Ukrainan konflikti/sota

Gerashenkolta viikon tiivistelmä. Jos samaan viikkoon tulee valvontakoneen pudotus, ja Pietarin pommitus, niin ei paskempi tahti. Muutenkin kaikkea pientä, mikä iskee ryssän hiilivetykoneeseen.

A50 jälkeen ei tullut ohjusmyrskyä. Jos ei Pietarin osumienkaan jälkeen, niin kuun lopun varastoinventaari lie helppo tehdä. Kuka muistaakaan enää ensimmäisiä iskuja ryssän puolelle, ja kauhistelua, että voi kamala nyt ne suuttuu ja tekee jotain...

 
Linkin mukaisesti tankkeriliikenne seisoo mutta se mikä kiinnostaa enemmän on LNG tankkereiden tilanne. Siinä vaiheessa kun LNG tankkerit lähtee pois käymättä satamassa tiedetään että LNG kapasiteetti saatiin tuhottua. LNG on ollut se viimeinen vapaasti markkinoillemenevä hiilivety ryssälässä joten jos Laukaansuun LNG kapasiteetti menetettiin niin se on melkoinen isku. Laukaansuun LNG terminaalin ja nesteytyslaitoksen rakentaminen aloitettiin 2019, eka linja valmistui 2023 ja toinen juuri vuodenvaihteessa. Laitoksen piti kolminkertaistaa LNG kapasiteetti Suomenlahdelle.

Katellaan miten kreml reagoi. Tämä joka tapauksessa vie lopullisesti pohjan kaasukaupalta länteen.
Jos ei tällä iskulla mennyt tuo paskaksi, niin eiköhän uusi tule jossain vaiheessa. Ei tainnut Putte miettiä tätäkään ihan loppuun asti. Nuo laitteistot kestävät vuosia rakentaa ja ovat usein myöhästyneetkin vuodella tai useammalla johtuen toteutuksen vaikeudesta. Käsittääkseni ulkomaiset yhtiöt ovat nuo rakentaneet.

Alla lista muista ryssän terminaaleista. Tuo listan ensimmäinen lienee myös Ukrainan listalla. Kaksi jälkimmäistä taitavat olla liian kaukana iskuihin. Muistaakseni ryssällä on myös muutama pienempi ainakin Pietarissa, mutta saatavat olla vain kaasulla toimivien laivojen tankkaukseen.
 
JR2 ketju, aiheena ryssän ilmavoimien eri lentokoneiden käyttö Ukrainan rajaseudulla viimeisen 24 tunnin aikana:

Daily activity of Russia's SPK in the context of Ukraine (last 24 hours):

- 3 x A-50U over the Rostov and Krasnodar oblasts (approx. 250 km east of the previous patrolling area) from the airports in Sochi and Akhtubinsk. A-50U from the 929th SPK Experimental Center


1705858849726.png

- 2 x Il-22 (PKP\RTR) only in the airspace of Voronezh and Rostov Oblasts and over the eastern part of the occupied Luhansk and Donetsk Oblasts

1705858918704.png

- 8-12 aircraft (AF) per day over the western and central parts of the Black Sea (in the rectangle on the next map)
1705859017924.png

A - D: regiments of the 4th Air Force and Air Defense Army

A. 2 x Su-27\30SM and 1-2 x Su-24M from the 43rd plz of the Black Sea Fleet (Saki)
B. 1 x Be-12 from 318 plz FCz (Kacha)
C. 1-2 x Su-27\30SM with 3 plm (Krymsk)
D. 1-2 x Su-27\30SM with 38 plm (Belbek)
E - F: regiments of the 45th SPiOP Army

E. 2 x MiG-29K with 100 plm (Saki)
F. 2 x MiG-31BM with 98 plm (Belbek)

- 1-2 x Su-34 with a universal reconnaissance container from Maykop ( without crossing the Novoazovsk - Yeysk line)
1705859188736.png

Anticipating possible questions. No, I do not have access to daily information.



-

HUOM: war_monitor_ua twitter-tili kommentoi näin: Can you please provide the source of the information as some of it is obviously untrue.

Johon JR2 vastasi näin: I can't

-

Eli kenties osa totta, osa ei. Tai osa vanhaa tietoa? Mahdotonta todentaa, mutta mielenkiintoita joka tapauksessa.

Ainakin A-50U AWACS koneiden siirtyminen Azovinmeren yltä Rostovin ja Krasnodarin alueiden ylle on "tieto" jonka olen kuullut muistakin lähteistä. Tämä olisi loogista, siirretään arvokkaat ja vähälukuiset koneet turvallisemman etäisyyden päähän uhasta - ja samalla tämä pidempi etäisyys tekee näiden resurssien hyödyntämisen vaikeammaksi.
 
Valko-Venäjän uuden sotilasdoktriinin mukaan hyökkäys sen liittolaisia vastaan tarkoittaa hyökkäystä Valko-Venäjää vastaan. Epäilen kuitenkin vahvasti että Lukashenko tulkitsee Ukrainan toimia väljästi sillä ukko ei aio sotkea maata sotaan kuin vasta haaskalle jos Ukraina on romahduspisteessä.

Minsk said it would regard an attack on its allies as an aggression against itself​

MINSK, January 21. /TASS/. Belarus, in accordance with the new Military Doctrine, will consider an attack on its allies as an attack on its territory. This was stated by the head of the information and analytical department of the General Staff of the Armed Forces of Belarus, Artem Butorin, on the STV television channel .

“An attack on any state allied to us will be considered an attack on the Republic of Belarus,” noted a representative of the General Staff of the Armed Forces.

According to Butorin, “a separate chapter will appear in our Military Doctrine, which will bring together all those provisions that are currently enshrined in international treaties that we have ratified with our allies, including within the framework of international organizations.” “In the Military Doctrine, we accumulate them holistically, comprehensively, our attitude to how we view our alliance with our strategic partners,” Butorin clarified.

Also, he informed, “this chapter (Military Doctrine - TASS note) will establish the foundations of our attitude to peacekeeping activities under the auspices of international security organizations.” “Such as the UN and the CSTO,” explained the head of the General Staff of the Armed Forces of Belarus.
https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/19780101
 
Wau, panssarintorjuntahevonen! Tuo on jo aivan uusi aseteknologinen kehitys! 102RSPSTHEV24
Ei taida heppa tykätä jos selästä ammutaan. Mutta avoin, hiljainen ei siis oman koneen melua, ratsastaja kuulee jopa mopedin. Ehdottoman maastokelpoinen, polttoainetta saatavilla jne. Etenemisnopeus kohtalainen. Ei panssarointia, lämpökameralle isohko helppo kohde. Kuvitelkaas kun venäjän tankkikuskit kertoisivat että sivusta hyökkäsi U: n PST-hevospartio ja vaunut meni. :)
 
Leningradin alueelle julistettiin korkea valmiustila kriittisen infrastruktuurin kohteisiin. Turvamiehiä käsketään tuhoamaan lähestyvät dronet. Twiitistä ei selviä onko tämä yleinen linja vai tilanteenmukainen toimi vain silloin kun dronet lähestyvät, kuten vaikkapa carpet plan Moskovassa.

Lähde tälle Ria Novosti:
 
Leningradin alueelle julistettiin korkea valmiustila kriittisen infrastruktuurin kohteisiin. Turvamiehiä käsketään tuhoamaan lähestyvät dronet. Twiitistä ei selviä onko tämä yleinen linja vai tilanteenmukainen toimi vain silloin kun dronet lähestyvät, kuten vaikkapa carpet plan Moskovassa.

Lähde tälle Ria Novosti:
Toivottavasti pääsee läpi ja osuu kohteeseen. Nyt luulisi olevan ilmatorjunnan paikalla.
 
Sanasta sanaan ryssän propagandaa. Jos joku pohti, mikä mies tämä Slovakian Fico oikein on, niin ei tarvitse miettiä enää (jos asia oli epäselvä ennen tätä):

Prime Minister of Slovakia Fico:

"In 2014, after the Maidan, Ukraine became completely controlled by the United States. Why did the Russian President give the order to use military force in Ukraine?... Ukraine is not a sovereign and dependent country."



On kyllä jollain oikeasti ryssä levy jo syntyessään päässä tai ryssärahalla voideltu reippaasti. Vielä pääministeritason ukko.
 
Back
Top