Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Tiitisen lista

Viestiketju osiossa 'Turvallisuuspolitiikka' , aloittaja Imagine, 11.05.2010.

 1. Imagine

  Imagine Kersantti

  Liittynyt:
  18.04.2010
  Viestejä:
  104
  Tykkäykset:
  1
  Pisteet:
  16
  Supo luovuttaisi Tiitisen listan oikeuden päätöksellä

  Suojelupoliisin mukaan kopio nk. Tiitisen listasta luovutetaan jo huomenna, jos korkein hallinto-oikeus määrää julkistamisesta. Tavoitteena on ennen luovuttamista ottaa yhteyttä listalla oleviin henkilöihin.

  Korkein hallinto-oikeus antaa huomenna aamulla kahdeksan jälkeen ratkaisunsa siitä, onko Supon luovutettava lista sitä pyytäneelle Nelosen uutisten toimittajalle ja sitä kautta myös muille halukkaille.

  Helsingin hallinto-oikeus katsoi aiemmin, että kopio listasta on annettava. Supo valitti päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

  Listalla on tiettävästi parinkymmenen ihmisen nimet, jotka länsisaksalaisten käsityksen mukaan pitivät yhteyttä DDR:n tiedustelupalveluun Stasiin.

  Entisen Itä-Saksan asiantuntija, professori Seppo Hentilä muistuttaa, ettei lista ole luettelo vakoojista vaan vain ihmisistä, joista Stasi oli kiinnostunut. Listalle saattoi joutua varsin heppoisin perustein ilman, että itsekään tiesi tästä mitään.

  (MTV3-STT)
  Lähde: http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2010/05/1121040
  Vaviskaa! :maija:

  Tulisiko mielestänne tämä lista sitten julkaista? Epäilenpä "noitavainoja". Tuosta ajasta on jo niin kauan että suommen kansa on varmaan unohtanut koko jutun.... Eiks jeh? :D
   
 2. AKE-ukki

  AKE-ukki Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  23.04.2010
  Viestejä:
  2,661
  Tykkäykset:
  5,099
  Pisteet:
  636
  ...unohdettu kuten vuoden 1918 tapahtumat...
   
 3. Mainos 4. OldSkool

  OldSkool Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.04.2010
  Viestejä:
  806
  Tykkäykset:
  310
  Pisteet:
  76
  Minä myös olen aika varma että noitavainoja siitä seuraa. Ja se lienee syy jonka takia listan kanssa on eipäsjuupasteltu jo pitkään.
  Erilaiset kukkahattutäti- ja jeesustelutahot saavat varmasti vettä myllyyn kun nimilista tulee julki, ja tunnetusti mediassa kerran ryvettynyttä mainetta ei voi mistään käydä perimässä takaisin. (Tämän kirjoitan olettamuksella, että listalla on mukana myös ns syyttömiä ihmisiä. Koskapa listan julkistamisessa ei varmaankaan julkisteta samalla kuvausta siitä mitä henkilö oli ja teki todellisuudessa).

  Aika silloin oli kovasti erilainen, kotiryssä tms piti kai olla että oli vakavastiotettava kotimaan politiikassa. Derkku-koulujärjestelmää ja teollista urheilujärjestelmää pidettiin ihanteena.

  Maanpuolustuksellisessa mielessä Supo lienee tutkinut listan henkilöiden tekemiset aikaa sitten ja jos ei ole maanpetossyytettä tai muuta rikossyytettä napsahtanut, niin mikä tässä on muuttunut?

  Valaiskaa minua vielä välttämättömillä syillä jonka takia kansallisvaltion pitää tomuttaa synkähköä episodia menneisyydestään ja julkistaa yksi lista (mutta monet muut vastaavat seikat noilta ajoilta on armeliaasti unohdettu). Eikös kokonaisratkaisu olisi selkeämpi, perustetaan Totuuskomissio, jonne Ahtisaari ruoriin ... eikun hän taitaa olla jäävi.
   
 5. AKE-ukki

  AKE-ukki Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  23.04.2010
  Viestejä:
  2,661
  Tykkäykset:
  5,099
  Pisteet:
  636
  Nelonen: Tiitisen lista pysyy salattuna
  Keskiviikko 12.5.2010 klo 08.07 (päivitetty klo 08.12)
  KHO:n päätöksellä lista pysyy salaisena, kertoo Nelonen.

  Tiitisen lista pysyy salassa. Korkein hallinto-oikeus päätti, ettei Supon tarvitse julkistaa nimilistaa Stasiin ehkä yhteydessä olleista.

  - Näin saadun luottamuksellisen tiedon julkistaminen voi vaikuttaa kielteisesti suojelupoliisin yhteistyötahojen halukkuuteen jatkossa luovuttaa suojelupoliisille tiedustelutietoja, KHO:n tiedotteessa kerrotaan.


  IL-STT
   
 6. Imagine

  Imagine Kersantti

  Liittynyt:
  18.04.2010
  Viestejä:
  104
  Tykkäykset:
  1
  Pisteet:
  16
  Ukkola: Tiitisen lista julki vaikka erillislailla
  12.05.2010 12:50

  Kokoomuksen kansanedustaja Tuulikki Ukkola haluaa niin sanotun Tiitisen listan julkiseksi vaikka erillislain voimin.

  Ukkola jätti keskiviikkona listan julkistamisesta hallituksen vastattavaksi kirjallisen kysymyksen. Hän huomauttaa, että Saksa ja Tanska ovat jo aikapäiviä sitten avanneet vastaavat aineistot

  -Onkin kiinnostavaa, mikä tekee Suomesta poikkeuksen? Onko niin, ettei suomettumisen ajan kähmintä- ja salailukulttuurista ole päästy askeltakaan länsimaisen demokratian ja sananvapauden suuntaan?

  Ukkolan mielestä lista on julkistettava heti lähihistorian ja käytettyjen toimintatapojen selvittämiseksi. Hän kysyy hallitukselta, onko ainoa vaihtoehto säätää eduskunnassa erillislaki.
  STT
   
 7. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,966
  Tykkäykset:
  24,095
  Pisteet:
  1,286
  Joku professori radiossa tänään kertoi, että Tiitiäisen lista ei ole SE iso juttu. Pitäisi kuulemma päästä entisen KGB:n holveihin, niistä löytyvät kuulemma ne OIKEAT TEKIJÄHENKILÖT tekoineen, henkilöllisyyksineen, saadut palkkiot, KGB:n hlökoht. arviot ko. hlöistä jne.jne.

  Eli Moskovaan tiet vievät tässä(kin) tapauksessa. Mutta onhan tuosta kiva meuhkata oikein vimmalla, kun ei muutakaan isompaa ole mistä huolehtia. Mene tiedä unohtaa kansalaiset vaikka tiedustella rahojensa perään, jota aletaan rekoittain kohta välimeren valtioihin ajaa.
   
 8. juhapar

  juhapar Kenraali

  Liittynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  2,373
  Tykkäykset:
  68
  Pisteet:
  636
  Mikähän hätä sillä tuolla Ukkolalla on? Vai onko vanhan lehtineekerin (anteeksi sanonta) vainu verisestä haaskasta herännyt?
   
 9. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,966
  Tykkäykset:
  24,095
  Pisteet:
  1,286
  Toimittajat (taustaiset) ilmoittavat kernaasti olevansa sananvapauden yms. asialla. Hyvä hyvä, kiva että ovat. Ja valvovat valtiomahtia jne. skeidaa.

  Mikä toimittajia (osaa heistä asiassa kiinnostaa, oikeasti)? Se, että muutaman kuukauden saisi kirjoittaa valovoimaisia lööppejä vailla ihmeellistä sisältöä, kama myy ja ei tarvi ihan tyhjästä vääntää aamupostiin otsikoita.

  Kuten sanoin, toimittajien pitäisi olla tällä hetkellä kuin vainukoirat ja vahtia, mihin ollaan sitoutumassa / sitouduttu , kun aletaan pelastamaan välimeren maiden "talouksia". Ei olla aivan leikin äärellä nyt. Siitä sopisi tehdä juttua ja ammattitaidolla. Jaa, millä? Niimpä.

  On nimittäin asia, joka saattaa polttaa pohjaan melkoisen pannukakkusen.
   
 10. ctg

  ctg Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  7,565
  Tykkäykset:
  2,546
  Pisteet:
  1,286
  Ongelma kuten sanoit on siinä, että DDRstä ja KGBstä rupeaa olemaan kaksi vuosikymmentä, ja he jotka olivat tekemisissä ovat nyt vanhoja ihmisiä varmoilla valtapaikoilla - en olisi ihmeissään jos Rouva Hn, Sorsan, Väyrysen nimet löytyisi sieltä. Joten he ja KHO tekevät kaikkensa pitääkseen tuon listan salaisena.

  Mitä tulee nykyisiin asioihin niin varmaan kaikkein mielenkiintoisimmat listat löytyisivät Suomen Pankin tietokannoista, ja niihin ei kukaan toimittaja pääse käsiksi. Eihän Suomessa ole edes tiedon vapauteen liittyvää liittyvää lakiakaan. Eikä sen puoleen niitä tutkivia journalisteja löydy mistään, sillä kaupallinen media pitää huolensa, että heidän kriittisiä teoksia ei tule päivän valoon ilman että he hyötyvät siitä rahallisesti (tai poliittisesti).
   
 11. koponen

  koponen Kenraali Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  19.04.2010
  Viestejä:
  2,555
  Tykkäykset:
  845
  Pisteet:
  636
  Salaliittoteoreetikkojen on syytä olla oikeasti huolissaan vasta kun KGB:n arkistoista ryhdytään jakamaan tietoa suomalaisen yhteiskunnan toimivuuden kannalta olennaisten henkilöiden synkästä menneisyydestä. Sitten vaan Valmiuslakia voimaan, kohta sieltä tullaan kaappaamaan!

  Erikoisia käsityksiä tiedon luonteesta ja tiedusteluorganisaatioiden välisistä suhteista on julkisuudessa esitetty, monet päättäjien suulla. Ei kehumista.
   
 12. Kapiainen

  Kapiainen Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.04.2010
  Viestejä:
  3,583
  Tykkäykset:
  4,583
  Pisteet:
  1,286
  Olen vähän samaa mieltä!
  Toisaalta olen sitä mieltä, että lista pitäisi julkaista..mutta toisaalta olen hyvilläni siitä, että tässä maassa on jollain vielä sen verran "munaa", että käskee pitää listan salassa. Olkoon listan TODELLINEN sisältö (nimien takana siis) mikä tahansa, niin luulen että listalla on sellaisia nimiä joille olisi äärimmäisen kiusallista nähdä nimensä julkaistussa listassa.
  Teot nimien takana voivat hyvinkin olla todella vähäpätöisiä ja vailla sen suurempaa merkitystä, mutta toimittajat tuskin siitä viis veisaisivat ja retostelu olisi sen mukaista..ja siksi olenkin siis jollakin tavalla mielissäni siitä, että ilmeisesti jossain korkealla taholla on joku/joitakin joilla on jämäkästi kanttia sanoa "lista pysyy salassa".
  Vaikkakin siis henk.koht pitäisinkin hyvin mielenkiintoisena listalla olevia nimiä. Veikkaan että....No, eiköhän jokainen pysty suht helposti arvaamaan millaisia nimiä nyky-yhteiskunnan huipulta listalta todennäköisesti löytyy..
   
 13. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,966
  Tykkäykset:
  24,095
  Pisteet:
  1,286
   
 14. Mainos 15. fulcrum

  fulcrum Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  20.05.2010
  Viestejä:
  5,111
  Tykkäykset:
  4,246
  Pisteet:
  1,286
  Tuo Tiitisen listahan ei siis ole mikään lista DDR:n hyväksi vakoilleista suomalaisista, vaan lista jossa on suomalaisia jotka ovat pitäneet "kontaktia" DDR:ään. Millaista tuo kontakti on ollut, jää arvailujen varaan. (Jotkut ovat arvailleet että listalla on henkilöitä joita Stasi piti mahdollisina värväyskohteina) Jos kyse olisi kuitenkin ollut vakoilusta tai jostain muusta oikeasti arkaluontoisesta hommasta niin nimet olisivat päätyneet Stasin operatiivisiin listoihin koodinimineen päivineen. Niitäkin arkistoja Supo on päässyt tonkimaan, jos jotain oikeasti raflaavaa on löytynyt niin ne ovat olleet siellä, ei Tiitisen listassa.
   
 16. Teräsmies

  Teräsmies Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  6,973
  Tykkäykset:
  3,296
  Pisteet:
  1,286
  Monella poliitkolla taitaa olla nyt kurat housuissa. :a-laugh:

  Iltalehti: Wikileaks tutkii Tiitisen listaa
   
 17. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,966
  Tykkäykset:
  24,095
  Pisteet:
  1,286
  Voihan Assange minkä teki meille nytten? antaa tulla vaan lunta tupaan ja jäitä porstuaan.
   
 18. vehamala

  vehamala Kenraali Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.04.2010
  Viestejä:
  2,430
  Tykkäykset:
  1,117
  Pisteet:
  636
  No, et kai sinä sentään listalla ole ? :a-laugh: :a-grin: :a-shocked:
   
 19. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,966
  Tykkäykset:
  24,095
  Pisteet:
  1,286
  Tokko sentään. Mutta eipä olisi arvannut tuota, että hra Assange hoitaisi myös pienempiä lähetystehtäviä alalla, luulin, että hän on profiloitunut ökyluokan jymyjuttuihin. Julianille ei kannata vittuilla.
   
 20. Mosuri

  Mosuri Alokas BAN

  Liittynyt:
  13.04.2010
  Viestejä:
  1,596
  Tykkäykset:
  9
  Pisteet:
  0
  "Entisen Itä-Saksan asiantuntija, professori Seppo Hentilä..."
  Missä on suomalaisen lehdistön lähdekriittisyys!!!

  Hentilän CV kertoo seuraavaa:

  • Junior Fellow at the University of Leipzig 1970-71 (Scholarship of the Finnish Ministry of Education)

  Miksi tuohon ei ole laitettu laitoksen oikeaa nimeä Leipzigin Karl Marx yliopisto?

  Suomessa tuo YYA-ajan mätä on kaivettava ulos ja itseään itä blokille huoranneet on asetettava julkiseen vastuuseen. Tämä työ olisi aloitettava esim. kysymällä Haloselta minkä takia hän ajoi murhanhimoisen DDR:n asiaa Suomessa? Jokainen paikallislehti voisi julkaista listat esim. paikallisista Suomi-Neuvostoliitto seuran jäsenistä otsikolla "ihmiskunnan viholliset".

  Jokaiselta neuvostoliiton (ja sen satelliitti valtion) myöjuoksijalta on kysyttävä: Kannatteko vastuunne siitä, että ajoitte tuhoisan aatteen ja yhteiskuntajärjestelmän asiaa. Kannatteko oman vastuunne siitä, että kannatitte ja tuitte järjestelmää joka surmasi 70 000 000 ihmistä ja vangitsi sekä orjuutti huomattavan osan ihmiskuntaa?
   
 21. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  4,054
  Tykkäykset:
  5,750
  Pisteet:
  1,286
  Rauhan ja sosialismin puolesta - niinhän se stallareiden iskulause kuului.

  Jos kokoomusta syytetään työläisten asian varastamisesta, niin kovin pientä se on sosialistien aikoinaan varastamaan rauhanaatteeseen.

  Suomalaisesta eliitistä merkittävä osa toimi 80-luvun loppuun asti rauhan ja sosialismin puolesta. Voi v*ddu, mitä p**kaa! Sosialismin rauhantahtoisuus oli taatusti tullut suomalaisillekin tunnetuksi menneinä vuosikymmeninä.

  Miten sosialistit onnistuivat k***maan silmään puolta suomalaisistakin? Eihän kukaan täysipäinen voinut SNTL:kään pitää minään rauhanpuolustajana.

  En toki väitä jenkkejään erityiseksi rauhanlähettiläiksi, mutta kyllä suurvaltojen reaalipolitiikka oli sotaisaa myös sosialismiin haksahtuneiden puolella.

  Ei muuta kuin derkkujen listat jakoon. Siinä voi monen vielä nykyisinkin vallankahvassa olevien puntti tutista. Eikä kannata suinkaan uskoa, että kyse olisi pelkästään julkisosialisteista.
   

Jaa tämä sivu