Tietäjäkato

ihan kasvokkain tapahtuva tekeminen eri viitekehyksissä, joka osaltaan syö ihmisten tarvetta tuoda mielipiteitään julki muiden aihepiiristä kiinnostuneiden kanssa verkkopohjaisella foorumilla,

Reserviläisen on varsin hankala kommentoida esim. sotaharjoitusta tai jotain koulutusta, yksityiskohtaista välineistöön liittyvää aihetta jne. koska niistä asioista vähintään kehotetaan vaikenemaan. Jonkin verran ns. pienet piirit vaihtavat kuulumisia ja viestejä keskenään, mutta se ei tapahdu julkisesti. Tämä on näin ja sitä ei voi auttaa mitenkään.

Toisessa ketjussa huomioit -rajakommandon-. Olipa tuo täsmällinen tai lavea ilmaisu, niin jo yksittäisen taistelijan osaamisvaatimukset ja kyky suorittaa olisi aiheena sellainen, joka haastaisi reservin pohtimaan ja arvioimaan. Näin vanhana ukkona sitä voi jo sanoa, että ylen helposti sitä nuorena miehenä yliarvioi itsensä ja suorituskykynsä, osaamisensa ja taitonsa. Veikkaan, että jos haetaan enemmän faktalaatikkotyyppistä sisältöä, pitää kirjoittajien pysytellä aika pienissä kuvioissa.

Netistä voi imuroida loputtomasti tietoa, joka sitten läväytetään julki ja tämä koskee eritoten kalliin ja raskaan materiaalin ketjuja. Tämä tietojen kymi sivuuttaa monia seikkoja ja jopa faktoja, joiden huomiotta jättäminen itseasiassa muuttaa sisällön ei-faktaksi. Tämä toistuu koko ajan. Kun kokonaisuudet kasvavat tarpeeksi ei riitä enää netti-imurointi tuottamaan kylmää faktalaatikkoa. Näin se vaan on.

Mainitsit varustevälppäyksen, joka ei hlökoht. minua ole koskaan liiemmälti kiinnostanut. Olen sen koulukunnan ukkoja, jotka pitävät ihmisen aivoja kaikkein pirullisimpina varusteina. Pirulliset aivot ovat SE ja varusteilla voidaan parhaimmillaankin tuottaa lisäarvoa. Eli taas törmätään osaamiseen pienellä miniatyyritasolla.

Kun nyt hyvin lyhyesti alustin käsitystäni:) voin tiivistää:

osaamista, kokemusta, tarkoin stilisoitua videota, siivilöityä netti-imurointia, arviointia.....niistä voi syntyä faktalaatikko tänään. Ilman tarkkaa arviointia ja pohdintaa on tyydyttävä netti-imaisuun, jonka arvoa kyllä ajastikään epäilen ja välillä aika lujastikin. Kuten itsekin totesit toisaalla, jo NIR-asiassa voi syntyä Joulukuusen valot - ilmiö ymmärryksessä. Saati sitten monessa muussa asiassa. Suomen intti ei ole tyytynyt sormi suussa ihmettelemään maailman menoa, kyllä siellä asioita on tajuttu ja selvitetty. Mutta Intti muodostaakin faktalaatikon.....aivan, kts. ylempää. :) eli:

osaaminen, kokeilu, kokemus, testaaminen, ymmärrys.
 
Olisi kyllä kovin tylsää jos pelkkää faktaa eikä ollenkaan off topicia. Itselleni tämä foorumi ja foorumit yleensäkin on viihdettä ja paremman tekemisen puutteen korvausajanviete.
 
Konkreettisempia aiheita käsitteleviin alueisiin voisi esimerkiksi soveltaa eräänlaista ketjuomistajuutta tai vastaavaa, jossa keskustelija X alottaisi langan, vaikkapa suojaliiveistä, jääkäriryhmän taistelutekniikoista, tai jostain huomattavasti yleisluontoisemmasta, saisi oikeudet kyseisen ketjun/aihealueen moderointiin ja pitäisi sitten huolen siitä, että viestien asiasisältö pysyy järkevällä tasolla ja kaikki ylimääräinen, nollasisältöinen öhöily ja höhöily menisi suoraan roskakoriin kulkematta lähtöruudun kautta, ilman draamaa tai sen kummempaa älämölöä. Ymmärtääkseni jotain tämäntyylistä on jäsen @YJT osalta tapahtunutkin sisäisen turvallisuuden osiossa, mikä onkin omasta mielestäni ollut lähivuosien paras veto mp.netissä.
Tämä on hyvä idea, tosin ei niin että jokin ketjun moderointivastuu olisi yksinomaan ketjun aloittajalla (eikä voikaan olla; käsittääkseni foorumin omistaja on vastuussa siitä mitä foorumilla julkaistaan samalla tavalla kuin päätoimittaja on vastuussa lehden sisällöstä). Esim itse olen aloittanut jonkun ketjun jota en enää ole seurannut mutta jonne on kuitenkin tullut sisältöä.

Lisäksi tällainen voi väärin käytettynä antaa foorumin käyttäjälle vallan mellastaa foorumilla; perustaa monta ketjua kiistanalaisista aiheista ja sen jälkeen moderoida keskustelua mielensä mukaan.

Ehkä joku sellainen henkinen moderointioikeus; ketjun isä saa ohjailla keskustelua mutta ei ole mitään teknistä oikeutta esim poistaa toisten viestejä. Eikä minullakaan ole mitään moden oikeuksia mihinkään.
 
Voisiko oikeille tietäjille, ammattilaisille( Todistetusti), avata oman "langan", johon aivan erityisen tiukka kontrolli, ettemme me tyhjän höpöttäjät pääse siihen typeryyksiämme laukomaan?
Aikanaan Kontrollin foorumilla oli tällainen. Oli Yleinen keskustelu jota pystyi seuraamaan rekisteröitymättä, sitten monta aluetta jotka olivat rekisteröityneille käyttäjille, ja suljettu osasto jonne pääsi vain hyväksyntäprosessin kautta ja lähtökohtaisesti piti olla turvallisuusalalla töissä ja olla jonkun suositus, tai avoimella foorumilla kunnostautunut. Tällä pyrittiin estämään idioottien pääsy Suljetulle. Mielestäni tämä toimi ihan hyvin; suljetulla pystyi puhumaan vähän vapaammin ja oli ikään kuin kollegoiden seurassa.
 
suljettu osasto jonne pääsi vain hyväksyntäprosessin kautta ja lähtökohtaisesti piti olla turvallisuusalalla töissä ja olla jonkun suositus, tai avoimella foorumilla kunnostautunut. Tällä pyrittiin estämään idioottien pääsy Suljetulle. Mielestäni tämä toimi ihan hyvin; suljetulla pystyi puhumaan vähän vapaammin ja oli ikään kuin kollegoiden seurassa

Yksityinen viestienvaihtohan toimii hyvin Suljettuna Osastona. ????
 
Siellä oli kuitenkin yli sata käyttäjää, voi olla että useampi sata. Eli ihan oikea keskustelufoorumi, erona julkiseen oli se, että kaikki tiedettiin alan miehiksi.
 
Joo joo, mutta ihmisyys velvoittaa ja ajattelunvapaus sentään vielä on tallella.:)
Miten se että joku ajattelee jotain, vie keskusteluja eteenpäin?
Eikö niitä pitäisi saada tuoda julki, jotta ”foorumi eläisi ja voisi hyvin”.



Ymmärrän kyllä että olet tehnyt pitkän uran sen eteen että,
erinilaiset näkemykset jäisivätkin vain ”ajatusten tasolle”.(y)

Eikä niitä tuotaisi ”foorumillesi”.
 
Yksityinen viestienvaihtohan toimii hyvin Suljettuna Osastona. ????
Ei toimi. Ajatellaan 4 ns. Tekijämiestä joista 3 keskustelee aiheesta x tänään yksityisviesteinä. Sitten tämä 1 henkilö miettiin samaa asiaa kuukauden päästä, hän ei pääse näkemään jo syntyneitä ajatuksia tai kokemusperäistä tietoa aiheesta x.

@YJT ajatus suljetusta osiosta olisi kyllä hyvä.
 
Miten se että joku ajattelee jotain, vie keskusteluja eteenpäin?
Eikö niitä pitäisi saada tuoda julki, jotta ”foorumi eläisi ja voisi hyvin”.



Ymmärrän kyllä että olet tehnyt pitkän uran sen eteen että,
erinilaiset näkemykset jäisivätkin vain ”ajatusten tasolle”.(y)

Eikä niitä tuotaisi ”foorumillesi”.
Se että joku on eri mieltä jostakin sanomastasi asiasta, kyseenalaistaa sen tai vänkää jopa vastaan EI tarkoita sitä, ettetkö saisi niin sanoa tai olla sitä mieltä. Sitä kutsutaan keskusteluksi ja jokainen mielipide ja näkökulma on sinällään aivan yhtä arvokas.
Tämä on aivan tavallista keskustelua avoimella nettipalstalla. Eikä sen kuuluisi olla kenellekkään niin vakava asia, että vielä vuosienkin jälkeen muistelee saati katkerana tuo esille, jos joku on joskus sanonut jotain vähän pahasti. Toivottavasti et ole oikeassa elämässä yhtä katkera ja pitkävihainen ihminen kuin täällä verkossa saa kuvan. Se ei varmasti tee hyvää kenenkään pääkopalle pitkässä juoksussa.
Ja toivottavasti jatkat vielä kirjoittelua satunnaisista soraäänistä huolimatta. Eipä niistä kukaan muukaan täällä juuri mieltänsä jaksa pahoittaa.
Paljon olet postannut arvokasta sisältöä foorumille ja yhtä paljon sitä varmaan poistanutkin. Mikä on kovin harmillista sinänsä.
Vähän paksumpaa nahkaa ja muista se sanonta niistä mielipiteistä ja persereijistä.
 
Että joidenkin mielipide on persereijästä?
Ei vaan sanonta kuuluu: mielipiteet ovat kuin persereikiä, jokaisella on omansa.
Toiset lisäävät siihen vielä perään että: ja kaikki haisevat yhtä pahalta.
Luulin kaikkien tämän joskus kuulleen ja tältäkin foorumilta lukeneen. Oma mokani näköjään.
 
Mitenköhän tuollaiset kaverit pärjäävät reaalimaailmassa?

Ketjun asiaan liittyen täytyy myöntää, että itselläkin alkaa jurppimaan asian kuin asian kääntäminen maahanmuuttoon. Toki itsekin olen kirjoittanut niihin ketjuihin paljonkin, kun ovat aktiivisia, mutta silti.

En tiedä onko täällä mahdollista sulkea osa otsikoista ja ketjuista kokonaan pois omasta näkymästä? Se voisi olla hyväksi ja toimii muutamalla muulla palstalla ihan mukavasti.
 
  • Tykkää
Reactions: aab
Mitenköhän tuollaiset kaverit pärjäävät reaalimaailmassa?

Ketjun asiaan liittyen täytyy myöntää, että itselläkin alkaa jurppimaan asian kuin asian kääntäminen maahanmuuttoon. Toki itsekin olen kirjoittanut niihin ketjuihin paljonkin, kun ovat aktiivisia, mutta silti.

En tiedä onko täällä mahdollista sulkea osa otsikoista ja ketjuista kokonaan pois omasta näkymästä? Se voisi olla hyväksi ja toimii muutamalla muulla palstalla ihan mukavasti.
Älähän nyt skärdis ala peruuttelemaan. Olet juuri sopiva ja asiallinen keskustelun tasapainottaja.
 
Voisi tähän laittaa se klssinen vastaus. Jos haluaa keskustelua jostain aiheesta niin siitä vain aloitetta tekemään.
 
Back
Top