Tiitisen lista

tulikomento

Supreme Leader
Ihan tämmöinen sivuhuomio tiedustelu- ja turvallisuuspalveluiden toimintaan liittyen, Supohan on jatkuvasti perustellut listan julkistamattomuutta sillä, että se saattaa aiheuttaa haittaa organisaation ulkomaisille yhteistyökuvioille. No, tiedä häntä sitten. Mutta se kuitenkin perustuu toimijoiden keskinäiseen luotettavuuteen, ts. luottamukselliseen tietojen vaihtoon.

Toinen asia mikä sitten liittyy materiaalin julkistamiseen on se, että on aika tyypillistä että julkisuuteen tuleva ja annettava aineisto on käynyt läpi tiheän sensuurin. Jopa vanhoja vakoilutapauksia ja operaatioita joilla on korkeintaan historiallista mielenkiintoa, on esitetty vähintäänkin epätäydellisesti. Klassinen esimerkki on ns. Penkovskin päiväkirja. Yhdysvalloissa julkaistiin 60-luvun lopulla CIA:n erään tunnetuimman agentin Oleg Penkovskin päiväkirja / muistelmat. Tämä oli elintärkeä tietolähde sotilastiedustelu GRU:n sisällä. Paljastumisen jälkeen Penkovski sai kuolemantuomion ja teloitettiin.

CIA halusi jälkeenpäin osoittaa ulospäin miten tehokas se oli ja antoi luvan kirjan julkaisuun. Se tosin vaati aineistoon aika rankallakin kädellä poistoja. Nämä käsittelivät operatiivisesti sensitiivisiä asioita kuten esim. värväystekniikkaa ja muuta. Eli siis asioita, jotka ovat HUMINT -tiedustelussa yhä tänäkin päivänä käytettyjä tekniikoita.

1.jpg
 
Mielenkiintoinen kommentti vuodelta 2006

https://www.tiede.fi/keskustelu/4885/ketju/suomettuminen_ii

Vierailija

9/12
klo 8:00 | 18.1.2006

Tässä teille suomettumista:
Stasilista on tiedotusvälineiden tiedossa, mutta koska listalla on demari poliitikkojen ja virkamiesten nimiä niin tiedotusvälineet vaikenevat niinkuin kunnon suomettuminen vaatii.

Marri Ahtisaari joka on arvostellut nyky ulkopolitiikkaa on käyttänyt nimitystä "uussuomettuminen".

Tällähän viittää tiettyjän kiusallisten asioista vaikenemisesta.

Lisäksi Ahtisaari on sanonut sanatarkasti näin:
"Valitettavasti näen tässä yhteiskunnassa vielä paljon piirteitä, jotka kylmän sodan ajoilta jollain lailla rajoittavat meidän omaa ajatteluamme"

Sitten itse stasi-listaan

Suurimpana (tai sitten toiseksi suurimpana)nimilistalla oli entinen pääministeri Kalevi Sorsa(SDP).

Tässä muutama listalla oleva nimi:
Suurlähettiläänä toiminut Kirsti Lintonen(SDP).Diplomaattina Itä-Berliinissä DDR:ssä 1973-76. (Sorsan ulkopoliittinen avustaja)
Alivaltiosihteeri Arto Mansala,(SDP) joka on toiminut Suomen Saksan ja Venäjän suurlähettiläänä.
Alivaltiosihteeri Jaakko Laajava,(SDP?) Laajava olin 70-luvun alussa DDR:n tunnustamiskomitean hallituksessa, varapuheenjohtajana toimi Tarja Halonen.

En edes tiedä mitä virkaa oli DDR:n tunnustamiskomitean hallituksella, mutta niiden jäseniä on epäily toimineen Stasin hyväksi.
Ainoa Demari joka on kriittisesti suhtautunut demaripiirien harrastamaan "yhteistyöhön" stasin kanssa on
entinen kansanedustaja Lasse Lehtinen(SDP) Hän kirjoittaa erässä kirjassa, että Sosialistisen internationaalin aseriisuntapäätökset valmisteltiin yhteistyössä NKP:n(Neuvostoliiton kommunistinen puolue) kanssa.

Kalevi "Timo" Sorsa luovutti esityslistat NKP:n johdolle ennen niiden käsittelyä SI:ssä.(Hyväksyttäväksi?)
Sorsa toimi Sosialistisen internationaalin puheenjohtajana!

Lisäksi Sorsa yritti epätoivoisesti lievittää suuttumusta SI:in kautta kun Neuvostoliitto miehitti Afganistanin(1981) Jopa KGB:n asiantuntijat olivat sitä mieltä että Sorsa meni toimissaan liian pitkälle, tieto on peräisin kirjasta Sokea peili(1996)

Koko Stasi lista on kuin demareiden kukakukin on oopus.

Kansanedustajan Neittaanmäen ja presidenttiehodokas Heidi Hautalan kysymykset ovat todella aiheellisia,mutta tuntien suomen demarisiotuneet tiedotus välineet niin asia vaietaan hiljaiseksi.

Halosta ja Tuomiojaa on aiheellista epäillä yhteistyöstä Stasin ja NKP:een kanssa. Tuomiojaa kutsuttiin 70-luvulla "punaiseksi Erkiksi"

Halosen toimia DDR:n tunnustamiskomiten hallituksessa olisi ilman muuta selvitettävä, mutta se on eri asia miten selvitys tapahtuisi, sillä Jaakko Laajava joka varmuudella on stasi-listassa ei tule antamaan minkäänlaista todistusta Halosta vastaan koska hän samalla menettäisi virkansa

Enkä usko että muutkaan hallituksen jäsenet sahaisivat oksaa poikki jonka päällä he istuvat.Liian moni joka pystyisi todistamaan istuu nykyään tukevasti Halosen rakentamalla "oskalla".

Halonen on nimittänyt ainakin kaksi stasilistassa olevaa korkeisiin virkoihin.Antti Satulin kuollessa äkillisesti 2003 kun hänelle etsittiin seuraajaa niin esille nostettiin vasemmistodemareiden piiristä nimiä joiden tiedetään olevan stasilistassa.

Sen johdosta stasi-listassa olevia nimiä alkoi tihkumaan julkisuuteen. Sillä pelkona oli että Halosen oma ehdokas nimitettäisiin Satulin seuraajaksi.
KGB ja Stasi vaikuttivat erittäin voimakkaasti Sosialistisen internationaalin ja DDR:n tunnustamiskomitean
kautta, kumpikin näistä poliittisista elimistä oli nimenomaan KGB ja Stasin "rakentamia". Monet varmasti sortuivat kommunismin ihailussaan ja omanedun tavoittelussaan "auttamaan" kommunisti veljiään.

Kun saksalainen lehti Die Zeit kirjoitti suomettumisesta ja yhteistyöstä stasin kanssa niin Helsingin sanomien toimittaja Heikki Aittokoski kirjoitti(HS 11.10.2002):
"Suomettuneessa Suomessa oli paljon mätää ja epätervettä.
Ajan henki haisee tänne asti niin, että toisinaan täytyy pidellä nenästään kiinni
tukevalla peukalo-etusormi-otteella. Nämä sosialismin ajajat, hyi hitto, maansa myyjät ja hotsiminhin hoilottajat. Mutta eivät
pelkästään he. Ikävästi tuoksahtavat myös ne maton alle lakaisijat, kassakaappeihin kätkijät, historian roskakorin himokäyttäjät, jotka
ovat sitä mieltä, ettei tunkio pöyhien parane."

Yle kertoi uutisissa(10.9.2002) siitä että on olemassa lista vakoiluista epäillyista niin Helsingin Sanomat vaati nimien julkaisemista. Kun sitten alkoi tihkua tietoja Stasi-listalla olevista politiikoista (2003) niin Helsingin Sanomat käänsi välittömästi kelkkansa. Helsingin Sanomat kirjoitti pääkirjoituksessa
(Pentti Sadeniemi joulukuussa 2002?) että juttu on suomelle vahingollinen ja mollasi Die Zeitin
jutun maanrakoon. Sen jälkeen HS ei kirjoittanut stasi-listasta juuri mitään.Eikä Hs vaatinut enää nimien julkaistamista.

Ainoa poikkeus oli Alpo Rusi jonka nimi ei edes ole Stasi epäilyjen listalla.Hänen nimi paljastettiin kyllä jo kuulustelu vaiheessa!! Muiden vakoilusta epäiltyjen nimiä ei saa kuulemma paljastaa.

Sopii kysyä että miksi?? Kysynkin: MIKSI?

Miksiköhän? Ehkä siksi että hän oli "väärän puolueen" ehdokkaana, vaikkakin hän oli ollut vakoiluepäilyksen tapahtuessa Demari.

Stasi käytti koodinimiä vakoilijoista,tässä muutama koodinimi Steffen, Franke, Mantel, Pohlmann(mongertelija), Horn ja Dietrich.
(lista koodinimistä on toimitettu Supolle vuonna 1999.)

Koodinimien takana epäillään olevan Ulf Sundqvist,(SDP) Erkki Liikanen (SDP) ja Ilkka-Cristian Björklund(SDP).

Ulf Sundqvist jäi joskus 70-luvulla tullissa kiinni kun hän yritti salakuljettaa lähes miljoona markkaa
SDP:eelle Rahat oli kuulemma saatu ruotsalaiselta aateveljiltä, mutta nyt kun tiedetään demareiden yhteistyö
itä-saksan kanssa niin voidaan olettaa niiden tulleen nimenomaan stasilta.

Eräät lehdet jälkeenpäin väittivät että rahat olisi tullee CIA:aalta Kekkosen kaatamiseksi!!

Jos se on totta niin silloin demarit eivät muuta tehneet kun luovuttivat salaisia asiakirjoita milloin
Stasille milloin KGB:lle ja välillä vaihtelun virkistämiseksi CIA:lle.

Nyttemmin väitetään että rahat oli tarkoitettu kommunisteja vastaan metallityöväen liitossa.
Selitykset muuttuvat sitä mukaa kun maailma muuttuu, selitys koitetaan aina sovittaa sen ajan ajatteluun

Eiköhän olisi aika julkistaa Stasi-listassa olevin henkilöllisyys?
 
No, onhan noita samoja nimiä saanut kuulla hevosmiesten tietotoimistoista jo vuosien ajan. Ei varmaan ollut ihan saattumaa, että DDR-Kulturzentrum sijaitsi vastapäätä demarien Puoluetaloa.
 

Pihatonttu

Respected Leader
https://www.tiede.fi/keskustelu/4885/ketju/suomettuminen_ii

Stasilista on tiedotusvälineiden tiedossa, mutta koska listalla on demari poliitikkojen ja virkamiesten nimiä niin tiedotusvälineet vaikenevat..

Kalevi Sorsa(SDP).

(Sorsan ulkopoliittinen avustaja)

DDR:n tunnustamiskomitean..

Kalevi "Timo" Sorsa...

Sorsa toimi Sosialistisen internationaalin puheenjohtajana!

Jopa KGB:n asiantuntijat olivat sitä mieltä että Sorsa meni toimissaan liian pitkälle...

Koko Stasi lista on kuin demareiden kukakukin on oopus.

Halosta ja Tuomiojaa on aiheellista epäillä yhteistyöstä Stasin ja NKP:een kanssa.

Halonen on nimittänyt ainakin kaksi stasilistassa olevaa korkeisiin virkoihin...

Ainoa poikkeus oli Alpo Rusi jonka nimi ei edes ole Stasi epäilyjen listalla.Hänen nimi paljastettiin kyllä jo kuulustelu vaiheessa!! Muiden vakoilusta epäiltyjen nimiä ei saa kuulemma paljastaa.

Sopii kysyä että miksi?? Kysynkin: MIKSI?

Miksi Alpo Rusi vuodettiin mediaan, nostettiin tutkinnan kohteeksi ja isosti julkisuuteen?

Jos tota pohtii, niin kannattaa lähteä siitä, että keitä ja mihin Sorsa nimitti. Ja ihan ensimmäisenä kannattaa katse suunnata siinä mielessä Supon suuntaan.

Rusi oli aika läheisesti tekemisissä Maran kanssa. Ja Tehtaankadun Tarja lähti nimenomaan kaatamaan Moskovan ongelmana pitämää Maraa pois pressan hommista. Tehtaankadun Tarjan kausilla Suomi koki aika saman minkä Ukraina koki Janukovitsin kaudella: Moskova miehitti oikeuspolitiikan, ison osan yliopistojen ja virkamieskunnan avainpaikoista, hallituksen ja median avainpaikkoja...

Rusi on oikeasti älykäs. Hän on tutkija, joka osaa tutkia. Jos Rusi olisi saanut keskittyä rauhassa asioiden tutkimiseen, niin sekä Sorsan nimittämien, Sorsan nimittämien nimittämien että Tehtaankadun Tarjan nimitysmyrskyn pahimmat ongelmat olisivat saattaneet vuotaa julkisuuteen.

Lähtekää liikkeelle Sorsan nimityksistä. Katsokaa sen jälkeen keitä Sorsan nimittämät ovat junailleet seuraajikseen. Katsokaa sen jälkeen Tehtaankadun Tarjan nimityksiä.

Sen jälkeen ei enää tarvitse ihmetellä että miksi on nimetä ja syyllistää syytön. TIetysti siksi, ettei epäilys ja huomio kohdistuisi syyllisiin.
 

Vonka

Supreme Leader
Rusi Twitterissä: Tänään 15 vuotta Supon lavastetun ja perusteettoman vakoiluepäilyn syyteharkinnan päättymisestä (03/5 (S 02/2)). Miksi Ulkoministeriön Rosenholz-lausuntopyyntäö Supolle maaliskuulta 2000 on hävinnyt sekä UM:n että Supon arkistosta? Oikeuskanslerilla on kai muuta tekemistä.
 
Viimeksi muokattu:

Talvela

Greatest Leader
Rusi Twitterissä: Tänään 15 vuotta Supon lavastetun ja perusteettoman vakoiluepäilyn syyteharkinnan päättymisestä (03/5 (S 02/2)). Miksi Ulkoministeriön Rosenholz-lausuntopyyntäö Supolle maaliskuulta 2000 on hävinnyt sekä UM:n että Supon arkistosta? Oikeuskanslerilla on kai muuta tekemistä.

Supo pitäisi puhdistaa, ehkä jopa lakkauttaa ja perustaa uudelleen.
 

Vonka

Supreme Leader

Vonka

Supreme Leader

Talvela

Greatest Leader
Mainitse yksi nimi, joka olisi hyvä Supon päällikkö.

Kuka vain pätevä upseeri, vaikka Lauri Puranen joka ollut paljon julkisuudessa, tiedustelun puolelta varmaan löytyy paljon päteviä.

Jos minä päättäisin niin kenraalien nimiä lyhyt lista ja niistä valinta.
 

baikal

Supreme Leader
Mikäs se on nimeltään se toinen lista, josta aika-ajoin jotain vihjaillaan....oliko se vladimirov-lista vai mikä se on? Jotkut väittävät, että tämä tiitislista on kevyttä kamaa siihen verrattuna ja siksipä sitä julkisuudessa pyöritelläänkin.

Jos pitää paikkansa, että on joku pommia muistuttava lista ja tarkoituksella pyöritellään toista -vähäpätöistä- listaa esillä, niin kyllä se piirtää lähes toivottoman kuvan suomalaisesen yhteiskunnan yläkerroksista.
 

Creidiki

Ylipäällikkö
Listoja on ainakin kaksi, SUPO:n itsensä kokoama tiitisen lista ja Stasi/HVA:n arkistoista toimitettu Rosenholz-aineisto.

Rosenholz aineistoon on Saksassa oikeus tutustua niillä jotka ovat joutuneet Stasin tiedustelun kohteiksi, eli periaatteessa Rusi voisi tehdä itsestään kohdistuneeseen toimintaan liittyvän tietopyynnön suoraan Saksalaisille.

SUPO olisi pitänyt lakkauttaa Neukkulan hajoamisen aikoihin, ko. puulaaki oli 90-luvulla suorastaan surkuhupaisa, viitaten: tapaus Mats Dumell, Kettutyttöjahti, yritykset elektronisessa tiedustelussa ja yritysten tietoturvassa, Tapaus Alpo Rusi.
 

Vonka

Supreme Leader
ko. puulaaki oli 90-luvulla suorastaan surkuhupaisa, viitaten: tapaus Mats Dumell, Kettutyttöjahti, yritykset elektronisessa tiedustelussa ja yritysten tietoturvassa, Tapaus Alpo Rusi.

Nyt on pelkkää löysää huiskintaa.

Mats Dumell oli vakooja, joka pidätettiin 1980-luvun alussa. Dumellin värväsi Aleksei Savin. Hän anoi armahdusta Koivistolta, joka hylkäsi anomuksen. Supo ei voi koskaan kertoa kaikkea, mutta totta kai Dumell on kirjoittanut marttyyrikirjan, jota hönöt uskovat.

Eläinaktivistien kohdalla sekä Supoa että keskusrikospoliisia on syytetty ylilyönneistä. Kettutytöt olivat kuitenkin Krp:n toimien alla, koska he tekivät rikoksia. Supo antoi lausuntoja. Erityisen kovaa meteliä on pitänyt Luonto-Liiton Tuomas Rantanen, joka kiljui, että Supo piti lausunnoissaan "luonnonsuojelijoita" vaarallisempina kuin skinheadeja.

(Tausta: Tuomas Rantanen on Voima-kustannus Oy:n perustaja yhdessä Suomen Rauhanpuolustajien ja Maan Ystävien kanssa. Maan Ystävät on taistolaisten Moskovan ohjeiden mukaan perustama kansalaisjärestö )

Tapaus Alpo Rusi oli 2000-luvulla. Se on tahra, mutta emme tiedä siitäkään kaikkea.
 

Vonka

Supreme Leader
Juuri 1990-luvun alku oli nimenomaan tehokas. Eero Kekomäki oli ehkä paras koskaan. Siteeraan yhtä juttua.

Kova kuin kivi, Kekomäki
Supo ilmoitti talvella 1992 Venäjän suurlähetystön päällikölle, suurlähettiläs Juri Derjabinille sekä KGB:n viimeiselle Helsingissä toimineelle residentille eli asemapäällikölle Felix Karasoville, että yhdentoista venäläisdiplomaatin on lähdettävä Suomesta.
Tapaus on Suomen sodanjälkeisen ajan suurin diplomaattikarkotus. Yleensä Suomi on karkottanut yhden tai kaksi diplomaattia vuodessa.
Aikaa maasta poistumiseen Suomi antoi vuonna 1992 karkotetuille ruhtinaallisesti, melkein puoli vuotta. Viimeisten tuli poistua rajan yli kesäkuun loppuun mennessä.
Kaikki poistumaan määrätyt diplomaatit olivat entistä Neuvostoliittoa palvelleita työntekijöitä, jotka joku muu maa kuin Suomi oli aiemmin karkottanut pois asemamaastaan. Karkotuksen syynä oli tavallisesti jokin vakoilujuttu.
Suojelupoliisin tuolloinen päällikkö Eero Kekomäki ja tasavallan presidentti Koivisto olivat päättäneet tehdä Helsingin vakoojapiireissä suursiivouksen. Suomi ei enää hyväksynyt muualta karkotettuja tiedustelu-upseereita diplomaateiksi ja aiemmin päässeetkin hätisteltiin pois.
- Oli tehty päätös, että Suomi ei ole enää mikään lepopaikka, jossa muualla kärynneet voivat jatkaa toimintaansa.
Silloinen sisäministeri Mauri Pekkarinen (kesk)muistelee, että Kekomäki oli Supon pomona luja virkamies, kovempi kuin mitä yleisesti ehkä on luultu.
Kekomäen edeltäjä Seppo Tiitinen oli noudattanut toisenlaista politiikkaa.Nykyisin kai sanottaisiin, että Tiitinen oli lepsu.


Eero Kekomäki oli Supon päällikkönä vuosina 1990-1996 ja sitten tuli se Nevala. Sitä ennen oli ollut Tiitinen.
 

Creidiki

Ylipäällikkö
Mats Dumell oli vakooja,

Tiedossa olevien tosiasioiden pohjalta en voi päätellä onko Mats Dumell vakooja. Voi olla että on, mutta jos teeskentelemme olevamme länsimainen oikeusvaltio ei hänen tuomiotaan voi pitää perusteltuna. Joku piti tuomita jollakin perusteella.

Eläinaktivistien toiminta ei 90-luvulla ollut juuri muuta kuin ilkivaltaa, jonka tutkinta kuului KRP:lle, siitä huolimatta SUPO:lta löytyi aikaa ja tarkkailua jokaiselle vaihtoehtoliikeelle Mäkkärin edessä mieltään osoittavat lukiolais"anarkistit" mukaanlukien.

Suojelupoliisin toiminta ei ollut lainvalvonta, niinkuin poliisilla pitäisi olla, se oli presidentin poliittinen työrukkanen, jolle ei Kekkosen ja Neukkulan jälkeen löytynyt oikein tarkoitusta. 90-luvun puolessavälissä SUPOn virkailijat ilmestyivät yritysten turvallisuusosastoille yrittäen kartoittaa teollisuusvakoilua ml. hakkerointi. Valitettavasti puulaakilta ei löydy teknistä osaamista olla juuri muuta kuin vaivaksi, jos poliisin apua tarvitaan niin tietoturva-asiantuntijat kääntyvät Viestintäviraston ja KRP:n teknisen osaston puoleen. SUPOn vuosittainen yhtedenotto jossa kysellään firmaan kohdistuvaa tiedustelua menee suoraan ö-mappiin.

Ei siinä mitään, itsenäinen valtio tarvitsee vastatiedustelun ja vakoilun tutkintaan erikoistuneen poliisin, mutta ei sitä noin voi hoitaa. Toivottavasti käsittelyssä oleva tiedustelulaki tuo jotain rotia asiaan, mutta SUPOlle voi laittaa lapun luukulle.
 

PSS

Respected Leader
BAN
Supo tuli paikalle tutkimaan Lahden doping-skandaalia. Hmm, dopingin käyttö hiihdossa ei ole rikos vaan kyseisen urheilun sääntörikkomus. Toki on mahdollista, että joitain terveydehuoltoon ja lääkintäaineiden käyttöön liittyviä lakeja rikottiin. Mutta eikö paikallispoliisi olisi riittänyt?
 
Top