Harjoitussetti ei varmaan ole mikään mullistava väline?
edit... kuten näköjään itsekin jo totesit
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Harjoitussetti ei varmaan ole mikään mullistava väline?
Joku tutka jossain videossa vilahti... eikä mikään Saabin lokkitutka.
Voi kai sitä joku tutkaksikin kutsua
Nuo on perustavaraa olevia lavoja joita on ihan joka varuskunnassa. Etukäteen ei voi tietää mitä lavalle laitetaan, mutta esim voi olla vaikka hajautettavaa materiaalia varten hankittua. Tavara voi olla koulutuskäytössä ja kun joukkoja aletaan perustaa kerätään se varastolle, pakataan lavalle ja jaetaan perustamispaikkoihin.Ei sittenkään, ilmeisesti tuo on vain jokin harjoitusrakettipodin tunnus M68A2, vaikka sellaista rakettia ei olekaan. Mutta mikä sitten?
No, kaksi miljoonaa kuormalavoihin on toki melkoinen investointi. Mutta puolustusvoimat tuntien ei ole mitään takeita, että lavojen päälle koskaan hankittaisiin mitään.
Nuo on perustavaraa olevia lavoja joita on ihan joka varuskunnassa. Etukäteen ei voi tietää mitä lavalle laitetaan, mutta esim voi olla vaikka hajautettavaa materiaalia varten hankittua. Tavara voi olla koulutuskäytössä ja kun joukkoja aletaan perustaa kerätään se varastolle, pakataan lavalle ja jaetaan perustamispaikkoihin.
Tai tavaraa hajauttamassa.Eittämättä. Kaksi miljoonaa vain on iso raha parin vuoden aikana lavoihin käytettäväksi. AJ-Tuotteilta löytyisi uusi muovinen 1200x800 mm kuormalava 78,00€ (ALV0). Jos puinen maksaisi viisikymppiä, niin tuossa olisi jopa 40 000 lavaa. Vaikka tavara kuluukin käytössä, niin kuulostaa siltä, että materiaalivahvuuksia oltaisiin kasvattamassa.
Hanwha Defense: ‘K9 User Community’ to be launched
24/02/2022 Hanwha, Hanwha Defense, K9
February 21, 2022 – With more than 1,700 variants of the K9 Self-Propelled Howitzer (SPH) in service with nine countries, there is a growing need for the artillery users to share their experiences and know-how of operating the world’s most proven artillery solution.
The first meeting of the K9 User Community will be held this April in the city of Changwon, the home turf of the K9 Thunder in South Korea.
Manufacturer of the K9 SPH, Hanwha Defense has sent out an invitation to the armies of the K9 user countries, including Finland, Norway and Estonia. Australia, which signed a contract in December 2021 to produce the AS9 Huntsman, was also invited to the upcoming event. Such a meeting is planned to take place regularly with a rotating host.
“The K9 User Club meeting in Changwon will be an inaugural event for the K9 users to learn from each other and share experience on how to get the best out of the equipment and how to train best for the artillery solution,” said Pasi Pasivirta, European business development director of Hanwha Defense. “All participants can take advantage of the venue to find the optimized operation and sustainment doctrine of the K9 artillery gun with their knowledge and know-how.”
Delegates at the meeting would include representatives from the armies, logistics and maintenance organizations of the member countries, while local industry partners related to the supply and production of the K9 SPHs have also been invited to the Changwon meeting to address potential opportunities for industrial cooperation.
One of the local industry partners, Australia’s Universal Motion Simulation specialized in developing vehicle motion simulators will have an opportunity to pitch their driving simulation solution and capability. In 2021 the company signed an MoU with Hanwha Defense Australia for involvement in international markets for the K9 SPH.
The K9 user meeting is to have multiple working group sessions, such as on operation, training and maintenance, where each participant can share its unique experience and knowledge accrued from the operation of the K9 artillery solution.
Developed in 1998 by the South Korean Agency for Defense Development and Hanwha Defense, the K9 was designed primarily to meet the tactical concept of “Shoot & Scoot,” which means a gun moves to a firing position to complete a fire mission and then leaves the firing position before an enemy can counter it.
The 47-ton K9 has a firing range of 40+ km with conventional 155 ammunition and it can move as fast as 67 km/h. Equipped with an automatic fire control system, the howitzer can fire within 30 seconds from a stationary position and within 60 seconds while on move. A burst rate of fire of three rounds can be achieved in less than 15 seconds, with a maximum rate of fire from six to eight rounds per minute continuously for three minutes.
The K9 is by far the world’s most popular self-propelled howitzer as nine countries _ South Korea, Turkey, Poland, India, Finland, Norway, Estonia, Australia and Egypt _ have introduced the artillery system.
Australia and Egypt are the latest customers of the K9. Australia signed a $US730-million-worth contract in December 2021 to locally produce 30 AS9 Huntsman SPHs and 15 Armoured Ammunition Supply Vehicles under the LAND 8116 project. Egypt inked a $US1.7 billion contract in February 2022 to introduce hundreds of K9A1EGY SPHs and other support vehicles.
Sitten kysytään Australialta tai Kreikalta. Sveitsi voidaan unohtaa.Jep, mutta kuinka paljon on varastossa ja onko Saksa se todennäköisin maa joka tuollaista uuttaa suorituskykyä kehtaa antaa, tiedä häntä.
Jos nuo on Härmässä kuvattu ja kuormalavoja hankitaan, niin asiat taitavat olla pitemmällä kuin olen kuvitellutkaan.
Jos nuo on Härmässä kuvattu ja kuormalavoja hankitaan, niin asiat taitavat olla pitemmällä kuin olen kuvitellutkaan.
Eikö se ole ihan Pv:n komentajan suulla ääneen sanottu että ampumatarvikkeita ja varaosia hommataan lisää. Vieläpä niin että varastoitavia määriä kasvatetaan pysyvästi. Kun hudjetti on varsin messevä niin määrätkin lienevät jonkinmoisia.Eittämättä. Kaksi miljoonaa vain on iso raha parin vuoden aikana lavoihin käytettäväksi. AJ-Tuotteilta löytyisi uusi muovinen 1200x800 mm kuormalava 78,00€ (ALV0). Jos puinen maksaisi viisikymppiä, niin tuossa olisi jopa 40 000 lavaa. Vaikka tavara kuluukin käytössä, niin kuulostaa siltä, että materiaalivahvuuksia oltaisiin kasvattamassa.
Eikö se ole ihan Pv:n komentajan suulla ääneen sanottu että ampumatarvikkeita ja varaosia hommataan lisää. Vieläpä niin että varastoitavia määriä kasvatetaan pysyvästi. Kun hudjetti on varsin messevä niin määrätkin lienevät jonkinmoisia.
Putkien määrähän on ollut laskussa joten laukausmäärä on saattanut pudota samaa tahtia. Noin 15 vuoden aikana on tykkivahvuudesta hävinnyt moottoroitu RT mukaan lukien ainakin 600 putkea ilman suoraa korvaajaa. Minua kiinnostaisi ainakin se löytyikö taannoin Merivoimien varikolta haupitseille myös amitsuuniaOlisipa mielenkiintoista tietää, mikä on ollut ampumatarviketilanne eri vuosikymmenillä. Oletan, että esim. 130 ja 152 mm kalustosta luopumisen myötä syntyneitä ampumatarviketonnien vajeita ei ole korvattu yksi yhteen. Eli onko määrien kasvattaminen vain palaamista lähemmäs aiempaa normaalia?
Advanced Towed Artillery Gun System (ATAGS) is a fully made-in-India towed artillery gun system project undertaken in mission mode by DRDO as a part of the artillery modernization programme of the Indian Army, NDTV recalls. Trials of the ATAGS were successfully conducted at Pokhran Field Firing Range (PFFR) between April 26 and May 2, Defence Research and Development Organisation (DRDO) officials said on May 2.
Kertokaapa mulle, (joka ei muutenkaan maavoimien toimista ymmärrä) tuon tykistön työnjako. Siis 122-milliset ovat "rintamalla" ja 155-milliset ovat ylijohdon tykistön. Siis? Tarkoittaako se, että nuo isommat pistetään aina tarpeen vaatiessa kurmoottamaan avuksi etäämmältä?
Joskus on kerrottu että käytännössä 'ylijohdon' tykistö luultavasti alistettaisiin painopistesuunnan yhtymille. Pitempikantamaisen tykistön ei tarvi olla ihan etulinjassa ja niinpä sen irroittaminenkin on sitten tarvittaessa helpompaa.Kertokaapa mulle, (joka ei muutenkaan maavoimien toimista ymmärrä) tuon tykistön työnjako. Siis 122-milliset ovat "rintamalla" ja 155-milliset ovat ylijohdon tykistön. Siis? Tarkoittaako se, että nuo isommat pistetään aina tarpeen vaatiessa kurmoottamaan avuksi etäämmältä?
Joskus on kerrottu että käytännössä 'ylijohdon' tykistö luultavasti alistettaisiin painopistesuunnan yhtymille. Pitempikantamaisen tykistön ei tarvi olla ihan etulinjassa ja niinpä sen irroittaminenkin on sitten tarvittaessa helpompaa.
155K oli käsittääkseni se alkuperäinen ajatus jääkäriprikaatien raskaan patteriston kalustoksi. Kaverina olisi ollut kevyt patteristp 122H-kalustolla. Yhteensä tuolla olisi siis ollut 12kpl 155K ja 12kpl 122H. Saksan kauppojen myötä jääkäriprikaateille tuli käsittääkseni lopulta 18kpl 152H ja 18kpl 122H.Jotta ei olisi liian yksinkertaista, niin onhan noita 155 mm tykkejä myös prikaateilla. Jääkäriprikaateilla kai oli patteristo kullakin, ja nytkin 155 mm kalustoa on ainakin ns. valmiusprikaateilla ihan orgaanisena.
Miten tätä joku joskus on avattu, niin taktisen ja operatiivisen tulenkäytön kautta. Ensinmainittu on juuri sitä omien joukkojen tukemista ja jälkimmäinen taistelusta irti olevan vihollisen moukarointia (sanaleikki tarkoitukseton). Kaluston kantamien puolesta 122 on enemmän omimmillaan taktisessa ja 155 taas operatiivisessa tulenkäytössä.
Kai niitä isoputkisempia, mihinkään kokoonpanoon ennalta liittämättömiä tykistöyksiköitä käytettäisiin tarvittaessa molempiin, painottuen kuitenkin operatiiviseen tulenkäyttöön, ja nimenomaan painopisteessä, missä orgaaniset suorituskyvyt eivät ole riittäviä käsillä olevan tehtävän suorittamiseksi. Näin kuvittelen.
@Old Boy ja kumppanit varmaan korjaavat ja tarkentavat ehtiessään.
155K oli käsittääkseni se alkuperäinen ajatus jääkäriprikaatien raskaan patteriston kalustoksi. Kaverina olisi ollut kevyt patteristp 122H-kalustolla. Yhteensä tuolla olisi siis ollut 12kpl 155K ja 12kpl 122H. Saksan kauppojen myötä jääkäriprikaateille tuli käsittääkseni lopulta 18kpl 152H ja 18kpl 122H.