TV-sarjat, joita katso(i)tte?

soittaja

Kapteeni
Löysin YLE Areenasta ruotsalaisen rikossarjan ”Murha Sandhamnissa”. Se on mielestäni hyvä ja täynnä yllätyksiä. Huomaa, että sillä on hyvä käsikirjoitus. Se on tuotu Areenaan tänä keväänä. Tapahtumien paikka on Tukholman saaristo. Liikutaan siis paljon veneillä.

Sarjassa on 5 kpl 3-osaisia sarjoja eli yhteensä 15 osaa. Kukin 3 osaa muodostaa yhden murhatapauksen, joka selviää kolmannen lopussa. Minusta tuo on sopiva jaksotus eikä mielenkiinto ehdi herpaantua. Olen katsonut 2 osasarjaa ja kummassakin ratkaisu oli täysin arvaamaton.

Mukana on myös avioliittodraamaa, kun seurataan sarjan erään naishenkilön avioeroa ja hänen mahdollista suhdettaan rikoskomissarioon. Eleet ovat hillittyjä, mutta tunteita on piilossa.
 

Sarek1

Ylipäällikkö
Murha Sandhamnissa on pyörinyt muutamaan otteeseen televisiossa ja se on mielestäni ihan katsottava sarja.

Viime aikoina Disney+ ja Nettinäpsäys -maksukanavalta katsottuja scifigenren sarjoja:

D+:
The Mandalorian, kaudet 1 ja 2 (Star Warsista pitäville suositus. Palkkionmetsästäjä löytää uuden suunnan ja tarkoituksen elämälleen.)

Nettinäpsäys:
Star Trek Discovery, 3. kausi (Ideologiahömppä puskee mielestäni liikaa läpi)
Tribes of Europa, 1 kausi. (Sivilisaatio romahti kun sähköt katkesivat, heimoiksi hajonnut ja teknologisesti takapakkia ottanut väestö ajautuu konfliktiin, joka syvenee kun hitec -lentolaite putoaa maahan. Mad Max Euroopassa hieman erilaisella twistillä.)
New Life, 1 kausi. (Maapallo yrittää ottaa yhteyttä muukalaisiin, keskinäistä nahinointia, hölmöilyä matkan varrella olevilla planeetoilla ja ullatuksia.)
Lost in Space (Uudelleen lämmitetty tarina Robinsonien perheen avaruusseikkailuista. Muukalaisrobotti ystävystyy pikkupojan kanssa ja huijari hämmentää soppaa.)
 
Viimeksi muokattu:

Merten sheriffi

Greatest Leader
Poika tykkää katsella Kyllä isä osaa sarjaa ja itsekin siinä tulee myös katsottua.
 

Merten sheriffi

Greatest Leader
Eniten kaipaan uusintana islantilaista Yövuorossa sarjaa johon tuli sitten jatko-osia. Shellin hullunkurinen henkilökunta pääosassa. Siitä ei huumori parane
 

soittaja

Kapteeni
Löysin YLE Areenasta ruotsalaisen rikossarjan ”Murha Sandhamnissa”. Se on mielestäni hyvä ja täynnä yllätyksiä. Huomaa, että sillä on hyvä käsikirjoitus. Se on tuotu Areenaan tänä keväänä. Tapahtumien paikka on Tukholman saaristo. Liikutaan siis paljon veneillä.

Sarjassa on 5 kpl 3-osaisia sarjoja eli yhteensä 15 osaa.
Oli kiinnostavaa katsoa sarjan osan numero 4 kolme jaksoa. Se kertoo rannikkojääkäreiden varusmiespalvelussa tapahtuneista asioista ja sen seurauksena murhataan useita saman joukko-osaston miehiä vuosia myöhemmin.

Minua kiinnosti erityisesti kohta, jossa rikostutkijat vierailevat rannikkolinnakkeella Tukholman saaristossa ja sen bunkkerien sisällä. Mielestäni siellä oli ihan perinteisiä isoja rannikkotykkejä hyvin maastoon naamioituna. Tuli mieleen oma varusmiesaikani 1960-luvulla Isosaaressa rannikkotykistön palveluksessa.

Kävi ilmi, että vanhalle linnakesaarelle oli pääsy kielletty siviileiltä. Se oli ollut käyttämättä kauan ja kyse oli ilmeisesti oikeasta ruotsalaisesta rannikkolinnakkeesta. Sarja kuvattiin siis aidossa ympäristössä.
 
Viimeksi muokattu:

soittaja

Kapteeni
Löysin Areenasta uuden 8-osaisen kotimaisen sarjan nimeltään ”Pala sydämestä”. Heti ensimmäinen osa tempaisi mukaansa, sillä siinä puhutaan lastensuojelutyön rankasta todellisuudesta. Tietysti sarja on käsikirjoitettu ja näytelty, mutta tilanteet tuntuivat todellisilta.

Miten miesten ja naisten roolit esiintyvät? Alkuosassa on pätevä nainen joutunut epäsuosioon ja hänet on korvattu
kokemattomalla miehellä yksikön johtajana. Yksi henkilöistä on harjoittelijaksi tullut nainen, joka heti palattuaan työpaikalle ensimmäisenä päivänä saa lupauksen vakinaisesta paikasta lastensuojeluyksikössä.

Asiakkaina esiintyy mm. ongelmallisia lasten vanhempia, karkailevia lapsia ja pahoinpideltyjä lapsia. Poliisit ovat sarjassa koko ajan mukana kotikäynneillä, jos kaikki ei mene hyvin.

En tiedä, miten miehet kiinnostuvat asiasta katsojina. Kertokaa vaimoille ja sellaisille sukulaisille, jotka yleensä ovat kiinnostuneet lasten hyvinvoinnista. Heille tämä sarja tuo jännitystä arkipäivään!
 
Viimeksi muokattu:

synti-ilmo

Kapteeni
Mutta tämä ei paljoa naurata, latasin tän eilen ja eka jakso puolessa välissä, ja voin fyysisesti pahoin. Hyvin realistinen, ja valitettavan realistinen tulevaisuudenkuva. Hyi saatana. Vitun kommarit jotka tämän paskan saivat sotkettua kasaan.

Et kyllä valehdellut yhtään. Kahden jakson jälkeen oli pakko pistää naftaliin ja näin käy yleensä vain paskasti tehdyille sarjoille, jota tämä ei ole.

Jos haluaa masentua, niin on kyllä hyvää kamaa siihen.
 

oml

Kapteeni
Reinikainen sarjan Koiranelämää-jakso tuntuu liiankin ajankohtaiselta, Reinikainen ilmoittaa luvattomasta mielenosoituksesta ja päällystö vain hyssyttelee ja käskee toimimaan matalalla profiililla ja olemaan puuttumatta mielenosoitukseen. Mummot päättävät järjestää mielenosoituksen vastamielenosoituksen ja toiset taas mielenosoituksen vastamielenosoituksen vastamielenosoituksen. :D
 
Top