Ukrainan konflikti/sota

Ei Unkari, vaan Orbie ja tämän puolue. Uskomattominta on muutos Fidesz:n aatteessa. Se kun perustettiin 1988 puolustamaan liberaalia markkinataloutta ja Unkarin lähentymistä Eurooppaan. Wikipedia tietää jopa kertoa Orbánin pitäneen 1989 puheen, jossa hän vaati vapaita vaaleja ja Neuvostoliiton miehitysjoukkojen vetäytymistä Unkarin alueelta. Jep.

Ehkä joskus historiankirjoitus kertoo sen totuudeksi, mitä epäilemme: Venäjä on ostanut NATO-maan johdon joko halvalla lainalla tai ihan riihikuivalla rahalla. Korko maksetaan ukrainalaisten verellä.

Ja NATO-maa Ranskan presidentiksi pyrkinyt Marine Le Pen sai "lainaa" venäläispankilta Ukrainan sotaa alla olleisiin Ranskan presidentinvaaleihin. Jep.

Ja sama voitelu pätee NATO-maa Itävaltaan (EDIT. oikosulku, eihän Itävalta kuulu NATOon!) muistatteko vielä:

Että kyllä Putler ja Venäjänsä pohjusti höökimishommia melko kunnolla..


Oikein! Muistutukseksi myös tämä viime vuoden lokakuulta...

"23.10. kaikki unkarilaiset juhlivat vuoden 1956 vallankumousta, jolloin pieni maa tarttui aseisiin vapauden puolesta Neuvostoliiton hyökkääjiä vastaan.
Tätä juhlaa varjostaa se, että pääministeri, kansan petturi Viktor Orbanista on tullut venäläisten palvelija & sylikoira."


 
Viimeksi muokattu:
Tässä BOFIT:in ennustetta vuodelle 2024. Huomiota kannattaa kiinnittää kohtaan "BKT:n" määre. Myös, lukujen tullessa Rosstatilta. Ei liene syytä olettaa ainakaan biasoitumista negatiivisen puolelle.

Nosto;
"Sota väistämättä kasvattaa julkisia menoja, ja Venäjän tapauksessa sodan suorat kustannukset myös kasvattavat maan taloudellista aktiviteettia. Asevoimien tilaukset suuntautuvat pääosin kotimaisille tehtaille, joihin houkutellaan työvoimaa muhkeilla palkankorotuksilla. Mobilisoiduille maksetaan palkkaa ja muita korvauksia, jotka ylittävät kirkkaasti rauhanajan keskiansiot. Tämä osaltaan on tukenut vähittäiskaupan ja palveluiden kysyntää etenkin Venäjän köyhillä alueilla. Lisäksi valtion korkotuet ovat vauhdittaneet pankkien lainakannan nopeaan kasvuun. Yhä suurempi osa talouden kasvusta onkin riippuvaista valtion suorasta tai epäsuorasta tuesta."


"Hieman" mutkia oikoen; Palkataan lähiössä x, määrä y henkilöitä tuottamaan materiaalista tuhoa n, määritellylle alueelle. Ko. alueella taloudellinen aktiivisuus lisääntyy kohisten. Tuottaen viivan BKT alle hyvää. (Naurua).

 
Kyllähän tuo zenäjän kyky "kouluttaa" kuoripoikia raitapaidoiksi on nähty.. perseeseen osaavat ottaa, kestävät rajattomasti votkaa ja ovat täysiä barbaareja.. laitan ihan snadisti enemmän arvoa lännen kouluttamille joukoille, ihan vain jo siksi, että siellä ei ole raiskattu tai hakattu ketään. Kertoo kyllä zenäjän kansasta kaiken, kun katsoo tuota solttupoikien raiskailun määrää omienkin kesken.
 
Esim. ylläoleva The Economistin toimittaja viittaa joissakin pohdinnoissaan lähteenä/pohjana, Viron puolustusministeriön elokuussa tuottamaan paperiin; https://kaitseministeerium.ee/sites/default/files/setting_transatlantic_defence_up_for_success_0.pdf

Alaotsikko tuossa; "A Military Strategy for Ukraine’s Victory and Russia’s Defeat", on korvaani oikeansuuntainen.

Se, että sodankäynti on vaikeaa, menestys epälineaaria. Lännen eduista asiaa tarkastellen. Ei ole luovuttamismentaliteetille, mikään puolustus.
Paitsi puhtaasti materiaalisella tasolla, sotaa käydään myös mentaalipuolella. Jälkimmäisessä, taka-askelien ottaminen ja kompromissialttius määrään saakka joka käytännössä häviöön saattaisi johtaa. On asia, jota epäuskoisuutta mielessään kohottavien. Olisi syytä muutamaankin kertaan pohtia. Seurauksiltaan.
 
Petteri on nyt kovasti pettynyt, kun ei Viktor suostunut lopettamaan Putikan molon lutkuttamista.



– Unkarin pitää miettiä missä joukossa se seisoo. Haluaako se olla tekemässä yhteisiä ratkaisuja vai ei.

Orpon mukaan EU:lla on oltava valmius päättää Ukrainan tukemisesta Unkarin kanssa tai ilman Unkaria.

– Lähden siitä, että ratkaisu haetaan kahdenkymmenenseitsemän tai kahdenkymmenenkuuden maan voimalla, Orpo totesi.

Orpo kuvaili Ukrainan tukeen liittyvää keskustelua turhauttavaksi.
 
Nyt alkaa otsalohkossa käryämään. Mistä helvetistä Unkarille pitäisi maksaa 30 miljardia? Ei yhtään mistään, mistään syystä.

Nyt ne Unkarille allokoidut 30 kymppiä heti Ukrainaan, ja sitten aletaan käsittely Ukrainan todellisesta tuesta.

Ei vittu, Unkariin tuollaisia summia minunkin maksamista veroista.
Joskus tulee mietittyä että saispa olla ite päättämässä noista asioista. Siinä loppuis orpapanalta päästä verisuonet, sulttaanilta lentävät matot ja ryssiltä valloitus-ja elämänhalut.
 
Kyllähän tuo zenäjän kyky "kouluttaa" kuoripoikia raitapaidoiksi on nähty.. perseeseen osaavat ottaa, kestävät rajattomasti votkaa ja ovat täysiä barbaareja.. laitan ihan snadisti enemmän arvoa lännen kouluttamille joukoille, ihan vain jo siksi, että siellä ei ole raiskattu tai hakattu ketään. Kertoo kyllä zenäjän kansasta kaiken, kun katsoo tuota solttupoikien raiskailun määrää omienkin kesken.
Jossakin määrin tuli jo ennen Ukrainan sodan laajentamista ja aiemminkin, Venäjän toimimalliin koulutuksen osalta tutustuttua. Raiskaus&Hakkaus&Pelko, normiosana perusmobikin koulutusta. Ei taida aivan vikaan mennä.
Edelleen... emme ole nähneet yhteenottoa motivoituneen ja hyvin koulutetun Lännen sekä hieman toisentyyppisestä lähtökohdasta kumpuavan, "venäläisen maailman" välillä.

Kaikki kunnia Ukrainan taistelulle ryssää vastaan, mutta lähtökohdat tai reaaliset mahdollisuudet muutokseen ajoissa laajasti tehtävinä. Hyvin rajallisia olivat.

Korpeaa, osin esiin nyt jonkinverran tuleva "sovitteleva" näkemys, "rauhan" aikaansaamiseksi. Ikäänkuin osalle ihmisistä, muisti historiassa ulottuisi noin 30 minuutin säteelle.
 
yhtenäinen EU.. ei tässä voi kukaan omia etujaan ajaa, taakanjako on välttämätön, yhteisrahoitus on välttämätön.. ja sitten yks puoli neukkula unkari ja sen kuparivarkaat alkaa kiristää _liittolaisiaan_..
Unkari esti EU:n 50 miljardin euron taloudellisen avun myöntämisen Ukrainalle.
Putler huora orbana "perusteli" ettei Ukrainan pitäisi saada niin suuria summia, koska ei ole osa blokkia 😡.

Kylläpä on lait EU:ssaja maailmalla. YK on läpeensä korruptoitunut paska organisaatio, EU:ssa jokainen putin huora jos pääsee puheenjohtajaksi vuorollaan, tekee vaikka mitä järjetöntä ja vaarallista ryöhkeästi ja kyynisesti. Ja tämä on laki ja sääntö.

Ei löyty enää sanoja kuvaamaan kuinka kypsä olen tähän menoon. Tuntuu että järki ja oikeudenmukaisuus jätti kokonaan päättäjiä elimiä, Lännen ahneudesta on kirjoitettu HS pääkirjoituksessa, itse sanon että Lännestä on tullut impotentti.
Kun ei voida enää yhtään mitään putinin roistolle ja huorille.
Noh, Hitlerin aikana oli tilanne alussa ihan sama. Ei tajuttu, jakun tajuttu, oli jo vähän myöhään.
 
Kertokaa mitä tykistökranaattien valmistuksen erityistä ammattitaitoa vaaditaan, jos tuotantoa skaalataan ylöspäin? Siis tilanteessa on aikanakin yksi valmistus linja on olemassa tai sen tietotaito. Voi vastata tykistö ketjuun.
 
Vielä tuosta kyrbänistä:

MUUN EU:n lähestymistapa Unkariin on kuitenkin muuttunut. Jäsenmaissa ja Euroopan parlamentissa on laajalti vallalla ajattelu, ettei Orbánin kiristämiseen voida enää suostua, ja EU:n täytyy ryhtyä vastatoimiin.
Mikä tärkeintä, Orbánin pään yllä leijuu uhka siitä, että maa saattaa jopa menettää äänioikeutensa EU:ssa. Maa on oikeusvaltiorikkomustensa vuoksi niin kutsutussa artikla 7 -menettelyssä, joka äärimmillään voi johtaa väliaikaiseen äänioikeuden menettämiseen.
Vielä hiljattain Orbán tiesi olevansa suojassa tältä, sillä päätös vaatii muiden jäsenmaiden yksimielisen päätöksen. Puolassa valtaa pitänyt Laki ja oikeus -puolue suojeli Orbánia. Myös Puola on artikla 7 -menettelyssä. Vallanvaihto Puolassa kuitenkin vei Orbánilta immuniteetin.
Orbán on nyt heikoilla. Hän voi vain toivoa ja odottaa, että jossain toisessa jäsenmaassa valtaan nousee samanmielinen puolue.

Ei tarvitse odottaa: Slovakian pääministeriksi nousi lokakuussa Putinin sylikoira Robert Fico. Meno on nyt Slovakiassa sen mukaista: Fico lopetti ensi töikseen maan aseavun Ukrainalle ja samaan hengenvetoon alkoi vaatia, että rauhanneuvottelut pitäisi aloittaa heti.
 
Ahnetta länttä uhkaa Ukrainassa ahneen loppu

Jos Ukraina häviää puolustussotansa Venäjää vastaan, Venäjä uusintaa sotavoimansa, etsii seuraavan iskukohteen ja vakiinnuttaa itselleen uuden, ympäristöriskeistä piittaamattoman öljykaupan varjolaivaston.


61a2cbe6221e0638c1e941fc377aeccf.jpg.webp

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on käynyt monta kertaa Yhdysvalloissa puhumassa apupakettien puolesta. Ukrainan avustaminen tapaa takellella republikaanien nurkkapatriotismin ja opportunismin vuoksi. Syyskuussa Zelenskyi tapasi presidentti Joe Bidenin, ja tällä viikolla Zelenskyi on jälleen Washingtonissa. KUVA: JIM WATSON / LEHTIKUVA

Helsingin Sanomat

2:00

A

hneus ja saituus. Kaksi inhimillistä syntiä, jotka voivat tuottaa Ukrainassa tuloksen, jota ahneet ja saidatkaan eivät halua.



Länsimaat lähtivät tukemaan Ukrainan sotaa kitsastellen. Tukeen rakennettiin portaita, joita ei kuulemma voinut ylittää ilman, että ylityksistä koituisi lännelle vakavia – mahdollisesti aseellisia – seurauksia. Askel toisensa jälkeen kuitenkin edettiin, rajat ylitettiin, eikä mitään merkillistä tapahtunut.





Jo empiminen oli voitto Venäjälle. Venäjän päättäjät pystyivät kuittaamaan, että lännessä kuunnellaan venäläisiä varoituksia ja pelätään. Venäjä on rakentanut arvovaltansa arvottomuudelle: itää ei tarvitse rakastaa, riittää kun sitä pelätään.



Ukrainan asema olisi nyt paljon helpompi, jos lännen nykyinen materiaalinen tuki olisi tullut heti alusta lähtien eikä tipoittain kuukausien ja vuosien kuluessa. Saitojen tuki kitsastuu entisestään, kun taantuma valtaa länttä ja suklaakonvehteja syövät huokailevat olevansa niin kovin väsyneitä sotaan. Ukrainan aseet ja ammukset käyvät vähiin.



Venäläisestä energiasta irtoaminen oli lännessä vaikeaa ahneuden vuoksi. Esimerkiksi Saksa rakensi energia- ja teollisuuspolitiikkansa halvan venäläisen energian varaan. Saksa harasi vastaan, kun venäläisestä kaasusta ja öljystä yritettiin irti. Maksaa liikaa, voihki Saksa – vientiyritys, joka käyttää valtion statusta. Saksassa laskettiin, että kansantalous romahtaa, jos kaasun tulo katkeaa. Vaikka putket katkesivat, ei Saksa tietenkään romahtanut. Jos kaasuputkia ei olisi räjäytetty, Saksa ei todennäköisesti olisi kitsauttaan kyennyt irtoamaan putkikaasusta.



Sama ahneus elää läntisissä yrityksissä. Lähes kaikki pohjoismaiset yritykset ovat tulleet pois Venäjän markkinoilta. Monille vetäytyminen oli vaikeaa mutta välttämätöntä, sillä tuotteiden päämarkkinat olivat Pohjoismaissa. Siellä kuluttajat olivat valveutuneita ja valmiita boikotteihin. Raha ajaa porsaatkin kotiin.



Mitä etelämmäs Euroopassa menee, sitä vähemmän kuluttajaa kiinnostaa boikotoida niitä yrityksiä, jotka pysyvät Venäjällä. Kun painetta ei ole esimerkiksi Ranskassa, monet ranskalaiset yritykset tekevät Venäjällä rahaa – jopa ahnehtimalla Venäjältä poistuneiden yritysten markkinaosuuksia.

Ja kun Kansainvälinen olympiakomitea päätti sallia venäläisten urheilijoiden osallistumisen Pariisin olympialaisiin, takana oli ahneus eikä jalo urheiluaate. Olympialaiset ovat valtava bisnes, eikä sitä haluta rasittaa moraalisilla kannanotoilla. Ei kannata odottaa, että yritykset vetäytyisivät kisoja koskevista mainossopimuksistaan moraalisyistä. Paras toivo lienee siinä, että Venäjä jää loukkaantuneena kotiin, kun se ei saa soittaa kansallislauluaan.

Jo empiminen oli voitto Venäjälle.

Tuoreimmat näytöt ahneudesta tulevat öljykaupasta. Kun länsi määräsi venäläiselle laivatulle öljylle hintakaton, järjestely puri aluksi. Venäläisestä öljystä ei saanut maksaa yli 60:tä dollaria barrelilta. Samalla päätettiin, että tätä kalliimpaa öljyä laivaaville yrityksille ei voi antaa vakuutuksia. Näin pienennettiin Venäjän sotimista ruokkivaa rahavirtaa.



Hintakatto on pettänyt. Venäjä on hankkinut vanhoja tankkereita, jotka vievät öljyä ilman vakuutuksia. Venäläisöljystä maksetaan selvästi yli kattohinnan. Öljyä menee muun muassa Aasiaan, ja osa viennistä kiertää erilaisten öljyn alkuperää häivyttävien operaatioiden kautta länteen. Läntisten tietojen mukaan erityisesti Kreikassa on harmaita laivauksia tarjoavia yrityksiä.



Venäjä on ehkä tehnyt virheen valitessaan ykkösstrategiansa. Lännessä pelkokin kalpenee ahneuden rinnalla. Eikä Venäjän tarvinnut ahneutta edes ruokkia. Kun länsi lähti luomaan Venäjän-vastaisia pakotteita mutta jätti niihin riittävästi reikiä ja pehmeitä kohtia, länsi ruokki omaa ahneuttaan. Pieni puute kun tapaa nostaa hintoja.



Jos Ukraina häviää sodan, ahneella on paskainen loppu. Venäjä uusintaa sotavoimansa, etsii seuraavan iskukohteen ja vakiinnuttaa itselleen uuden, ympäristöriskeistä piittaamattoman öljykaupan varjolaivaston. Tämä lopputulos olisi lännelle uskomattoman kallis.
 
Aiemminkin tästä postannut, mutta toimintamalli ja suunnitelmat Unkarin häpeällisen toiminnan kiertämiseen. EU:n merkittävälle 50 miljardin suunnitellulle apupaketin saattamiselle maaliin saakka. On valmiina.


Tämä laaja apu-ohjelma ulottuisi siis toteutuessaan, vuoteen 2027 saakka. Esim. tästä voi tuota suunnitelmaa tutkailla:
 
Back
Top