Ukrainan konflikti/sota

Samaan aikaan Vuosaaressa palaa kerrostalossa:

"..pelastuslaitos joutui etsimään palopostia metallinpaljastimen avulla, sillä lumi peitti sen alleen."
: https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000010132003.html
Ero on toki siinä, että Suomessa sentään jotain tekivät palopostin löytämiseksi. Venäjällä ei ilmeisesti moiseen teknologiaan kun metallinpaljastimeen ei ole pääsyä, toki varmaan joku Seinäjoen pelastuslaitoskin joutuis metallinpaljastinta etsiä jonkin aikaa vastaavassa tilanteessa
 
Tässä muuten ne kaksi Beringinsalmen yli soutanutta lkptä paennutta ihmistä, joista itse vitsailin, että Venäjä lähetti etujoukon Alaskan takasinhakureissulle, sattu sopivaan saumaan kun aiheesta oli ollut Vennäin propagandassa.
 
Viimeksi muokattu:
Niillä on semmonen ohjesääntö jota ne ei heti saa muutettua... Ei oo saatu muuttumaan sitte Talvisodan... Muistan vaan ku Vaarini kertoili juttuja Summasta... Vaari kuulu niihin töpinäjoukkueista luotuihin tankintappajiin, jotka päivisin kytti tukilinjan tuntumassa urien varsilla kasapanosten ja polttopullojen kanssa, öisin kävivät polttamassa linjojen väliin jäänneitä vaunuja... Kuulemma ryssäthän kaivo melko nopeesti asemat vaunujen alle ja sieltä tuli sitte emmalla vastaan, jos ei tarkkana ollu, päivänvalossa ei voinnu lähestyä ollenkaan... Ja tais siellä jotain tulostakin tulla, koska VR nelkku on mallia -39 ja melko korkee aliupseerille, tosin muistaakseni myönnetty helmikuun "helvetin viikkojen" jälkeen-40, mut takana on leima -39...Katso liite: 91869
Vaarillesi nöyrästi :salut:.
Olen tavannut näitä herroja työni puolesta aikoinaan merkittävän määrän ja osa kertoi auliisti sotajuttuja niin ettei meinannut aika riittää ja osa ei halunnut puhua yhtään mitään. Kova, ja samalla vaatimaton ja mahtava sukupolvi. Nostan kättä lippaan heille kaikille:salut:. Oma vaarini, Raatteen tien veteraani, väsyi jo syksyllä 1941 ja lepää sankarihautausmaalla muiden vieressä.
Kunnia Suomelle silloin ja kunnia Ukrainalle nyt.
Isoryssät helvettiin silloin Suomesta ja nyt Ukrainasta, ja kyllä täällä perkele vastaan pannaan, oli sitten kuka tahansa vallassa Berliinissä ja/tai Washingtonissa ja Moskovan perkeleessä. Lämmin tai suorastaan tappava vastaanotto ryssälle on aina täällä toivottavasti aina tiedossa, olemme sen velkaa näille vaareilemme ja muillekin.
Saattaa olla että poikani menee inttiin just 2025 ja se vähän huolettaa kyllä. Minä, vanha ukko voisin kyllä mennä hänen puolesta ryssiä tarvittaessa lahtaamaan jos tänne tulevat pyssy kourassa heilumaan.
 

Kolmas putken läpimurto Venäjän Novosibirskissä on tapahtunut päivässä. Novosibirskiin on otettu käyttöön hätätila, sanoi Novosibirskin alueen kuvernööri Andrei Travnikov. Hänen mukaansa Leninskyn alueella tapahtui viimeisten 24 tunnin aikana kolmas putkilinjan läpimurto, joka teki mahdottomaksi rakennusten lämmönsyötön palauttamisen. "Valitettavasti Leninskin alueen lämmönjakelujärjestelmän onnettomuusalueella tapahtumat kehittyvät huonon skenaarion mukaan. Uusi putkistovika Petropavlovskaja-kadulla havaittiin järjestelmän täytön aikana", virkamies kirjoitti. Novosibirskin asukkaille tarjotaan lämmittelyä lämpöpisteissä, jotka avattiin kahdessa Leninsky-alueen koulussa. 20 rakennusta jäi kaupungissa ilman sähköä sähköverkkoon sattuneen onnettomuuden vuoksi. "Govorit NeMoskvan" mukaan kunnalliset onnettomuudet Novosibirskissa alkoivat tammikuun 11. päivänä, kun kaupungin vasen ranta jäi ilman lämmitystä 50 vuotta vanhan putken halkeamisen vuoksi. Tammikuun 17. päivänä tapahtui toinen onnettomuus lämpöjohdolla. Tällä kertaa 61-vuotias putki halkesi. Onnettomuuden seurauksena 13 ihmistä sai ensimmäisen ja toisen asteen lämpöpalovammoja. 18. tammikuuta kunnalliset onnettomuudet jatkuivat: ajoradalle valui jälleen kiehuvaa vettä lämpöjohdon rikkoutumisen vuoksi. Yli 200 rakennusta jäi ilman lämmitystä. Samana päivänä viranomaiset kieltäytyivät sallimasta kansalaisten pitää mielenosoitusta asunto- ja kunnallissektorin ongelmia vastaan, jotta "ei vaarannettaisi ihmisoikeuksia".
 
Samaan aikaan Vuosaaressa palaa kerrostalossa:

"..pelastuslaitos joutui etsimään palopostia metallinpaljastimen avulla, sillä lumi peitti sen alleen."
: https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000010132003.html
Tämä on ihan normaalia Suomessa. Palopostit on pääsääntöisesti routarajan alapuolella ja perinteinen kaivonkansi posti pitää ihan etsimällä etsiä. Aikaisemmin tehtiin rautakangella tai lapiolla tökkimällä että kuului kilahdus. Oikea kohta löytyy palopostin merkin tiedoista, mutta niinkin on käynyt että palopostinnmerkki tolppa on revitty maasta ja sitten on pitänyt etsiä todennäköisestä paikasta spiraalimaisesti edeten.

Voi kuinka mielelläni olisin ottanut metallinpaljastimen.
 
Sotarikollisen bunkkerirotan sotakassa tyhjenemässä? Vai juoniiko eskalaatiota, ja alkaa esittämään harhaisia väitteitä?


Putin määräsi viranomaiset etsimään valtionomaisuutta Venäjän keisarikunnan alueelta

VENÄJÄN presidentti Vladimir Putin on määrännyt maan viranomaiset etsimään valtionomaisuutta entisen Neuvostoliiton ja entisen Venäjän keisarikunnan alueelta, kertoo uutistoimisto Bloomberg.

Suomi oli aikoinaan osa Venäjän keisarikuntaa. Putinin allekirjoittama päätös julkaistiin Bloombergin mukaan myöhään torstaina.

Päätösasiakirjan mukaan Putin määräsi rahoitusta viranomaisyksikölle, jonka tehtävänä on etsiä omaisuutta Venäjän ulkopuolelta ja varmistaa, että Venäjän omistusoikeudet on rekisteröity oikein.

Asiakirjassa ei kerrottu rahoituksen suuruutta eikä sitä, minkälaista omaisuutta yksikön pitäisi etsiä, Bloomberg kertoo.

SUOMEN lisäksi Venäjän keisarikunta ulottui laajimmillaan nykyiseen Puolaan ja Baltian maihin. Keisarikunta hajosi ensimmäiseen maailmansotaan ja vuonna 1917 tapahtuneeseen lokakuun vallankumoukseen, jolloin Vladimir Leninin johtamat bolševikit nousivat valtaan.

Neuvostoliittoon puolestaan kuului valtaosa Venäjän keisarikunnan entisestä alueesta lukuun ottamatta Suomea ja Puolaa.

Neuvostoliitto hajosi vuonna 1991, jolloin Baltian maat, Kaukasuksen maat, Ukraina, Valko-Venäjä sekä Keski-Aasian maat itsenäistyivät.
Tämä on varmasti suunnattu etenkin Baltiaa vastaan. Putler on pari päivää sitten uhkaillut, että ryssien karkoitus sieltä luo "turvallisuusuhan" Venäjälle. Jotakin tässä nyt pedataan tyyliin syksyn 2021 ultimatum lännelle, jonka ansiosta Suomi sai viime tipassa hilattua ahterinsa NATO:n suojiin. Putler on samalla tavalla sekaisin kuin Hitler, joten eiköhän tuosta paskalävestä voi odottaa melkein mitä vaan? Varuillaan kannattaa olla - erityisesti Baltiassa ja Moldovassa.
 

Arvioiden mukaan joka 11. Venäjän koulurakennuksessa ei ole viemärijärjestelmää, ja joillakin alueilla - puolessa koulurakennuksista ei ole lainkaan wc:tä. Laskelmat tehtiin sen jälkeen, kun Putin oli raivoissaan siitä, että lännessä on sukupuolineutraalit vessat perinteisen sijaan. Pietarin kuvernööri meni pidemmälle ja totesi, että tämä - eli sukupuolineutraalit vessat - on yksi syistä, miksi Venäjä on sodassa. Aihe vessasta, wc:stä ja viemäristä on ilmeisesti erittäin tärkeä Venäjälle. Tässä kuvassa on yksi yleisimmistä wc-malleista Venäjällä. Mutta, odota hetki - voisiko se olla sukupuolineutraalia?!
 
Back
Top