Ukrainan konflikti/sota

OT start ………
Trump oli kahdessa asiassa oikeassa. Suurimmalla osalla EU-maista liian pieni maksuprosentti Natosta ja että YK on täysin turhake.
OT end ……….

Aiheuttaa varmaan kovasti pää- ja peppukipua tietyissä piireissä, mutta ei se lista tuohon jää. Vaikka kautensa aikana sekoilua vitutti seurata ja moni juttu näytti typerältä:
- Kauppasota Kiinan kanssa alkoi Trumpin toimesta ja oli/on hyvin, hyvin tarpeellinen.
- Trump ajoi Iranin kauppasaartoa ydinohjelman takia, josta Eurooppa eri tavoin pyristeli sinisilmäisenä pois. (Shahedit ja mitä niistä voi päätellä..)
- Muurit ja rajat ovat joskus hyvinkin tarpeellisia. Ehkä myös Meksikon rajalla, jos tulijoita on liikaa ja ilman sellaisia taitoja, joita vastaanottava maa tarvitsisi.

Ei kai meilläkään syytä olisi sulkea rajaa ryssälään, jos tulijoista ei olisi riesaa..? Eikä myöskään olisi ryssällä syytä niitä rajalle kärrätä. Odotan kyllä mielenkiinnolla alkaako meillä taas lehdistössä jeesustelu siitä muurista, jos Trump rebujen ehdokkaaksi päätyy.

Itse toivoisin silti Bidenin jatkoa. Kunhan hommaa itselleen kelvollisen varapresidentin. Jatkuisi Ukrainan tuki varmemmin..
 
Osumia tulee kyllä joka puolelle. Teloihin muutama, kylkeen ja osa saattoi osua tornin juureen. Myös jokunen keulaan ja tornin etuosaan ja niissä tuskin läpäisyä on päässyt tulemaan. Se mihin jo eilen kiinnitin huomiota oli se, että mielestä T-90 tulee tilanteen alkaessa putki marssiasennossa eteenpäin ja jäykkänä.

Viimeisen räjähdyksen tulkitsin olevan omasuojaheitteitä, mutta ei taidakaan olla tuo hidastuksen perusteella vaan kenties lähti eraa isommalta alueelta kerralla. Siinä kun sellainen kytevä alue näkyy pinnassa ennen posahdusta.

muok: vai vosiko jopa lähteä vaunukanuunaan ladattu ammus hallitsemattomasti?

Minua ihmetyttää eniten tällä videolla se miksi torni lähti pyörimään holtittomasti yhteen suuntaan.

Oletan että ei tullut läpäiseviä osumia eli ei voi olla kuollut tai pahasti haavoittunut ampuja kyseessä. Miehistö hylkäsi vaunun myöhemmin, joten selvisivät hengissä.

Hirveä rummutus toki vaunun sisällä kun tulee napakoita (ei läpäiseviä) osumia tällaisella tahdilla. Silti ihmettelen, voiko kyse olla vain ampujan paniikista eli tornin kääntäminen jää päälle yhteen suuntaan? JOS kyseessä olisi jonkin toimilaitteen vaurio niin mikä se edes voisi olla, joka aiheuttaa tällaisen liikkeen? Tornia käännetään joko sähköisellä tai hydraulisella ajomoottorilla, mutta jotta se lähtisi itsekseen kääntymään yhteen suuntaan, en äkkiseltään keksi millainen vaurio sen aiheuttaisi. Hydraulimoottorin tapauksessa kenties jokin venttiili jumii auki, ehkä.
 
Ryssä ilmoittaa tappaneensa Harkovassa ranskalaisia palkkasotilaita. Kummasti tulee uutinen heti sen jälkeen, kun Macron on luvannut lisätä aseapua Ukrainalle.



Venäjä väitti keskiviikkona, että sen isku Harkovaan tiistaina oli kohdistettu ulkomaalaisten palkkasoturien majapaikkaan. Asiasta kertovat uutistoimistot AFP ja Reuters.

Venäjän puolustusministeriön mukaan palkkasoturit olivat enimmäkseen ranskalaisia ja iskussa kuoli yli 60 ihmistä. Ranskan viranomaiset eivät ole kommentoineet väitettä.
Kumma että aina nämä ryssän iskut "palkkasotilaiden majapaikohin" tuntuu olevan hotelleja (joissa tiedetty esim lehdistön majoittuneen), sairaaloita tai vastaavia
 
Eiköhän ole sama kun suomalaisten sukunimissä on todella yleinen nen-pääte, Mäkinen, Nurminen, Järvinen. Islannissa esimerkiksi -dottir ja -son päätteiset sukunimet yleisiä
ov -liite kait tarkoittaa ...poika, eli suomalaisittain Matinpoika, eikä Mattinen

edit, mutta hieman asiaakin.

Kerrotaan että ryssä drone tuotanto olisi kasvanut, mutta laatu samalla romahtanut


Kunhan vielä sissit saisi noita drone tehtaita tuhottua, jos keskittyneet suuriksi yksiköiksi
 
Viimeksi muokattu:
Ryssän epäonnistunut hyökkäys Bakhmutin seudulla. Erittäin hyvällä kuvanlaadulla.

As promised I'm posting the video about the russian failed assault around Invanivske (Bakhmut)

The assault was repelled and many Ukrainian lives and lives of my friends were saved, and I can say that it happened thanks to you.

Ukrainian troops have to conserve the ammo and even VOG17 (automatic grenade launcher ammo used as droplets from drones) is scarce. However, because of our support, the troops have drones and make one round as effective as 20 before.

The succesful defense is also was also made possible by skilled drone operators and coordination between them, at timestamp 2:05 on this video, you can see an effective use of drone pairs. Two pilots wait for the infantry to dismount the IFV and coordinate drops to ensure devastating effect on russian troops.
 
Ranska lupaa toimittaa vuodessa lupaamansa 78 kpl Caesaria, mikä on ilmeisesti tällä hetkellä n. vuoden tuotantomäärä. Ja USA:n jaa Ranskan vetämä ns. tykkikoalitio perustetaan/perustettu tänään. Samoin ilmoittavat toimittavansa kuukausittain myös 50 kpl ilmasta maahan ohjusta jotka modattu Ukrainan kalustoon soveltuvaksi. 40 kpl Scalpien toimitusaikataulua ei täsmennetty.


 
Back
Top