Ukrainan konflikti/sota

Olihan näitä ja parempi olla vaan hissukseen mitä kaikkea tehtiin ja varauduttiin. Aika paljon meinaan tehtiin, ei sattumalta kertausharjoituksissa porukkaa ollut ja valmiussopimuksen tehneitä ressuja kutsuttu palvelukseen tiettyjä asioita tekemään. Voidaan sitten 20 vuoden päästä vähän kertoa, mitä.
Ei tartte kertoa. Ryssän tuntien hyökkäys Suomeen vaan viivästyi, kyllä se on aina ohjelmassa. Viimeiset tuhat vuotta.
 
Liittyy varmaankin tähän:

Edit:

Ukraina siis saanut näiden isojen tulostinten mukana myös valmiita 3D malleja joka helpottaa ja nopeuttaa osien tulostusta.
Muistan kuulleeni jo aika monta vuotta sitten, että jenkit ei isoja varaosavarastoja sotavoimilleen tarvitse. Riittää, että on 3d-tulostimia kontissa, metallipulvereita raaka-aineeksi ja 3d-mallikirjastot.
 
On se siellä rajan takana pysynyt Puolassa ja tulee pysymäänkin ilman todella kalliita ja nykyään ilmeisesti aika haavoittuvaisia taisteluhelikoptereitakin. Ukrainalaiset pakolaiset tuskin ovat maassa kuitenkaan enää vuotta, paria kauempaa missään tilanteessa. Ei heidän elättäminen mahdottomia maksa, varsinkin kun varmasti osa on jo töissä siellä jne. Ihmettelen vaan ääneen tuota priorisointia, toki Puolan pitää varustautua, se on selvä, mutta rajansa kaikella, en käsitä, miten joku voi laittaa kalliin ja nykyään hyödyttömän taisteluhelikopterin hankinnan sotaa paossa olevia naapurimaan naisia ja lapsia ennen.
Taisteluhelikopteri ei todellakaan ole hyödytön, se että ryssä ei sitä osaa käyttää ja menetykset suuria, ei tarkoita mitään. Onko myös jalkaväki turhaa, kun sitä ryssällä on mennyt neljännesmiljoona, tai tykistö?
 
Biden kutsui Putinia diktaattoriksi joka selvästi hermostutti Vovan. Peskov kertoi ettei Putin koskan alennu loukkaamaan ja että Putin on valittu kansanäänestyksissä ylivoimaisella äänten enemmistöllä useissa vaaleissa, Biden taas ei ole koskaan saavuttanut samanlaista kansansuosiota.

https://tass.ru/politika/18793803
Useammankin kerran on tuntunut siltä, että Peskov on ironian mestari, joka trollaa omiaan samalla kun työnsä mukaisesti suoltaa ryssäpropagandaa.
 


Ihan niin kuin venäjällä ei olisi tiedossa missä Ukrainalla on mahdollisesti koneita. Ei siihen tarvita vuoden vanhoja videoita. :ROFLMAO:
Eiköhän tässä ollu koukkuna enemmän se että oli 65 km rintamalta kun Lancetin max range PITÄISI olla 40km.
Lancetiin tullut siis ehkäpä päivitystä?

Edit: Ei siis Helinin kirjoituksessa vaan yleensä siinä miten isku tehtiin.
 
Olihan näitä ja parempi olla vaan hissukseen mitä kaikkea tehtiin ja varauduttiin. Aika paljon meinaan tehtiin, ei sattumalta kertausharjoituksissa porukkaa ollut ja valmiussopimuksen tehneitä ressuja kutsuttu palvelukseen tiettyjä asioita tekemään. Voidaan sitten 20 vuoden päästä vähän kertoa, mitä.
Toimittaja-kirjailija Lauri Nurmi. Mies, joka kirjoitti fanipoikana tämän:
Miten_Suomi.jpeg

Lepo. Jatkakaa.
 
Katso liite: 2_5213047432039904424.mp4

An Islamist preacher, very popular among migrants, educates his flock on the topic of military service in the Russian Armed Forces:

- Will it be considered a bribe if I give money to get a military ID so as not to serve in the army, where I cannot perform prayers normally?
- Not only prayer, you can’t serve in the army at all, not only can you, but you need to buy a military ID, you can’t serve in the Tagut army.

Taghut in Islam is the name of an object of idolatry. The Tagut army is an army of pagans, we are talking about those same infidels, that is, about us.

Nyt fsb, menkääpäs ottamaan imaami talteen.
Minä laitan sillävälin hieman popkornia tulemaan.
 
Perhe- ja tuttavapiirissä minua pidettiin avoimesti foliohattuna, kun kerroin tuolloin vastaavista ajatuksista. En vaan osannut ajatella Ivaloa, vaan oletin Ahvenanmaan todelliseksi kohteeksi. Noinkohan saamme milloinkaan tietää, miten lähellä skenaarioiden toteutuminen oli?

Ukraina todella taistelee, jotta meidän ei tarvitse, ansaiten näin kunnioituksemme ja kiitoksemme.
Nämä skenaariot eivät ole sinänsä poistuneet minnekään. Jossakin vaiheessa NATO:lla saattaa olla vaikeuksia tehdä päätöksiä, etenkin jos Orbán ja Slovakian täysputinisti Fico pääsee valtaan. Etenkin Fico on avoimesti putinisti, joka ei epäröi heittää kapuloita rattaisiin sellaisessa tilanteessa, jossa NATO:n täytyisi tehdä nopeita päätöksiä ja se organisaatio ei ole kaikkein ketterin. Siksi onkin ehdottoman tärkeää, että meillä on myös JEF-yhteistyötä esim. Brittien kanssa.
 
Ja sama tilannearvio oli mielestäni myös tällä palstalla. Minä ja moni muu povasi hyökkäyksen alkua Ukrainaan jo jouluksi 2021, siinä oltiin vähän etuajassa. Syksyllä 2021 oli enää vaikea nähdä, että sota ei syttyisi.

Olin myös huolissani siitä, että Puola, Baltia ja Ruotsi joutui jatkuvien provokaatioiden kohteeksi, mutta Suomea kohdeltiin silmiinpistävän kiltisti, silkkihansikkain. F-35 hankintaankin suhtauduttiin, että "heillähän on siihen täysi oikeus". Se saattoi olla Venäjän tapa olla provosoimatta Suomea Natoon, mutta mielestäni se oli erittäin epäilyttävää ja huolestuttavaa. Näytän tästä ilmaiseeni huoleni jo huhtikuusssa 2021.


Suomelle oli varattu jotain syvää paskaa, se on aika lailla varma. Venäjän kaatuminen Kiovan porteilla pelasti meidät. Suomi pelastettiin Kiovan esikaupungeissa, Kiovan rautatieaseman taisteluissa, Hostomelissa, Buchassa ja Irpinissä. Never forget!

Karjalan huolella valmistellut ja reilusti levennetyt asfalttitiet olivat myös yksi huolenaihe: selviltä hyökkäysurilta ne näyttivät.

Mitään ei voi toki todistaa varmaksi, mutta tuskin ryssä hyvää hyvyyttään tekee karjalaisille uudet ja leveät asfalttitiet. Pietarin seudulta toki on logistiikan näkökulmasta tarve suuremmille teille, mutta pohjoisempaa Karjalan alueelta tuskin.
 
Back
Top