Trump -psykoosi

Trump ei enää osaa pukeutua, housut vääärin päin päällä.


E3NDvV-XEAUKeNo
 
Taas kommarien propagandaa. Siellä koneisto käy ja kannatus on kovaa. Veneparaatit ovat taas tuttu näky myös.
 
Sitähän te palstan sosialistit pyyteettömästi hikipäässä teette, kun pitää Joe Stalinista leipoa johtajien johtajaa. Eikö olekin jännä että nyt teillä on mies joka tämän meidän puolueettoman ja luotettavan mediammekin mukaan tekee AINA ja KAIKEN oikein. Paremmin ei kukaan voisi hoitaa!
On se sitten hyvä kun ajattelee että edellinen teki AIVAN KAIKEN JA AINA VÄÄRIN! Luulisi jo vähän hävettävän mihin lankaan olette lentäneet, ettekä osaa myöntää :LOL:
 
Ei tuo ole mitään haukkumista vaan fakta jonka jokainen voi todeta. Onhan tässä jokin perin pielessä jos ihan tavan ihmiset alkavat liputtaa puhtaan kommunismin ja sosialismin puolesta. Eihän tuossa ole taustalla mikään muu kuin se että, ko henkilöt ovat alusta nieleet median syöttämän koukun ja kohonkin 5 vuotta tauttomasta Trumpin mustamaalaamis propagandasta. Aivopesu on tehnyt tehtävänsä jopa niin hyvin että eivät tajua itsekään joutuneet ojasta allikkoon ja kaikin puolin puolustellaan vaikka siellä keikkuisi minkä näköinen tahansa seniili vaippahousu joka ei osaa edes omaa nimeään ja tuskin edes puhelinnumeroa. Melko noloa ;)
 
@Merten sheriffi & kumpp.
Sorry, en huomannut ettei se näy.
Mutta missä olet Donald...

Mutta missä on Donald J. Trump? – ex-presidentti romahti somen valtiaasta harvan huomaamaksi salaliittoteoreetikoksi, jota republikaanipuolue kumartaa​

Donald Trump heiluttaa kättään ihmisille poistuessaan Trump Towerista New Yorkissa maaliskuussa. Entinen presidentti on tiettävästi tympääntynyt New Yorkiin, jota johtaa demokraattikuvernööri ja jossa häntä vastaan on käynnissä liuta oikeusjuttuja. Trumpin todellinen päämaja onkin Floridan jättikartanossa Mar-a-lagossa.
Donald Trump heiluttaa kättään ihmisille poistuessaan Trump Towerista New Yorkissa maaliskuussa. Entinen presidentti on tiettävästi tympääntynyt New Yorkiin, jota johtaa demokraattikuvernööri ja jossa häntä vastaan on käynnissä liuta oikeusjuttuja. Trumpin todellinen päämaja onkin Floridan jättikartanossa Mar-a-lagossa. Kuva: JUSTIN LANE
Nelivuotisen presidenttikautensa ajan Donald John Trump kummitteli satojen miljoonien ihmisten tajunnassa aikaisesta aamusta myöhään iltaan. Äänekkäällä ja itsetietoisella Yhdysvaltain presidentillä oli käytössään maailman ihmisistä eniten vaikutusvaltaa myös sosiaalisessa mediassa.

Politiikasta kiinnostuneiden kaikkialla maailmassa oli pakko seurata Trumpia, sillä hänen päähänpistoillaan saattoi olla kansainvälistä shokkiarvoa. Rajut mielipiteet ja vihaiset fantasiat tunkivat älypuhelimen ruudulta yöuniinkin.

Kaikki muuttui 6. tammikuuta 2021, kun vaalitappiosta katkera Trump yllytti kannattajiaan rynnistämään Valkoiselta talolta Capitol-kukkulalle ja lopulta kongressin istuntosaliin riehumaan. Seurauksena sosiaalisen median jätit määräsivät Trumpin tilit suljettaviksi – ensin tilapäisesti ja sitten pysyvästi. Korvia huumaava Trumpiton hiljaisuus valtasi internetin. Suuren showmiehen matka tavalliseksi kuolevaiseksi oli alkanut.

Uhmakas Trump kieltäytyi tunnustamasta demokraattipuolueen Joe Bidenin vaalivoittoa, kuten politiikan normaaleihin pöytätapoihin olisi kuulunut. Sen sijaan hän levitti omia käsityksiään vaalituloksesta.

Trump vannoi perustavansa entistä suuremman ja paremman Twitterin, kumoavansa "väärennetyn" vaalituloksen oikeusistuimissa ja jatkavansa maan politiikkaan vaikuttamista mahdollisesti oman puolueen perustamalla. Kaikkea tätä piti Trumpin olla tekemässä.

Kuukausia on kulunut, eikä Trumpin työn tuloksia ole havaittu.

Kenties kuulitte Trumpista viimeksi, kun uutisissa oli jostakin oikeusjutusta häntä tai hänen entisiä työntekijöitään vastaan. Tapauksia riittää. Nimi vilahti uutisissa silloinkin, kun Trump perusti uuden nettisivustonsa. Pitkään hehkutetun huippumodernin Twitterin syrjäyttäjän sijasta kyse olikin tavallisesta vanhanaikaisesta blogista, jossa julkaistiin Trumpin tutunomaisia töräyksiä marginaalisen pienelle yleisölle.

Mitä Trumpin mielentilasta tiedetään, Rick Dunham?​

Journalismin professori ja tietokirjailija Rick Dunham on seurannut urallaan Yhdysvaltain presidenttejä Richard Nixonin skandaalivuosista lähtien. Texasista kotoisin oleva Dunham toimi pari vuosikymmentä useiden isojen amerikkalaislehtien politiikan toimittajana Valkoisessa talossa. Nykyään hän johtaa kansainvälistä Tsinghuan yliopiston journalistikoulua Kiinassa.

Pyysimme Dunhamia arvioimaan, miten Yhdysvallat on muuttunut Trumpin kadottua päivänpolitiikasta ja millaisia mahdollisuuksia Trumpin ajatuksilla on vaikuttaa maan suuntaan tulevissa vaaleissa.

Vasta vähän aikaa sitten Donald Trump tuntui olevan kaikkialla: sosiaalisessa mediassa, perinteisissä uutislähetyksissä, ja mikä tärkeintä, Yhdysvaltain politiikassa. Kuinka paljon keskimääräinen amerikkalainen nykyisin näkee ja kuulee hänen persoonaansa?

– Donald Trump on tänä päivänä paradoksi. Vain pieni prosenttiosuus amerikkalaisista kiinnittää huomiota hänen ääntelyihinsä, hänen lehdistötiedotteensa ylittävät harvoin uutiskynnyksen, ja hän on epäsuositumpi kuin oli hävitessään vaalit marraskuussa. Jopa Fox News kieltäytyi lähettämästä suorana Trumpin valheiden täyttämää väenkokousta Pohjois-Carolinasta 5. kesäkuuta.

– Jos koitetaan asettaa mittasuhteisiin hänen romahdustaan sosiaalisessa mediassa, Trumpilla oli yli 120 miljoonaa seuraajaa Facebookissa ja Twitterissä, kun hänen tilinsä jäädytettiin tammikuun kuudennen päivän Capitolin kapinan jälkeen.

– Kun hänen katastrofaalinen uusi bloginsa oli julkaistuna viimeistä päiväänsä, sen julkaisuja oli jakanut tai kommentoinut vain 1 500 Trumpin fania. Presidentinvaaleja edeltäneen kuukauden aikana Trump kirjautti yli 130 miljoonaa reaktiota pelkästään viralliseen Facebook-tiliinsä. Se on enemmän kuin 99,9 prosentin pudotus osallistujissa.

– Samaan aikaan Trump on vaikutusvaltaisempi kuin koskaan ennen republikaanipuolueen sisällä, sillä puolueen johto Washingtonissa ja uskolliset Fox Newsillä puhdistavat hänen republikaanisia arvostelijoitaan johtopaikoilta ja mediatehtävistä. Trump-kultti on yhä vahva voima Yhdysvaltojen politiikassa siitäkin huolimatta, että vankka enemmistö haluaa eteenpäin Trumpin vuosien rähinästä ja epäkohteliaisuuksista.

– Toisin ilmaistuna: Trump kontrolloi poliittisen vähemmistön – republikaanien – suurta enemmistöä syvästi kahtia jakautuneessa maassa.

Kykeneekö Trump pitämään yhteyttä peruskannattajiinsa ilman Twitteriä ja Facebookia? Joko vaalien jälkeen suutuksiin lietsottujen Trumpin kannattajien kiukku alkaa nähdäksesi laantua?

– Tämä on hyvin tärkeä kysymys. Blogin epäonnistumisesta ja sosiaalisen median rajoituksista huolimatta Trump kykenee innostamaan perusväkeään, koska oikean laidan median ekosysteemi Yhdysvalloissa pitää elossa Make America Great Again -liikettä ruokkineita ongelmia. Foxin konservatiivinen valtakunnallinen kanava, räyhäävät oikeistolaiset tv-alustat ja liuta äärioikeistolaisia puheradion tekijöitä lietsoo Trumpin lojalistien kiukkua ja kapinahenkeä edelleen, vaikka ex-presidentti itse pysyttelee melkein näkymättömissä.

– Ristiriita kuvastuu tuoreissa mielipidemittauksissa. Biden on jatkuvasti presidenttinä suositumpi kuin presidentti Trump oli missään vaiheessa, ja Trump on epäsuositumpi kuin kertaakaan sen jälkeen, kun hän nujersi Hillary Clintonin vuonna 2016. Silti kansa on yhä kuohuksissaan monista Trumpin suosikkiaiheista, mikä näkyy matalina arvosanoina Bidenille maahanmuutosta, rajavalvonnasta, rikollisuuden estämisestä ja esimerkiksi Kiina-asioista.

– Ei ole merkkejä siitä, että Trumpin vuosina 2016 ja 2020 hyödyntämä kiukku olisi laantunut. Samalla kun Trump on haavoitettu, hänen liikkeensä on näyttänyt vahvuutensa tämän vuoden paikallisvaaleissa. Viimeksi se voitti pormestarikilvan raskaasti hispaanisessa ja demokraattienemmistöisessä osassa eteläistä Texasia lähellä Meksikon rajaa.

– Kongressissa tietenkin republikaaninen puolue on suurelta osin Trumpin lojalistien käsissä.

Yhdysvallat tähyää jo marraskuun 2022 välivaaleihin, joissa osa kongressin paikoista jaetaan uudelleen. Demokraattien ja republikaanien voimasuhteet voivat muuttua. Kuinka vahvalta trumpilainen ääniosuus vaikuttaa?

– Elleivät poliittiset trendit käänny, republikaanit voittavat takaisin hallintaansa edustajainhuoneen (kaksikamarisen kongressin alahuone) vuonna 2022, ja heillä on kohtalainen mahdollisuus saavuttaa enemmistö senaatissa (kongressin ylähuone).

– Perusteina tähän ovat historia, väestönlaskennan uudet säännöt ja vaalipiirien muuttuva paikkajako. Historiallisesti vallasta ulkona oleva puolue tapaa parantaa asemiaan välivaaleissa. Uusien määräysten mukainen kansallinen väestönlaskenta aiheutti sen, että Trump-mieliset osavaltiot saavat lisää alahuoneen paikkoja ja Trump-vastaiset osavaltiot menettävät niitä. Vaalipiirien uusien rajojen piirtämistäkin republikaanit valvovat useimmissa osavaltioissa.

– Republikaanit menettävät edelleen asemiaan esikaupungeissa, mutta heille on yhä luvassa kohennusta maaseudulla sekä vähemmistöihin kuuluvien miesten ja protestanttisen hispaaniväestön keskuudessa.

– Uskon, että "trumpilaiset republikaanit" ovat voimatekijä vuonna 2022 riippumatta siitä, onko Trump enää dominoiva Yhdysvaltain politiikassa. Republikaanijohtajat uskovat pystyvänsä lannistamaan demokraattien äänestysinnon vuonna 2022 vesittämällä Bidenin lainsäädäntöaikeita. Näin he pyrkivät luomaan pettymyksen ilmapiiriä rividemokraateille.

Jos pitäisi ennustaa, missä näet Trumpin olevan muutaman vuoden päästä? Entä republikaanipuolueen?

– Näen Trumpin puhuvan paljon pyrkimisestä presidentiksi. Tiedän, että hän haluaisi olla uudelleen presidentti, mutta en näe, miten hän kykenisi tulemaan valituksi vaaleissa. Ensi vuodelle Trumpin tavoite on pysyä relevanttina, vetää kuninkaantekijän roolia republikaanien esivaaleissa ja julistaa itselleen kunnia kaikista mahdollisista voitoista välivaaleissa.

– Silti uskon jonkin pysäyttävän hänet ennen vuoden 2024 presidentinvaaleja. Esteeksi voivat tulla mahdolliset rikossyytteet, terveysongelmat tai republikaanipuolueen pirstaloiminen, joka voi tuottaa huomattavan haastajan kolmannelta taholta. Sellainen ehdokas saisi tukea puoluejohtoon tyytymättömien siiveltä, jota edustavat Dick Cheney, George W. Bush ja Mitt Romney.

– Minulla on tunne, että vuodeksi 2028 voi ilmaantua uudenlainen optimistinen republikaani, jonkinlainen sen puolueen 2020-luvun loppupuolen "Bill Clinton", joka linjaisi puolueen uusille urille ja eroon vuosikymmenen jatkuneista vihasta, rasismista ja vääryyksistä.

Presidentti Joe Biden sanoo haluavansa toimia puoluerajan yli. Se voi tarkoittaa tuen saamista joiltakin republikaanimielisiltä ihmisiltä, mutta silti jäämistä ilman vastapuolen ääniä kongressissa. Onko maa enemmän vai vähemmän jakautunut nyt kuin vaalien jälkeen? Miksi?

– Kumpikin puolue on jakautunut, vaikkakin republikaaneja kontrolloi puolueen äärilaita ja demokraatteja valtavirran puolue-eliitti.

– Maa itsessään on hieman vähemmän jakautunut kuin Trumpin kaudella. Biden ja hänen poliittiset tavoitteensa saavat enemmän tukea republikaanien äänestäjiltä kuin Trump sai demokraateilta. Mutta republikaanien johtoon äänestetyt puoluevirkailijat eivät tarjoa juuri lainkaan puolueiden välistä yhteistyötä. Kongressi on syvemmin jakautunut puoluerajaa pitkin kuin kertaakaan sataan vuoteen. Se vaikeuttaa Bidenin yrityksiä saada hyväksytyksi lainsäädäntöä.

– En usko, että tilanne saa häntä suuremmin muokkaamaan sovittelevia puheitaan. Hän on omistautunut sille, että näyttäisi molempia puolueita yhdistävältä johtajalta, vaikka sitten ei olisi ainuttakaan republikaanijohtajaa, joka olisi halukas tulemaan häntä vastaan puoliväliin. Tai edes neljäsosan matkaa, tai mihinkään.

Mitä tiedetään Trumpin nykyisestä mielentilasta?

– Tiedotteissaan, haastatteluissaan ja puheissaan Trump näyttäisi olevan jopa enemmän irrallaan todellisuudesta kuin Valkoisen talon päivinään.

– Hän antaa avosylin tukensa monille omalaatuisille salaliittoteorioille ja ennustuksille, joista yhden mukaan hänet "palautetaan" presidentiksi myöhemmin tänä vuonna. Se on mahdotonta. Jokainen republikaanipäättäjä Capitol-kukkulalla tietää Trumpin väitteen olevan käsittämätöntä roskaa. Ja silti he jatkavat Mar-a-lagon mestarin mielistelemistä.

thumbs-sites-657-posio_matti-9e69dfa4-5000-49b8-90df-39b74690cef7_s100x100.jpg

Matti PosioLännen Median toimituksen päällikkö
Korjattu.
Sanomalehti Länsi-Suomi on Kokoomuslainen lehti, Tik-Tok on Kiinan kansantasavallan kanava.
 
Voi hitsi jos ne vaan tajuais jenkeissäkin lukea hesaria niin kaikki tietäis miten asiat on! Mutta jatkakaa toverit pyyteetöntä työtä kommunistisen maailmanjärjestyksen eteen. Tulee päivä jolloin ei ole väliä tuleeko viljapellolle ensin kyntäjät vai niittäjät- palkka maksetaan ja lauletaan yhdessä kumbayaata ja Joe setä asuu jenkeissä. :LOL:
 
Back
Top