Ukrainan konflikti/sota

Ostohousut jalassa, satoja tuhansia lennokkeja plus oma tuotanto!

ryssälle kivaa....

Ukraina aikoo ostaa satoja tuhansia lennokkeja​



Ukrainan puolustusministeriön puolustushankintavirasto aikoo allekirjoittaa sopimukset satojen tuhansien miehittämättömien ilma-alusten ostamiseksi tänä vuonna, kertoo uutissivusto New Voice of Ukraine.
Ukrainan puolustusministeri Rustem Umerov kertoi asiasta 1. helmikuuta.
– Droneja tulee lisää, ministeri sanoi.
Hänen mukaansa Ukraina tekee kaikkensa varmistaakseen, että lennokit saadaan nopeasti etulinjaan, koska ne pelastavat ukrainalaisten sotilaiden henkiä ja aiheuttavat tappioita Venäjän joukoille.
– Nämä sopimukset antavat valmistajille mahdollisuuden suunnitella tuotantoa pitkällä aikavälillä. Ne ovat pitkäaikaisia sopimuksia, Umerov sanoi.
Hän ja Ukrainan digitaalisen muutoksen ministeri Mykhailo Fedorov tapasivat yli 120 dronevalmistajaa.

Ukraina tuottaa suurimman osan rintaman etulinjassa käytettävistä droneista, mukaan lukien pienemmät ja edullisemmat FPV-lennokit ja pitkän kantaman lennokit.
Ukrainalaisten tehokas lennokkien käyttö on herättänyt viime aikoina huolia venäläisten keskuudessa. Verkkouutiset kertoo asiasta tässä jutussa.
– Hiljattain eräällä rintamasuunnalla 19 FPV-lennokkia iski rakennukseen, jonka venäläinen rynnäkköosasto oli juuri vallannut. Siis 19. Välittömästi, venäläinen sotabloggari Dva Majora korosti Telegram-kanavallaan.
– Se tarkoittaa sitä, että ukrainalaisilla oli 19 lennokkien operaattoria valmiudessa.
FPV-räjähdelennokit ohjataan kohteeseensa videolinkin välityksellä.
Etulinjaan sijoitettujen sotilaiden määrää kerrotaan vähennetyn itsemurhalennokkien luoman uhkan vuoksi. Jos tuliasemassa oli aiemmin joukkueellinen taistelijoita, jätetään sinne nyt vain ryhmä. Molemmat osapuolet pyrkivät välttämään tarpeetonta liikettä rintaman tuntumassa.

 
Nyt sitten reilulla kädellä suolaa:
Komitea on päättänyt, että näyttääkin huonolta jos omat ampui IL-76 alas, löydettiin (muualta) sopivia ohjuksen kappaleita ja tutkitaan nyt niitä. Tuoreita Ukrainan vempeleet kele ovat, miten me pärjätään Ukrainalaisille kun omat vehkeet on tehty ennen 50 lukaa tahi pöökoreassa ja ne ampuu meitä 80 luvun tuotteilla?

Mites ne ohjuksen romut löytyi sieltä putoamispaikalta, kun osuma tapahtui monen kilometrin päässä sieltä? Oliko ne pirun ukrainalaiset salakuljettaneet Patriotit Iljushinin kyytiin?
 
Tämä voi olla toki osasyy ja samalla jonkin sortin pelote muille. Vain tsaarin luvalla saa varastaa.

Mutta, jotenki tuntuu, että nuo hypersoniset ohjukset ovat vaan yksi hiton iso kusetus. Tulee mieleen seuraava skenaario:

Jenkit ovat tutkineet aikonaan tuota konseptia ja koska siellä sallitaan myös kriittiset näkemykset, niin aika nopeasti on selvinnyt, että se ei toimi edes teoriassa. Pian tämän jälkeen, joku CIA/NSA taholla on saanut kuningasidean. Syötetään Kiinalla ja venäjälle vähän väärennettyjä tutkimustuloksia ja ajatus siitä, että nämä hypersoniset aseet ovat paras keksintö sitten viipaloidun leivän. Sekä Kiina että venäjä tarttuvat koukuun ja kaikki kriittiset mielipiteet pusketaan sivuun. Nyt jenkit nauraa partaansa, kun kumpikin maa pistää miljardeja ja taas miljardeja kehitykseen joka ei tuota mitään ja jonka ympärille kumpikin rakentaa oman armeijan iskukyvyn. Samaan aikaan kukaan niin Kiinassa kuin venäjällä, ei uskalla ennään kertoa, että kaikki työ valuu hukkaan.
Tämä. Vahva muistijälki Ronald Reagan ja Tähtien Sota. :D(y)
 
Tunnistatteko mitkä tankit tuossa menevät? Yllättävän helposti näyttää käyvän huonosti kohdan 0:11 kohdalla. Toinenkin tankki kossahtaa toisesta osumasta.. :oops:
T-sarjalaisissa on polttoainetankit telojen päällä. Lukuisten videoiden perusteella näiden lähtiessä palamaan, ei ole mitään tehtävissä, koska miehistöllä ei ole sammuttimia ja mitään omasuojajärjestelmää ei tietenkään ole tulipaloa varten. Lisätään yhtälöön kokematon kuski, joka mahdollisesti saa moottorin sammumaan eikä enää käyntiin huonon koulutuksen takia.

EDIT: Lisätään vielä, että moottorin sammuessa häviää varmaan kaikki muukin hallinta, jos ylläpitoakku ei ole kunnossa.
 
Viimeksi muokattu:
Ei pidä paikkaansa. Kävin kaalisoppapurkittamon mahorkkapaikalla selvittämässä oikeat luvut. :D
Aloin ensin miettiä, että voivatko venäläiset uskoa näitä lukuja, mutta sitten tulin tulokseen, että kyllä voivat! Perusvenäläinen ei näe tai häntä ei kiinnosta Ukrainan julkaisemat videot, jossa yhdessä droneiskussa saatttaa mennä kymmenen ajoneuvoa ja tulee useampi kymmenen kuollutta. Virallisia tappiolukuja vääristellään joka portaassa ja Venäjällä julkisuudessa todennäkäisesti pyöritellään ainoastaan videoita, joissa venäläinen FPV-kuski tuhoaa ukrainalaisia.

Minkä lukujen pohjalta bunkkerirotta tekee päätöksensä? Pyöriikö siellä samat luvut, joissa päivittäiset tappiot ovat 1-6 kaatunutta? Ja silti rintamalle tarvitaan satoja tuhansia taistelijoita lisää!
 
Viimeksi muokattu:
Materiaalista ei ole puutetta (homma menee kuten suunnittelin -putler)

Elkääpä naurako. Kyllä se 12 grammainen 7,62 mm kuula tekee osuessaan edelleen kipeää vaikka lähteekin satavuotiaasta aseesta. :(
Ei noissa ole muuta vikaa, kuin että ovat todella raskaita raahata mukana.

Kiinteässä asemassa vyösyöttöinen ja vesijäähdytteinen kk-on edelleen varsin ikävä ase vastaanottajan kannalta. Sillä nimittäin voi nakuttaa menemään yhteen menoon 200 patruunan vöitä ~10 laukausta sekunnissa sen mitä ammusmiehet ehtivät paikalle kantaa.

Drone on erinomainen ase noita vastaan.
 
Ukrainan kaksivuotisen sodan valossa alan olemaan hieman samaa mieltä kuin F-35:ten hankintaa tiukasti vastustanut tiede- ja humpuukikirjailija Risto Isomäki, että tulevaisuuden sodat käydään droneilla, lennokeilla ja ohjuksilla.

Mutta siitä olen eri mieltä, etteikö F-35:sia olisi kannattanut hankkia; kyllä Pohjoismaiden noin 300 hävittäjää on venäläisille niin ikävä ajatus, että sotapelien pelaamisen aloittamista harkitsevat huolella.
Kaunokirjallisena teoksena järkyttävän huonon Sarasvatin hiekkaa kirjoittanut Isomäki syyllistyy samaan kuin monet maallikot. Katsotaan asejärjestelmiä yksittäisinä erillisinä asioina, vaikka pitäisi katsoa kokonaisuutta. Vaikka dronet, lennokit ja ohjukset saavat suuremman roolin nyt ja tulevaisuudessa, ei hävittäjien rooli ja tarve kokonaisuuden osana ole katoamassa mihinkään, vaikka voikin pienentyä.
 
Tikulla silmään joka vanhoja muistelee: väitetysti video jolla 220mm Uragan ampuu raketteja Snake Islandille lautan päältä, päiväykseksi kerrotaan 4.5.2022.

Muistan että tässäkin ketjussa pohdittiin lauttojen käyttämistä ja laskettiin että teoriassa manner-Ukrainan ihan eteläisestä kärjestä yltäisi saarelle 155mm tykillä (kauempaakin jos käyttää rakettiavusteisia kranaatteja).

Molemmat osoittautuneet hyviksi arvauksiksi: tässä lähtee raketteja lautan päältä ja Ukraina julkaisi jo aikoja sitten kuvia ja videoita 155mm Bodhanasta ampumassa hiekkarannalta.

Riittävä määrä epäsuoraa tulta saarelle + iskut huoltoa tuoviin veneisiin riittivät ryssille ja nämä olivat pakotettuja vetämään joukkonsa pois saarelta.

-

Archive video, dated May 4, 2022. The Ukrainian BM-27 Uragan MLRS fires directly from a barge at the Russian targets on Zmiinyi Island.

https://dumskaya.net/news/kak-komandir-raketnoy-batarei-ivan-izhitckiy-otk-181944/ua/


-

The work of the "Uragan" MSV from a barge on Zmiiny Island.

"You can say that we opened the season," says the serviceman. "Even though we were tied to the Kinburn Spit, it was still not easy to aim - not strongly, but it swings. The idea was to check whether it makes sense to shoot from such a thing. Therefore that the island is small, it is difficult to hit it, like five kopecks. As a result, 11 out of 16 rockets landed on the island. You see, the meaning is there."


 
Viimeksi muokattu:
ryssä tekee mitä parhaiten osaa, kiusaa siviileitä

1706871275874.png
Ukrainan ilmavoimien mukaan Venäjä lähetti Ukrainaan perjantain vastaisena yönä yhteensä 24 iranilaisvalmisteista taistelulennokkia, joista ilmatorjunta pudotti vajaat puolet. Kuva Donetskista 31. tammikuuta. (Kuva: AFP / Lehtikuva)

Venäjä iski lennokeilla – Ukrainassa yli 40 000 taloutta ilman sähköä​


Suomenmaa – STT 2.2.2024 11:13, muokattu 2.2.2024 11:21

Ukrainan sotaUkrainassa kymmenettuhannet ihmiset ovat jääneet ilman sähköä maan keskiosassa Venäjän lennokkihyökkäyksen seurauksena, kertoivat viranomaiset perjantaina.
Ukrainan ilmavoimien mukaan Venäjä lähetti Ukrainaan perjantain vastaisena yönä yhteensä 24 iranilaisvalmisteista taistelulennokkia, joista ilmatorjunta pudotti vajaat puolet.
DNIPRON ALUEEN kuvernöörin Serhi Lysakin mukaan yli 40 000 taloutta jäi ilman sähköä hyökkäyksen vuoksi. Tämän lisäksi sähkönsyöttö kahteen kaivokseen on katkennut.
Sähköjen katkeamisen vuoksi maan alle kaivoksiin jääneet satakunta kaivosmiestä on kuitenkin saatu pois kaivoksista, Lysak sanoi.
Ukrainan valtiollisen energiayhtiön Ukrenergon mukaan hyökkäyksessä vahingoittui yksi sen tuotantolaitoksista Kryvyi Rihissä, joka on presidentti Volodymyr Zelenskyin kotikaupunki.
Myös Harkovan alueella Ukrainan koillisosassa kymmenet kaupungit ja kylät olivat ilman sähköä Venäjän kranaattitulituksen vuoksi.

 
Kun katsoo kuinka Ukraina, maa ilman merivoimia, höykyyttää ryssien merivoimia, niin sitä itse alkaa miettiä kyllä kuinka roskaa noi ryssän kaikki paatit ja purkit on, kun pitäisi mennä ihan laivojakin sisältäviä merivoimia vastaan.
Itse en koe tuota aivan tuolla tavalla tai nostaisi sitä pääsyyksi. Näen ennemmin siten, että kuinka vaarallinen tuollainen "improvisoitu" usv on jopa sotalaivoja vastaan. Myös vihollisen käyttämänä omien tai kumppaneidemme sotalaivoja vastaan.
 
Back
Top