Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Tulevaisuuden aseet ja asejärjestelmät

Viestiketju osiossa 'Muu sotilaskalusto' , aloittaja null, 13.04.2012.

 1. null

  null Alikersantti

  Liittynyt:
  06.12.2011
  Viestejä:
  54
  Tykkäykset:
  1
  Pisteet:
  6
  Eli nyt ei puhuta jostain AK-12:sta, tai vastaavasta vaan tulevaisuuden vähän Scifeimmistä aseista. Ainoa vaatimus oikeastaan on, että sen systeemin pitää olla oikeasti olemassa jossain muodossa, tai ainakin olla mahdollinen paperilla, eli ei mistään deathstareista ole tarkoitus puhua.

  [​IMG]

  Yksi mielenkiintoinen mahdollinen tulevaisuuden ase on "Railgun", eli raidetykki.
  Eli lyhyestihän tämä on värkki, joka magneeteilla sinkoaa metallinpalasia tajuttomalla vauhdilla päin kohdetta. Tuhovoimaa tällä on aika hyvin. Varsinkin, kun ne ammuttavat ammukset ei ole mitään kovin suuria palikoita, niin kevyesti menee lävitse vaikka mistä. Nämä ei ammu räjähteitä, vaan ~20kg painavia metallikalikoita erittäin vahvasta metalliseoksesta.

  Itse ammushan ei paina kuin muutamista kiloihin muutamaan kymmeneen kiloon, mutta tämä tykki kykenee ampumaan sen useita kilometrejä sekunnissa vauhdilla. Tällä US Navy:n prototyypillä 2012 helmikuussa osuttiin maaliin 160mailin päässä. Nyt testattavasta 32MJ raidetykistä saataisiin DARPA:n mukaan suoraan kehitettyä 64MJ versio suht nopeasti, kunhan tämä saadaan toimivaan. Paperilla aikaansaatava tuho tässä 64MJ tykissä pitäisi olla merkittävästi suurempaa, kuin Tomahawk -ohjuksessa.

  Ilmiselvä etuhan tälläisellä raidetykillä on se, että kantamalla on potentiaalia olla +10kertaa pidempi kuin nykyajan laivastotykeillä (taitaa kantamat olla niillä joku 20km) menettämättä tarkuutta, lentoaika on murto-osa ja samoin hinta. Koska ei ammuta mitään muuta kuin isoja metallipaloja. Raidetykistä on myös mahdollista valmistaa sarjatuliversio, kunhan jäähdytysongelmat saadaan kuntoon. Näillä tykeillä on tapana ylikuumentua aika herkästi. Myös tämä tulinopeuskaan ei teoriassa olisi mitään muutamia kymmeniä laukausuja minuutissa, vaan jopa nopeampaa kuin ruudillisissa aseissa. Raidetykissä kun ei ole mitään hylsyjä mitä mekanismin pitää kaivaa ulos sieltä ennenkuin uutta saadaan tilalle. Eli teoriassa laukausnopeuden rajana on vain kuinka nopeasti saat syötettyä sinne niitä ammuksia ja kuinka hyvin jäähdytys pelaa.

  Toinen tapa miten raidetykkiä voi käyttää aseena on se, että yhden ison kalikan sijasta laitatkin sinne paljon pienempiä. Eli vähän haulikkotyylillä lataat sen. Tälläisellä viritelmällä voisi olla suurta potentiaalia esimerkiksi lentokenttien/lentokoneiden tuhoamisessa, kun haulit tulee ja pistää kaiken mitä sielä lentokentällä sattuu olemaan täyteen tennispallon kokoisia reikiä. Sitten jos saat vielä sarjatulen siihen, niin sitten enää mikään ei ole turvassa. Kantamaakin satoja kilometrejä ja lentonopeutta niin paljoa, että ei siinä kauheesti karkuun lähdetä. Myös hintaakaan ei pitäisi kauheasti tulevaisuudessa olla tälläisen sarjatuotteisen raidetykillä ampumisella, joten voi aika strategisesti vain paukuttaa vähän minne sattuu ilman suurempia kuluja.

  [​IMG]
   
  TBman tykkäsi tästä.
 2. miheikki

  miheikki Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2010
  Viestejä:
  6,366
  Tykkäykset:
  8,423
  Pisteet:
  1,286
  Yritin etsiä tietoa ohjattavasta lentopommista, jossa ei ole ollenkaan räjähdysainetta. Pommin tuhovoima perustuu pelkästään kineettiseen energiaan. Laserohjattu kivi tai vastaava. En löytänyt, mutta löysin tämän sivuston.

  UNITED STATES AIR FORCE

  FUTURE WEAPONS PROPOSALS
  AIR FORCE 2025 STUDY
  http://www.abovetopsecret.com/forum/thread59148/pg1
   
 3. Mainos 4. Juke

  Juke Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  27.01.2011
  Viestejä:
  4,383
  Tykkäykset:
  223
  Pisteet:
  1,286
  Rispektiä herättää myös nämä 12 B-52een ympättyä AGM-129 risteilyohjusta; http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=RxXCIntpts4
   

  Liitetyt tiedostot:

 5. Tups

  Tups Kapteeni

  Liittynyt:
  22.04.2013
  Viestejä:
  590
  Tykkäykset:
  241
  Pisteet:
  76
  Isommissa tykeissä taitaa myös tykin sähköntarve tulla vastaan varsinkin jatkuvassa tulituksessa. Lyhyempi "bursti" toki onnistuisi vaikkapa riittävän isolla konkkapatteristolla. Taistelutilanteessa tulee myös ottaa huomioon muun muassa propulsiojärjestelmän tehontarve, mikäli alusta ei haluta pysäyttää ampumisen ajaksi.
   
 6. OldSkool

  OldSkool Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.04.2010
  Viestejä:
  806
  Tykkäykset:
  310
  Pisteet:
  76
  Onkohan tuossa ensimmäisen postauksen kuvassa maalailtu tulevaisuutta oikein myyntimies-otteella? Siis jos railgun sinkoaa ammuksen putken mitalta "tajuttomalla nopeudella" niin kestääkö nykyelektroniikka kyydissä ja pääseekö gps ja joku ohjainpinta ehjänä taivaalle?
  Siihen haulikkoammuntaan sopiviin kohteisiin voin uskoakin.
  Onko missään muuten mainittu, kumpi pulma on oikeasti vaikeampi, nopea sähköenergian saanti (kondensaattoripatteristo) vai jäähdytys. Laiva-asennuksissa on varmaan parhaiten mahdollisuuksia ratkaista molemmat.
   
 7. Kaukovittuilija

  Kaukovittuilija Kapteeni

  Liittynyt:
  26.11.2012
  Viestejä:
  828
  Tykkäykset:
  36
  Pisteet:
  76
  Panssaripuku tulee kokeiluun jo 2017.
  >>
  U.S. Army will have its Iron Man suits in four years
  Colin Druce-McFadden Tuesday, November 19, 2013 - 1:14pm

  [​IMG]

  When the U.S. Army announced earlier this year that it was going to develop a real life Iron Man suit called TALOS, we were impressed. But now project lead Michael Fieldson is giving us a glimpse at TALOS' deployment timeline. If he gets his way, TALOS suits could be undergoing field tests in only four years.

  That's one heck of a short timeline, considering some of the tech that will be going into the TALOS suit. Originally thought to be something soldiers would have to wait until 2032 to get their hands on, TALOS will increase the strength and mobility of its wearer while also keeping them safe from enemy fire.

  But don't think of this suit as simply a Kevlar vest duct taped to the jaws of life. To keep its wearer safe, TALOS will be equipped with liquid armor capable of hardening into a bulletproof surface when exposed to an electric current. Sensors in the armor would also monitor its wearer's vitals and provide hydration and life support. TALOS will also come equipped with night vision and a Google Glass-esque HUD, which will feed its wearer live battleground information.

  If Fieldson gets his way, TALOS will have its manufacturing contracts in place by next fall, with field tests as early as 2017. He's even roped in dozens of industry partners to work together toward his goal of a zero-casualty Army. That's a lofty goal, but if anything can safeguard soldiers in the field it's suits worthy of Iron Man.
  <<

  [​IMG]

  Hassuja animaatioita aiheesta:

   
  Viimeksi muokattu: 30.04.2014
 8. Nojatuolistrategi

  Nojatuolistrategi Majuri

  Liittynyt:
  27.12.2013
  Viestejä:
  1,097
  Tykkäykset:
  776
  Pisteet:
  156
  Kineettisestä pommituksesta löytyy tietoa googlettamalla vaikkapa Rods of God.

  Raskaiden "raskaskivitankojen" (tungsten, volframi) tiputtelu kiertoradalta ei kuitenkaan ole halpaa huvia. Wikipedia mainitsee mm.

  In the case of the system mentioned in the 2003 USAF report above, a 6.1 m × 0.3 m tungsten cylinder impacting at Mach 10 has a kinetic energy equivalent to approximately 11.5 tons of TNT (or 7.2 tons of dynamite). The mass of such a cylinder is itself greater than 9 tons, so it is clear that the practical applications of such a system are limited to those situations where its other characteristics provide a decisive advantage - a conventional bomb/warhead of similar weight to the tungsten rod, delivered by conventional means, provides similar destructive capability and is a far more practical method.

  Raidetykit ovat olleet puheena aikaisemmin tuolla Tykistön puolella. Idea on yksinkertainen ja tuttu vanhastaan. Jugoslaviassa ammuttiin jo 1980-luvulla alle kilon tankoja koelaukauksissa 3 km/s vauhdilla.

  Kelatykki (-kranaatinheitin) on toinen vaihtoehto. Periaate on hieman sama kuin magneettilevitaatiojunissa.
   
 9. Mustaruuti

  Mustaruuti Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 1.0

  Liittynyt:
  28.08.2014
  Viestejä:
  8,108
  Tykkäykset:
  8,125
  Pisteet:
  1,286
  Etsinkin vähän tämän tyylistä ketjua. Ajatuksella kiristyvän kansainvälisen turvallisuuspoliittisen tilanteen vaikutukset sotilasteknologian kehitykseen.

  Einsteinin mukaan 4. maailmansota soditaan kivillä ja kepeillä. Mutta, voitaisiin pohtia, millä se 3. soditaan. Kenraalithan usein valmistautuvat siihen edelliseen sotaan ja uuden tekniikan mahdollisuudet yllättävät. Samoin sodissa (kylmissä ja kuumissa) sotateknologian kehitys ottaa valtavia loikkia.

  Pieni historiakatsaus ensin:

  Ennen 1. ms
  • Modernit taistelulaivat johtivat laivastovarusteluun
  • Konekiväärit ja tykistö kehittyivät teknologisesti

  1. MS
  • Konekiväärit ja tykistö tekivät hyökkäyksistä murhaavia = asemasotaa
  • Ensimmäinen teollinen sota
  • Taistelukaasuja käytettiin ensimmäisen ja viimeisen kerran laajassa mitassa
  • Panssarivaunut keksittiin
  • Ensimmäiset ilmataistelut
  • Laaja sukellusvenesota
  2. MS
  • Sodasta muodostuikin panssarien avulla äärimmäisen liikkuvaa
  • Panssarit kehittyivät sodan aikana valtavasti
  • Ilmasota vaikutti erittäin olennaiselta osalta sodan lopputuloksiin (Stukat, liittoutuneiden pommitukset, maataistelukoneet)
  • Potkurikoneet kehittyivät valtavasti
  • Ensimmäiset suihkukoneet
  • Taistelulaivat muuttuivat antiikkisiksi heti sodan ensimmäisinä päivinä, tukialukset nousivat kukoistukseen
  • Sukellusvenesota entistä laajempana
  • Ydinpommin keksiminen
  • Suunnattu räjähdysvaikutus = ontelokranaatit (Panzerfaust, Bazooka, Piat)
  • Rynnäkkökiväärin synty
  • Tutka, foliot ja elektroninen häirintä
  • Elektroninen tiedustelu ja koodin purku

  Korean sota
  • Ensimmäinen sota suihkareiden kesken
  Vietnamin sota ja sodat Lähi-Idässä
  • Ilmataisteluohjukset ja ilmatorjuntaohjukset
  • Helikopterit tekivät läpimurtonsa
  • Panssaritorjuntaohjusten ensimmäinen esiintyminen
  • Ilmatorjunnan vastaiset ilma-aseet
  Falklandin sota
  • Meritorjuntaohjukset osoittivat tehonsa
  Kylmä sota
  • Vetypommi
  • Raketit ja mannertenväliset ohjukset
  • Sateliitit
  • Ydinkäyttöiset lentotukialukset ja sukellusveneet
  • U2, SR-71
  • Stealth: F117, B1, B2
  • Harrier
  Persianlahden sota -91
  • Ilmavoimat ja panssarit osoittivat murskaavan tehonsa aavikolla
  • Risteilyohjukset
  • Laser-ohjatut täsmäaseet
  • Lämpökamerat
  Irakin sota 2003
  • Verkottuminen
  • GPS-ohjatut aseet
  Terrorismin vastainen matalan konfliktin sota
  • Miehittämättömät tiedustelukoneet (joita alettiin pian myös aseistaa)
  • Sotilaan suojaus (kypärät, liivit)
  • Ryhmä / yksilötason verkottuminen

  Muu moderni kehitys
  • Tiedustelu ja häirintä tietoverkoissa

  ---

  Mitä merkittävää listasta puuttuu?

  Miten arvioisitte, että tekniikka tulee kehittymään, ja mitä niiden vaikutukset ovat?
   
  s91 ja Tähystäjä tykkäsivät tästä.
 10. Mustaruuti

  Mustaruuti Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 1.0

  Liittynyt:
  28.08.2014
  Viestejä:
  8,108
  Tykkäykset:
  8,125
  Pisteet:
  1,286
  Joitain omia ennustuksia
  • Dronet ja robotit tulevat kehittymään voimakkaasti, erityisesti ilmassa. Kehittyy myös droneja, joilla metsästetään toisia droneja ==> miehittämätön ilmataistelu
  • Laser otetaan ainakin merivoimissa laajempaan käyttöön lähipuolustukseen
  • Ydinaseista tulee uusi taistelukaasu ==> kukaan ei käytä, mutta silti soditaan muuten
  • Sateliitin tuhoajat
  • Lentotukialuksista tulee samalla tavoin haavoittuvia kuin tuli taistelulaivoista 2.MS uusien vaikeasti torjuttavien pitkän kantaman meritorjuntaohjusten ansiosta
  • Lentokoneet, jotka lentävät myös avaruuden rajalla
  Mitä mieltä näistä? Mitä muuta tulee mieleen?
   
 11. Samses

  Samses Kenraali Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.10.2012
  Viestejä:
  2,983
  Tykkäykset:
  2,540
  Pisteet:
  636
  - Varsinaiset hyökkäysoperaatiot ja sabotaasi verkon yli (esim. kyberiskut vihollisen tiedonvälityskykyä, sähkön tuotantoa ja jakelua ym infraa vastaan)

  - Sodan julkisuus ja somen käyttö propaganda-aseena. Vietnam oli ensimmäinen TV-sota. Nyt ollaan menossa siinä että Syyriasta ja Ukrainasta tulee lähes livenä verkkoon kuvamateriaalia. Osa on aitoa, osa ei.
   
  krd ja Tähystäjä tykkäsivät tästä.
 12. Cold Will

  Cold Will Kapteeni

  Liittynyt:
  10.04.2014
  Viestejä:
  629
  Tykkäykset:
  619
  Pisteet:
  76
  Scada-ase
   
 13. Mustaruuti

  Mustaruuti Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 1.0

  Liittynyt:
  28.08.2014
  Viestejä:
  8,108
  Tykkäykset:
  8,125
  Pisteet:
  1,286
 14. Mainos 15. BarrelNut

  BarrelNut Eversti

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  1,643
  Tykkäykset:
  1,463
  Pisteet:
  316
  Katsoin tuosta pätkän aamulla telkkarista, ihan mielenkiintoinen haastattelu.

  En tiedä onko tuo väite laserin toimimattomuudesta sumussa toimittajan vai haastateltavan väite mutta kyllä nämä uudet tulevat laseraseet on tarkoitettu toimimaan myös vaikeissa olosuhteissa.

  Esimerkiksi Boeingin 10kW HEL-ML laser on testattu sumussa etc. ja toimivaksi havaittu. Ja tosiaan tänä päivänä protoillaan 100kW+ lasereiden kanssa.

  http://boeing.mediaroom.com/2014-09...strator-Destroys-Targets-through-Wind-and-Fog

  [​IMG]

  Tässä lisää infoa tuosta HEL-ML, laitteesta. Päivitetyllä 60kW laserilla varmaan pätevä peli tuohon ilmatorjuntaketjussa käsiteltyyn tarpeeseen hankkia lisää IT-kykyä.

   
 16. Quixote

  Quixote Kapteeni

  Liittynyt:
  24.02.2015
  Viestejä:
  802
  Tykkäykset:
  1,220
  Pisteet:
  76
 17. Mustaruuti

  Mustaruuti Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 1.0

  Liittynyt:
  28.08.2014
  Viestejä:
  8,108
  Tykkäykset:
  8,125
  Pisteet:
  1,286
  Sehän kai on fakta, että laser heikkenee avaruudessakin? Ilmakehässä vielä nopeammin. Lyhyen kantaman c-ram käytössä, kuten tuossa testissä, voi silti toimia sumussakin riittävän hyvin.

  Onko tietoa, miksei masereita käytetä? Eikö saada riittävästi tehoa ulos vai vaikutusta kohteeseen?
   
 18. Huhta

  Huhta Ylipäällikkö ELSO 2.0

  Liittynyt:
  20.07.2015
  Viestejä:
  4,776
  Tykkäykset:
  4,813
  Pisteet:
  1,286
  Ballistiset ohjukset, joita jo saksalaiset kokeilivat. Tämän päivän tarkkuudella kyse on vielä huomattavasti tuhovoimaisemmista aseista, vaikka onkin mielenkiintoista nähdä, miten ballistiset ohjukset ja risteilyohjukset kilpailevat keskenään. Monelta osin kun on kyse hyvin samanlaisista aseista, toinen yrittää iskeä voimalla ja lujaa, toinen huomaamatta ja hitaasti.

  Lisäksi on syytä panna merkille ilmatorjuntajärjestelmät, joilla pyritään torjumaan pääasiassa ammuksia (C-RAM), kuten Iron Dome. Nämä kertovat selvästi informaatiosodankäynnin lisääntymisestä ja tappionsietokyvyn heikkenemisestä.
   
  TBman tykkäsi tästä.
 19. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,419
  Tykkäykset:
  6,562
  Pisteet:
  1,286
  Tulipahan mieleen, UAV:iden torjunnassa on sellainen puoli, että ne lennokitkaan eivät toimi erityisen hyvin sumussa, mikä on aina plussaa jos laserilla olisi ongelmia tuollaisissa oloissa.
   

Jaa tämä sivu