Tykistö

Miksi Suomessa ei ole hoksattu, että aseet tulevat tehokkaammaksi kun niiden eteen lisätään "super"? Esim. Super-Sergei, Super-Älli-Tälli tms.?
 
@Iso-Mursu meilläkin oli ennen yksi tällainen kuninkaallinen joukko-osasto. Nimittäin Satakunnan Tykistörykmentti SatTR joka myös omassa piirissään kutsui itseään kuninkaalliseksi. Perinteet lähti Kuninkaallisen Suomen Tykistörykmentin perustamisesta 1794. Niitä juhlittiinkin näkyvästi 1994 jolloin Senaatintori Hesassa oli täynnä tykkejä. Silloin juhlan aiheena tosin oli koko tykistön 200 v juhla. Yhtään ei haitannu että koko "Suomen Tykistörykmentillä" ei ollu muuta suomalaista kun nimi. Joukko oli siis umpiruotsalainen ja lopetettiin jo pian eli 1809 sattuneesta syystä.

Valitettavasti enää ei oo tykkimiehillä kuninkaallista joukkojaan vaan SatTR on nykyisin PorPr n joukkoyksikkö jota johdetaan Säkylästä.
 
Viimeksi muokattu:
Indonesian merijalkaväen kenttäkeittiö.

B4i6v3U.jpg
 
AEMI 2020 annettu Puolustusvoimien toimesta. En äkkiseltään näe putkien määrässä mitään isompia muutoksia ainakaan. 122 raketinheittimetkin rivissä edelleen.

130 K 54 kalusto viety luiskalle. 122 telahaupitseja kaksi vähemmän enemmän. Moukareita viisi lisää. Yhteenlaskettuna 1500 tässä raportoitavaa tykistön putkea, verrattuna viime vuoden 1511.

Muoks: luin väärin, 122 telahaupitseja kaksi lisää, 72 -> 74. Mielenkiintoista. Pari varalavettia 4 * 18 patterin 72 kpl päälle?
 
Viimeksi muokattu:
Minkähän verran noita mahtoi derkkulasta sitten tullakaan.....

Mitenkäs sitten rannikkopatteristot? Jos 130-milliset muuttuneet lusikka-aineeksi?

Rantapyssyn moottoroidut osat on poistettu jo vuosia sitten.
 
Jaa, siis 130-millisiä ei ole ollut enää vuosiin rannikkotykistössä tai milläpä nimellä se nykyään sitten lieneekään?
Koulutus loppui käsittääkseni Vaasan mot. rannikkopatteriston luiskalle ajon myötä, mutta paperilla taisivat 130-milliset RT-patteristot pysyä vielä jonkin aikaa. En muista nyt äkkiseltään, milloin nekin poistuivat...
 
Koulutus loppui käsittääkseni Vaasan mot. rannikkopatteriston luiskalle ajon myötä, mutta paperilla taisivat 130-milliset RT-patteristot pysyä vielä jonkin aikaa. En muista nyt äkkiseltään, milloin nekin poistuivat...

Käsittääkseni vuonna 2012 tehtiin päätös edelliseltä leikkurikierrokselta säästyneiden 100mm tornien ja moottoroitujen pstojen poistosta. Jäljelle jäivät enää 130mm tornit ja tietysti ohjukset.
 
Back
Top