UAP/UFO/Tunnistamattomat valot sekä muut lentävät ammeet ja ämpärit taivaalla

Näistä paljoa ymmärrä, mutta nyt mää oon ku klapilla päähän lyöty...
Berniläinen patenttivirkailija Einstein keksi tämän vuonna 1905 kun seurasi asuntonsa ikkunasta näkyvää kadulla olevaa kelloa.
Sitten hän julkaisi suhteellisuusteorian, jossa tämä kuvataan.

Asiaa on tutkittu esimerkiksi lennättämällä kelloja hävittäjälentokoneiden mukana.
Nyt ilmiötä hyödynnetään jo monessa paikassa, esim gps signaaliin pitää ottaa mukaan ajan muutoksesta johtuva korjaus. Muutoin paikannustarkkuus olisi aivan liian huono.

 
Viimeksi muokattu:
Valon nopeus on vakio, mutta entä pimeyden nopeus :rolleyes:

Kun valon sytyttää, niin kestää hetken ennen kuin huoneen takimmainen nurkka tulee valoisaksi. Mutta kun sen sammuttaa, niin muuttuuko huone kokonaan heti pimeäksi vai kestääkö siinäkin hetken?

Minusta heti.
 
Kun valon sytyttää, niin kestää hetken ennen kuin huoneen takimmainen nurkka tulee valoisaksi. Mutta kun sen sammuttaa, niin muuttuuko huone kokonaan heti pimeäksi vai kestääkö siinäkin hetken?

Tuokin on satu jo kuvattua. Vastaus:kestää hetken. Fotonin energiapaketti matkaa normaalisti siinä "pimeydessä", valon nopeudella, ja jos siroamista ei tapahdu, muuttuu kaikki valon nopeudella takaisin pimeäksi.


Ainakin kohdasta 1:40
 
Valon nopeus on vakio, mutta entä pimeyden nopeus :rolleyes:

"Pimeys" alkaa edetä sammutetusta valonlähteestä valon nopeudella kohti kaukaisempia nurkkia heti viimeisen fotonin perässä. Eli "pimeyden" nopeus = valon nopeus. Ainakin jos jätetään tarkastelussa valon heijastumiset huomiotta ja oletetaan myös, että valonlähde sammuu välittömästi eikä jää hehkumaan, kuten todellisuudessa tapahtuu.
 
Viimeksi muokattu:
Jos vieras teknologia on vaikkapa miljoona vuotta meitä edellä, niin meidän tekniikka ei välttämättä kykene havainnoimaan yhtään mitään.
Nämä on itse asiassa aika pelottavia juttuja. Muistan jo kun pikkupoikana katsoin televisiosta suomalaisia Juhan Of Grannin dokkareita enkä nukkunut tulevana yönä. Pelkäsin, että humanoidit tulevat sieppaamaan.:ROFLMAO:
Jep, esimerkiksi Steven Hawking totesi eläessään että meidän kannattaisi olla pitämättä itsestämme ääntä ulkoavaruuteen, koska meidät löytävä sivilisaatio on todennäköisesti huimasti meitä kehittyneempi, eikä välttämättä arvosta meitä pätkän vertaa = meidän käy varsin huonosti.
 
Näistä paljoa ymmärrä, mutta nyt mää oon ku klapilla päähän lyöty...
Pikainen ruokatunnilla kirjailtu selitysyritys, toivottavasti jotakin iloa:

Aika-avaruus: "tavallinen" kolmiulotteinen avaruus, johon on lisätty aika neljänneksi ulottuvuudeksi, joka on vähän erilainen kuin ne muut.

Muodostetaan yksinkertaistettu koordinaatisto, jossa yhdellä akselilla (vaikka x) on kaikki "tavallinen" liike ja toisella akselilla (vaikka y) on aika.

Helpotetaan vielä visualisointia sillä, että käytetään nopeuden yksikkönä valonnopeutta, eli jos jokin kappale esim. liikkuu katsojaan nähden nopeudella 30000 km/s, sen nopeus ilmoitetaan täällä 0,1:nä. (Valonnopeus ~= 300000 km/s.)

Erityisen suhteellisuusteorian mukaan kaikki liike tapahtuu ympyrän kehällä, joka leikkaa x-akselin kohdassa 1 (= valonnopeus).
Esimerkkejä:
- Jos kappale ei liiku katsojaan nähden, x = 0 ja kaikki liike on aika-akselilla, eli aika kuluu normaalisti.
- Jos kappale liikkuu katsojaan nähden 0,99-kertaisella valonnopeudella, Pythagoraan lauseen mukaan (suorakulmaisen kolmion kateettien neliöiden summa on hypotenuusan neliö) kappaleen aika näyttää hidastuneen noin seitsemäsosaan. [ sqrt(1^2 - 0,99^2) ~= 0,141 ]
- Jos halutaan aiemmin mainittu 100000-kertainen aikadilataatio, nopeudeksi tarvitaan vain karvan verran alle valonnopeus [ sqrt(1^2 - 0,00001^2) ]. Ei mikään triviaali temppu millekään makroskooppiselle kappaleelle.

(Yleinen suhteellisuusteoria käsittelee sitä, miten massa "kaareuttaa" aika-avaruutta, eikä ole yhtään näin helppo juttu.)
 
Jep, esimerkiksi Steven Hawking totesi eläessään että meidän kannattaisi olla pitämättä itsestämme ääntä ulkoavaruuteen, koska meidät löytävä sivilisaatio on todennäköisesti huimasti meitä kehittyneempi, eikä välttämättä arvosta meitä pätkän vertaa = meidän käy varsin huonosti.

Hyvä pointti mutta ihmiskeskeisen ajattelun sisällä meillä kaikilla on vaikeus hahmottaa isompaa todellisuutta. Kuitenkin kukaan ei ole hyökännyt, kukaan ei ole kurmoottanut, ihmiset ovat nähneet lentäviä kylpyammeita ja nyt jenkit ovat muokkaamassa heidän ohjeita tulevaisuuden varalle.

Itse pidän tätä koko kokonaisuutta tyypillistä ihmiskunnan ajattelumallille. Aikoinaan uskoimme että Aurinko kiertää maat, sitten tuli Flat Earth ajattelu ja se jatkuu tänä päivänä, mutta meille ihmisille on tyypillistä ajatella että me olimme ensin, taikka yksin koko maailmankaikkeudessa.

Mitä jos näin ei ole?
 
Lisätään tähän vielä mahdolliset ulottuvuudet ja kohta alkaa päätä särkeä...

edit. Eli ufot voivat hyvinkin olla muiden ulottuvuuksien olioita...
 
Jos mietitti sitä että emme olleet ensimmäisiä teoriaa, niin ympäri maailmaa on arkeologisia viittauksia että meidän sivilaatio ei ollut ensimmäinen tällä maapallolla. Sama toistuu mytologiassa kerta toisensa perään ja ympäri maailmaa voi löytää viittauksia esim uskonnollisista kertomuksista, että tällä pallolla oli aikaisempi sivilisaatio.

Tiedän että tämä on pommi ja mulla tekee vaikeuksia hyväksyä sitä. Kuitenkin jos lentävät ammeet liittyvät mitenkään niihin, niin teoriassa tällä planeetalla on kehittynyt aikaisemmin toinen ihmiskunta, ja teoriassa he ehkä pystyivät loikkaamaan avaruuteen pakoon tuhoa.

esimerkki kadonneesta sivilisaatiosta josta emme tiedä juuri mitään muuta kuin että he olivat hyvin, hyvin kehittyneitä
 
Viimeksi muokattu:
Valon nopeus on vakio, mutta entä pimeyden nopeus :rolleyes:

Kun valon sytyttää, niin kestää hetken ennen kuin huoneen takimmainen nurkka tulee valoisaksi. Mutta kun sen sammuttaa, niin muuttuuko huone kokonaan heti pimeäksi vai kestääkö siinäkin hetken?

Minusta heti.

Valo on fotoneja joilla on liikemassa muttei lepomassaa. Asetetaan kysymys muotoon, johon vastaa klassinen fysiikka: Ammeen täyttyminen hanasta kestää hetken. Kun avaat pohjatulpan, kestääkö ammeen tyhjeneminen hetken vai katoaako vesi heti?
 
Pää menee sekaisin kun ajattelee ettei avaruus ole alkanut mistään eikä se myöskään pääty mihinkään.
Se vain on. Sitä ei voi määritellä myöskään mitenkään kun sillä ei ole rajoja tai kokoa. Se vaan on.

Ihmisen ajattelun ja mielikuvituksen rajoittuneisuus ei ole maailmankaikkeuden vika. :) Isossa kirjassakin sanotaan että on vain a ja o. Ei ole alkua ei loppua. On vain on. Homo Insinöörisapiens osaa värkätä kaikenlaista, mutta esim. uutta elämää ei osata puhaltaa henkiin. Valtameristä on miten kuten tutkittu alle 5 prosenttia,telläydyppä siinä sitten sirkulääritutkimukseen.....monet perustavaa laatua olevat arvoitukset odottavat ratkaisijaansa.....ja samalla sentään ollaan valmiita laukomaan totuuksia ja ehdottomia varmoja faktoja maailmankaikkeudesta.....

Minä huvitan itseäni välillä arvioimalla sitä vauhtia, millä minäkin mennä votvotan kaikkeudessa. Ensinnä pallon kiertovauhti, siinä jo tukka hulmuaa, se mitä on jäljellä. Eikä sillä hyvä, aurinkokuntamme ja linnunratammekin mennä humppasee sellaista kyytiä, että toivottavasti ei seinä tule vastaan. Piru tietää, miten kovaa linnunrataa suurempi kokonaisuus eteneekään....
 
Ei kai täällä porukka oikeasti ole uskomassa lentäviin lautasiin ja avaruusolioihin? Se ei ole ikinä, koskaan, milloinkaan alieneita, ennenkuin on kiistattomasti todistettu että se oli.

Se on kans jännä, miten täällä vierailevat ufot ovat kovin muotitietoisia. 1930-luvulla käyttivät kummitusilmalaivoja, 1950-luvulla linjakkaita lentäviä lautasia, 1970-luvulla deltasiipisiä kolmioaluksia ja 2000-luvulla virtuaaliolentoja. Aina ufoteknologia vastaa moderneinta ja muodikkainta teknologiaa eikä vanhaan designiin juuri koskaan palata. Myös kontaktia ihmisiin pitää tehdä silleen ovelasti, että piirrellään peltoihin ympyröitä, vähän kuin yrittäisi pyytää naapurin sievää tyttöä treffeille kaatamalla tämän postilaatikko täyteen kiväärinhylsyjä. Noh, pääsinhän mä pidemmällekin kuin treffeille...

Minä en "usko" siihen että alienit kulkevat keskuudessa,mutta en kyllä usko siihenkään etteikö näin olisi. Mistään ei laittaisi päätä vadille. Sen verran viturallaan koko kuvio tällä pallolla on.,

Ufohavaintoja on kaikilta vuosikymmeniltä,mutta lautasmalli ja ns. Harmaat ovat vuoskymmenistä toiseen pysyneet samana. Ei sille voi mitään, että 99% kertomuksista on juuri muotitietoista roskaa. Joten nämä opportunistit keksivät mitä keksivät. Niistä ei voi vetää johtopäätöstä.-

Aiemmin kirjoitin hauskasta yksityiskohdasta liittyen tähän Usan laivaston julkaisemiin videoihin. Niissä lautanen lentää melkein kyljellään kulkiessaan eteenpäin. Eli pohja edellä. Bob Lazarus kertoi jo 80-luvulla, että Ufot lentävät pohja edellä kyljellään. Moottori vaatii sen.
Sitten kun alkaa miettimään sadoittain ufotarinoita mitä on kuullut niin ehkä muistan kolme sellaista missä on kuvailtu lautanen menevän kyljellään. Poislukien paikallaan olevat jotka singahtavat ylöspäin.
 
Jos mietitti sitä että emme olleet ensimmäisiä teoriaa, niin ympäri maailmaa on arkeologisia viittauksia että meidän sivilaatio ei ollut ensimmäinen tällä maapallolla. Sama toistuu mytologiassa kerta toisensa perään ja ympäri maailmaa voi löytää viittauksia esim uskonnollisista kertomuksista, että tällä pallolla oli aikaisempi sivilisaatio

Todistaako hyvä rakennustaito ja symboliikka mitään? Minäkin oletan, että sivilisaatioita on ollut ja mennyt, mutta miten -korkealle- ne teknologiassaan ylsivät, onko todisteita muusta kuin hyvästä kivirakentamisesta, myyttejä ja symboleja? Olettaisi, että edellisistä sivilisaatioista olisi jäänyt joku timanttisen luja teräskaarisilta vaikkapa, tai joku halvatunmoinen maanalainen kaupunti. Kivi ja kuva eivät todista mistään loikataan kuuhun asumaan - teknologiasta.

Mutta käännetääs vähän. Entäs jos edelliset sivilisaatiot eivät värkkäilleetkään teknologian parissa niinkuin me teemme vaan kehittivät esim. henkistä pääomaansa? Rakensivat kelvollista parempia kivirakennuksia ja maalasivat symboleja ja kehittivät ravinnonhankintaa? Jos aiempiin sivilisaatioihin haluaa uskoa tai arvioi niiden tosiolemusta, niin jotenkin tähän suuntaan minä tätä katsoisin.

Jos ihminen kaikkoaa tänään pallolta, niin parhaatkin terässillat ovat veks näkyviltä noin 20 tuhannessa vuodessa, näin ainakin kerrotaan. 100 tuhatta vuotta ja kulttuurimme touhut ovat yksi kerros tulevien arkeologien ihmeteltävänä. Ja aikaa tässä maailmassa on ja sitä on ihmisen vaikea käsittää.
 
Mutta käännetääs vähän. Entäs jos edelliset sivilisaatiot eivät värkkäilleetkään teknologian parissa niinkuin me teemme vaan kehittivät esim. henkistä pääomaansa? Rakensivat kelvollista parempia kivirakennuksia ja maalasivat symboleja ja kehittivät ravinnonhankintaa? Jos aiempiin sivilisaatioihin haluaa uskoa tai arvioi niiden tosiolemusta, niin jotenkin tähän suuntaan minä tätä katsoisin.

Jos ihminen kaikkoaa tänään pallolta, niin parhaatkin terässillat ovat veks näkyviltä noin 20 tuhannessa vuodessa, näin ainakin kerrotaan. 100 tuhatta vuotta ja kulttuurimme touhut ovat yksi kerros tulevien arkeologien ihmeteltävänä. Ja aikaa tässä maailmassa on ja sitä on ihmisen vaikea käsittää.

Hyvin ajateltu.

14567970_1253973251300260_6043381863051750387_n-660x400.jpg


Esine tunnetaan nimellä, "London Hammer." Se on ympäröity kivellä joka on 400 miljoonaa vuotta vanha. Löytö tapahtui 1936.
 
Tiede on jännä kun hiukkasfysiikasta tehdään uusia löytöjä jotka ovat aivan ufoja. Ei järki taivu. Sitten tiedetään varmasti, että suurin osa kaikesta mitä on sinun ympärilläsi on pimeää ainetta. Eli et sitä näe etkä tunne. Sitten ollaan tällä 5% tietämyksellä varmoja, että mitään tuollaista ufojuttua ei ole olemassa eikä mitään muutakaan rajatietojuttua. Tiedetään siis varmasti että pimeä aine on. Sen lisäksi on myös pimeä energia joten kuka sanoo, ettei ole myös pimeää elämää? Minkä vuoksi elämä on vain tässä pienen pienessä näkyvässä aineessa?
 
Todistaako hyvä rakennustaito ja symboliikka mitään? Minäkin oletan, että sivilisaatioita on ollut ja mennyt, mutta miten -korkealle- ne teknologiassaan ylsivät, onko todisteita muusta kuin hyvästä kivirakentamisesta, myyttejä ja symboleja? Olettaisi, että edellisistä sivilisaatioista olisi jäänyt joku timanttisen luja teräskaarisilta vaikkapa, tai joku halvatunmoinen maanalainen kaupunti. Kivi ja kuva eivät todista mistään loikataan kuuhun asumaan - teknologiasta.

Mutta käännetääs vähän. Entäs jos edelliset sivilisaatiot eivät värkkäilleetkään teknologian parissa niinkuin me teemme vaan kehittivät esim. henkistä pääomaansa? Rakensivat kelvollista parempia kivirakennuksia ja maalasivat symboleja ja kehittivät ravinnonhankintaa? Jos aiempiin sivilisaatioihin haluaa uskoa tai arvioi niiden tosiolemusta, niin jotenkin tähän suuntaan minä tätä katsoisin.

Jos ihminen kaikkoaa tänään pallolta, niin parhaatkin terässillat ovat veks näkyviltä noin 20 tuhannessa vuodessa, näin ainakin kerrotaan. 100 tuhatta vuotta ja kulttuurimme touhut ovat yksi kerros tulevien arkeologien ihmeteltävänä. Ja aikaa tässä maailmassa on ja sitä on ihmisen vaikea käsittää.

Olen ihan samoilla linjoilla kuin baikal (y)

Mutta poimin tämän kirjoituksen talteen FB:stä, koska oli minusta hyvä ja asiallinen, (minkä baikal toi myös esiin ja tuon myös minä eli ihmisen nykyinen tieto/viisaus ei käy käsikädessä eikä kerro läheskään kaikkea mitä tällä pallolla on tapahtunut tai tulee tapahtumaan ) ja liippaa läheltä nyt tätäkin keskustelun aihetta, eikä pelkästään ilmastonmuutosta, jota ollaan läpikäymässä kuten miljoonia vuosia on tällä pallolla tehty tehty ja koettu.. osa ihmiskunnasta on näistä muutoksista selvinnyt ja suurinosa ei...:unsure:


Minä ja ilmastonmuutos

Liityin hiljattain ryhmään ja tunnustan heti, että en tiedä ilmastonmuutoksesta mitään. Koulutukseni ja kokemani perusteella suhtaudun siihen kuitenkin epäilevästi.
Opiskelin 50 vuotta sitten tähtitiedettä ja teoreettista fysiikkaa (myöhemmin monia muita aineita). En niistä paljoa oppinut. Kuluneet vuodet ovat osoittaneet, miten valtavasti tiede on kehittynyt.
Monet ajattelevat,että ihmiskunta on saavuttanut kehityksensä huipun, tai ainakin melkein. Elossa on enemmän tiedemiehiä kuin koko ihmiskunnan aikaisemman historian aikana yhteensä. Tämä on kuitenkin hybristä, ihmisten ylimielisyyttä. Me astumme vasta ensimmäisiä tietämisen askelia.

Lenin sanoi joskus, että materia on ehtymätön. Sen aspekteista tunnetaan vain aine, energia ja informaatio. Aspekteja on enemmän, mahdollisesti valtavan paljon enemmän.
Selitin GTK:lla joskus 30 vuotta sitten ulotteisuuksien eroja ja niiden hahmottamisen vaikeutta.

Oletetaan, että elämme 2-ulotteisessa maailmassa, jonka läpi kulkee 3-ulotteisen maailman vierailija, vaikkapa pallo. Kun pallo kohtaa maailmamme, syntyy piste, josta käytämme nimitystä syntymä. Kun pallo kulkee hitaasti läpi, puhumme kasvamisesta ja vanhenemisesta. Kun pallon projektio muuttuu pisteeksi ja katoaa, puhumme kuolemasta.

Pallon kannalta kyseessä on kuitenkin vaellus 3-ulotteisessa maailmassa ja pelkästään vierailusta meidän maailmassamme. Sanoin työtovereille, että on periaatteessa mahdollista, että me ihmiset ollaan useampiulotteisen maailman asukkeja. Me täällä rajallisessa maailmassamme näemme pelkästään projektiot toisistamme. Me kuljemme tämän maailman läpi.
Jotkut ihmiset pystyvät havainnoimaan näitä toistaiseksi tieteen saavuttamattomissa olevia ulottuvuuksia. Olen joskus puhunut ubikvisesta (kaikkialla läsnä olevasta) informaatiosta. Äitini (60-70 vuotta sitten) sanoi useinkin, että vieraita on tulossa ja pani puita hellaan. Kun vieraat tulivat, kahvi oli valmiina.

Selitän tätä ilmiötä niin, että me kolmiulotteisen maailman ihmiset olemme etäällä tai lähellä perinteisen geometrian ymmärtämällä tavalla. Jossain muussa ulottuvuudessa ihmiset voivat kulkea rinnakkain koko elämänsä ajan ja silti olla maantieteellisesti kaukana. Kvanttimekaniikan uusimmat saavutukset saattavat jossain vaiheessa tuoda ymmärrystä tähän asiaan.

Marja-Liisa Honkasalon johtama tutkimushanke on tutkinut näitä ilmiöitä. Tutkijat sanovat, että yliluonnolliset kokemukset on otettava vakavasti. Luin tutkimusraportin ja totesin, että tiede nykyisellään on täysin avuton näiden ilmiöiden ymmärtämisessä.

Ilmastonmuutosta tarkastelen entisenä tähtitieteilijänä (laudatur eli syventävät opinnot). Tietämys avaruudesta ja jopa aurinkokunnasta on vielä alkupisteessään. GTK:lla monet johtavat geologit puhuivat jo 70-luvulla auringon keskeisestä osuudesta. Geologia tutkii myös maapallon historiaa. Ilmasto on muuttunut valtavasti täysin riippumatta ihmisen olemassaolosta tai vaikutuksesta.
IPCC:n ilmastomalli on monimutkainen supertietokoneille kehitetty ohjelmisto, jossa on sovitettu yhteen suuri määrä keskenään yhteensopimattomia prosesseja. Malli ei pysty selittämään edes toteutunutta kehitystä ja sen ennustuskyky tulevaisuuteen on todennäköisesti olematon.

Ilmastomallia kannattaa väitetysti 97% tutkijoista. Tiede ei kuitenkaan ole asia, jonka kiistoja voidaan ratkaista äänestämällä. Riittää, jos yksikin tutkija on eri mieltä mutta osoittautuu olevan oikeassa.
Pahinta on, että vaikka malli olisi edes jossain määrin oikeassa, mahdollisten toimenpiteiden pitkäaikaisesta vaikutuksesta ei tiedetä mitään. Ilmakehässä olevan hiilidioksidin vähentäminen on kasvullisuuden kannalta pahinta mitä ihmiskunta edes kekseliäimmillään voisi tehdä. Seuraukset olisivat katastrofaalisia.

Ympäristön saastuminen ja luonnon diversiteetti ovat sen sijaan oikeita ongelmia. Niihin pitäisi keskittyä.

Panen tähän loppuun psykologian professori Jordan Petersonin railakkaan tuuletuksen. Video ei ole pitkä, kannattaa katsoa:

https://www.youtube.com/watch?v=pBbvehbomrY
 
Ja sitten tämä: entä jos koko meidän todellisuutemme onkin simulaatio, jota joku pyörittää siten kuin tahtoo?
Onhan tästäkin teorioita esitetty.
 
Ja sitten tämä: entä jos koko meidän todellisuutemme onkin simulaatio, jota joku pyörittää siten kuin tahtoo?
Onhan tästäkin teorioita esitetty.

Yksi vahvimmista teorioista.Erittäin suosittu monien viisaiden ja tiedemiesten keskuudessa. Hauska kun tätä ajatusta kumoamaan pyrkivät perustelevat tietokoneen laskutoimitusten määrällä mikä tarvitaan simulaattorin pyörimiseen. Ongelma on juuri siinä, että ajattelevat tietokoneen meidän kokemuksemme kautta. Tokkopa tätä mikään Aceri pyörittää.

Tuosta on syntynyt se aikamme mielenkiintoisin filosofinen kysymys. Mistä simulaatiossa elävä tietää elävänsä simulaatiossa?
 
Back
Top