Ukrainan konflikti/sota

On tää nyt vittu jos toi italian kokoinen "talousmahti" pärjää koko läntiselle koalitiolle.
Jotain nyt jää tässä hommassa kertomatta vai miksi lännen apu on näin vaatimatonta?

Ja kyllä, olen hieman maistissa mut vituttaa miksi tota ryssää ei saada pois pelistä.
Alan kohta olee oikeasti sitä mieltä että nato vois nukettaa koko venäjän...
No tuon nyt ymmärtää että pikku känässä joku ajattelee noin, mutta sitä en että itse olen tasan samaa mieltä aamulla vesiselvänä klo 8 ..
 
Päivän luvut:
384225344_664194542560294_31244392791460255_n.jpg
 
On ne ryssän perkeleet sekaisin. kun hullut ja humalaiset säätää on jälki ryssimistä.
"ISW:n mukaan Medvedevin epäselvä lausunto ja miehitysviranomaisten epäyhtenäiset kartat osoittavat, ettei Kremlillä ole selvyyttä siitä, mitkä alueet se väittää liittäneensä osaksi Venäjää"

 
Tässä erinomainen ketju Robotynen ja Novoprokopivkan ryssän puolustusasemista. Kaikki asemat on linkitetty maanalaisilla "tunneleilla" toisiinsa. Twiittaaja on ilmeisesti ukrainalainen aktiivisotilas. Twitterin oma käännös toimii. Nyttemmin tämän laajuus on selvinnyt kun ukrainalaiset ovat lopulta saaneet alueen haltuun.

This, dear friends, is one of the most difficult strongholds located in the Robotyne-Novoprokopivka area. A complex system of trenches-tunnels, dugouts, firing positions, to which the Russian invaders cling with all their might

 
Mielenkiintoinen juoru, tosin muistan että tästä olisi kuulunut jo aikaisemmin: Ukraina käyttänyt jonkinlaisella (arvatenkin pieni, kevyt ja samalla rajallisen tarkkuuden omaava) lämpökameralla varustettua FPV-dronea, joka tekee helpommaksi yöllä tehtävät iskut. Kirjoituksessa epäillään, että nämä ovat kalliita verrattuna ns. perinteiseen FPV-droneen ja siten käyttö tulisi olemaan satunnaista. Joka tapauksessa mainio kyky jota voidaan hyödyntää tarvittaessa.
1696142679019.png

 
Drone lentänyt Venäjän Smolenskin yllä, väitetysti ammuttu alas. Liekö käynyt vain kokeilemassa vai hyökännyt jotain kohdetta vastaan (tai yrittänyt hyökätä)?

A drone attack is reportedly underway on Smolensk, Russia.

Local residents report that a UAV has already been shot down over the city, as well as several explosions.



JR2 (ja muiden) mukaan kohteena olisi Smolenskin Aviation Plant (SmAZ):

#Smolensk in #Russia visited by drones. Reportedly the Smolensk Aviation Plant (SmAZ) is targeted.


-

Selvästi johonkin osuttu tai ainakin jotain palaa, koska savupilvi nousee:

1696143609150.png

 
Yksi ryssien tavoitteista sodan alussa oli saada Ukrainan luonnonvaroja kaapattua etenkin itäosissa (Donetsk ja Luhansk) sekä estää Ukrainaa hyödyntämästä öljy- ja kaasuesiintymiä Krimiä ympäröivillä merialueilla.

Mutta yksi merkittävistä tekijöistä oli yrittää kaapata Ukrainan titaaniteollisuus, joka on vuosikymmenien ajan ollut raaka-aineiden ja välituotteiden lähde ryssille. Kaikesta raaka-ainepotentiaalista huolimatta Venäjä ei osaa jalostaa niitä vaan tarvitsee muiden apuja. Kun Ukrainasta ei tule titaanin välituotteita niin ryssillä jää Su-35:t, Kaliberit ja Iskanderit tekemättä, Su-57 puhumattakaan, taitaa koskea myös välttämättömiä sateliittien osia ja niin edelleen.

Tässä alla olevassa uutisessa on yksi tärkeimmistä syistä miksi länsimaat tulevat tukemaan Ukrainaa ja se on samalla syy miksi Venäjä ei voi tyytyä nykyiseen tilanteeseen koska jutussa mainittu titaanin jalostuslaitos on Zaporitsiassa Ukrainan hallinnoimalla alueella.

Laitan saman uutisen talousketjuun, mutta asian tärkeyden vuoksi se kuuluu myös tänne.

Väitän, että kaikista ponnisteluista ja salakuljetuksesta huolimatta ryssien ohjus- ja lentokonetuotanto on hyvin jyrkästi laskevalla käyrällä. Siksi Venäjällä ei ole oikeasti aikaa pitkittää sotaa. Talous on sakkaamassa ja se ei kykene uudistamaan tai edes täydentämään menettämiään aseita Ukrainan taivaalla ja tässä taitaa olla painavin syy miksi ilmavoimien käyttö on vedetty minimiin.
Ne koneet mitä heillä on nyt jäljellä lentävät tuntinsa loppuun ja lisää ei ole tulossa kuin yhden käden sormilla laskettavia määriä, näissäkin todennäköisesti käytetään kierrätettyä titaania. Ohjusten osalta tilanne on vielä surkuhupaisampi koska niihin kulutettu titaani on kertakäyttöistä ja se mikä ei tuhoudu räjähdyksessä jää vieläpä Ukrainan puolelle.

Se miksi tätä teollisuuden alaa ei ole laitettu pakotteiden piiriin aikaisemmin liittynee siihen, että lännessä on mennyt aikaa järjestää omat tuotantokuvionsa niin että kun ryssistä loppuu titaanin tuonti niin ainakin MIC-teollisuus pystyy toimimaan ja jokin osa siviilipuolen teollisuudesta.

Energia-asiat ovat paljon otsikoissa ja pinnalla, mutta tällaiset asiat kääntävät sotilaallisen suorituskyvyn aivan erilaiseen asentoon. Siihen ei auta yhtään vaikka Putler laittaisi miljardeja ruplia jonoon ja käskisi kaikki resurssit töihin kun osaamista ei ole, eikä ole syntynyt kymmenissä vuosissa, kaikkia tarvittavia raaka-aineita ei ole eikä Venäjä pysty rakentamaan niiden tuotantolaitoksia.


 
Viimeksi muokattu:
Vaikka Intialla onkin pointti, niin tämä on vaan whatabouthismin variaatio, ja selitellään omaa munattomuutta sillä, että muutkin on olleet munattomia.

Yhtä hyvin Intia voisi olla moraalisesti oikealla puolella, vaikka muut eivät aina olisikaan olleet.

Entäs sitten seuraavan kerran kun Intia on itse pulassa, odottaako saavansa Euroopalta paljonkin sympatiaa?

Haavisto pressaksi: Munattomuuden aika on ohi!

Se pojat uskaltaa painaa täysillä päälle, vaikka naapurillakin olis munat!

Sori, typerä ot. Ei toisti..
 
Back
Top