisin barbaarista toimintaa kohtaan.

Jotkut entisistä mielenosoittajista ovat nyt vankilassa, toiset taas ovat paenneet Välimeren yli Eurooppaan. Jotkut ovat jopa epätoivoissaan surmanneet itsensä.


Isis-taistelijoita järjestön julkaisemalta videolta otetussa kuvassa.

Kourallinen entisiä demokratia-aktivisteja puolestaan jatkaa nyt unelmansa toteuttamista kultissa, joka lupaa parantaa rikkoontuneen maailman.

Worthin aiheesta kirjoittama kirja A Rage for Order: The Middle East in Turmoil, From Tahrir Square to ISIS julkaistaan myöhemmin tässä kuussa.
Anna Nuutinen

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001154496.html

 

Bushmaster

Greatest Leader

Ikea pitää kieltää tai saada kurssi miten ostetaan vastuullisesti Ikeasta tavaraa.. :rolleyes:
Myös jouluvalot sekä teräskuulat ...*eh* kaikki kuulat pitää kieltää...tai ainakin pitää joku viranomaisen lupa niiden ostamiseen olla olemassa. Myös kurssi siitä miten turvallisesti käytetään kuulia ja jouluvaloja, josta saa kurssi-todistuksen joka on määräaikainen...o_O

Ihan niinkuin nää "lapsukaiset" saavat siivousteknikon pätevyyden hinkatessaan VOK:in lattioita puhtaiksi ja itseään "koto-suomi" kelpoiseen kuntoon :confused:
 
Viimeksi muokattu:

Bushmaster

Greatest Leader
Miksi ei Eu tätä kiellä?.....Naamakirjan kieltoon jossa kauppaa käydään


http://www.hs.fi/m/ulkomaat/a1460002173218?jako=35ede08bbf0582cf646a4362e507992b

Ohjuksia, kranaatinheittimiä, konekivääreitä – Facebookissa kaupataan aseita sissiryhmille ja terroristeille
Sosiaalisessa mediassa käytävä asekauppa on yleistä konfliktialueilla, joilla Isis ja al-Qaida toimivat.

Kapinalliset ampuivat raketin matkaan kapinassa diktaattori Muammar Gaddafia vastaan syyskuussa 2011 lähellä Sirten kaupunkia. Libyan kaaoksessa paljon aseita päätyi yksityiskauppiaille, jotka nyt myyvät niitä sosiaalisessa mediassa.


GORAN TOMASEVIC

REUTERS
Sami Sillanpää HS
ULKOMAATJulkaistu 7.4. 19:01
45
SISSIRYHMÄT ja terroristit hankkivat entistä enemmän aseita sosiaalisen median kautta. Esimerkiksi Facebookissa on monia sivuja, joilla kaupataan järeitä aseita raskaista konekivääreistä lämpöohjautuviin ohjuksiin.

Tiedot käyvät ilmi tutkimuslaitos Small Arms Surveyn raportista. Sen tutkimus koskee Libyassa rehottavaa laitonta asekauppaa, josta ovat hyötyneet useat kapinallis- ja terroristiryhmät.

Aseiden kauppaaminen verkossa on tutkimuksen mukaan kasvussa. Tiedot viittavaat siihen, että monilla ostajilla ja myyjillä on yhteyksiä aseelliisiin ryhmiin, raportti sanoo.

MAAILMAN suosituin sosiaalisen median palvelu Facebook on myös asekauppiaiden suosiossa.

The New York Times -lehti kertoi keskiviikkona ilmoittaneensa Facebookille seitsemän epäilyttävää suljettua ryhmää. Ilmoituksen seurauksena Facebook sulki ryhmistä kuusi, lehti raportoi.

The New York Timesin oman selvityksen mukaan sosiaalisessa mediassa käytävä asekauppa on yleistä myös muilla konfliktialueille, kuten Irakissa, Syyriassa ja Jemenissä.

Kansainväliset islamistiset terroristijärjestöt Isis ja al-Qaida toimivat näissä maissa.

MYYJÄT esittelevät Facebook-ryhmissä esimerkiksi kranaatinheittimiä, raketteja ja ilmatorjuntaan soveltujia raskaita konekivääreitä.

The New York Timesin mukaan Facebook ei ole puuttunut siihen, että maksuja kaupoista on välitetty viestipalvelu Messengerin kautta.

Facebook ilmoitti tammikuussa kiristäneensä omia sääntöjään niin, että yksityisten ihmisten harjoittama asekauppa on sen sivuilla kielletty. Säännön valvonta nojaa pääasiassa siihen, että Facebookin käyttäjät ilmoittavat epäilyttävistä sivuista yhtiölle.

Ensi kerran Facebook alkoi suitsia yksityistä asekauppaa sivuillaan vuonna 2014. Jo silloin Facebookia kuvailtiin yhdeksi maailman laajimmista aseiden myyntipaikoista.

LIBYASSA laittomien aseiden laajat markkinat syntyivät sen jälkeen, kun diktaattori Muammar Gaddafi syrjäytettiin vuonna 2011. Länsimaat tukivat sotilasliitto Naton ilmapommittuksilla Gaddafin-vastaista kapinaa.

Libyan hallinnon kaaduttua asevarastoja ryöstettiin ja paljon aseita päätyi ei-valtiollisille aseryhmille ja yksityiskauppiaille, sanoo Small Arms Surveyn raportti.

”Kauppiaat huomasivat nopeasti sosiaalisen median käyttökelpoisuuden mahdollisten asiakkaiden löytämisessä”, raportti sanoo.

Libyan varastoista katosi rynnäkkökivääreiden lisäksi tuhovoimaisempaakin kalustoa, kuten liikuteltavia ilmatorjuntakivääreitä, panssarintorjuntaohjuksia, raketteja ja niiden laukaisujärjestelmiä.

Viiden viime vuoden aikana näitä aseita on levinnyt eri puolille Pohjois-Afrikkaa kapinallisryhmille. Niitä päätyi esimerkiksi Malissa toimiville al-Qaidan liittolaisille, joita epäillään viime kuukausien terrori-iskuista.

Libyan kaaosta pyrkii hyödyntämään myös Isis, joka nyt hallitsee alueita Irakista ja Syyriasta. Isis on viime kuukausina yrittänyt perustaa uutta hallintoaluettaan Libyaan.

IRAKISSA asekauppasivustoilla on myynnissä paljon kalustoa, joka näyttää olevan peräisin Yhdysvalloilta, kertoo The New York Times.

Yhdysvallat miehitti Irakin vuonna 2003. Sen jälkeen se koulutti ja aseisti Irakin uusia asevoimia.

Isis sai haltuunsa paljon amerikkalaisten toimittamia aseita, kun se valtasi armeijan tukikohtia ja varastoja Pohjois-Irakissa kaksi vuotta sitten.

 

Huhta

Greatest Leader
Olen monta kertaa kiittänyt Luojaa siitä, että perussuomalaiset on mukana hallituksessa. Nyt en ole aivan varma, olenko tyytyväinen kansanedustajieni älynlahjoihin vai heidän tahtoonsa tehdä jotakin tämän maan hyväksi.

Esitys: Räjähdekoirat lentokenttien oville

Perjantai 8.4.2016 klo 23.56

Perussuomalaisten kansanedustajat Ritva "Kike" Elomaa ja Anne Louhelainen esittävät, että räjähdekoiria käytettäisiin turvallisuuden lisäämisessä.
Ritva
Ritva "Kike" Elomaa ja Anne Louhelainen haluaisivat räjähdekoirat lentokenttien oville. Kuva Göteborgin lentokentältä, jossa oli pommiuhka tammikuussa. (EPA/AOP)
LUE MYÖS

Eddie-koira on Suomen parhaita räjähdeasiantuntijoita

Elomaa ja Louhelainen ovat jättäneet asiasta kirjallisen kysymyksen eduskunnan puhemiehelle torstaina. Elomaan ja Louhelaisen mielestä räjähdekoirat voisivat olla vakiohenkilökuntaa lentokenttien ja muiden suurten julkisten tilojen sisäänkäynneillä.

Kansanedustajien esityksen taustalla on Pariisin ja Brysselin terrori-iskujen herättämä huoli turvallisuudesta.

Heidän mukaansa räjähdekoirien läsnäolo hälventäisi pelkoja.

- Tietenkin räjähdekoirien käytön pitäisi olla hienovaraista. Mutta jos koirien käyttö vilkkaimpien julkisten tilojen valvonnassa tulisi käytännöksi, niin se voisi omalta osaltaan lisätä ihmisten turvallisuuden tunnetta, toteaa Elomaa tiedotteessa.

- Hyödynnämme nykyään mitä hienointa tekniikkaa, meillä on valvontakameroita enemmän kuin moni hoksaakaan. Miksi emme hyödyntäisi hienoimpiakin mittalaitteita tehokkaampia eläinystäviämme, joille nuuhkiminen on mitä luontevinta puuhaa? Louhelainen kysyy tiedotteessa.

REETTA PAUNONEN
[email protected]
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016040821384471_uu.shtml
 

Bushmaster

Greatest Leader
Olen monta kertaa kiittänyt Luojaa siitä, että perussuomalaiset on mukana hallituksessa. Nyt en ole aivan varma, olenko tyytyväinen kansanedustajieni älynlahjoihin vai heidän tahtoonsa tehdä jotakin tämän maan hyväksi.http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016040821384471_uu.shtml
Jos näiden matujen maahantulo ja Islamistien kiihotus/värväystoiminta saataisiin lopetettua ja olisi eu :n ulkoraja sekä sisärajojen rajaliikkenne kontrollissa niin loppuisi terrori iskutkin ..tai ainakin ne saataisiin lähes loppumaan..
 

Benelli

Respected Leader
Olen monta kertaa kiittänyt Luojaa siitä, että perussuomalaiset on mukana hallituksessa. Nyt en ole aivan varma, olenko tyytyväinen kansanedustajieni älynlahjoihin vai heidän tahtoonsa tehdä jotakin tämän maan hyväksi.http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016040821384471_uu.shtml
24/7 tulisi aika kalliiksi mutta lisää pommikoiria ruuhka-aikaan ja ensisijaisten maalien kohdalla ei olisi ehkä huono ajatus.

Jos näiden matujen maahantulo ja Islamistien kiihotus/värväystoiminta saataisiin lopetettua ja olisi eu :n ulkoraja sekä sisärajojen rajaliikkenne kontrollissa niin loppuisi terrori iskutkin ..tai ainakin ne saataisiin lähes loppumaan..
Helpommin sanottu kuin tehty kun ovat jo sisällä.
 

Bushmaster

Greatest Leader
24/7 tulisi aika kalliiksi mutta lisää pommikoiria ruuhka-aikaan ja ensisijaisten maalien kohdalla ei olisi ehkä huono ajatus.


Helpommin sanottu kuin tehty kun ovat jo sisällä.
No niinpä niin mutta ei ne pommikoirat mitään estä...räjähtävät viattomat koirat ohjaajineen vaan itsekin kun keksivät "teron" jonosta...

Islam keskuksiin, yhdistyksiin ja niiden toimintaan sekä moskeijoihin ja värväystoimintaan jota tehdään joka puolella pitäsi keskittyä... mutta eipä sekään ole helppoa mutta suunta olisi oikea jos vaan tahtoa löytyy...mitä ei näköjään vaan löydy..pikemminkin päin vastoin.
 

Bushmaster

Greatest Leader
Että tälviisii....:confused:http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001155296.html

Isisin kynsistä paenneet paljastavat karmeat keinot, joilla terroristit saavat lapset tottelemaan

Isisin hallitsemilta alueilta paenneet ihmiset kertovat kauheuksista, joita Isisin vallan alla tapahtuu.(KUVA: © Stringer . / Reuters)

Julkaistu: 9.4. 11:47

Isisin hallitsemilta alueilta paenneet lasten vanhemmat kertovat The Independent -lehdelle, mitä kouluissa ja päiväkodeissa Isisin hallitsemilla alueilla tapahtuu.
Terroristijärjestö Isis aivopesee lapsia ja opettaa heitä itsemurhapommien laukaisijoiksi Irakissa. Näin kertovat Isisin hallitsemilta alueilta pakenemaan päässet lasten vanhemmat The Independent -lehdelle.

– Isis pilaa oikeat koulut tekemällä niistä paikkoja, joissa opetetaan pojille terroritekoja ja kauko-ohjattavien tienvarsipommien ja itsemurhaiskujen tekemistä, yksi lehden haastattelema äiti kertoo.

Maailman ihmisoikeustilannetta tarkkailevan Human Rights Watch -järjestön eli HRW:n tutkijoiden mukaan esimerkiksi 12-vuotiaille pojille opetetaan Isisin hallitsemilla alueilla uskonnollisen opetuksen lisäksi pommien tekemistä. Tutkijoiden tiedot perustuvat Isisin kynsistä pakoon päässeen perheen kertomuksiin.

Independent kertoo myös karuista keinoista, joilla Isis saa hallitsemiensa alueiden ihmiset omien uskonkappaleidensa kannattajiksi: Isis yrittää aivopestä ja pakottaa ihmisiä kidutuksen tai silpomisen uhalla.

Yhdysvaltain tukemat joukot ovat vapauttaneet Isisin aiemmin hallussaan pitämiä alueita Irakissa.

Terroristien lähdön jälkeen Shirqatissa ja Hawijassa on paljastunut lisää Isisin julmuuksia. Human Rights Watch selvitti muun muassa, että Isis oli pitänyt tyttöjä seksiorjina terrorisoimillaan alueilla.

HRW:n tutkija Skye Wheeler kertoo lehdessä, että Isis pakottaa kaikki pojat osallistumaan sotilaskoulutukseen. Perheet ovat alkaneet kieltää lapsiaan menemästä kouluun ja jopa yrittävät estää alle kouluikäisiä lapsia päätymästä lastentarhoihin, jottei lapsista tehtäisi Isisin aivopesemiä tappajia.

– Ennen Isisiä meillä oli alakouluja ja lastentarhoja tytöille ja pojille Shirqatissa. Nyt kouluissa ei ole mitään muita kirjoja kuin Koraani, 51-vuotias nainen kertoi Skye Wheelerille Independentin mukaan.
Petri Turunen
 

Bushmaster

Greatest Leader
Jotain hyötyä facebookistakin ? ... :solthum:


Paljastiko Facebook-viesti ruotsalaisterroristin? - pidätettiin Belgian iskuista epäiltynä
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016040921387686_ul.shtml


Osama Krayem on yksi Belgian terrori-iskuista epäillyistä. (EPA)
LUE MYÖS
Taas uusi pidätys: Yksi Pariisin terrori-iskujen epäillyistä kiinni

Syyttäjä vahvisti: Pariisin terrori-iskuista epäilty pidätetty Brysselissä

Belgian poliisi pidätti eilen viisi ihmistä epäiltynä Brysselin terrorismi-iskusta. Yksi pidätetyistä on 23-vuotias ruotsalainen Osama Krayem.

Kraeym saattoi jäädä kiinni kömpelön mokansa vuoksi. Hän oli nimittäin lähettänyt Facebookissa viestejä Ruotsissa asuvalle tuttavalleen, ja Säpo pääsi tätä kautta Osaman jäljille. Säpo luovutti tiedot belgialaisviranomaisille, ja mies saatiin kiinni.

Ruotsalaisen epäillään olleen vahvasti osallisena Brysselin taannoisissa terrori-iskuissa. Hän jäi metron turvakamerakuviin vain hetkeä ennen Maelbeekin metroasemalla tapahtunutta räjähdystä, jossa kuoli 20 ihmistä. Metrolipun hän oli ostanut yhdessä pommin laukaisseen Khalid El Bakraouin kanssa.

Krayemin epäillään myös ostaneen pommireput, jotka räjäytettiin tuhoisasti Brysselin lentokentällä.

Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpo on vaitonainen kiinniotosta.

- Kansainvälinen rikostutkinta on vahvasti lain suojaamaa ja salaista. Kerromme harvoin meneillään olevasta tutkinnasta, sanoo Säpo tiedottajaSirpa Franzén.

Krayem muutti Syyriaan vuonna 2015, kun hän oli radikalisoitunut Ruotsissa. Ruotsiin hän palasi saman vuoden syksyllä.

Poliisin tietojen mukaan Krayem oli ennen radikalisoitumistaan toiminut järjestäytyneen rikollisuuden parissa Malmössä.

Belgian poliisi pidätti eilen kaikkiaan viisi miestä terrori-iskuista epäilyinä. Pidätettyjen joukossa on Krayemin lentokentän turvakamerakuviin tallentunut niin sanottu hattumies.

Kaikki viisi ovat poliisin mukaan läsnä sunnuntain vangitsemisoikeudenkäynnissä.

Lähteet: Aftonbladet, Expressen, Sydsvenskan

MARI PUDAS
[email protected]
 

Bushmaster

Greatest Leader
Näin tämän pitäisi mennä :solthum: Mutta tosin jos ovat valmiita itsemurha iskuihin niin...? :confused:

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/210405#.VwZD2-JxfhQ

New Yorkin valtuuston jäsen Dov Hikind sanoo, ettei Eurooppa ole vieläkään sisäiatänyt, mitä terrorismi on ja mitä se haluaa. Hän toteaa Israelin ampuvan itseään jalkaansa kritisoidessaan sotilasta, joka ampui kuoliaaksi sotilasta haavoittaneen mutta jo lamautetun terroristin pelätessään maahan kaatuneen terroristin uskoen hänellä olleen pommivyön ja pyrkineen sytyttämään sen. Hikind kiteyttää sanomansa näin: ”Terroristin tulisi tietää: Jos hän hyökkää, hän tulee saamaan surmansa”.


Niitä "punahillkasatuja" varmaan taas...?:rolleyes:

http://www.jpost.com/Middle-East/Israel-warns-Europe-flooded-with-hundreds-of-jihadists-planning-to-strike-450455

Israelin puolustusministeri Moshe Yaalon kertoi vierailevalle Puolan virkaveljelleen, että jihadistit lähettivät satoja koulutettuja terroristeja Eurooppaan pakolaisvirtojen mukana, jotka suunnittelevat uusia entistä näyttävämpiä iskuja. ”Pariisin ja Brysselin iskut olivat vasta alkusoittoa, paljon pahempaa on tulossa”. Heidän pelätään saaneen käsiinsä köyhdytetty uraania mustasta pörssistä sekä pyrkineen ostamaan ydinaseen Pakistanista.
 
Viimeksi muokattu:

SJ

Supreme Leader
24/7 tulisi aika kalliiksi mutta lisää pommikoiria ruuhka-aikaan ja ensisijaisten maalien kohdalla ei olisi ehkä huono ajatus.
Tai ihan yksistään koiria. Ei ne kykene kertomaan, että mikä koulutus milläkin koiralla on. Ja jos henkilökunta kiertää randomilla, niin suunnitelmat on tehtävä sen mukaan.

Olen monta kertaa kiittänyt Luojaa siitä, että perussuomalaiset on mukana hallituksessa. Nyt en ole aivan varma, olenko tyytyväinen kansanedustajieni älynlahjoihin vai heidän tahtoonsa tehdä jotakin tämän maan hyväksi.
No, tuossa taas näkyy, että asiaan ei olla tutustuttu, mutta ehkäpä se nyt selviää kun ovat asiaa alkaneet ajamaan. Mutta josko nyt käy niin hyvin, että tuo auttaa päättäjia tulemaan siihen johtopäätökseen mikä heillä pitäisi jo olla, eli ne riskitekijät on parempi jättää rajojen ulkopuolelle.
 

PekkaSavo

Ylipäällikkö
Jotenkin tuntuu siltä että kesäkuun toisella tai kolmannella viikolla tapahtuu jotain. Muistetaanpa UK:n vaalit.

Belgiassa annetaan kuva että tehdään paljon tapahtumien estämiseksi. Mutta voisipa arvata että seuraavat tapahtumat esiintyvät joko UK:ssa tai Saksassa.

Nostelisin esille sosiaalisen median. Isoilla yrityksillä mm. Facebook on tietoa. Saadaanko sitä ulos?

Facebookin ansiostahan tämä kansainvaelluskin pääsi leviämään tälläiseksi.
 

turska

Kenraali
Kiinni jäänyt Brysselin terroristi tunnusti kolkon aikeen: Suunnittelimme uutta iskua Ranskaan
Julkaistu: 10.4. 12:19
TERRORISMI
”Hattumies” Mohamed Abrini paljasti kuulusteluissa Belgiassa, että terroristit suunnittelivat uutta iskua Ranskaan.
Belgian poliisi kertoo, että Brysselin iskuun syyllistyneet terroristit suunnittelivat iskua Ranskaan. Aftonbladet kertoo, että kiinni jäänyt Mohamed Abrini olisi tunnustanut asian kuulusteluissa. Tieto perustuu syyttäjältä saatuun tietoon Belgiasta. Pariisin iskuissa marraskuussa kuoli 130 ja Brysselin iskuissa maaliskuussa 32 ihmistä.

Pariisin iskuista epäilty Mohamed Abrini on tunnustanut olevansa Brysselin lentokentän valvontakamerakuvissa näkyvä niin kutsuttu hattumies.

Belgian syyttäjä kertoo, että Pariisin iskuista epäiltynä pidätetty Mohamed Abrini on tunnustanut olevansa Brysselin lentokentän valvontakamerakuvissa näkyvä hattupäinen mies.

”Hattumies” Abrini on valvontakamerakuvassa kahden itsemurhapommittajan kanssa. Hän pakeni lentokentältä iskun jälkeen. Syyttäjän mukaan Abrini oli heittänyt takkinsa roskiin ja myynyt hattunsa myöhemmin.
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001155718.html
 

turska

Kenraali
Punahilkka satuja...

Saksa varoittaa uusista ISIS-iskuista – "erittäin vakava uhka"
KASPERI SUMMANEN
1 tunti ja 27 minuuttia sitten(päivitetty 41 minuuttia sitten)
Saksan kotimaan tiedustelun mukaan ISIS-jihadistijärjestön pyrkii värväämään pakolaisia.

“Olen erityisen huolissani yksin tulevien alaikäisten suuresta määrästä. Tämä ryhmä on heidän (värväystoimintansa) kohteenaan”, Saksan kotimaan tiedustelun BfV:n johtaja Hans-Georg Maassen sanoo Welt am Sonntaginhaastattelussa.

Asiasta uutisoi tässä Spiegel.

Maassenin mukaan saksalaistiedustelu tuntee ainakin 300 tapausta, joissa jihadistit ovat pyrkineet värväämään maahan tulleita turvapaikanhakijoita. Todelliset luvut voivat kuitenkin olla merkittävästi korkeampia. Maassenin mukaan ääri-islamistien määrä Saksassa kasvaa jatkuvasti.

Maassen pitää ISIS-järjestön Saksalle muodostamaa uhkaa “erittäin vakavana”. Hän varoittaa myös mahdollisista terrori-iskuista.

ISIS:n propaganda viittaa tiedustelupomon mukaan siihen, että järjestö kaavailee iskuja saksalaiskohteisiin. Viranomaisilla ei kuitenkaan ole vielä toistaiseksi tarkempaa tietoa mahdollisista iskuista.

Maassen myöntää myös Saksan viranomaisten arvioineen aluksi väärin ISIS:n aikeet tuoda kannattajiaan maahan pakolaisvirtojen mukana.
http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/isis_saksa_maassen-48952
upload_2016-4-10_12-59-8.png
 

turska

Kenraali
Kenraali paljastaa: ISIS-jihadistien määrä kaksinkertaistunut Euroopan portilla
ARNO RYDMAN
Yhdysvaltain tiedustelupalveluiden mukaan Isisillä on tällä hetkellä noin 4 000 – 6 000 jihadistia Libyassa, kertoo CNN:n haastattelema Afrikan sotatoimialueen esikuntapäällikkö, kenraali David Rodriguez.

Hänen mukaansa jihadistien määrä on todennäköisesti kaksinkertaistunut viimeisten 12 – 18 kuukauden aikana.

Libyassa on kaksi keskenään kilpailevaa hallitusta. Kapinalliset pitävät hallussaan maan pääkaupunkia Tripolia. Libyan kansainvälisesti tunnustettu hallinto pitää päämajaansa Itä-Libyassa sijaitsevassa Tobrukin kaupungissa.

Libyan kaksi johtavaa valtaryhmittymää pääsivät yhteisymmärrykseen Libyan vallanjaosta viime joulukuussa. Yhteisymmärryksen toivotaan ratkaisevan Libyan yli vuoden kestäneen poliittisen pattitilanteen.

Kenraali Rodriguezin mukaan Libyaan virtaa paljon jihadisteja varsinkin Pohjois-Afrikan maista.

Isis pitää hallussaan alueita Irakissa ja Syyriassa. Isisin päämaja Irakissa sijaitsee Mosulissa. Jihadistien päämaja Syyriassa sijaitsee Rakkassa.

Eri arvioiden mukaan Isis aikoo ottaa Libyan haltuunsa ja käyttää sitä porttina Eurooppaan. Verkkouutiset kertoi asiasta tässä.

Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon on esittänyt presidentti Barack Obaman hallinnolle useita sotilaallisia vaihtoehtoja, joiden avulla Yhdysvallat voi hyökätä Libyassa profiiliaan nostavaa Isistä vastaan.

Vaihtoehtoihin kuuluvat muun muassa ilmaiskut Isiksen harjoitusleirejä, komentokeskuksia, ammusvarastoja ja muita kohteita vastaan. Verkkouutiset kertoi asiasta tässä.
http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/ISIS Libya kenraali-48934
 

Bushmaster

Greatest Leader
no niin... foliohatut voi ottaa pois...

WTC-raportin salaiset sivut voivat paljastaa terroristeja tukeneen tuntemattoman verkoston
KASPERI SUMMANEN
5 tuntia ja 10 minuuttia sitten

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/wtc_raportin_salatut_sivut-48953

WTC-iskuista tehdyn selvityksen salattujen sivujen väitetään sisältävän raskauttavaa tietoa terroristeja avustaneista tahoista.

Useat amerikkalaispoliitikot ja vuoden 2001 syyskuun 11. päivän terrori-iskuissa menehtyneiden omaiset vaativat Yhdysvaltojen kongressin iskuista tekemän selvityksen salattujen osien julkistamista.

Entinen senaattori ja senaatin tiedustelukomitean puheenjohtaja Bob Graham(d.) sanoo CBS:n 60 Minutes -ohjelman haastattelussa, että raportin salatut sivut voisivat valottaa WTC-iskut tehneiden terroristien mahdollisesti Saudi-Arabiasta saamaa tukea.

Graham oli itse aikanaan mukana laatimassa raporttia. Sen sisällöstä 28 sivua on julistettu salaiseksi kansalliseen turvallisuuteen vedoten. Graham ei voi avata salattujen sivujen tarkkaa sisältöä. Hän sanoo niiden kuitenkin sisältävän muun muassa tietoja verkostosta, joka avusti lentokoneita kaksoistorneihin lentäneitä terroristeja Yhdysvalloissa.

Kun Grahamilta kysytään, tuliko mahdollinen tuki hänen käsityksensä mukaan hallitukselta, varakkailta yksityishenkilöiltä vai kansalaisjärjestöiltä, vastaa senaattori ”niiltä kaikilta”.

”Mielestäni on epäuskottavaa, että 19 ihmistä, joista suurin osa ei puhunut englantia tai ollut koskaan aiemmin käynyt Yhdysvalloissa ja joista monilla ei ollut edes peruskoulutason koulutusta, olisi voinut suoriutua niin monimutkaisesta tehtävästä ilman jonkinlaista tukea Yhdysvalloissa”, Graham toteaa.

Hänen mukaansa raportin sivut salattiin Yhdysvaltojen ja Saudi-Arabia suhteiden turvaamiseksi.

Niin ikään raporttia laatimassa ollut entinen Indianan kongressiedustaja Tim Roemer (d.) on samaa mieltä Grahamin kanssa.

”Saudiarabialaisetkin ovat salauksen purkamisen kannalla. Meidän olisi julkaistava se. Onko kyse arkaluontoisista tiedoista, aiheuttaako se vähän ongelmia? Kyllä”, Roemer kuvailee.
 

turska

Kenraali
Ruotsalaismies Brysselin terrori-iskujen ydinryhmässä – missä on hänen epäilty pommireppunsa?

Belgiassa pidätetty ruotsalainen Osama Krayem latasi nettiin itsestään kuvan automaattiaseen kanssa.

Julkaistu: 10.4. 18:22

BRYSSELIN ISKUT
Osama Krayemiksi tunnistettua malmölaismiestä pidetään yhtenä Brysselin terrori-iskujen keskushahmoista.
Perjantaina Brysselissä pidätetty ruotsalainen terroriepäilty on mediatietojen mukaan alkanut puhua kuulusteluissa tutkijoille. Yhtä asiaa Osama Krayemiksi tunnistettu alun perin malmölainen mies ei ole kuitenkaan suostunut sanomaan: missä on hänellä valvontakamerakuvissa nähty reppu, joka saattaa sisältää ison määrän räjähteitä?

23-vuotias ruotsalaismies on yksi Belgian terroritutkinnan avainhenkilöistä yhdessäMohamed Abrinin kanssa. Myös Abrini pidätettiin perjantaina, ja hänen on todettu olleen Brysselin lentoasemalla nähty hattupäinen terroristi, jota etsittiin kiivaasti iskujen jälkeen.


Maalbeekin metroasemalle tehdyssä pommi-iskussa kuoli 20 ihmistä. (KUVA: AOP)

Ruotsalainen Osama Krayem puolestaan nähtiin valvontakamerakuvissa Brysselin metrossa yhdessä Khalid El Bakraouin kanssa vain hieman ennen kuin Bakraoui räjäytti itsemurhapomminsa. Myös Krayemin kerrotaan kantaneen reppua, ja belgialaismedian tietojen mukaan viranomaiset olisivat kiivaasti jäljittäneet sitä. Reppua ei kuitenkaan löytynyt perjantain laajoissa ratsioissa.

Toistaiseksi ei tiedetä, oliko myös Krayemin määrä räjäyttää pommi vai oliko hän Bakraouin mukana vain taustatukena samalla tavoin kuin Abrini oli Brysselin lentokentällä itsensä räjäyttäneiden kahden miehen mukana. Krayem oli belgialaistietojen mukaan keskeinen henkilö 22. maaliskuuta tehdyissä iskuissa, sillä valvontakamerakuvien perusteella hän myös osti laukut, joissa pommit kuljetettiin Brysselin lentokentälle.


Ruotsalaismies nähtiin yhdessä Maalbeekin metroasemalla itsensä räjäyttäneen Khalid El Bakraouin kanssa. (KUVA: Interpol)

Radikalisoitui Ruotsissa
Krayemia epäillään terroritarkoituksessa tehdystä murhasta. Belgian viranomaiset kertoivat sunnuntaina, että Mohammed Abrinin mukaan terroristiryhmä oli suunnitellut iskua Ranskaan, mutta Pariisin terrori-iskuihin liitetyn Salah Abdeslamin pidätys oli muuttanut suunnitelmia. Belgialaissyyttäjien mukaan terroristisolu päätti iskeä nopeammin ja lähellä, koska viranomaiset alkoivat päästä heidän kannoilleen.

Ruotsalainen Osama Krayem oli ruotsalaislehtien mukaan maan viranomaisten seurannassa, koska hänellä oli aiemmin tiiviit yhteydet Malmön alamaailmaan. Krayemin epäillään kuuluneen rikollisliigaan, joka välitti aseita ja huumeita.

Miehen tunteneet ovat kuvailleet hänen olleen tavallinen nuori mies, kunnes hän vuonna 2014 alkoi muuttua uskonnollisemmaksi. Alkuvuodesta 2015 hänen kerrotaan matkustaneen Syyriaan ja liittyneen äärijärjestö Isisin riveihin.

Krayemin tie Belgiaan on epäselvä, mutta CNN:n lähteiden mukaan Krayem olisi matkustanut Eurooppaan syyskuussa valenimellä Naim al Hamed. Tietolähteiden mukaan hän olisi tavannut Salah Abdeslamin Saksassa ja siirtynyt Belgiaan. Belgialaisviranomaiset eivät ole vahvistaneet tätä.

Vahvistamattomien tietojen mukaan Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpo olisi vinkannut belgialaisviranomaisille ennen viimeviikkoista operaatiota, että Krayem oli havaittu Belgiassa. Säpo on ilmoittanut, ettei se kommentoi luottamuksellista tietojenvaihtoa.
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001155886.html
 
Top