Tuunattuja Kalashnikoveja

MeriTJ

Kenraali
Itse lähtisin katsomaan peltirunkoista. Saiga M3, Romak, Vepr KM. Pitkäpiippuista Norincoa en itse ostaisi, mutta ei niissä mitään varsinaista vikaa ole. Jyrsittyrunkoisista Arsenalit, FEG jos löytyy.

Kun pyssy löytyy, teleperä hoituu sopivalla adapterilla ja ehkä sepittämistä vaatien. Eniten teleperiä näkee ehkä Vepr-KM, Romak sekä Arsenal kivääreissä. Saigoihin en edes tiedä jos teleperä-adapteria saa sopimaan koska aseet ovat yleensä varustettu jäykistetyllä taittoperällä. Jos nokalla on vakio AK:n 14x1 LH tai uudempi 24x1LH kierre niin näihin saa vaimenninta suoraan ostettua kaupan hyllystä.

Sivukiilaan kiinni joko PK-01 sarjan punapiste tai sitten Ultimakin kisko kaasuputkeen kiinni ja siihen aimpoint. Ei halpaa tämä jälkimmäinen, mutta varma hankinta jos haluaa eteentyönnetyn punapisteen. PK-01 tulee sitten asettumaan taakse venäläistyylisesti.

Hihnoista itse pidän eniten Blue forcen Vickersin 2-piste hihnoista sekä AK:n alkuperäisestä. Näitä molempia pystyy käyttämään normaalin 2-piste kiinnityksen lisäksi myös 1-piste kiinntyksellä jos aseessa on lenkit kohdillaan. Mutta hyviä hihnoja on paljon kaupan ja hyvän saa helposti tehtyä itsekkin.

Millään näistä ei tulla todennäköisesti ampumaan tyydyttävää kasaa 150m ja itäpaukulla, jos on tottunut suomalaisten RK:iden ja patruunoiden käyntiin. Se pitää sitten hyväksyä.

Uusien kiväärien hinnat alkaen 700€ voi melkein sanoa. Käytettyjä halvemmalla, Norincoja saa 300-400€ hintaan ja joskus alle. Jos itse hankkisin asetta, niin yrittäisin löytää Vepr-KM:n. Enkä myöskään säästelisi rahaa, en aseen enkä lisävarusteiden suhteen. Pitkässä juoksussa aseet on halpoja ja rahat valuvat optiikkaan jos sellaisia käyttää ja ennenkaikkea patruunoihin. Nyt on myyjän markkinat ja uusia x39 aseita on vaikea löytää ja halukkaita on paljon ostohousut jalassa liikkeellä. Nekin jolla niitä on, eivät myy tai eivät ainakaan halvalla.

Nuohoisin aseliikkeitä läpi, kuten myös nettisaitit. Esimerkiksi Toiminta-ampujat.fi on sellainen josta kannattaa aloittaa ja miksei tännekkin ostopalstalle infoa.
@Aarne1 , noista AK-jaloista yms kannattaa tsekata kanssa kotimainen valmistaja Value Manufacturing joka väsää peräadapteria ja jalkaa AK/RK sektorilla. Täältä kanssa vahva suositus Toiminta-ampujien foorumille ja ehkä TA-killan foorumilla rautatorilla voi kanssa törmätä soivaan kamaan käytettynä.
 

MeriTJ

Kenraali
Ja kannattaa toki käydä lippaiden yms yleisemmän härpäkkeen suhteen läpi eurooppalaiset ylijäämä yms asekaupat kuten vaikka Zib Militaria (noin 2 viikkoa mennyt kamassa kun tilailtu tarvikkeita sieltä).
 

Woodsman

Ylipäällikkö
@Aarne1 , noista AK-jaloista yms kannattaa tsekata kanssa kotimainen valmistaja Value Manufacturing joka väsää peräadapteria ja jalkaa AK/RK sektorilla. Täältä kanssa vahva suositus Toiminta-ampujien foorumille ja ehkä TA-killan foorumilla rautatorilla voi kanssa törmätä soivaan kamaan käytettynä.
Jep, niiden jalka on ihan pätevä. Peräadapterikin näytti ihan toimivalta. Jalka nyt on sellainen, mitä olen pyöritellyt käsissäni. Ainoa, mitä en muista on se, että onko se uusi jalka 6000-sarjan alumiinia vai 7000-sarjaa. 6000-sarja voi ajan kanssa pettää.
 

miheikki

Respected Leader

Aarne1

Majuri
AK aftermarket? Eli miten kasaan oman ak-tyyppisen kiväärin. Arskan voi kasata viimeistä nuppia myöden eri osista. AK:ssa ei piippuun ja laatikkoon yleensä kajota. Haluaisin kuitenkin valita laatikon, piipun, kaliiberin jne...
 

Jati

Kersantti
Kasaamista helpottaa valitsemalla aihion jossa piipun kiinnitys tapahtuu kierteellä. Kotimaisten lisäksi ainakin Galilissa on näin. Onhan niitä piippuja kyllä istutettu myös lämpösovitteisten tilalle, jotkut on kierteittäneet trunnionin jne. Ar-pyssyihin verrattuna asesepän taitoja/palveluita kyllä ak:n kanssa enenmmän tarvitsee.
Toiminta-ampujien foorumilla on jonkun verran noita projekteja.
En tiedä onko enää mutta ainakin ennen oli zib-militarialla mm.galilin laatikkoa myytävänä.
 

ctg

Greatest Leader

The Joe Firearms AJAK Enhanced AK’s are the brainchild of designer/developer Steve Palano, who set out to design and build the most ergonomic, rugged and reliable combat/tactical AK’s out there, approaching ARs in weapons handling and shooting speed. Built using Bulgarian parts kits as the carbine’s core, the key ergonimic and shooting-enhancement features on the guns are Joe Firearms’ “performance tune” and in-house designed AK components/parts, including a smooth-break/quick-reset flat trigge , large cylindrical left-side charging handle, index finger-activated quick mag (magazine) release lever, and flared magwell.

You can also get custom aftermarket parts and features like the Texas Weapons Systems (TWS) Dog Leg Flip-Up Dog Leg Rail AK Top-Rail Cover and AK Tactical Hand Guard (M-LOK) System, Ultimak gas tube rail, Troy long AK-47 handguard, Magpul Zhukov-S Folding Stock, Strike Industries AK Enhanced Pistol Grip, PWS muzzle break/flash hider, and custom Cerakoting on all external parts.

You can see all of the above features on the “brand new” Joe Firearms AJAK 74 Enhanced Plus tactical AK carbine, which we believe we handled and photographed at SHOT (unconfirmed/unverified).

Regardless, the guns (Joe Firearms AJAK Enhanced AK’s) we handled at SHOT looked and felt great, and really impressed us. It was immediately obvious to us that a lot of thought went into their design and construction. Assuming they prove reliable, accurate and durable at the range, and end-user/customer feedback is positive, we’re going to be major proponents. So, we can’t wait to run one or two of them at the range sometime, preferably in both Russian calibers.
http://www.defensereview.com/joe-firearms-ajak-enhanced-combat-tactical-ak-carbines-and-sbrs-americansky-kalashnikov-ergonomics-and-ruggedness-taken-to-the-max-video/
 

ctg

Greatest Leader
Tai sitten joku on päättänyt, että "mä poraan nyt tähän lautaan reiän ja se saa kelvata kahvaksi ja tukiksi".
Joo, mutta toi reikä ei ole ympyrän muotoinen. Sitä on selkeästi käsitelty ja puu on valittu värin mukaan täsmäämään etukahvaa.
 
Top