Ukrainan konflikti/sota

Viimeksi muokattu:
Kurskin taistelu 2 tulossa. Viimeviikolla linkitin ISW:n ja brittitiedustelun raportin, missä kerrottiin venäjän suuren hyökkäyksen alkaneen, nyt tästä on tullut lisätietoa. Forbes kirjoittaa Ukranalaisiin tiedustelulähteisiin viitaten, että sieltä olisi tulossa suuri panssariarmeija Kupianskiin.


Russia Has Massed 500 Tanks For An Attack On Kupyansk. Thousands Of Ukrainian Drones Await them.

Five hundred tanks. More than 600 fighting vehicles. Hundreds of howitzers. Forty thousand troops. According to Ukraine’s eastern command, Russia has assembled a huge field army in eastern Ukraine opposite the free Ukrainian city of Kupyansk. It’s obvious what this army aims to do: retake a huge swathe of Kharkiv Oblast that the Russians briefly occupied in 2022—until a powerful Ukrainian counteroffensive liberated most of the oblast late that year. Everything east of the nearest major river is the goal. “

“This situation empowers Russia to execute a well-known approach: the systematic destruction of urban areas, rendering them indefensible,” Ukrainian analysis team Frontelligence Insight explained.


 
Viimeksi muokattu:
Ilmavoimamuseossa Tikkakoskella taitaa olla tosimiesten vehkeet odottamassa..🤭
Tikkakoskesta tiedä mitään, mutta tässä nyt vaikka kotimainen vastine tuollaiselle repulliselle kiinalaista romua:
https://www.patriagroup.com/product...ems/intelligence-and-surveillance/patria-aris

Vastaavaa noin semisti kotimaisena:
https://www.saab.com/products/sirius-compact

Ihan näin julkisten tietojen pohjalta eli täällä tehdään ja täällä tuetaan aseellisesti Ukrainaa voi jokainen tehdä omat johtopäätöksensä miksi Ukraina ei EW laitteitaan esittele.
 
Dnipron itärannalla hyökkääjällä on 70000 sotilaan joukot. Tässä mainitaan myös, että Venäjä kärsii joka hyökkäyksessä keskimäärin 70% tappiot
Russia has amassed over 70,000 troops and hundreds of units of heavy equipment on the left bank of the Dnipro, reports Gumenyuk. This massive buildup spans both Kherson and Zaporizhzhia regions.
Despite the complex and dynamic nature of enemy assaults, Gumenyuk notes a striking detail: Russian forces are suffering up to 70% losses in personnel within each assault group. A grim testament to the ferocity of the conflict and the resilience of Ukrainian defenders. The battle rages on, our resolve unshaken.
 
Viimeksi muokattu:
Trump vihaa Ukrainaa ihan henkilökohtaisella tasolla. Jos Trump voittaa vaalit, tekee se kaikkensa kaiken mahdollisen avun lopettamiseksi.

Kuuntelin tuota Trump Jr:ää yhdessä podcastissa. Siinä vaahtosi: "USA:n veronmaksajien rahaa lähetetään oligarkki Zelesnylle ja hänen kavereidelleen. Presidentti Putin yrittää vain suojella maataan ..."
Jokaisen trumppifanin olisi hyvä kuunnella noita juniorin juttuja. Isukki sentään ymmärtää olla hiljaa siitä, kenelle se itseään myy, mutta tuo juniori on niin helvetin tyhmä, että se pitää oikein kehua sillä, kenelle isukin perse on myyty. Mutta, isukki on vanha mies ja lusikka voi lentää hyvinkin pian nurkkaan. Sen jälkeen juniorille voi tulla aika kylmää kyytiä, kun ei isukki enään ole suojelemassa.

Mutta sitten varsinaiseen ketjun aiheeseen. Tuo trumpin Ukraina viha linee ihan maksettua ja ihan putinin rahoilla. Summat olisi kiva tietää, mutta voisin kuvitella, että suhteellisen halvalla ollaan menty.
 

BBC: Venäjän vankisotilaat joutuvat nyt sotimaan sodan loppuun asti​

...
Vankisotilaiden ainoat keinot vapautua sotapalveluksesta ovat kunnianosoituksen saaminen Venäjän valtiolta, terveyden menettäminen, sotilaan enimmäisiän saavuttaminen tai sodan loppuminen.
...
Yle
Ylen jutusta puuttuu ryssän todennäköisimmät keinot vapautua palveluksesta eli kuolla tai antautua. Noihin Ylen listaamiin asioihin ei oikein ole luottamista. Suurhyökkäyksen aloittanut ryssän armeija kasvaa auringonkukkaa pitkin Ukrainan peltoja ja ensimmäinen santsikierroskin on jo pitkällä. Mutta itsepä ovat soppansa keittäneet, joten turha valittaa. Sota loppuu samana päivänä, kun perusryssä kiinnostuu taas politiikasta. En kuitenkaan pidättäisi hengitystäni sitä päivää odotellessa.
 
Viimeksi muokattu:
Tässä oli hyvin koottuna mihin jalostamoihin iskuja on tehty sekä uutisessa on mainittu esimerkkinä 2014 korroosion vuoksi osittain palanut jalostamo Krasnojarsk Kraissa, jonka korjaaminen kesti noin kaksi vuotta vaikka osia ja apua oli silloin saatavissa länsimaista.

Jokatapauksessa se on miljardeja per kvartaali mitä ryssät nyt menettävät ja iskut ovat vain kiihtyneet.

Korjausaika riippuu paljon siitä mitä laitteistoa tuhoutuu, mm. korkeapainereaktorien ja turbokompressorien toimitusaika voi olla vuosia. myös vaadittu teräslaatu vaikuttaa. Mitä enemmän vaaditaan korroosion ym. kestävyyttä niin sitä kalliimpaa ja pidemmällä toimitusajalla mennään. Esim. tiettyjen reaktorien valmistajia on vain pari maailmassa. Myös esim turbokompressorien valmistajia on vain kourallinen. Tämän lisäksi tarvitaan myös uudet säätöventtiilit ym. mittaus ja säätölaitteet jos pääsevät palamaan. Kaapelointiakin voidaan joutua uusimaan kilometrikaupalla.
Saattaa myös osaavista tekijöistä olla nyt ryssissä pula kun ovat lannoiteena ukrainan pelloilla tai paossa ympäri maailmaa.
Kolonneja säiliöitä ja lämmönvaihtajia varmaan saa nopeammin jos ei ole tarvetta erityisen korkeille paineluokille tai eksoottisille materiaaleille.
Veikkaan käännösvirhettä, suolaista öljyä pumpataan lähinnä matalan veden lähteistä, missä suola on kristallisoituneessa muodossa koska se ei liukene öljyyn, tällöin prosesi on korkeapainefilteröinti.

Todennäköisesti tässä salts = suolot = rikki

Venäjän öljy on pääosin Urals laatua joka on hapan rikkivetyjen "saastuttama" raakaöljy. Tästä syytä Urals on edullisempaa kuin norjan Brent, sillä rikki täytyy poistaa öljystä ennen tislausta. Neste teki isoa businesta aikoinaan sillä että olivat kehittäneet tekniikan rikin poistamiseen.

Tuhottiin siis jalostamon rikkipesuri joten operaatioita on vaikeampi jatkaa. Jos urals öljyä jalostaa ilman puhdista niin modernin jalostustornin katalyyttivaihe menee tukkoon ja käytössä moottori ja pakosarja happanevat puhki. Vientiin tuota on turha tarjota.


Katso liite: 92643

Urals crude oil has a sulphur content of about 1.6-1.8%, while the IMO 2020 regulations will allow a maximum 0.5% content for heavy oil in shipping


Eli tuo ei kelpaa edes laivakäytössä.
Raakaöljy sisältää aina sedimenttiä (mutaa ja hiekkaa), suolaa, hiilivetyihin liuennutta vettä sekä irtovettä pieninä pisaroina. Raakaöljyn sisältämä suola ei ole hiilivetyyn liuenneena vaan edellä mainituissa pienissä irtovesipisaroissa. Hiilivetyihin liukenevan veden määrä on pieni ja riippuu lämpötilasta sekä raakaöljyn koostumuksesta. Irtovesipisarat ovat niin pieniä (n. 1-20 µm), että ne eivät erotu öljystä tiheyden perusteella, varsinkin kun erilaiset emulsiota aiheuttavat komponentit kertyvät pienten vesipisaroiden ympärille.
Suolan sekä veden erottaminen öljystä ennen sen tislausta estää korroosio-ongelmia tislauksessa. Suoloista ja erilaisista orgaanisista yhdisteistä, muodostuu suurissa lämpötiloissa mm. vetykloridia, joka veden läsnä ollessa aiheuttaa metallien syöpymistä. Kiintoaineet aiheuttavat prosessissa eroosiota ja tukkeutumia.

Suolanpoistossa siis ei poisteta rikkiä tai typpeä.

Suolanpoisto itsessään on melko yksinkertainen prosessi.

Kaikissa raakaöljyissä on rikkivetyä, raakaöljyn rikkipitoisuudella tarkoitetaan hiilivetyihin sitoutunutta rikkiä. rikkipitoisuus sinänsä ei tee raakaöljystä hyvää tai huonoa.

Käytännössä raakaöljyä ei käytetä sellaisenaan.
Rikki (ja typpi) poistetaan raakaöljyn tislauksen jälkeen jatkoyksiköissä vedyn ja katalyytin avulla, rikki poistuu rikkivetynä joka pelkistetään alkuainerikiksi claus/superclaus prosessissa. Rikille on isot markkinat sillä sitä tarvitaan paljon kemianteollisuudessa.


Tuo jalostamon prosessiin ajettava raakaöljy on uralsin ja "parempien" laatujen sekoitusta. Urals on aika raskasta ja liikkuu huonosti putkilinjoissa, siksi pehmennetään kevyemmällä tavaralla.

Ryssät taitaa kuitenkin ajaa sitä omissa paateissaan rikkipitoisuudesta huolimatta. Eihän säännöt tietysti ryssää koske.
Urals liikkuu ihan hyvin putkilinjoissa, jähmepiste pyörii -21-> -30 asteen nurkilla. REBCO (russian export blend) jähmepiste pyörii lähempänä -50 astetta.
Myytävät vientiraakaöljyt ovat sekoituksia (Myös Brent ja WTI) sillä yksittäisten öljykenttien öljyn laatu muuttuu tuotannon edetessä mutta myyntiin pitää saada tasalaatuista tuotetta jossa tiheys, rikkipitoisuus, tuotesaannot, aromaattisuus, TAN ym. ym. pysyvät samoina koska ne vaikuttavat jalostamoilla käytettävien laitteiden materiaalivalintoihin sekä käytettäviin prosesseihin.

Kuvista päätellen näyttä että myös tislauskolonni on pötköllään ja videoista näkyy että myös säiliöitä on tulessa ja paloalue on huomattavasti suurempi kuin 300 neliömetriä, näyttää että palaa hehtaarien alalta.

Jos laivassa käytetään HFSO:ta niin rikkipitoisuus voi olla 3,5% (LFSO1,0% ULFSO 0,1%), vaikka IMO 2020 laittaa rajaksi 0,5% mutta kun laittaa pesurin pakokaasuille (jonka pesuvesi menee mereen) niin saattaa olla jopa 4,2% rikkipitoisuus polttoineessa.
 
Urals liikkuu ihan hyvin putkilinjoissa, jähmepiste pyörii -21-> -30 asteen nurkilla. REBCO (russian export blend) jähmepiste pyörii lähempänä -50 astetta.
Olen antanut itselleni kertoa, että Uralilta länsilounaaseen kulkisi putkissa jalostamon suuntaan sekoitteena kuitenkin. Ehkä siinä jotain käytännön tai taloudellista etua on saatavissa. Kiitos luennosta. :)
 
Tikkakoskesta tiedä mitään, mutta tässä nyt vaikka kotimainen vastine tuollaiselle repulliselle kiinalaista romua:
https://www.patriagroup.com/product...ems/intelligence-and-surveillance/patria-aris

Vastaavaa noin semisti kotimaisena:
https://www.saab.com/products/sirius-compact

Ihan näin julkisten tietojen pohjalta eli täällä tehdään ja täällä tuetaan aseellisesti Ukrainaa voi jokainen tehdä omat johtopäätöksensä miksi Ukraina ei EW laitteitaan esittele.
Tikkakoskella on paljon vanhaa radiokamaa esillä..
 
Kurskin taistelu 2 tulossa. Viimeviikolla linkitin ISW:n ja brittitiedustelun raportin, missä kerrottiin venäjän suuren hyökkäyksen alkaneen, nyt tästä on tullut lisätietoa. Forbes kirjoittaa Ukranalaisiin tiedustelulähteisiin viitaten, että sieltä olisi tulossa suuri panssariarmeija Kupianskiin.


Russia Has Massed 500 Tanks For An Attack On Kupyansk. Thousands Of Ukrainian Drones Await them.

Five hundred tanks. More than 600 fighting vehicles. Hundreds of howitzers. Forty thousand troops. According to Ukraine’s eastern command, Russia has assembled a huge field army in eastern Ukraine opposite the free Ukrainian city of Kupyansk. It’s obvious what this army aims to do: retake a huge swathe of Kharkiv Oblast that the Russians briefly occupied in 2022—until a powerful Ukrainian counteroffensive liberated most of the oblast late that year. Everything east of the nearest major river is the goal. “

“This situation empowers Russia to execute a well-known approach: the systematic destruction of urban areas, rendering them indefensible,” Ukrainian analysis team Frontelligence Insight explained.




Ai nytkö ne panssariarmeijakunnat on tulossa sieltä Uralin takaa???


GD01mWvXsAAnRuk.jpg
 
Tucker Carlson on menossa ryssälään ilmeisesti haastattelemaan putleria.. maga-kansa saa kuulla "oikean totuuden" itse pääpirun versiona :(

 
Tucker Carlson on menossa ryssälään haastattelemaan putleria.. maga-kansa saa kuulla "oikean totuuden" itse pääpirun versiona :(


3vb4hl.jpg

Käsittääkseni vielä pitkävihainen tyyppi. Zelehän kieltäytyi Trumpin pyynnöistä kaivaa sontaa poliittisista vastustajistaan ja auttaa Trumpia 2020 vaaleissa. Varmasti muistaa tämän miten hänen egoa on loukattu. Eli tulee puukottamaan Ukrainaa selkään heti kuin mahdollista.

 
Olen antanut itselleni kertoa, että Uralilta länsilounaaseen kulkisi putkissa jalostamon suuntaan sekoitteena kuitenkin. Ehkä siinä jotain käytännön tai taloudellista etua on saatavissa. Kiitos luennosta. :)
Sitä en tiedä missä "puhdas urals" ja länsi-siperian kevyemmät ja vähärikkisemmät raakaöljyt sekoitetaan REBCO:ksi mutta volga-urals on etelä-ryssälässä ja Länsi-siperia sitten huomattavasti pohjoisemmassa joten välimatkaa noilla tuotantoalueilla on.
 
Katso liite: 92656

Käsittääkseni vielä pitkävihainen tyyppi. Zelehän kieltäytyi Trumpin pyynnöistä kaivaa sontaa poliittisista vastustajistaan ja auttaa Trumpia 2020 vaaleissa. Varmasti muistaa tämän miten hänen egoa on loukattu. Eli tulee puukottamaan Ukrainaa selkään heti kuin mahdollista.

Muurintakana lähettilään näkemys..
 
Nämä kuvat oksettaa... ymmärrän, että ennen hyökkäystäkin on toimitettu koneistus keskuksia, mutta tuntuu niitä valuvan yhäkin ryssälään...
Kuvan taustalla on LEHMANNIN logo...


Edit: Alla arvailua osista
From R to L
- engine valves
- Connecting rod
- Piston (above)
- Haven't an idea what this ring is.
- Injection pump
- Bearing
- Camshaft
- The injection pump's camshaft
- The left big one ?
 
JR2 lainaa "jotain ukrainalaista lähdettä" joka arvioinut ryssän joukkojen ja kaluston määrää Ukrainassa tällä hetkellä (mahtaisiko olla vishun_military? Heillä on ollut tapana julkaista tämän kaltaisia arvioita kerran tai muutaman kerran per vuosi):

Source: Ukrainian

Russian Armed Forces on the territory of Ukraine (total):

- approx. 470 thousand soldiers
- approx. 2,800 tanks
- approx. 7,200 IFV/APC
- approx. 4,800 pieces of barrel artillery
- approx. 1,100 pieces of rocket artillery
- 48 rocket launchers (SRBM)

-

Including reserves (operational and strategic reserves) approx. 60-62 thousand. soldiers organized in a structure:

- 17 regiments
- 16 battalions
- 2 [spetsnaz] units

Tactical reserves are less well-equipped than operational reserves. And even here it's not good.

-

Groupings (according to the number and strength of reserves):

- "South"
- "West"
- "Dnepr"
- "Zaporozhye" [I see it for the first time]
- "Vostok"
- "Center"

-

Ukrainian rating (abbreviation):

- reserves are not qualitatively strong
- they are waiting for refurbished weapons from deep storage warehouses
- the Russian industry can deliver approximately 250–300 new tanks per year
- and approximately 250–300 refurbished tanks per year (taken out of warehouses)

-

I am asking for your understanding, and please blame any inaccuracies and shortcomings (and where do you, Wąski, see the shortcomings...?) solely on me.



-

MUOKKAUS: ei taida olla vishun_military koska heillä ei ole tuollaista artikkelia telegram kanavallaan, mutta löytyy arvio Kharkovan seudun ryssän joukkojen ja kaluston määristä (toinen ryhmä on Belgorodin alueella ja toinen Luhanskin pohjoisosissa - arvio julkaistu 1.2.2024): LÄHDE

1707044742515.png

Are the Russians planning an attack on Kharkiv?

Recently, a number of Western media have spread information about the preparation of a large-scale offensive by the Russian Armed Forces on the city of Kharkiv. Against this background, we conducted our research on the number of forces currently in the area.

They belong to two groups:

OU " Zapad " and OU " Belgorod "

Together, their forces are:

- About 90,000 personnel;
- 800 tanks;
- 1200 BBM (including armored vehicles);
- More than 1000 art systems;
- About 250 RSZV .

Form your own conclusions, the only thing to add is that the "Zapad" OU has been conducting an offensive on this part of the front for a long time, and there have been quite a few very serious successes.

t.me/vishun_military/4016
22.8K viewsedited
Feb 1 at 22:31
 
Ukrainan pitäisi aloittaa tulevaisuudessa neuvottelut siitä, miten kauas 2014 rajasta siirtyy uusi Ukrainan raja (vaikkapa sellainen 200-400km, Kiinan suuntaan). Siihen pitäisi vielä lisätä 200...500km DeMilitarisoituVyöhyke, DMZ, jota valvoo useasta maasta kootut ulkomaiset rauhanturvajoukot. Myös se korvausjuttu ja jälleenrakentaminen on sitten ryssän piikkiin.

 
Back
Top