Turkin hyökkäys Syyriaan

Totta, että ilman jenkkejä hyvin harva tekee missään yhtään mitään. Mutta on siellä muitakin ollut: https://en.wikipedia.org/wiki/American-led_intervention_in_the_Syrian_Civil_War

Ihailtavan moni ISIS-johtaja saanut pienen ristin (ha!) nimensä jatkoksi.
Tuolla wikin sivulla kuva jenkkien erikoisjoukkojen sotilaasta kenellä kurdien tunnus takissa. Muistaakseni Venäjän virkaveljillä oli Hizbollahin tunnukset samalla tavalla ja se aiheutti kamalaa polemiikkia. Kaksilla rattailla.
 
Tuolla wikin sivulla kuva jenkkien erikoisjoukkojen sotilaasta kenellä kurdien tunnus takissa. Muistaakseni Venäjän virkaveljillä oli Hizbollahin tunnukset samalla tavalla ja se aiheutti kamalaa polemiikkia. Kaksilla rattailla.
Vai onko se YPJ:n jamppa? Kuvateksti kyllä sanoo kuten kerrot, mutta erilainen uniformu, ja hiuksetkin todella pitkät sotilaaksi. Paikallinen opas / yhteyshenkilö?
 
Nämä haluaa vain olla kuin suomalainen korpisoturi, joka oli vähän reissussa rähjääntyneen näköinen jermu mutta pärjäsi silti hyvin ;)
Tässä ainakin vielä hetki sitten oli suorastaan muotia, että erikoismiehillä on parta. Ilmeisesti myös halu hieman erottua tavan jampasta. Niin on hieman suomalaisillakin. Samaten varusteissa saa olla omat valinnat. Toisaalta takana on pitkä kurinalainen koulutus joten tämän vapaudenkaipuun ja itseilmaisun ymmärtää.
 
Turkki ilmoittanut, että 3 miljoonaa pakolaista tulee siirtymään asumaan puskurivyöhykkeelle ja että kyseinen operaatio tärkein sitten kyproksen rähinän. Venäjä ilmoittanut, ettei se hyväksy Turkin hyökkäystä ja alueen haltuunottoa. Jompi kumpi osapuoli tulee tässä nolaamaan itseään. Venäjä yrittää ilmeisesti toimia puskurina, mutta se vaatisi tuhansittain joukkoja lisää noin laajalle kaistaleelle.

Turkin varovaisuutta osoittaa kevyemmin aseistetun proxy-poppoon käyttö keihäänkärkenä.
 
Päätalo kertoo kirjoissaan miten Talvisodan veteraanit olivat ylpeitä "sotaparrastaan". Sitä ei ajettu pois heti kotiutuksen jälkeen.
 
Venäjän maajoukot saapuvat:

Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Toni Alaranta sanoi eilen Venäjän olevan nyt hankalassa välikädessä Syyriassa ja sen tiedetään kuljettavan merkittäviä määriä sotavoimaa Turkin rajaseudulle.


Mistäs tälläinen on tullu. Onko jossain viitettä tästä? Muutama sotilaspoliisin uatzi ei vielä ole "merkittävä määrä"
 
Back
Top