Turkissa vallankaappaus

TungstenHeart

Kapteeni
BAN
ELSO 3.0
Gulenistit, Kurdistit, Westernistit seuraavaksi? Milloin ne ISISlamistit? Eikun aivan, ne jäävät kaikkiin usk.. siis opetusvirkoihin.

Tosin pojat perustivat sen etuajassa ennen Syrian operaatiota.
 
Viimeksi muokattu:
Kohta ne jotka on vastuussa noista pidätyksistä pidätetään ja erotetaan... :)

Pitäähän erotettujen opettajien tilalle saada pätevää islamin opetusta.
 

Fremen

Ylipäällikkö
Kohta ne jotka on vastuussa noista pidätyksistä pidätetään ja erotetaan... :)

Pitäähän erotettujen opettajien tilalle saada pätevää islamin opetusta.
Alkaa olla fetzi-päähineistä rasistisena luopuneilla hepuilla vähän kunnon stallari-/ 'taisto sinisalonmuna' -meininkiä...

"KAIKKI MIKÄ EI OLE VAPAAEHTOISTA ON PAKOLLISTA"!!
 

ctg

Ylipäällikkö
Turkey is ready to study Russia’s proposal on the production of S-300VM anti-ballistic missile defense systems, Russia’s NTV channel reported with reference to diplomatic sources. This information came almost a year after Ankara cancelled a preliminary deal with China to purchase Chinese-made FD-2000 amid concerns from its NATO partners

According to the TV channel, Turkey wants its defense contractors to produce systems by themselves but it needs to receive a big set of technologies from countries that are developing weapons of this type.

"According to data of diplomatic sources, Turkey will study the relevant proposal made by Russia," the TV channel reported.

Earlier, Turkey announced a tender for the joint production of anti-ballistic missile defense systems. Russia offered Turkey the Antey-2500 (NATO reporting name: SA-23 Gladiator/Giant) air defense missile system but the system was not shortlisted yielding to Chinese, US and European complexes.

In September 2013, had selected the proposal submitted by China Precision Machinery Export-Import Corp. (CPMEIC) to jointly develop its HQ-9 system (FD-2000 export version of HQ-9), but the deal was cancelled after a complaint by the U.S.

Because of these concerns, Turkey agreed to reconsider its initial decision and has since reopened talks with the second and third bidders—Eurosam, which makes Aster 30, and Raytheon/Lockheed Martin, which submitted a bid for the Patriot system.

The S-300VM "Antey-2500" (NATO reporting name SA-23 Gladiator\Giant) is a Russian-made anti-ballistic missile system designed and manufactured by the Company Almaz-Antey.

The S-300VM has a maximum target detection range of up to 250 km, with aerodynamic target engagement envelope of up to 200 km (range) and altitude from 250 m. to 30 km. It can engage simultaneously up to 24 targets and up to 48 guided missiles.
http://www.armyrecognition.com/octo...efense_system_for_its_army_tass_11410162.html
 

Mustaruuti

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
ELSO 1.0
Sultaani hakee suuruutta. Imperialismia riittää Euroopan itäpuolella pohjoisesta etelään.

Turkki haluaa laajentua ja kaihoaa kalifaattia
Kun Turkin naapurivaltiot ovat luhistuneet, maa on ottanut aloitteen käsiinsä ja lähettänyt armeijansa sekä Syyriaan että Irakiin.

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/turkki imperiumi-56779Turkissa haaveillaan väljemmistä rajoista.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğanin AKP-puolueen islamistinen ideologia ja Turkin menneen suuruuden palauttaminen ei ole ollut mikään salaisuus. Turkin heinäkuinen vallankaappausyritys vahvisti Erdoğanin yksinvaltaa ja muutti myös Turkin geopoliittista roolia itsenäiseksi toimijaksi, jolla on suurvaltapoliittisia pyrkimyksiä.

Turkin armeija ylitti elokuussa Syyrian rajan ja aloitti Syyriassa sotilasoperaation kurdeja ja terroristijärjestö Isistä vastaan. Sotilaallista voimaa Turkki on käyttänyt kuitenkin lähinnä kurdeja vastaan. Syyria on tulkinnut sen hyökkäykseksi maahansa.

Irakissa Turkilla on ollut sotilaallinen läsnäolo jo pidempään osana toimia Turkissa terroristijärjestöksi luokiteltua Kurdistanin työväenpuoluetta (PKK) vastaan, mutta se on myös kouluttanut joukkoja Isistä vastaan. Vastikään Turkki sanoi aikovansa osallistua Mosulin valtaukseen Isisiltä.

Nykyiset rajat ärsyttävät
Erdoğanin viimeaikaisissa puheissa kaiho Turkin edeltäjän, Osmanien valtakunnan laajempiin rajoihin ja sunni-islamilaisten yhdistäjäksi, on tullut vahvasti esille.

Foreign Policy kertoo, miten Erdoğan on kahteen otteeseen viime aikoina puheissaan kritisoinut Lausannen sopimusta vuodelta 1923, jossa määriteltiin nykyisen Turkin rajat.

Turkkilaisille Syyria on ja Irak muistetaan edelleen Osmanien valtakunnan maakuntina. Vuonna 1938 liitti jo itseensä Syyriasta Hatayn maakunnan karkottamalla maakunnasta alaviitit ja armenialaiset ja järjestämällä sen jälkeen kansanäänestyksen Turkkiin liittymisestä. Kyse oli turkkilaisten (ja turkinsukuisten turkomaanien) puolustamisesta rajojen ulkopuolella.

Samaa perustetta Turkki käyttää nyt hamutessaan alueita Syyriasta ja Irakista.

Erdoğanin mielestä Turkin kuuluu puolustaa turkkilaisia vähemmistöjä rajojensa ulkopuolella. Lisäksi hän on maininnut Turkin historialliset siteet Mosulin kaupunkiin.

Turkin hallitusta kannattava media on Foreign Policyn mukaan alkanut käyttää huonosti piirrettyjä karttoja, joissa Turkki esitetään nykyistä suurempana. Esitetyissä kartoissa Turkkiin on liitetty Kreikalle kuuluvia saaria sekä Irakin ja Syyrian pohjoisosat. Sen sijaan sellaisia karttoja medioissa ei ole kuitenkaan käytetty, missä Turkki maalattaisiin koko historiallisen Osmanien valtakunnan kokoiseksi.

Foreign Policyn mukaan Turkki ei ole lähiaikoina liittämässä itseensä alueita Syyriasta, Irakista puhumattakaan Kreikasta, mutta karttaharjoitukset osoittavat, miten Erdoğan rakentaa nationalisminsa menneisyyden suuruuden kaihon pohjalle.
 
Salehzadeh kirjoittelee samasta aiheesta.

Erdogan vaatii Turkille alueita naapureilta neo-ottomanismin hengessä
23lok2016
Kirjoittanut Alan Salehzadeh | 13 Kommenttia


Erdogan on tunnettu halustaan elvyttää Turkki ottomaani-imperiumin aikaiseen loistoonsa. Tätä halua kasvattaa Turkin vaikutuspiiriä, ja mielellään myös pinta-alaa, kutsutaan neo-ottomanismiksi. Nyt Erdogan on käynyt yhä röyhkeämmäksi, ja vaatinut muun muassa viime päivinä Kreikkaa ”palauttamaan” joitakin saaria Turkille. Perusteena oli, että ne ovat historiassa olleet ottomaanien hallinnassa. Tämä röyhkeä vaatimus aiheutti kuitenkin niin voimakkaan vastareaktion Kreikassa, että Erdogan näyttää hetkeksi taas hiljenneen.

Mutta hänen kaihonsa suur-Turkista ei ole lieventynyt, päin vastoin. Niin ikään pari päivää sitten suuren yleisötilaisuuden yhteydessä Erdogan totesi Pohjois-Syyrian ja Aleppon alueen sekä Irakin Mosulin ja Kirkukin läänien kuuluneen ottomaaneille. Hänen mukaansa Turkilla on näin ollen oikeus päättää näiden alueiden tulevaisuudesta.

Kun tätä lausuntoa peilaa Turkin nykyiseen käyttäytymiseen Syyriassa, on syytä olla huolissaan. Aikooko Turkki valloittaa itselleen maa-alueita naapureilta? Turkkihan pitää väkisin armeijaansa Irakissa, vastoin maan tahtoa, ja tukee islamisteja Syyriassa Bashar al-Assadia vastaan kaikin voimin. Turkki myös pommittaa kurdeja Syyriassa. Erdoganin havittelemat läänit kuuluvat nimenomaan öljyrikkaisiin kurdialueisiin.

Jää nähtäväksi, kuinka röyhkeäksi Erdogan vielä vaatimuksissaan käy. On kuitenkin syytä olla huolissaan, sillä Erdoganin puheista paistaa halu kahmia muille kuuluvia maita Turkille. Hänen väitteensä eivät nojaa mihinkään muuhun kuin omaan suuruudenhaluun. Jos joku ajaisi oikeasti historiallisten rajojen palauttamista Lähi-itään, voisi Erdogania muistuttaa siitä, että turkkilaiset itse ovat tulleet alueelle muualta vasta hiljattain. Nykyistä Turkkia asuttivat historiallisesti kreikkalaiset, armenialaiset, kurdit ja assyyri-syyrianilaiset. Nykyiset etniset turkkilaiset tulivat Kaukasuksesta islamin uskonnon levittämisen myötä vasta noin 800 vuotta sitten. Tämän lisäksi historiaa tuntevat voisivat huomauttaa, että ensimmäisen maailmansodan päättymisen jälkeen Turkin oli määrää antaa alueen kurdeille oma, laaja itsehallintoalueensa. Tätä ei koskaan annettu, vaan päin vastoin, nyt Turkki yrittää kahmia lisää kurdialueita itselleen.

Kansainvälinen yhteisö suhtautuu yksimielisen kielteisesti Turkin vaatimuksiin, mikä lienee syy siihen, että vielä toistaiseksi Erdogan on pysynyt aisoissa.

Alan Salehzadeh
http://blogit.iltalehti.fi/alan-sal...lueita-naapureilta-neo-ottomanismin-hengessa/
 
Sultaani hakee suuruutta. Imperialismia riittää Euroopan itäpuolella pohjoisesta etelään.

..Turkissa haaveillaan väljemmistä rajoista.
...
Onkohan minulla hahmotusvaikeuksia kun tuo karttakuvan esittämän possun kärsä näyttää osoittavan kohti mekkaa?
- saparo sillä on Bulgarian Sofiassa, korvat Georgian Tbilisissä ja kärsä kohti Mekkaa, jonne ilmeisesti pyrkimässä.
 
Minä taas näen aku ankan pään katsovan Saksan suuntaan. Olisihan se loogista että Turkki katsoo oikeudekseen hamuta alueita joilla sen kansalaisia asuu merkittävästi.
Ilmeisesti Saksa menettää ensimmäisenä Berliinin :rolleyes:
 

Huhta

Ylipäällikkö
ELSO 2.0
Minä taas näen aku ankan pään katsovan Saksan suuntaan. Olisihan se loogista että Turkki katsoo oikeudekseen hamuta alueita joilla sen kansalaisia asuu merkittävästi.
Ilmeisesti Saksa menettää ensimmäisenä Berliinin :rolleyes:
Battle of Berlin? D-Day?

Fuck yeah, joko mennään? :uzi:
 
Joo, mielenkiintoista että luoteessakin pyrkii raja etenemään. Mutta Turkkihan haluaa vain tulla EU:hun. Jos ei jäsenenä niin sitten muuten.
 
Sen kansalaisiahan on jo miljoonia eu.ssa. Varmaan suurin vähemmistökansa.
 

Bushmaster

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
No niin....

US orders families of Istanbul consulate workers to leave
Published October 30, 2016
Associated Press
Facebook Twitter Email Print

http://www.foxnews.com/world/2016/10/30/us-orders-families-istanbul-consulate-workers-to-leave.html

WASHINGTON – The State Department is ordering family members of employees posted to the U.S. Consulate General in Istanbul to leave because of security concerns.

In a statement issued Saturday, the State Department says the decision is based on security information indicating extremist groups are continuing aggressive efforts to attack U.S. citizens in areas of Istanbul where they reside or frequent.

The Consulate General remains open and fully staffed. The order applies only to the U.S. Consulate General in Istanbul, not to other U.S. diplomatic posts in Turkey.

The travel warning issued Saturday updates a warning last week of increased threats from terrorist groups throughout Turkey. U.S. citizens were advised to avoid travel to southeast Turkey and carefully consider the risks of travel to and throughout the country.

The State Department said international and indigenous terrorist organizations in Turkey have been targeting U.S. as well as other foreign tourists.

Anti-American sentiment runs high in Turkey despite its status as a NATO ally and a member of the anti-ISIS coalition.

In addition to the terrorist threat, friction between Washington and Ankara has increased since a failed July coup in Turkey, which Turkish officials blame on a U.S.-based cleric who lives in self-exile in Pennsylvania. Turkey has requested his extradition, but the U.S. has yet to make a decision.
 
Turkissa irtisanottu jälleen 10 000 valtion laitoksissa työskennellyttä
Irtisanomisten syyksi on ilmoitettu yhteydet Fethullah Gülenin liikkeeseen.

30.10.2016 klo 11:50päivitetty 30.10.2016 klo 11:52

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan.How Hwee Young / EPA
Turkin viranomaiset ovat ilmoittaneet yli 10 000 valtion laitoksissa työskennelleen henkilön irtisanomisesta. Irtisanotuilla epäillään olleen yhteyksiä maanpaossa elävään uskonnolliseen johtajaan Fethullah Güleniin, hallituksen virallisessa lehdessä kerrottiin myöhään lauantaina.

Uutistoimisto Reutersin mukaan irtisanottujen joukossa on yliopistoväkeä, opettajia ja terveydenhuoltoalan henkilöstöä. Samassa yhteydessä ilmoitettiin, että 15 enimmäkseen kaakkois-Turkin kurdialueilla toimivaa mediaa suljetaan.

Turkin hallitus on heinäkuisen vallankaappausyrityksen jälkeen erottanut ja pidätyttänyt tuhansia Gülenin kannattajiksi syytettyjä. Pidätyksiä on tehty yli 37 000. Erotettuja tai työstään hyllytettyjä oli yli 100 000 jo ennen uusinta joukkoirtisanomista.

Hallitus syyttää Güleniä vallankaappausyrityksen masinoimisesta, minkä Gülen on kiistänyt.

http://yle.fi/uutiset/3-9261490
 

Mustaruuti

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
ELSO 1.0
Turkista on tullut koko viikon ajan erilaisia huolestuttavia uutisia. Erdogan vie Turkkia yhä pidemmälle synkälle ja vaaralliselle polulle.
 
Jotain ehkä tietäisin, olinhan siellä minäkin.

Turkish Airlinesin kone Helsingistä Istanbuliin laskeutui kaupungin kansainväliselle lentokentälle perjantaina 15.7.2016 iltayhdentoista aikaan. Kävellessäni transit-hallin läpi kohti porttia 208 huomasin monitorista, että jatkolentoni oli viivästynyt (Delayed). Portille saavuttuani monitorit näyttivät, että yhä useampi lento oli viivästynyt tai peruttu. Puolen tunnin kuluttua miltei kaikki kentän lennot oli peruttu.

Ajattelin, että nyt on jotain vikaa itse kentällä. Päätin lähteä tutkimaan tilannetta. Portti 208 on erillään pohjakerroksessa lentokentän tasolla. Nousin liukuportaat 1. kerrokseen, jossa pitkän käytävän kummallakin puolen suurin osa porteista sijaitsee. Tilanne näytti rauhalliselta. Jäin jonottamaan vesipulloa viereisestä kahvilasta.

Yhtäkkiä kauempana olevat sadat ihmiset säntäsivät eri porteilta juoksuun kohti kuppilaa ja käytävän päässä olevia liukuportaita. Itsekin pinkaisin liukuportaita alas portilleni. Ajattelin, että kentällä on taas itsemurhapommittajia kuten pari viikkoa aikaisemmin. Pian tilanne kuitenkin rauhoittui.

Sitten jysähti. Jostain kauempaa kuului räjähdys. Taas sadat ihmiset säntäsivät juoksuun. Puolenyön ja (lauantai)aamukolmen välillä laskin neljä räjähdystä jossainpäin lentoaseman rakennuksia. Ne kuulostivat kuitenkin kontrolloiduilta räjähdyksiltä. Ei sortuneita seiniä, ei romahtaneita kattoja, ei särkyneitä ikkunoita. Tai mistä minä tiedän. Ajattelin kuitenkin, että ikään kuin joku aukaisisi lukittuja ovia räjähteillä.

Yön synkkinä tunteina portilla kulki huhuja matkustajien keskuudessa, että Ankarassa oli alkanut sotilasvallankaappaus ja että Istanbulissa sotilaat olivat ottaneet haltuunsa lentokentän lennonvalvontatornin. Kuulin myös yön pimeydessä lentokenttärakennuksen yläpuolelta portin 208 läheisyydessä pari suhisevaa ääntä. Ikään kuin jokin esine olisi lähtenyt suurella nopeudella putkesta. Myöhemmin luin lehdestä, että taisteluhelikopteri oli ampunut raketteja tiedustelupalvelun päämajaan tms. Oliko se tuo ääni?

Noin neljän aikaan aamulla alkoi kuulua huutoa ja laulua. Lynkkausporukka kulki portilta portille. Erdoganin kannattajat – noin 30...40 Turkin lippuhin kietotunutta miestä – kiersi lentoasemaa etsien sotilaita. Räjähdyksiä tai ammuntaa ei kuitenkaan kuulunut, joten jäin istumaan strategiseen tarkkailupisteeseeni liukoportaiden alle. Vaimo ja lapset olivat jo aikaisemmin katsoneet parhaaksi majoittua vessaan.

Sinnehän lynkkausporukka ensimmäiseksi tunki. Vessan pääoven taakse työnnetty pöytä ei kauaa porukkaa pidätellyt. Onneksi perhe oli kuitenkin lukinnut sen vessan, missä olivat. Vaimo videoi iPhonella vessanoven valkoista seinää ja turkinkielisiä kehotuksia avata ovi. ”Miksi ovet ei aukene meille, onko rotumme syytä tää?” Näin kävi. Lähtivät.

Seuraava aamu ja koko päivä oli yhtä kaaosta, kun sadat tai tuhannet jatkolennoistaan myöhästyneet matkustajat ympäröivät lentokentän ainoan Turkish Airlinesin palvelupisteen saadakseen uudet liput. Hotelliyön, aamiaisen ja lounaan jälkeen mekin palasimme kentälle ja jatkolennolle noin 48 tuntia alkuperäisestä aikataulusta myöhässä.

Kentän ulkopuolella tilanne alkoi kuitenkin rauhoittua – vaan ei selkiytyä.