Ukrainan konflikti/sota

Sotarikollisen bunkkerirotan sotakassa tyhjenemässä? Vai juoniiko eskalaatiota, ja alkaa esittämään harhaisia väitteitä?


Putin määräsi viranomaiset etsimään valtionomaisuutta Venäjän keisarikunnan alueelta

VENÄJÄN presidentti Vladimir Putin on määrännyt maan viranomaiset etsimään valtionomaisuutta entisen Neuvostoliiton ja entisen Venäjän keisarikunnan alueelta, kertoo uutistoimisto Bloomberg.

Suomi oli aikoinaan osa Venäjän keisarikuntaa. Putinin allekirjoittama päätös julkaistiin Bloombergin mukaan myöhään torstaina.

Päätösasiakirjan mukaan Putin määräsi rahoitusta viranomaisyksikölle, jonka tehtävänä on etsiä omaisuutta Venäjän ulkopuolelta ja varmistaa, että Venäjän omistusoikeudet on rekisteröity oikein.

Asiakirjassa ei kerrottu rahoituksen suuruutta eikä sitä, minkälaista omaisuutta yksikön pitäisi etsiä, Bloomberg kertoo.

SUOMEN lisäksi Venäjän keisarikunta ulottui laajimmillaan nykyiseen Puolaan ja Baltian maihin. Keisarikunta hajosi ensimmäiseen maailmansotaan ja vuonna 1917 tapahtuneeseen lokakuun vallankumoukseen, jolloin Vladimir Leninin johtamat bolševikit nousivat valtaan.

Neuvostoliittoon puolestaan kuului valtaosa Venäjän keisarikunnan entisestä alueesta lukuun ottamatta Suomea ja Puolaa.

Neuvostoliitto hajosi vuonna 1991, jolloin Baltian maat, Kaukasuksen maat, Ukraina, Valko-Venäjä sekä Keski-Aasian maat itsenäistyivät.
 
Venäjän tarkoituksena olisi lähteiden mukaan vallata ainakin Donetskin, Luhanskin, Hersonin ja Zaporizhzhjan alueet kokonaisuudessaan. Viranomaisten mukaan ei kuitenkaan olisi mahdotonta, etteikö Venäjän presidentti Vladimir Putin yrittäisi vallata myös Harkovaa tai jopa Kiovaa.

Lehden näkemän yhdysvaltalaisen tiedusteluarvion mukaan Putinin lopullinen päämäärä Ukrainassa ei ole muuttunut. Hän haluaa edelleen vallata koko maan ja alistaa ukrainalaiset Venäjän vallan alle.

 
putleristan ei suoraan ilmoita aseteollisuussegmentin työntekijämäärää, mutta jotain voi päätellä muista tilastoista. ryssälän teollisuustyöntekijöiden määrä ja sen vaihtelu (Jamestown fundation mukaan) teollisuusaloilla, jotka tuottavat aseita, sotakoneita ja -tarvikkeita:


1705676391777.png

Asetuotantoon liittyvien alojen työntekijöiden määrä putleristanissa ei ole pääosin noussut, vielä sotavuonna 22. Mahtaako ollut ryssällä kykyä saada osaavaa työvoimaa tuon jälkeenkään tuotantokyvyn nostamiseksi. Ehkä ei. Työntekijöiden koulu- ja osaamistausta tuskin ainakaan on noussut.

Jutussa nostetaan tikun nokkaan yllä olevan taulukon alin rivi: koneistuskoneiden tuotannon työntekijämäärä. Koneistuslaitteet on kriittinen tuotannontekijä asetuotannossa.

1705677887737.png

Tietojen mukaan näitä koneita on tuotettu 4,5k vuonna 2017. Sekä 2022 ja 23 yli 7k. Työntekijämäärä alalla ei ole vastaavaa määrää kasvanut, tuskin tuottavuuskaan, joten koneita on tuotu ryssälään kokonaisina tai osina kasattavaksi. Harmaatuontikysynnän kasvaessa koneiden hinta on varmastikin noussut.

Vaikka ryssälä pystynee nostamaan asetuotantoaan Ukrainaa enemmän ja nopeammin, on ehkä tämänkin tiedon valossa syytä epäillä miten paljon. Joka tapauksessa, kuten jutussakin johtopäätellään, Ukrainan olisi pyrittävä asesuunnittelun ja -tuotannon laatuetuun.
 
Venäjän ulkoministeriö olettaa ranskalaisten ymmärtävän olevansa vastuussa kuolemista ja kärsimyksestä joka johtuu Ranskan tuesta Ukrainalle. Ranskan suurlähettläs kävi puhuttelussa koska venäläiset väittävät tappaneensa ohjusiskulla Harkovaan ranskalaisia palkkasotilaita, venäläisten mukaan kuolleita oli 60 ja haavoittuneita 20.

The Russian Foreign Ministry expects the French to realize responsibility for the deaths in Ukraine​

MOSCOW, January 19. /TASS/. Russia hopes that the French public will understand the scale of France's involvement in the conflict in Ukraine and its responsibility for the deaths. This is stated in a message from the Russian Foreign Ministry following the summons of French Ambassador Pierre Levy to the diplomatic department.

“We hope that the general French public will finally receive truthful information about the real scale of France’s involvement in the conflict and will come to understand the responsibility for the deaths and suffering of an increasing number of people, which it has to share with its authorities,” the Foreign Ministry noted.

As the department added, Levy stated that the death of the French in Kharkov lies on the conscience of official Paris. “The ambassador was told that the death of his compatriots lies on the conscience of official Paris, which condones the work of recruiting mechanisms in the country, with the help of which mercenaries are recruited to participate in hostilities on the side of the Kyiv regime,” the message says.

The Russian Foreign Ministry also noted that the “war by proxy” waged by the West, including France, and the steady increase in supplies to the Kyiv regime “provoke an escalation of hostilities, lead to numerous casualties among the civilian population and turn it into an accomplice in the war crimes of the Kyiv regime.” “We hope that the general French public will finally receive truthful information about the real scale of France’s involvement in the conflict and will come to understand the responsibility for the deaths and suffering of an increasing number of people, which it has to share with its authorities,” the diplomatic service concluded.

The French ambassador was summoned to the Russian Foreign Ministry because of the destruction of the republic's mercenaries in Kharkov.

Earlier, the Russian Ministry of Defense reported that the Russian Armed Forces carried out a high-precision strike on the temporary deployment point of foreign fighters in this city; the majority of the mercenaries were French. As a result of the strike, more than 60 militants were killed and over 20 were wounded.
https://tass.ru/politika/19771747
 

Air Intelligence Support Centerin perustaja Maria Berlinska sanoi, että Venäjän federaatio on "teknologisen läpimurron partaalla", mikä saattaa tehdä Ukrainan EW-järjestelmistä tehottomia venäläisiä droneja vastaan. "Suurin vaara on automaattinen optinen opastus ja navigointijärjestelmät. Nyt venäläiset insinöörit ovat tietyn teknologisen läpimurron partaalla. Näemme jo tapauksia, joissa he käyttävät automaattista kotiutusta FPV-drooneissa lämpökameran rinnalla. Operaattorin rooli on minimoitu. Se on automaattinen kohteen hankinta, ja drone on yhä autonomisempi. Jopa perinteiset EW-välineet, joilla emme ole toistaiseksi kyllästäneet etuosaa, ovat tehottomia. Jos tämä saadaan tuotantoon, se on haaste meille", Berlinska sanoi. Viime aikoina Ukrainan armeija ja vapaaehtoiset ovat usein todenneet, että venäläiset ovat alkaneet ylittää Ukrainan asevoimat rintamalla droonien määrässä "moninkertaisesti". Ja että tästä on tulossa erittäin vakava ongelma Ukrainan armeijalle. Toisaalta monet venäläiset sotilasblogit ja sotilasviranomaiset raportoivat yhä useammin, että FPV-drooneissa Ukraina ohittaa nyt venäläiset lähes kaikilla rintaman alueilla. Venäläiset panevat merkille myös ukrainalaisten UAV-miehistön korkean laadun. Lisäksi he panevat merkille Venäjän armeijan akuutin EW-välineiden puutteen rintamalla, mikä pahentaa venäläisten ongelmia AFU-drooneissa. Venäläiset sotilasblogit kirjoittavat, että FPV-drooneista on tullut "ihmease", joka nyt mahdollistaa AFU:n äärimmäisestä ammusten ja henkilökunnan puutteesta huolimatta pitää rintaman, torjua lukuisia venäläisiä hyökkäyksiä ja aiheuttaa raskaita työvoima- ja kaluston menetyksiä. Tältä osin he vaativat FPV-droneiden ja EW-järjestelmien toimittamisen jyrkkää nopeuttamista joukkoille. On huomattava, että sekä Ukraina että Venäjä ilmoittavat nyt suunnitelmistaan lisätä drone-tuotantoa ja raportoivat jatkuvasti onnistumisista tähän suuntaan. Mutta todellisen kuvan näkee vasta tilanne rintamalla - mikä armeija saa enemmän droneja ja lyhyemmässä ajassa.
 
Venäjän ulkoministeriö olettaa ranskalaisten ymmärtävän olevansa vastuussa kuolemista ja kärsimyksestä joka johtuu Ranskan tuesta Ukrainalle. Ranskan suurlähettläs kävi puhuttelussa koska venäläiset väittävät tappaneensa ohjusiskulla Harkovaan ranskalaisia palkkasotilaita, venäläisten mukaan kuolleita oli 60 ja haavoittuneita 20.

https://tass.ru/politika/19771747

Tuostahan se suurlähettiläs ilahtuu. Joutuu kuuntelemaan ryssän satuja kun olis oikeitakin töitä.
 
Back
Top