Tulevaisuuden aseet ja asejärjestelmät

En tiedä täyttääkö vaatimusta, mutta mielestäni epäsuorantulen johtaminen yhdistämällä olemassa olevat teknologiat (drone, Amos, LTE) sisältää edelleen erittäin paljon kehityspotentiaalia. Kun pystytään poistamaan ihminen välistä (koordinaattien määritys, niiden viestitys, ampuma-arvojen määritys, A-tarvikkeen esivalmistelu, ampuma-arvojen syöttäminen aseeseen) saavutetaan melkoinen aikasäästö ampumapäätöksen ja osuman välillä. Drone voi määrittää sijaintia maalissa ja esim NEMO muuttaa ampuma-arvojaan livenä ja ammus lähtee välittömästi päätöksestä. Bonuksena drone on voinut määrittää jo aiemmin vähemmän liikkuvat osumapaikat samaan ryppääseen ja NEMO tarjoilee ne heti priorisoidun kranaatin perään.
 
Tavallaan hyvä, että EU haluaa pysyä kehityksessä mukana mutta tämä projekti jäänee aivan tuhnuksi. Iiriksen "noin 170 satelliittia" vs. Muskin 12000 satelliittia, joille on jo luvat olemassa ja suunnitelmissa on ampua perään vähintään toinen mokoma, kunhan ensimmäinen satsi saadaan valmiiksi. Lisäksi EU:n rakettiliiketoiminta on jäänyt pahasti Muskin Falcon 9-rakettien jalkoihin puhumattakaan seuraavan sukupolven Starship-raketista.
En osaa sanoa miten hyvä tuo EU:n nykyinen suunnitelma on tai millainen sen pitäisi olla, mutta pakko asioita on kehitellä Euroopassakin ettei jäädä joka asiassa USA:n ja Kiinan varjoon.
 
Misrä ne mahtaa tässä puhua? On ikävästi maksumuurin takana.

Onpas mielenkiintoinen ainakin otsikkotasolla. Onko jollakin mahdollisuus liittää vaikka spoilerin taakse koko juttu? En löytänyt mitään tähän kehitykseen viittaavaa googlella.
 
Misrä ne mahtaa tässä puhua? On ikävästi maksumuurin takana.

Onpas mielenkiintoinen ainakin otsikkotasolla. Onko jollakin mahdollisuus liittää vaikka spoilerin taakse koko juttu? En löytänyt mitään tähän kehitykseen viittaavaa googlella.
Tuossa mainittiin tuo huhtikuun Chembio. Tapahtuman ohjelmasivulta löysin vain yhden otsikkoon sopivan esityksen. Erittäin mielenkiintoinen aihe, mutta en usko että iltalehden kaltaisen median jutussa tuosta olisi tämän enempää substanssia.
10.4.2024 11:40 - 12:20
Applications of thermoanalytical methods in 3D printing - 3D-tulostetut räjähteet

JärjestäjäSuomen termisen analyysin ja kalorimetrian yhdistys FinTAC / Finnish Thermal Analysis and Calorimetry Association FinTAC
TeematApplications of thermoanalytical methods in 3D printing
EsiintyjätSatu Mustalahti
Satu Mustalahti, Tutkija, Puolustusvoimien tutkimuslaitos
LUE LISÄÄ
Sali 1
 
Back
Top