Trump -psykoosi

Totta kai jokainen teollisuusmaa ja jopa vähemmän kehittyneet maat kykenevät valmistamaan ydinaseen. Kyse on valinnoista, ydinaseen kehittämisen valitseminen tarkoittaa valtavia kustannuksia sekä kovia talouspakotteita ja demokraattisessa valtiossa se tarkoittaa yleensä vallanpitäjien vaihtumista.

Olettaa Suomen olevan erityisen heikkolahjainen politiikassa ym. Tietysti jos se Suomessa teetettäisiin virkamiehillä niin se olisi äärimmäisen kallis ja luultavasti ei onnistuisi. Mutta verrattuna pragmaattisiin maihin kuten Pakistaniin, oli toteutus siellä hyvinkin tehokas, ja maa ei joutunut pakotteisiin. Tuomiojalaisella ajattelulla Suomessa on aina joku heikkous josta syystä olemme jokaisella tarkasteltavalla alueella heikompi, toisaalla mm. keskustelijat kivenkovaa esittivät ettei Suomessa pystytä kuin hädin tuskin Manhattan-projektin tasoon eikä ainakaan Ruotsin 50-luvun tasoon, toisaalla ettei Suomi voi piilottaa tutkimusta kun edelleen kehitysmaat pystyvät vastaavaan jne. jne.

Totuus on, että teknistaloudellisesti se olisi Suomelle mahdollinen ja jopa poliittisesti, varsinkin kun otetaan muussa EU:ssa nyt samanaikaisesti alkanut keskustelu. Suomessa asian tulppana on tasan vain se Moskovan vasalliasemaa pakkotilana markkinoiva tuomiojalainen ajattelu, jonka keppihevoseksi tunteisiin vetoava yleinen ydinasepasifismi on valjastettu.
 
Merkelin puhe sai tietyt poliittiset piirit Suomessa pissimään hunajaa. Nato-jäsenyys kun on maassamme vielä hyvin kaukainen haave. Ei. En tarkoita Venäjän takia, vaan Suomen kansan. Niin kauan kuin meillä pyörii äänestyskopeilla YYA-aikana kasvatetut suuret ikäluokat, ja heidän näkemyksiään ajaa ja vahvistaa Kansallinen Senioripuolue (SDP) ja Taloutemme Pohja On Myydä Elintarvikkeita Venäjälle Puolue (KESK.), niin Nato-jäsenyys on mahdoton ajatus.

EU-integraation syventäminen (varsinkin kun sen tekee pikkuhiljaa, ja käyttää vähätteleviä sanamuotoja) on mahdollinen tie. Kasvatetaan eurooppalaista yhteistyötä soppatykkien renkaiden muttereiden yhteensopimisessa. Yhdenmukaistetaan valonvahvistimissa käytettävien akkujen latauslaitteita. Kehitetään yhdenmukaisia menetelmiä paikkatietojen siirrossa eri jäsenvaltioiden puolustusvoimien viestikaluston keskuudessa. Sitten siinä sivussa allekirjoitetaan - tietysti eduskunnalta ja sen valiokunnilta piilossa - joukko periaatepäätöksiä, ja hups: olemmekin jäsenenä EU:n sisäisessä sotilasliitossa. Vaikkei siitä tietysti tuollaista nimeä missään tapauksessa käytettäisi. Paitsi Ylen aiheesta tekemässä MOT-ohjelmassa, jonka johtopäätökset Ylen vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen torjuu - heti saatuaan aiheesta tekstiviestin pääministeri Juha Sipilältä.
 
Trumpin henkilöstön sisällä on ainakin kolme klikkiä. Bannonin, Kushnerin ja "Aikuisten" eli Mattis/McMastersin, jotka vuotavat heti kun se on omalle porukalle edullista. Lisänä Trump itse twiittaa aamup-lla jokaisen aivopierun joka ponnistelun tuloksena syntyy.

Ei tullainen porukka kykene hallintoon kun kaikki kusevat yhteen hiileen.
 
Trumpin henkilöstön sisällä on ainakin kolme klikkiä. Bannonin, Kushnerin ja "Aikuisten" eli Mattis/McMastersin, jotka vuotavat heti kun se on omalle porukalle edullista. Lisänä Trump itse twiittaa aamup-lla jokaisen aivopierun joka ponnistelun tuloksena syntyy.

Ei tullainen porukka kykene hallintoon kun kaikki kusevat yhteen hiileen.

Eikä varmasti kykene hallintoon kun muutkin kusevat siihen samaan hiileen :D

Kukapa olisi arvannut keväällä 2014 että muutamaa vuotta myöhemmin kehittyy tuollainen sotku USA:n presidentin ympärille. Se oli Venäjä silloin johon ei voinut luottaa ja pitäisi olla vielä edelleenkin.

Eniten tässä kiinnostaa alkaa veikkailla mikä on seuraava mylleryksen ja mökellyksen syy.
 
Viimeksi muokattu:
Tätä Trump-Venäjä -episodia olemme paljon pohtineet ja kommentoineet Yhdysvaltojen näkökulmasta, mutta entäpä sitten Venäjän tavoitteet ja pyrkimykset? Aluksi tarkoituksena oli varmaankin vain Hillary Clintonin kampanjan sotkeminen ja Yhdysvaltain vaaliprosessin hämmentäminen. Mutta sen jälkeen kun Trump voitti, ja siirryttiin niin sanottuun siirtymäkauden hallintoon (eli ajanjakso 9.11.2016 - 20.1.2017), tavoitteita varmaankin aseteltiin vähän toiseen suuntaan. Eikä ole varmaan kaukaa haettua arvioida, että aloite yhteydenpidosta Venäjän ja Trumpin transition tiimin välillä tuli nimenomaan ensiksi mainituilta. Venäläisillä oli varmasti kova halu luoda kulissien takaisia suhteita Trumpiin. Mutta mikä oli venäläisten pyrkimys ja motiivi? Oliko se enemmän geopoliittinen vai taloudellinen?

Paljon on arvioitu sitä, että Venäjä pyrkii neuvottelutilanteeseen, jossa tehdään sopimus mallia München 1938 tai Jalta 1945. Eli jossa sementoidaan joku olemassaoleva tilanne. Varmaankin Venäjä olisi (ollut) valmis luopumaan Syyriasta, jos olisi saanut tahtonsa läpi Ukrainassa. Valloitushan ei ole valloitus, ennen kuin sen asema on vahvistettu jossakin rauhansopimuksessa.

Toinen näkökulma, joka tulee mieleen, on taloudellinen. Mitäpä jos/kun Putin tietää, että Venäjällä on taloudellisessa mielessä kuilu edessään, ja jotain on tehtävä, tai hukka perii. Eli että vetoaminen Trumpiin olisi nimenomaan sitä, että "jos purat Venäjän vastaiset pakotteet, niin me järjestetään sulle ja sun kavereille hyviä öljyalan diilejä Venäjällä".

Kongressin Venäjä-tutkinnat ovat joka tapauksessa johtaneet jo siihen, että diili Yhdysvaltojen ja Venäjän välillä ainakin viivästyy. Ilman kohua sellainen olisi varmastikin jo tehty, ja Putin hieroisi parhaillaan käsiään. Nyt kun öljyn hintakin on vielä mennyt alkuvuoden lukemista uudelleen alas päin, niin uskoisin, että vuodesta 2017 tulee vielä hankala Venäjälle. Siellä ollaan nyt esimerkiksi pankkisektorilla jo kuilun reunalla. Keskuspankin pääjohtaja arvioi toissaviikolla, että iso osa pankeista on väärentänyt taseitaan, ja iso osa pankeista on vaarassa kaatua. Pankkien kaatumisesta taas seuraa yleensä melkoinen dominoefekti. Nyt alkavat reservirahastotkin olemaan kuivina, joten pankkeja ei voi tukea sieltäkään, ja luottohanat ulkomailta pysyvät kiinni. Tulee Putler-jugendeille ja sisäisen turvallisuuden joukoille tällä menolla kohta käyttöä.
 
Sekaannus USA: n sisäpolitiikassa. Liittolaisten etääntyminen ja yleinen sekaannus tarjoavat liikkumatilaa ja tilaisuuksia Venäjälle.
 
WP: Valkoisen talon viestintäjohtaja eroaa tehtävästään - Trumpin alaisuudessa vain kolme kuukautta

Tiistai 30.5.2017 klo 15.01



Yhdysvaltain presidentti Donald Trump. (AOP)
Yhdysvalloissa Valkoisen talon viestintäjohtaja Mike Dubke on eronnut tehtävästään, kertoo muun muassa yhdysvaltalaislehti Washington Post. Dubke ehti toimia tehtävässään vain kolme kuukautta.

Washington Post ei kerro eron syytä, mutta presidentti Donald Trumpin hallintoon on viime aikoina kohdistunut kovia paineita muun muassa Venäjä-kohun vuoksi.

Lehden mukaan Dubke jätti eroanomuksensa toissa viikolla, mutta tarjoutui jatkamaan tehtävässään Trumpin pitkän ulkomaanmatkan yli.

STT
 
Joskus aikanaan Pahkasika-lehden päätoimittaja totesi lehden lakkauttamisen yhteydessä että "nykymaailmassa Pahkasian kaltainen lehti on tarpeeton", jolla päätoimittaja tarkoitti sitä että todellisuus on itsessään jo muuttunut parodiaksi eikä sitä ole enää tarvetta parodioida erikseen.

Kyllä nämä viime ajat uutisia lukiessa on voinut vaan todeta että kuinka oikeassa sitä Pahkasian päätoimittaja olikaan jo aikoinaan.

Donald Trump iski tviitissä takaisin Merkelille: "Saksa maksaa paljon vähemmän kuin heidän pitäisi"
Tarja Kuittinen30.5. 15:25
TruMer.jpg

Saksan liittokanslerin Angela Merkelin ja Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin yhteistyö lähtee käyntiin viileissä merkeissä.
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ei malttanut pysyä hiljaa. Euroopan matka on tuskin päättynyt, kun G7-tapaamisen viileät jälkimainingit huuhtoutuivat Yhdysvaltoihin Saksan liittokanslerin Angela Merkelin puheen myötä.

Merkel totesi maanantaina, että Eurooppa ei voi enää luottaa yhtä paljon kuin aikaisemmin Yhdysvaltojen tukeen.

"Ne ajat, jolloin olemme voineet täysin luottaa liittolaistemme tukeen, ovat jo tovin aikaa menneet ohi. Siitä syystä voin vain todeta, että meidän eurooppalaisten täytyy todellakin ottaa kohtalomme omiin käsiimme," Merkel totesi Münchenissä kampanjoidessaan.



Myöhemmin Berliinissä hän pehmitteli hiukan lausuntoaan, mutta totesi, ettei erimielisyyksiä kannata peitellä.

Sisiliassa lauantaina päättynyt G7-kokous päättyi Merkelin sanoin "kuusi yhtä vastaan", kun Trump kieltäytyi sitoutumasta Pariisin ilmastosopimukseen ja vaati lisää aikaa.

Merkelin puheen tulkittiin viittaavan EU:n vahventamiseen. Lausuntona sitä pidettiin harkitun voimakkaana: yhteistyön ja liittolaisuuden ei sanottu loppuneen, mutta sen merkityksen todettiin vähentyneen.

Donald Trump reagoi lausuntoon tiistaina Twitterissä: "Kauppataseemme Saksan kanssa on MASSIIVISEN alijäämäinen, PLUS he maksavat paljon vähemmän NATOsta & sotilasyhteistyöstä kuin heidän pitäisi. Hyvin huonoa USA:lle. Tämä tulee muuttumaan".

We have a MASSIVE trade deficit with Germany, plus they pay FAR LESS than they should on NATO & military. Very bad for U.S. This will change

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 30. toukokuuta 2017


Trumpin käytöstä G7-kokouksessa ihmeteltiin laajalti: diplomatiasta ei presidentille tuttuun tyyliin ollut tietoakaan, sen sijaan hän tyrkki toisen päämiehen kuvaustilanteessa tieltään pois.

Merkelin lausunnon todetaan nyt vahvistaneen voimakkaan muutoksen Atlantin molemminpuolisissa suhteissa. Kun Yhdysvallat kieltäytyy yhteistyöstä ja vetäytyy kuoreensa, lähentyvät Euroopassa Saksa ja Ranska toisiaan.

Washington Post muistutti transatlanttisten suhteiden olleen tärkeitä aina toisesta maailmansodasta lähtien. Muutos siteen vahvuudessa olisi historiallisesti merkittävä.

After three days with Trump, Merkel draws key conclusions for Europe. This will be talked about. Much. https://t.co/NIFVCVWRfA

— Carl Bildt (@carlbildt) 28. toukokuuta 2017
 
Trumpin ulkopolitiikka on kyllä vaikuttavaa. Ekalla Euroopan kiertueella vietiin NATO:n uskottavuudelta pohja ja romutettiin transatlanttinen yhteistyö.

Valtion kansainvälinen asema on pitkälti vaikutusvaltaa, jota Trump nyt tuhoaa kaksin käsin. Kaikessa käsittämättömyydessään on kiehtovaa seurata, kun maailman mahtavimman valtion päämies tekee kaikkensa maansa asemaa heikentääkseen.
 
Nyt kun öljyn hintakin on vielä mennyt alkuvuoden lukemista uudelleen alas päin, niin uskoisin, että vuodesta 2017 tulee vielä hankala Venäjälle.
Jep. Trumputin vielä aikoo puolittaa strategisen reservin, jota on peijoonisti liuskebuumin myötä.
Tekee gutaa öljyn hinnoille ajatella 300 miljoonan barrelin dumppausta, vaikka ei tietysti ole kokonaiskulutuksesta paljoa. Silti melkomoinen määrä kerralla ulos ammuttavaksi.

http://www.cnbc.com/2017/05/24/trumps-strategic-oil-reserve-sale-sparks-debate.html
 
Historian havinaa alkaa olla ilmassa ....
Niin, kerran oli aika jolloin jenkit eivät olleet Euroopassa. Nyt ollaan taas menossa suuntaan jossa jenkit ottaa etäisyyttä Eurooppaan.
Jännä tasapaino... etäisyyden kasvaessa Saksa pullistuu ja päinvastoin...tosiaan jännä. Saksaa ei saa polvilleen muuten kuin olemalla ihan iholla.
 
rumputinta ei kiinnosta tietoturvallisuus

Donald Trump has been handing out his cellphone number to world leaders and urging them to call him directly, an unusual invitation that breaks diplomatic protocol and is raising concerns about the security of the US president’s communications.

Trump has urged leaders of Canada and Mexico to call on his cellphone, according to former and current US officials with direct knowledge of the practice. Of the two, only Canadian prime minister Justin Trudeau has taken advantage of the offer so far, the officials said.
https://www.theguardian.com/us-news...rld-leaders-to-call-him-on-personal-cellphone

The notion of world leaders calling each other up via cellphone may seem unremarkable in the modern, mobile world. But in the diplomatic arena, where leader-to-leader calls are highly orchestrated affairs, it is another notable breach of protocol for a president who has expressed distrust of official channels. The formalities and discipline of diplomacy have been a rough fit for Trump — who, before taking office, was long easily accessible by cellphone and viewed himself as a freewheeling, impulsive dealmaker.
 
_96279742_coat.jpg


It is illegal in the UK to assume another family's coat of arms, but someone doing so in England, Wales or Northern Ireland is unlikely to feel the long arm of the law. London's High Court of Chivalry - the special court dedicated to the task - last sat in 1954.

But in Scotland, where Mr Trump used the borrowed design on promotional materials for his golf course, he could still have faced legal action. Mr Tydings told the Times he had talked his family out of taking legal action. "I just told the other members of my family that you can't win on this," he said. "You'll borrow for two generations to sue him."

In the end, after a challenge by the Court of the Lord Lyon, the Trump Organization altered the design it had taken from Mr Davies and was granted its own Scottish patent. Here's how a Trump spokeswoman described the new crest:

"Three chevronels are used to denote the sky, sand dunes and sea - the essential components of the [golf resort] site - and the double-sided eagle represents the dual nature and nationality of Trump's heritage."

She added: "The eagle clutches golf balls, making reference to the great game of golf, and the motto 'Numquam Concedere' is Latin for 'Never Give Up' - Trump's philosophy."

But in the US, where the heraldic laws are less stringent, Mr Trump simply trademarked the Davies family crest and plastered it across golf resorts, hotels and assorted merchandise. In Britain it would not be the done thing, said Mr Petrie.

"It's certainly not proper to use the arms of another family," he said. "In this country it is always considered preferable to petition for your own."
http://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-40097665
 
Back
Top