Trump -psykoosi

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja ak.tied
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Tuleeko mieleen se eräs historian korpraali, besserwissereiden kuningas Itävallasta, joka sääteli mm. aseiden kehittelyä hieman omintakeisin metodein?:cool:

Jotain samaa kuin minä rupeaisin säätelemään johtamani valtion kyberturvallisuuden raameja. :D
Kaikki asentaa koneilleen Tower industries Äh-Secure ohjelman anti-viruksen. Se on executive order. Se on parasta. Minä olen paras. Trump. Paras. Minä.
 
Ööööh... whatta fu...

Tätä artikkelia piti pikkasen aikaa kyllä tavata: http://www.foxnews.com/opinion/2017/05/12/does-donald-trump-want-to-be-president.html

Ei siksi, mitä siinä sanotaan, vaan siksi, kuka se on kirjoittanut. Fox Newsin Executive Vice President kun ei kirjoita tavuakaan Trumpista pelkästään lämpimikseen. John Moody on Rupert Murdochin luottomies, ja Murdoch taas Trumpin ykköstukija.

"...whether Trump actually plans to stay in office for four years. Could he be considering a shorter stay in the White House, passing the baton to the widely respected Vice President Mike Pence? Might Trump feel that if and when he achieves his major goals – tighter borders, lower taxes, more American-made goods – he can declare victory and return to his successful career in the private sector?"
 
Onhan se mielessä käynyt, että Trump yrittää jopa vallankaappausta,mutta tolkku sanonut että ei kai nyt sentäs. Eiköhän järjestelmä estä moiset.
Näkee sen kuitenkin käytöksestä ettei kaveri ole tasapainossa ja sen lisäksi on täysi moukka ja öykkäri.
Todennäköisesti siis paljon pahempi, koska niin paljon jo näkyykin.

Fbi johtajan erottaminen on saanut jotkut vallan ytimessä möläyttämään ääneen näitä epäilyjä pehmeästä vallankaappauksesta. Valta on kaapattu vaikka vain neljäksi vuodeksi silloin jos järjestelmän tarkistus ja vakausmekanismit pettävät. Kuten viranomaisten erottaminen tutkinnan aikana tai tuomareiden uhkailu.
 
  • Lepomäen mukaan neuvotteluissa oli esillä muun muassa Venäjä-pakotteiden purkaminen ja Naton vetäytyminen Baltiasta ja Itä-Euroopasta.

Millähän järjellä Trump tekee yksinvaltiaana päätökset jo sotilasliitto NATOnkin puolesta!?
 
Millähän järjellä Trump tekee yksinvaltiaana päätökset jo sotilasliitto NATOnkin puolesta!?

Jutussa taidettiin sanoakin, että moinen olisi toki voinut kaatua kongressiin/senaattiin. Ei mielestäni vähennä yhtään painoarvoa. Hulluja juttuja. Trumpissa toteutuu kokoajan viisaudet Ensivaikutelma on yleensä se oikea tai ne pahimmat kuvitelmat ovat osaksi totta.
 
Hulluja juttuja.

Niinpä. Mutta miksi niitä levittelee kokoomuslainen? Mihin Lepomäen "faktat" perustuvat? Johonkin "twitter-huhuun"? Saavathan venäläiset vaatia vaikka koko NATO:n hajottamista mutta onko niillä vaatimuksilla merkitystä.

Iltalehti: Myöskään Ruotsi-yhteistyön varaan Lepomäen mielestä kannata laskea. On selvää, että siinä yhteistyössä tulee jossain vaiheessa poliittiset rajat vastaan, kun mitään valtiosopimusta ei ole eikä turvatakuita. Plus että Ruotsilla ei ole tämän tyyppiseen konfliktiin tarkoitettua armeijaa. Suomella on "aito riski jäädä pelinappulaksi maailmanpolitiikan näyttämölle".

Miksi ei ole? Ruotsi laittaa rahansa kehitysapuun ja monikulttuurisuuteen. Sitten sama porukka ihmettelee ettei ole kykyä vastata yhtikäs mihinkään ja USA ei halua olla auttamassa vapaamatkustajia.

Iltalehti/Lepomäki: Suomella on "aito riski jäädä pelinappulaksi maailmanpolitiikan näyttämölle".

Miten siinä auttaa hullujen huhujen levittely? Jos vaikka tuollaista "diiliä" suunniteltaisiinkin niin parempi vaan varautua entistäkin paremmin. Vihreille turpa tukkoon ja lisää rautaa sekä rahaa.

Iltapäivälehtien kautta tapahtuvat ulostulot ja huhujen levittely eivät ole hyvä asia. Ei niillä ylläpidetä hyvää kuvaa Yhdysvalloista (vaikka jutun poliitikko tai toimittaja ajattelisikin osuvan pelkästään siihen "maailmanrauhan kannalta vaarallisimpaan valtionpäämieheen" mutta kun taustalla on kymmenien miljoonien amerikkalaisten kannatus ja kun olemme joskus nappulana niin pienestä se voi kiinni olla..)
 
Viimeksi muokattu:
Niinpä. Mutta miksi niitä levittelee kokoomuslainen? Mihin Lepomäen "faktat" perustuvat? Johonkin "twitter-huhuun"? Saavathan venäläiset vaatia vaikka koko NATO:n hajottamista mutta onko niillä vaatimuksilla merkitystä.

Miten siinä auttaa hullujen huhujen levittely? Jos vaikka tuollaista "diiliä" suunniteltaisiinkin niin parempi vaan varautua entistäkin paremmin. Vihreille turpa tukkoon ja lisää rautaa sekä rahaa.

Iltapäivälehtien kautta tapahtuvat ulostulot ja huhujen levittely eivät ole hyvä asia. Ei niillä ylläpidetä hyvää kuvaa Yhdysvalloista (vaikka jutun poliitikko tai toimittaja ajattelisikin osuvan pelkästään siihen "maailmanrauhan kannalta vaarallisimpaan valtionpäämieheen" mutta kun taustalla on kymmenien miljoonien amerikkalaisten kannatus ja kun olemme joskus nappulana niin pienestä se voi kiinni olla..)

Miksi kokoomuslainen ei saisi keskustella tärkeistä asioista? Kokoomuslaiset ovat usein varsin fiksusti ajattelevaa porukkaa. Ja Lepomäki on eduskunnan älykkäimpiä jäseniä.

Mitä tulee lähteisiin, niin asia selviää lukemalla artikkeli. Kyse ei ole Twitteristä, vaan ollaan suoraan sylttytehtaalla. Alla kokoomuksen-sinisellä värjättynä.

Muun muassa Yhdysvaltain kongressissa, Pentagonissa ja turvallisuuspolitiikan ajatuspajoissa tänä keväänä amerikkalaiseen keskusteluun perehtynyt puolustusvaliokunnan jäsen Elina Lepomäki (kok) arvioi, että Suomella on "aito riski jäädä pelinappulaksi maailmanpolitiikan näyttämölle".

Lepomäen mukaan Yhdysvalloissa ulko- ja turvallisuuspoliittisen keskusteluun ja johtamiseen osallistuvilla henkilöillä on vahvasti yhtenevä käsitys siitä, että Washingtonissa käytiin loppu- ja alkuvuodesta ennen Donald Trumpin virkaanastumista kulissien takana neuvotteluja "suuresta diilistä".

Muun muassa republikaanisenaattorin John McCainin puolustusvaliokunnan Yhdysvaltain-vierailulla viime viikolla tavannut Lepomäki...

Lepomäki otti asian esiin siksi, että nimenomaan asiaan olisi tarve varautua ja esiinottamalla siihen voitaisiin varautua.

Ajatus siitä, että Lepomäki ei olisi saanut ottaa näitä Trumpin hallinnon pohtimia asioita esille, koska se ei "ylläpidä hyvää kuvaa Yhdysvalloista" on outo. Trump aiheuttaa ihan itse ei-hyvää kuvaa Yhdysvalloista. Turha myöskään on pelätä, että Trumpin hallinto siksi pahoittaa mielensä Suomesta.

Kyllä Suomessa pitäisi olla nykyään jo ihan mahdollista

a) keskustella asioista ilman että mietitään, että joku jossain ilmansuunnassa ehkä pahoittaa mielensä
b) keskustella asioista realistisesti ja kiihkottomasti
 
Lakimiehen arvio Trumpin touhuista. Trump onnistui viikon sisällä tuomaan julki ison läjän erilaisia todisteita itseään vastaan. Trump kertoi kysyneensä FBI:n johtajalta useaan otteeseen onko hän tutkinnan kohteena, antamaan tekaistun syyn FBI:n johtajan potkuille, myönsi antaneensa Comeylle potkut Venäjä -tutkinnan takia ja onnistui yhdessä tviitissä uhkailemaan Comeyta sekä tuomaan julki nauhoittaneensa keskusteluja.
As scandals-in-the-making go, this one may become famous for featuring the President as the principal witness against himself: he seems committed to uncovering any cover-up.
https://www.lawfareblog.com/when-qu...ions-law-part-ii-presidents-threatening-tweet
 
Hyvin narsisti kusee omiin muroihinsa. Lieneekö moista vielä jenkkipolitiikassa nähty.
 
Lepomäen mukaan neuvotteluissa oli esillä muun muassa Venäjä-pakotteiden purkaminen ja Naton vetäytyminen Baltiasta ja Itä-Euroopasta.

Muistanette, mistä minä ja muutamat muut olemme kirjoittaneet menneinä vuosina? Onko Lepomäen postaama säkeistö riittävän painavaa tavaraa?

Anteeksi vain, Herrat, mutta jatkuvasti pohditte asioita kylmän sodan faktojen ja perinteen mukaan. Mielestäni se ei ole enää pätenyt aikoihin. Ja luotatte liikaa erilaisiin julkisiin heittoihin, huhuihin, yksittäisen poliitikon väkellyksiin...parhaimmillaan tai pahimmillaan lähdette tykittämään jotain yksityiskohtaa herran tähen yksittäisen komentajatason heppulin heiton mukaan.....

Yhdysvallat siirtää huolenpitonsa ja toimintansa kärjen Aasiaan, se kannattaa nyt jo vähitellen uskoa. Maailma ei pyöri Euroopan ympärillä, vaikka me niin haluamme uskoa, luottaa, kuvitella....ja lopulta haaveilla. Viimeksi tänään kuuntelin radiosta tällaista toivotaan toivotaan -asiatuntia-lähetystä. Koko tunti käytettiin toivomuksiin ja uskomuksiin vailla minkäänlaista tiukkaa ripaa, mistä ottaa kiinni: takeena rajattomasti ihailemani Teija ja loputtomasti arvostettu Nyyperi. Sakari Sirkkasen pläjäys se taisi olla Puheella. Suosittelen. Kuunnelkaa kriittisesti, koettakaa ottaa kiinni jostain, mikä taatusti pitää...ilman haaveita ja toiveita. Yrittäkää. :cool:
 
DNI:n entisen johtajan James Clapperin mielestä USA:n instituutiot ovat ulkoisen ja sisäisen hyökkäyksen kohteena. Sisäinen hyökkääjä on hänen mukaansa presidentti.
Former Director of National Intelligence James Clapper issued a stern warning Sunday about the state of the US government after President Donald Trump's decision to fire FBI Director James Comey last week, saying he thinks US institutions are "under assault."

"I think in many ways our institutions are under assault both externally -- and that's the big news here is the Russian interference in our election system -- and I think as well our institutions are under assault internally," Clapper said on CNN's "State of the Union."
Pressed by anchor Jake Tapper if he meant US institutions were under assault internally from the President, Clapper responded, "Exactly."
Clapper called on the other branches of the federal government to step up in their roles as a check on the executive.
"The founding fathers, in their genius, created a system of three co-equal branches of government and a built-in system of checks and balances," Clapper said. "I feel as though that is under assault and is eroding."
http://edition.cnn.com/2017/05/14/politics/james-clapper-russia-collusion/index.html
 
Miksi kokoomuslainen ei saisi keskustella tärkeistä asioista? Kokoomuslaiset ovat usein varsin fiksusti ajattelevaa porukkaa.

Alexander Stubbia äänestäneenä ja häneen varsin pettyneenä voin kyllä suoraan sanoa että ei pidä yleistää. Lepoahoa arvostan ja näen tuon viestin ehkä herättelynä ja että meidän pitää itse yksin alkaa varautua taas kerran siihen että tehdään salaisia sopimuksia meitä kuuntelematta.

Mitä tulee lähteisiin, niin asia selviää lukemalla artikkeli. Kyse ei ole Twitteristä, vaan ollaan suoraan sylttytehtaalla. Alla kokoomuksen-sinisellä värjättynä.

Ei tuolla kovinkaan selkeästi sanota että NATO olisi vetäytymässä Baltiasta. Siksi minä tartuin juttuun. Sitä ei yksi presidentti toteuta.

Suomihan on nappula näyttämöllä. Mikä uutinen se oli. Jokaisen pitää muistaa se. Mutta pidetään huolta että ollaan nappula joka on tiukasti kiinni omalla paikallaan.
 
Viimeksi muokattu:
Ei tuolla kovinkaan selkeästi sanota että NATO olisi vetäytymässä Baltiasta. Siksi minä tartuin juttuun. Sitä ei yksi presidentti toteuta.

Suomihan on nappula näyttämöllä. Mikä uutinen se oli. Jokaisen pitää muistaa se. Mutta pidetään huolta että ollaan nappula joka on tiukasti kiinni omalla paikallaan.

Ei sanota selkeästi, eikä muutenkaan tässä ole mitään paalutuksia, mutta politiikan virtaus on ollut nähtävillä jo pitkään, kun vaan on ollut halua se huomata.
 
Tässä analyysiä Comeyn erottamisesta (jo muutaman päivän takaa).

Jäin pohtimaan sitä, että Republikaaninen puolue on nyt melkoisessa catch-22 -kuopassa. He todennäköisesti häviävät pitkässä juoksussa, jos pysyvät Trumpin kelkassa, mutta myöskin kahleiden katkaisu olisi todennäköisesti heille tappioksi. Lisäksi he toivovat vielä saavansa Trumpin avulla läpi esim. verohelpotuksia rikkaille jne.

Melko haastava tilanne hallita republikaaniselle puolueelle...

https://en.wikipedia.org/wiki/Catch-22_(logic)

 
Tässä vielä edelliseen liittyen. Ainakin jotkut republikaanipoliitikot ovat tehneet henkilökohtaisia johtopäätöksiä. Chaffez totesi, että Trumpin vahtimisessa on edessä lose-lose tilanne, joten hän päätti erota kongressista. :eek: Talk about hot potato!

Jason Chaffetz and Devin Nunes both faced investigating Trump. Now both are stepping aside.

https://www.washingtonpost.com/news...ing-trump-steps-aside/?utm_term=.3ff92cb2c462

Even before Chaffetz announced his abrupt exit, his political luck had suffered a steep decline when Trump was elected. As oversight chairman, he was preparing to spend four years investigating President Hillary Clinton’s alleged scandals and misdeeds. Then the Republicans unexpectedly seized control of the White House, leaving Chaffetz with the unenviable task of policing his own party. It was a fraught job to begin with, and his casual attitude toward the Trump family’s potential conflicts of interest — demonstrated in his interview with me last month — has only increased the pressure on him.

“Aside from Trump and Clinton,” one Utah Republican told me last month, “nobody’s fortunes changed more on presidential election night than Jason Chaffetz.”
 
Back
Top