Trump -psykoosi

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja ak.tied
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Trump tosin on henkilönä aikaisemminkin tehnyt oman väkensä toimet liki tyhjäksi. Se tapahtui Helsingissä 2018. Tavattuaan Putinin hän alkoi arvostella omaa väkeään ja tiedusteluaan ja sai kyllä tyrmistyksen aikaan.

Mutta onko Yhdysvallat diktatuuri, ja Trump joku kuningas? Tämäkö on oikeasti tilanne? Ei. Koko maan ulkopolitiikka ja painopiste on muutoksessa mutta eivät sen intressit Euroopassa lopu.
 
Aikasemmin mietin, että jos trumppi valitaan presidentiksi, niin se vanha intiaanikirous joka on monia jenkkien pressoja viennyt toteutuu. No jos trumpin puheissa on savun lisäksi edes vähän tultakin, niin juuri nyt moninkertaistui kirouksen toteuttajien potentiaalinen määrä. Jos ryssämyönteisyys on niin suurta mitä media toitottaa, ei mene neljää vuotta ennen uusia vaaleja.
 
Trump laittaa oman maansa vuodessa tai parissa kunnolla kyykkyyn.
Karkoittamalla maatalouden ja muun perustuotannon halpatyövoima, saadaan tuotantokustannuksiin helposti 20-30% korotus ja parhaimmillaan pula-aika.
...
Delppasin lopun viestistä pois, kun vain tämä osa jäi mietityttämään;
ikävähän se on että hinnat nousee, mutta...tuntuisi että terveemmällä pohjalla olisi toiminta,
oli ala mikä hyvänsä, jos siellä ei alin porras koostuisi laittomista maahanmuuttajista, joille maksetaan pennosia.
Mahtaakohan tuo kuinka paljon vaikuttaa Jenkkilässä?
Meinaa, siellä terveellinen ruoka on hitokseen kallista, ja ne, joilla on siihen nyt varaa,
pystynevät ostamaan sitä hintojen kallistuttuakin.
Kun taas köyhät joutuvat edelleen elämään sillä halvimmalla ja ravintoköyhimmällä, ruoankaltaisella tavaralla.
Tietty jos senkin hinta pompsahtaa 30% niin ei alimman tuloluokan väelle kyllä hyvä heilu.

En tiedä onko se mahdollista saada kohtuuhintaista elintarviketta tuotettua Amerikassa ilman,
että tuotantoketjun alin porras on laittomia mamuja, kunhan spekuloin.
 
Niin hän varmaan kuvittelee, ei kai siitä ole epäselvyyttä, mutta miten on sen kysymykseen vastaamisen laita? Uusin kysymykseni:

Onko Yhdysvallat diktatuuri ja Trump kuningas?
Onko tuo jotenkin oleellinen kysymys tässä hetkessä? Oleellisempaa lienee se, että Trump on tavoittelemansa rauhan saamikseksi käytännössä myymässä Ukrainan ryssälle. Hänelle ilmeisesti sopii Venäjän syöttämä etupiiriajattelu rauhan takeeksi. Vaikka Trump ei olisikaan diktaattori sanan perinteisessä merkityksessä, on USAn presidentillä käsittämättömän laaja valta verrattuna kehen tahansa vaaleilla valittuun presidenttiin.

Itse ihmettelen jatkuvasti, että miksi Trumpin sanomisia ei uskota. Jos Trump sanoo, että Ukraina aloitti sodan niin miksi kukaan ei usko hänen tarkoittavan sitä? Jos Trump sanoo, että Venäjä ansaitsee valtaamansa alueet koska niiden takia niin moni on kuollut niin miksi kukaan ei usko, että hän tarkoittaa sitä? Tilanne muistuttaa muuttujat muuttaen jossain määrin 1920-lukua, jolloin eräs tyyppi kirjoitti annihiloivansa juutalaiset mutta kukaan ei uskonut, että hän sitä tarkoittaisi.

Kun katselee vaikka YouTubessa Trumpin MAGA-rallien aikaisia ihmisten haastatteluja koskien Ukrainan tilannetta, on anti suorastaan huumaavaa. Tiivistettynä MAGA-ihmisten näkemys oli, että Zelensky on amerikkalaisten veronmaksajien rahoja kuppaava roisto ja Putin on kunnioitettava omaa kansaansa arvostava johtaja. Näiden ihmisten toiveita Trump äänestettiin toteuttamaan.
 
Niin hän varmaan kuvittelee, ei kai siitä ole epäselvyyttä, mutta miten on sen kysymykseen vastaamisen laita? Uusin kysymykseni:

Onko Yhdysvallat diktatuuri ja Trump kuningas?
Ei kyse ole diktatuurista, vaan jos hän julistaa itsensä kuninkaaksi, niin silloin kyse on monarkiasta. Toisaalta, keisari olisi ehkä parempi ja olisihan sen hieno, kun ei olisi enää olemassa Yhdysvaltoja, vaan Amerikan Keisarikunta.
 
Trump ei ole myöskään mikään nuori mies enää, 80 tulee täyteen alle puolessatoista vuodessa. Elintavoissakin lienee hieman petraamisen varaa, puhumattakaan presidentin työn vaativuudesta niin henkisesti kuin fyysisesti. Mikähän lienee republikaanien tuleva linja tai trumpistisen aatteen tulevaisuus, kun ylipäälliköstä aika jättää?
Hyvällä tsägällä käy niin, että molemmat puolueet oppii että ei enää jo valmiiksi puoliseniilejä presidenttiehdokkaita,
jotka seniiliytyvät lopullisest pahimmoilleen siinä virkakauden aikana.
Ja tarjoavat jotain nuorekkaita 6-kymppisiä ehdolle.
 
Onko tuo jotenkin oleellinen kysymys tässä hetkessä?
Totta kai on oleellinen kysymys, toimiiko siellä jonkinlainen vallan kolmijako vai ei.
Itse ihmettelen jatkuvasti, että miksi Trumpin sanomisia ei uskota.

Minä taas olen varma siitä, että suurin osa uskoo hänen tarkoittavan, mitä sanoo. Alex Jones -väki jopa uskoo niihin sanoihin, ja vastustajat pitävät sanoja todisteena siitä, että hän on Putinin taskussa. Vain hyvin pieni vähemmistö toivoo, että hän vain harhauttaisi.
 
Tuskin väitteitä diktatuurista tai kuningashuoneesta, missään vakavasti otettavissa puheenvuoroissa on esitetty. Klikkiotsikot tai näitä kalastelevat ulostulot sitten erikseen, plus reaktionomaisesti kaikkeen USA:han tai Trumpiin negaatioissa suhtautuvat vasuripiirit.

Väitteet vallan uusjaosta, GOP:in suhteessa Trumpiin taas hyvinkin perustellusti kannattanee omissa arvioinneissa huomioon ottaa. Kuten myös Trumpin pitkä historia Venäjän johtoon myötämielisesti suhtautuvissa ulostuloissa. Tuo Helsinki Summit 2018, ei mikään anomalia ollut.

Osana yllämainittua, käynnissä vaikuttaisi olevan ehkä hyvinkin perustavaa laatua oleva muuutoksen elementti presidentin valta-oikeuksien tulkintaan USA:n perustuslaissa. Näiden tulkinnassa ja lakien uudelleen muotoilussa ylin valta on korkeimmalla oikeudella, jossa tuomarinimitykset ovat 6-3 GOP:in eduksi. Omaan ajatteluun, presidentille KO:ssa myönnetty syytesuoja. Ei toivottavaa kehitystä edusta. Aivan riippumatta siitä, kenellä vallan kahva käsissään on. Liikaa luottoa ei olisi syytä yhden henkilön varaan laittaa.

Ensimmäinen kausi monellakin tapaa, oli Trumpille harjoittelua. Tästä viitteitä antaa nimityspolitiikka ja varsinkin vaihdokset myös keskeisiin hallinnon rooleihin.

Yhtenä osana havaittavaa muutosta republikaanien kentässä. Pitäisin Tulsi Gabbardin kaltaisten hahmojen nousua valtaan. Aiemmin, ODNI:n johtoon ei missään tapauksessa tälläistä tehtävään nähden äärimmäisen ohuella CV:llä varustettua, ryssämielisten lausuntojen antajana tunnistettua henkilöä olisi valittu.

Kenelläkään ml. Trumpin hallinto, tuskin voi olla kokonaisuudesta tarkkaa kuvaa, mitä toteutumiin muutoksissa tulee. Tavoitteet ja suunnitelmat eivät ole yhtäkuin tapahtuva. Meille arkisille ihmisille taas, edes tavoitteiden ja suunnitelmien laajaa avaamista ei tulla tekemään. Ja tämähän ei leimallista ole vain USA:n harjoittamalle politiikalle. Peruskauraa pikemminkin.

Itse en löydä tästä vähäistäkään syytä ihokkaan repimiselle. Seuraillaan tapahtumien kulkua ja muistetaan se, että ryssän kognitiivisten vaikuttamismuotojen turpea hahmo elää ja hengittää.

Edit; Gubbard-->Gabbard
 
Viimeksi muokattu:
Ei kyse ole diktatuurista, vaan jos hän julistaa itsensä kuninkaaksi, niin silloin kyse on monarkiasta.
Onneksi monarkiaksi ei muututa sillä, että presidentti näkee yks kaks itsensä kuninkaana. Kuninkaaksi itsensä tuntevia oli aikanaan Lapinlahdessa muutamia. Jotkut olivat faaraoita. Keisarikin on varmasti hyvä.

Moni diktaattoriksi mainittu on tai on ollut presidentti. Putin on presidentti.

Absoluuttinen monarkia taas on hallitusmuoto, jossa monarkilla on täydellinen valta hallita maataan ja sen kansalaisia ilman, että lait tai oikeuslaitos koskettavat hänen määräysvaltaansa. Näitä ns. diktaattorimonarkioita ei olekaan hetkeen ollut.

Ehkä Yhdysvalloista ei tule kuningaskuntaa, mutta onhan siellä jo prinssikin valmiina, Harry.
 
Itse ihmettelen jatkuvasti, että miksi Trumpin sanomisia ei uskota. Jos Trump sanoo, että Ukraina aloitti sodan niin miksi kukaan ei usko hänen tarkoittavan sitä? Jos Trump sanoo, että Venäjä ansaitsee valtaamansa alueet koska niiden takia niin moni on kuollut niin miksi kukaan ei usko, että hän tarkoittaa sitä? Tilanne muistuttaa muuttujat muuttaen jossain määrin 1920-lukua, jolloin eräs tyyppi kirjoitti annihiloivansa juutalaiset mutta kukaan ei uskonut, että hän sitä tarkoittaisi.

Juu, eipä tainnu kukaa aatustakaan uskoa 4 viikkoa kansleriksi nousun jälkeen mihin päädytään. Kansa hurrasi kaduilla ja sympattiin vielä monta vuotta. Kukaan ei uskonut mein kamppiin sen paremmin kuin project 2025

Kyllä tuossa jonkunlainen mini-hitler vähintään on kasvamassa. Ongelmia ei tällä kertaa aiheuta juutalaiset vaan woke vasemmisto ja siirtolaiset. En usko että trumpin toimesta toki mitkään kamiinat kuumenisivat, mutta kyllä sielä selvästi painekattila on hajonnut ja lumipallo lähtenyt liikkelle. Vauhti helposti kiihtyy.

Toivotaan että Suomessa ja muualla kohtuus woketukseen löydettäisiin ennen vastaavaa tilannetta..



Above all, De Berg argues, Hitler and Trump were and are political performance artists who speak only vaguely about policies – Make Germany/America great again – but know how to draw attention using jokes, insults and extreme language. In this they differ from Joseph Stalin, the Soviet autocrat who was a poor public speaker and preferred to work behind the scenes.

“Their extremist statements are very deliberately meant to provoke a reaction and to get them into the press. Hitler actually writes quite openly about this in Mein Kampf and this of course is the challenge: what do you then do as a journalist or as an opposing political party when the other person makes these extreme statements?

Again De Berg is alive to rhymes with Hitler. “There were a lot of National Socialists interviewed after the war who said, well, yeah, OK, Hitler was saying all these extreme things but we realised he was a mass politician and we thought that he was just saying things that he didn’t really mean, that he was just exaggerating a little bit. Someone said the demands in Mein Kampf we took as the dogmas in the Bible – no one thought that these things would be fulfilled 100%.




Joku tarkemmin historiaa tunteva varmaan osaa kommentoida onko tässä mukana satiiria vai todentotta


Nyt ollaan menossa 6 ja 7 diassa
1740127067082.webp1740127078214.webp
 
Juu, eipä tainnu kukaa aatustakaan uskoa 4 viikkoa kansleriksi nousun jälkeen mihin päädytään. Kansa hurrasi kaduilla ja sympattiin vielä monta vuotta. Kukaan ei uskonut mein kamppiin sen paremmin kuin project 2025

Allegoriat ovat vähän hankalia, ja niitä käytetään surutta myös propagandassa. Toisaalta yritystä ei varmaan Trumpilta tule puuttumaan. Siksi kaikkein olennaisinta on, toimiiko vallan kolmijako vai ei. Eli onko Yhdysvallat vahva demokratia vai heikko demokratia.

Historiafriikkinä voin yrittää vastata. Eleiltään ja ilmeiltään Trump muistuttaa enemmän Mussolinia. Jos hän saisi jotenkin sisältäpäin ehdottoman vallan (vrt. kansallissosialistien "osittainen vallankaappaus"), pääsisimme Saksaan.

Yhdysvaltain ja Venäjän mahdollinen sopimus voisi vertautua Molotovin-Ribbentropin sopimukseen, mutta vain jos siinä sovitaan etupiirit eli kenelle mitkäkin Euroopan "täivaltiot" (Hitlerin käyttämä leikkisä termi) kuuluvat.
 
Tästä samaa mieltä. Psykologiset defenssimekanismit suojaavat ihmismieltä epämiellyttäviltä ja uhkaavilta ympäröiviltä asioilta. Vaikka asiat selvästi ovat päin prinkkalaa, pyritään ne selittemään paremmiksi. Sen kyllä huomaa täälläkin.

Itseltä puuttuu ajattelussa näitä puolustusmekanismeja ja siksi nykyinen tilanne on ollut tiedossa ja ahdistanut jo heti Ukrainan sodan alusta lukien kun Oranssi kieltäytyi käytännössä mitenkään kommentoimasta tai tuomitsemasta Venäjän aloittamaa hyökkäysotaa.
Kuin minun ajatukseni. Ei poikkipuolista sanaa ryssän toimista, päinvastoin puolustelua ja ymmärrystä.
Nyt kaiken huippuna Ukrainan, joka on uhri ja raakalaismaisen hyökkäyksen kohde, syyllistäminen, tuomitseminen sodan aloittajaksi. Sen lisäksi vaatii ryssälle maat ja itselle mineraalit. USKOMATONTA.
Mitenkäs se meni......jos ääntelee kuin ankka ja kävelee kuin ankka........
 
Trump henkilönä ei mielestäni tarjoa juuri uutta eikä kauhistelu tarjoa taasen mitään.

Kiinnostavinta tällä hetkellä on, kenellä lännessä on mahdollisuudet vaikuttaa häneen.

Macronin kokous oli hölynpölyä, jossa hän itse nosti sisäpoliittista profiiliaan. Kun Macron vielä X:ssä uhosi kääntävänsä Trumpin pään, sitä enää toivoo, että herkkä varvas ei saanut osumaa. Ranskalaiselle nassutus on ydinjuttu. Tärkeintä on "säteillä" Ranskan kunniaa, vaikka he ovat aina samanlaisia. Keväällä 1940 kun Wehrmacht järjesteli maailman suurinta liikenneruuhkaa Ardennien kapeille teille, Pariisissa suurin huoli oli, mitä syötäisiin tänään lounaaksi.

Starmer voi jotain saadakin aikaan. Lisäksi sen ei tarvitse neuvotella 27 muun maan kanssa jokikisestä asiasta. Ymmärtänemme, miksi?

Royal United Services Institute (RUSI) -tutkimuslaitoksen kansainvälisen turvallisuuden yksikön johtaja Melvin kuvasi hyvin Eurooppaa: Järjestetään kokous ja julkaistaan lausunto. Kokouksia on järjestetty vuosikymmeniä, ja toimintasuunnitelmana on aina uusi kokous.
Nyt pitää olla ketterä. Trump ei näe Melvinin mukaan maailmassa liittolaisia ja vihollisia. Trumpille ei ole merkitystä, onko olemassa kollektiivista länttä. Euroopan liittolaisuudella on merkitystä vain, jos Eurooppa voi tarjota Trumpille jotain.

Trumpin maailma on kaupantekoa. Trump mittaa vain, minne Yhdysvaltain valta yltää, ja miten maa hyötyy taloudellisesti.

Lisää Melvinin ajatuksia:

 
Kuin minun ajatukseni. Ei poikkipuolista sanaa ryssän toimista, päinvastoin puolustelua ja ymmärrystä.
Nyt kaiken huippuna Ukrainan, joka on uhri ja raakalaismaisen hyökkäyksen kohde, syyllistäminen, tuomitseminen sodan aloittajaksi. Sen lisäksi vaatii ryssälle maat ja itselle mineraalit. USKOMATONTA.
Mitenkäs se meni......jos ääntelee kuin ankka ja kävelee kuin ankka........
On linkitetty palstalle jo aiemmin, mutta tässä on vastaus kaikkeen kirjoittamaasi. Viitataan useaan otteeseen kgb/fsb laatimaan analyysiin trumpin ominaisuuksista.

Tästä vielä lisää ajankuvaa
 
Kun katselee vaikka YouTubessa Trumpin MAGA-rallien aikaisia ihmisten haastatteluja koskien Ukrainan tilannetta, on anti suorastaan huumaavaa. Tiivistettynä MAGA-ihmisten näkemys oli, että Zelensky on amerikkalaisten veronmaksajien rahoja kuppaava roisto ja Putin on kunnioitettava omaa kansaansa arvostava johtaja. Näiden ihmisten toiveita Trump äänestettiin toteuttamaan.

Putinin Venäjä on näennäisesti kaikkea sitä mitä MAGA-väki toivoisi USA:nkin olevan. Konservatiivisia arvoja kunnioittava, vahvan kansallismielisen johtajan luotsaama ja anteeksipyytelemättömästi omaa kansallista etuaan edistävä. Ukrainan tukemisen he näkevät yhtenä woketuksen muotona.
 
Back
Top