Ukrainan konflikti/sota

Tämän mukaan Novocherkassk maihinnousualuksen palaminen satamassa uhkaa levitä ja mahdollisesti vaurioittaa koko satamainfran.

Ai että, ukrainalaiset järjestivät helvetinmoisen jouluilotulituksen. Tai oikeastaan grande finalen sille, ensin tiputettiin muutamat Suhoit ja sitten huipennuksena upotettiin laiva. Mitähän kivaa uudeksivuodeksi keksitään?
Terroristivaltio ryssänmaalle lämpiminä terveisinä ruotsalaisen mainion elokuvan Fanny & Alexanderin "jouluilotulitus", eikös tuon toimituksen Carl-setä elokuvassa juuri sellaiseksi nimennyt
 
Isku tapahtui tosiaan Krimin itälaidalle. Tokkopa ohjukset ovat etelän kautta kiertäneet? Jos silta sattuisi menemään poikki, niin näille isoille laivoille olisi käyttöä. Liekö juuri alla spekuloitu Budanovilla takataskussa


@jalperi yritän syvästi olla postaamatta tuplana asioita 🙏 Tuossa oli syvimpänä sisältönä se, että rikkinäisten ikkunaruutujen lisäksi liikenne on oikeasti jouduttu ohjaamaan useamman kilometrin päähän
 
Aikaisemmat iskut Krimin kentille johti siihen että ryssä siirsi suhistimensa emä-ryssälän puolelle. Dnipro-joen ylitys taasen johti siihen että ryssän oli pakko aloittaa liitopommitus sillanpäätä vasten. Tunnetusti ryssällä on suunnattomia vaikeuksia erottaa IT:nssä omat ja vihollisen koneet toisistaan ja lisäksi Ukraina kävy tiukkaa kampanjaa ryssän IT:tä vasten. Todennäköisesti näiden syiden takia ryssän IT loistaa poissaolollaan tuolla rantakaistaleella. Näin drone ja risteilyohjustorjunta on ollut ryssän lentokoneitten varassa. Samaa uraahan siellä on lennetty liitopommirahdissa ja drone jahdissa. Nyt sitten kävi ryssälle köpelösti kun Ukrainan IT sai jotain uutta pelipaikalle, käytännössä Krimin ja rannikkoalueen ilmatila avautui droneille.

Joten nyt tuonne satamaan tehty hyökkäys on suoraan samaa operaatiota jossa ensin lähti ryssän liitopommittajat romuttamolle ja ilmavalvontalennot jäähylle. Eiköhän tuolla ole ajateltu että hoidetaan ilmatilan siivous lentokoneilla kun IT ei siellä pysy kunnossa. Todennäköisesti IT on siirretty Moskovaa suojaamaan kun sinnekkin tehtiin sitkeitä iskuja.

Ei muuta kuin hatunnosto taistelukentän muokkaukselle. Nättiä seurata kun ryssä ajetaan tilaan jossa on vain huonoja vaihtoehtoja jäljellä. Eiköhän tuolla ole kohta joku kiva asekuorma Krimin sillalla kun laivarahti ei pääse kuivana&palamattomana perille.
 
Eipä tuo haittaa, sillä noin tuo homma käytännössä menee.

Yippii kay ya! Mother fuckers!

Videolla oleva räjähdys taitaa olla oikeasti tulipalon aikaansaama ammuskuorman räjähdys. Mistään ei ole selvinnyt vielä että millä tuo isku tehtiin. Ympäristön tuhot tuli todennäköisesti tuosta ammuskuorman räjähdyksestä, eli tuollainen paukku lennättää kivasti kyteviä ja räjähtämättömiä ammuksia pitkälle ympäristöön. Tuon ripulipaska-luokan rahti on 500tonnia eli videon räjähdys kertoo ison ammuskuorman lähtemisestä. Koska ammukset ei kovin herkästi räjähdä niin tuolla on melkoinen määrä nyt sitä ei kannata koskea tavaraa. Laivanrunko muodostaa veden kanssa myös hyvän suuntauksen jolloin se tavara lähtee pääosin ylöspäin eli lentää kauas.

Ehkä tärkein havainto on että jälleen kerran ryssän kiulu uppoaa kun yksinkertainen palo-osastointi ja vahingontorjunta ei toimi. Tässäkin laiva saa palaa rauhassa tulen annetaan edetä rahtitilaan. Vertailukohtana voi pitää vaikka USS Frankliniä, joka oli aika karun näköinen kun saapui NewYork:iin korjausta varten. Mutta kulki omilla koneillaan.
 
Back
Top