UAV / UCAV / LAR (robotit) Uutiset ja jutut

Venäjällä tulee olemaan todennäköisesti tuhansia pienehköjä erittäin simppeleitä kamikaze "drooneja" vuoteen 2025 kuten täälläkin nähty Kalashnikov variantti.

Mikä lienee sergeillä kyky torjua 1kg panoksella varustettua pikkuista miehittämätöntä? Olematon. Eikä stingerikään sellaiseen lukitu.
 
  • Tykkää
Reactions: ctg
Koko ajan kehitetään elektroonisia dronen häiritsimiä. Se on sitten eri asia mitä meillä on varaa ostaa.
 
Ainakin jenkkilässä testaavat myös miten hyvin laserit sopisivat dronen torjuntaan. Kun ohjukset monesti selvästi kalliimpia kuin dronet mitä pyritään tuhoamaan.
 
  • Tykkää
Reactions: ctg
Kahtellaan. Ensi vuosikymmeneen on matkaa muutama kuukausi. Sen mukana ajat muuttuvat, mutta suuntaus dronejen torjunnassa on melko selkeä, EW ja lasetus. Isompia miehittämättömiä voi roiskia ohjustimilla ja sergeilla pitkään, pienemmät on selkeästi uhka, mutta samaan aikaan on tulossa taistelijan henkilökohtainen drone eteen. Isossa mittakaavassa on melko selkeästi nähtävissä tuhansia miehittämöttämiä tulevaisuuden kokoonpanoissa ja jossain vaiheessa ne sitten kohtaavat taistelukentällä ennenkuin yhtään ihmisuhria on saatu aikaiseksi.
 
Ei taida ampumaetäisyys riittää haulipatruunalla. Niitä kamikaze-räjähdedroneja kun pitäisi pudottaa jo muutaman sadan metrin päässä.

Kieltämättä totta. Jos tuollaisessa on, oliko 1kg:n taistelukärki, niin sirpalevaikutusaluetta voidaan kasvattaa aika suureksi. Ei toki satoja metrejä, mutta ainakin pari kymmentä metriä. Joten jos alueella on omia, niin ei tuota tarvitsisi päästää räjähtämään ihan lähellä. Ja sitten on vielä se ongelma, että tuollaisen pudottaminen ei välttämättä tee siitä lennokista vaaratonta.
 
Pitäisikö lähisuojaksi kehittää omia killer-droneja kaupallisista malleista liikkeelle lähtien? Massoittain kevyitä ja halpoja laitteita, jotka hakeutuvat vihollisdronen reitille ja räjäyttävät itsensä vaikutusetäisyydelle päästyään. Ei varmaankaan olisi paha rasti suomalaiselle teollisuudelle.
 
tuota varten on 10/89 Cal.

Miten olisi 2 gauge punt gun? Näitä jopa 50-60mm hauliaseita joskus metsästykseen käytettiin.


Ehkä tuollaisesta saisi nykytekniikalla puristettua hieman enemmän ametia :uzi:
 
Järkevämpää olisi keksiä sinkopanos jossa järeä haulilataus.

Minä en Mustia tarkoita vaan kertasinko tai Carl Gustav. Tai joku vastaava olalta laukaistava.

Carl Gustav - tie, totuus ja elämä.

  • FFV401 is an Area Defence Munition designed as a close-range anti-personnel round. It fires 1100 flechettes over a wide area.[33]

 
Mä vähän veikkaan, että monen dronen kohdalla se yksi suurimmista haasteista on sen dronen löytäminen sen jälkeen tulee haasteeksi sen alas saaminen. Ei ole helppoa osua jalkapallon kokoiseen kohteeseen muutamien satojen metrien päästä. Eikä ole helppoa löytää sitä ainakaan pelkillä silmillä. Isommat dronet ottavat etäisyyttä sitten entisestään.

Olisi mielenkintoista nähdä kuinka monta laatikollista segeillä saa ampua, että saa yhden kevyen dronen alas. Suurempiin tulee sitten taas etäisyys ongelmaksi.
 
Sama UAV, jota kokeiltiin VL Turvalla on nyt kuulemma ekana Euroopassa integroitu aluksen taistelujärjestelmään. Ranskan LHD Dixmude kyseessä.
 
Mikä lienee sergeillä kyky torjua 1kg panoksella varustettua pikkuista miehittämätöntä? Olematon. Eikä stingerikään sellaiseen lukitu.

Mun ymmärtääkseni Venäjä on käyttänyt Ukrainassa 7kg termobaarisella paketilla varustettuja droneja - myös kaukana rintamalinjoista.

Olen käsittänyt asian niin että näillä olisi ollut ratkaiseva rooli kun Venäjä on tuhonnut Ukrainan ase- ja ammusvarikkoja.

Taitavat lentää aika korkealla jos ei ole syytä tulla alas.

En tiedä millä niitä torjutaan - jos torjutaan.
 
The US Army has is building a new 248-strong robot regiment to help defuse or detonate explosives and has just spent $109m on the new hardware, which bears an unfortunate similarity to the beloved cartoon character WALL-E.

Known as the Common Robotic System - Heavy, or CRS-H for short (pronounced "Chris-H"), the wheeled bot comes with an assortment of devices to aid soldiers. Moving cameras can zoom in on suspicious objects or scan local surroundings for improvised explosive evices. A long robotic arm can move any suspicious objects, and its radio system can relay and broadcast commands.

FLIR Systems, a company headquartered in Oregon, was awarded the military contract worth $109m to produce the CRS-H robots. The contract is part of the Army’s efforts to deploy more robots and autonomous systems.

"The Army is modernizing robotic and autonomous capabilities with a family of enduring systems that leverage the best of available commercial technology critical to giving soldiers overmatch in future contingencies," said Timothy Goddette, the program executive officer for the Army’s Combat Support & Combat Service Support group.

"The current approach allows the Army to focus resources on fast-changing payload technology, rather than having to replace entire systems - meaning soldiers can access new technology faster and can buy more of what the Army really requires."
https://www.theregister.co.uk/2019/11/18/bomb_sniffing_robots/
 
Sichuan Tengoen TB001.
49018474202_b0c66bf242_h.jpg

49018272356_b608356dc2_h.jpg

49017751453_98522772cd_h.jpg
 
Back
Top