Ukrainan konflikti/sota

Vahakabinettimiehillä on nyt siellä kova kiire. Toisaalla pyörittävät varmasti myös plan B:tä eli muumiointitiimi sekoittaa jo liemiään. Toisaalta ryssä kannattaa aina suoraviivaisinta ratkaisua eli varastosta on jo varmaan etsitty sopiva rautakanki, jonka voi vain tuuppaa suoraan ahteriin. Seuraavaan tv-puheeseen mennessä pitää olla valmista.
 
Viimeksi muokattu:
Milloinkas Putin on viimeksi esiintynyt livenä? Alkuviikolla huhuttiin vakavasta sairauskohtauksesta ja nyt olisi viikatemies vieraillut?

Onko Ukkoa näkynyt missään tällä viikolla?
Taisi olla vain harjoitus, puttelin rosvopäälliköiden yksi suurimmista uhkakuvista on nyky zaarin kuolema. Siinä voi tulla hässäkkää ja mennettää oman päänsäkkin niin kannattaa katsoa valmis käsikirjoitus kasaan.
 
Taisi olla vain harjoitus, puttelin rosvopäälliköiden yksi suurimmista uhkakuvista on nyky zaarin kuolema. Siinä voi tulla hässäkkää ja mennettää oman päänsäkkin niin kannattaa katsoa valmis käsikirjoitus kasaan.
Niin ja onhan niillä niitä kopio-putteja ehkä jopa kolme. Ei niiden tarvitsekkaan tyytyä vahakabinettiputteen ja sama johtoryhmä voi jatkaa hamaan tappiin. Aina vain nuorempaa kopiota kehiin, jota voi vilauttaa telkkarissa ja sitten lukita taas bunkkeriin. Tuohan on optimaalinen tilanne ryssän johtotiimille.
 
Niin ja onhan niillä niitä kopio-putteja ehkä jopa kolme. Ei niiden tarvitsekkaan tyytyä vahakabinettiputteen ja sama johtoryhmä voi jatkaa hamaan tappiin. Aina vain nuorempaa kopiota kehiin, jota voi vilauttaa telkkarissa ja sitten lukita taas bunkkeriin. Tuohan on optimaalinen tilanne ryssän johtotiimille.
En usko, että tuollainen kulissi kovin pitkään pystyssä pysyisi. Juorut leviäisi ja audio-visuaalisesta materiaalistakin voisi vetää monenlaisia johtopäätöksiä.

Toki ne voisi ottaa tähän sirkukseen sellaisen asenteen, että vedellään feikki-Putinilla tai "kollektiivisella Putinilla", vaikka kaikki tavallaan tietääkin, että oikea Putin on kuollut.. Pelleillään loppuun asti niin kauan kunnes joku viheltää pelin poikki.
 
Unkari ja Slovakia kaatoivat EU:n Ukraina-paketin.



Unkari ja Slovakia ovat Politico-lehden tietojen mukaan torppaamassa EU:n uuden vuosille 2024–2025 suunnatun 50 miljardin euron suuruisen tukipaketin Ukrainalle.

Unkarin Orbánin mielestä länsimaiden tuki ei toimi ja ainoastaan pidentää sotaa. Vasemmistopopulistisesta Smer-puolueesta maansa johtoon noussut Fico taasen nosti esiin lähteiden mukaan korruptiohuolet Ukrainassa.
 
Vai lentokykyiset koneet vähissä? Yrittävät huoltaa talvikautta varten koneita lentokuntoon ja ovat rajoittaneet sen takia toimintaa?

Lämmityskautta on mennyt laskijasta riippuen kolme tai neljä viikkoa eli noin kuukausi.

Miksi odottaa, jos on tarkoitus hyökätä infrastruktuuria vastaan "talvella"?

Tässä Ukrainan ilmoitusten mukaiset "suurimmat numerot" eli torjuntojen määrä ja laukaisujen määrä niiltä päiviltä kun se on tiedossa, tässä ovat kaikki muut paitsi Shahed-136/131 dronet. HUOMAA rajaus: alkaen 10.4.2023:

1698407408235.png

Nähdään, miten dramaattisesti näiden käyttö on vähentynyt viimeisen kahden kuukauden aikana ja jo ennen sitä käyttö oli katkonaista eli muutama suurempi isku ja sitten monta päivää taukoa välissä.

Jos tuo otetaan ajallinen rajaus pois ja katsotaan Ukrainan antamien kaikkien ilmoitusten aikaväliä alusta loppuun, sama kuva näyttää tältä:

1698407583645.png

Ukraina lämmityskausi on karkeasti ottaen 1.10.2022 - 30.3.2023, tosin alusta ja lopusta voinee tinkiä viikon tai kaksi. Joka tapauksessa puhutaan noin 5,5 - 6 kuukauden jaksosta.

Edellinen talvi kertonee siitä, mitä ryssä yrittää tulevana talvena. Tällaista käyttöä varten näitä ohjuksia on kerätty varastoon, ja uustuotannon määrästä riippuen yritettäneen kenties jopa tiuhempaa iskujen tahtia - jos on ohjuksia, mitä ampua. Shahed-136/131 dronet tuovat oman lisäyksensä tähän, tosin ne eivät näytelleet viime talvena niin merkittävää roolia (eivätkä välttämättä näyttele seuraavanakaan talvena - jos Iranin toimituksiin tulee pidempi katko).

Toisaalta nyt ollaan 27.10. eli oletin että tällaiset suuremmat iskut olisivat jo alkaneet. Eivät ole vielä. Edellisen talven huippu tapahtui 15.11.2022 ja oli 167 kpl Ukrainan ilmoittamia havaittuja ohjuslaukaisuja. Sen jälkeen seuraavaksi suurin isku tapahtui 5.12.2022 ja Ukrainan ilmoittamia havaittuja ohjuslaukaisuja oli 140 kpl.

Jos otetaan tuosta kuvasta yli 30 kpl laukaisut, aikaväliltä 1.10.2022 - 30.3.2023 niin saadaan seuraavat määrät ja päivät, lisään sulkuihin kommentin:

10.10.2022 - 80 kpl
11.10.2022 - 48 kpl (peräkkäiset päivät, yhteensä 128 kpl laukaisuja)

22.10.2022 - 33 kpl (11 päivää edellisen iskun jälkeen)

31.10.2022 - 50 kpl (yli viikko edellisestä iskusta)

15.11.2022 - 167 kpl (noin kaksi viikkoa edellisestä iskusta)

23.11.2022 - 70 kpl (reilu viikko edellisestä iskusta)

5.12.2022 - 140 kpl (hieman vajaa kaksi viikkoa edellisestä iskusta)

16.12.2022 - 76 kpl (kymmenen päivää edellisestä iskusta)

29.12.2022 - 78 kpl (noin kaksi viikkoa edellisestä iskusta)

14.1.2023 - 76 kpl (noin kaksi viikkoa edellisestä iskusta)

26.1.2023 - 110 kpl (12 päivää edellisestä iskusta)

10.2.2022 - 77 kpl (noin kaksi viikkoa edellisestä iskusta)

16.2.2023 - 66 kpl (vajaa viikkoa edellisestä iskusta)

9.3.2023 - 116 kpl (reilut kolme viikkoa edellisestä iskusta)

Mitä tuosta nähdään?

Ohjusten käytön näkökulmasta he kykenivät iskemään 5 kertaa yli 100 kpl laukaisua per päivä koko talvikauden aikana, näistä 3 kpl aikavälillä 10.10.2022 - 10.12.2022 eli talvikauden ensimmäisen kahden kuukauden aikana (lasken kahden peräkkäisen päivän laukaisujen määrät yhteen eli samaksi iskuksi). Muuten laukaisujen määrä per isku oli 70-80 kpl. Heillä meni vähintään viikkoa, mutta useammin 10-14 päivää näiden suurien iskujen välillä. Kaikenkaikkiaan "suuria iskuja" oli 13 kpl viime talvikautena, tosin niistä 8 kpl vuoden 2022 puolella ja loput 5 kpl vuonna 2023.

Ryssä oppii eli yrittävät samaa mutta enemmän ohjuksia ja tiuhempaan? Jos näin, niin ovat aikataulusta jäljessä koska viime vuonna iskut aloitettiin 10.10. Jos ohjuksia ei ole saatu varastoihin "riittävää määrää" niin kenties tarkoitus on iskeä lyhyemmällä aikavälillä tiuhempaan? Kenties marras-, joulu- ja tammikuu mutta pyrkiä siihen että iskujen väli olisi maksimissaan yksi viikko?

Monta kysymysmerkkiä, niistä suurimmat ovat montako ohjusta he ovat kyenneet valmistamaan varastoihin ja mikä on tuotantokapasiteetti tällä hetkellä? Niiden lisäksi ei sovi unohtaa laukaisualustojen määrää: pommikoneet, Kalibr-laukaisuihin soveltuvat merivoimien alukset ja sukellusveneet sekä Iskanderien laukaisuun soveltuvat maalla liikkuvat lavetit.

-

MUOKKAUS: lisäksi viime vuonna suurempia ohjusiskuja edelsi Shahed-136/131 dronejen massiivinen ja tiivis käyttö jota kesti melkein kaksi kuukautta (aikavälillä 15.9.2022 - 4.10.2022). Dronejen määrät per isku eivät olleet valtavan suuria mutta ko. kauden kiivaimman kahden viikon aikana iskuja tapahtui kerran päivässä. Käytettyjen dronejen määrästä ei ole luotettavaa, varmaa tietoa mutta Ukrainan ilmoitusten perusteella sen on täytynyt olla vähintään 300 kpl, minun arvaus on että kenties 500 kpl tai jopa enemmän.

Nyt vuonna 2023 ei ole nähty mitään vastaavaa, edellinen suuri Shahed-136/131 isku tapahtui 12.10.2023. Sen jälkeen iskuja on tapahtunut vain muutama ja ne ovat olleet pieniä.
 
Viimeksi muokattu:
Milloinkas Putin on viimeksi esiintynyt livenä? Alkuviikolla huhuttiin vakavasta sairauskohtauksesta ja nyt olisi viikatemies vieraillut?

Onko Ukkoa näkynyt missään tällä viikolla?
Tämänpäiväisessä Izvestijan uutisessa on video Putinista turvallisuusneuvoston tapaamisessa, tietysti viodeon todellista kuvausajankohtaa ei voi tietää. Putin on joka tapauksessa huolissaan Ukrainasta laittomasti Venäjälle tulevista aseista.

Putin announced that illegal weapons from Ukraine entered the Russian Federation​

Weapons are illegally coming into Russia from the territory of Ukraine . Russian President Vladimir Putin announced this on October 27 during an operational meeting with permanent members of the Security Council on arms trafficking issues.

“Today we have a question regarding the circulation of weapons on the territory of the Russian Federation. This question is always important, I won’t go into details now, but especially today. I mean the conditions in which we live, in which the country lives. We need to think about how weapons and ammunition get into Russia illegally, including from the territory of Ukraine,” the head of state opened the meeting.

The President noted that it is necessary to consider all the channels through which weapons enter Russia, as well as monitor how departmental control measures are organized. After this, Putin said, it is worth looking at what additional needs to be done to strengthen the regulatory framework regarding arms trafficking.

In this regard, the head of state noted the need to work out additional measures to solve this problem. Putin pointed out that there is a large complex of issues regarding this problem.

According to him, two reports on the topic of illegal arms trafficking are planned at the meeting: the director of the Federal Service of the National Guard of Russia, Viktor Zolotov, and the head of the Ministry of Internal Affairs of Russia, Vladimir Kolokoltsev.

“I will ask my colleagues to report in more detail, and everyone else to join in the discussion of the draft decision of our today’s operational meeting,” the president concluded his opening remarks.

On August 30, the FSB Directorate for the Donetsk People's Republic (DPR) announced the detention of the organizers of the illegal arms trade . A group of people arrived in the Northern Military District zone to organize a channel for illegal trafficking in weapons and ammunition. Three AK-74 assault rifles, one AK-12 assault rifle, an F-1 grenade and an UZRGM fuse, 71 5.45 mm cartridges and four 5.45 mm AK magazines were found and seized from one of the group members.

A criminal case has been initiated against the detainees under Part 5 of Art. 222 of the Criminal Code of the Russian Federation on illegal trade in weapons.
https://iz.ru/1596102/2023-10-27/putin-zaiavil-o-popadanii-v-rf-nelegalnogo-oruzhiia-s-ukrainy
 
Miksi odottaa, jos on tarkoitus hyökätä infrastruktuuria vastaan "talvella"?
Ryssä oppii eli yrittävät samaa mutta enemmän ohjuksia ja tiuhempaan? Jos näin, niin ovat aikataulusta jäljessä koska viime vuonna iskut aloitettiin 10.10. Jos ohjuksia ei ole saatu varastoihin "riittävää määrää" niin kenties tarkoitus on iskeä lyhyemmällä aikavälillä tiuhempaan? Kenties marras-, joulu- ja tammikuu mutta pyrkiä siihen että iskujen väli olisi maksimissaan yksi viikko?
Ma pelkaan että valmistautuvat iskemään todella intensiivisesti talven kylmimpään aikaan. Eli pyrkisivät saamaan ilmaan tuon yli sata ohjusta jopa joka päivä viikon parin ajan. Ajoitus juuri silloin kuin siviilien kärsimys maksimoituu, eli kovimmilla pakkasilla. (Kuinka kylmä Ukrainan eri alueilla tuleekaan sydäntalvella?) Toivottavasti niitä kamiinoita on nyt saatu riittävästi perille ja niille on polttopuitakin löydettävissä, muualtakin kuin ihmisten kotien raunioista.
 
Back
Top