Ukrainan konflikti/sota

Vishun_military on julkaissut tuoreimman arvionsa ryssän strategisten ohjusten määristä (arvio julkaistu 30.1.2024): LÄHDE

1707044925878.png

Missile arsenal of the Armed Forces of the Russian Federation:

From November 6 ( the latest published data from the GUR ) to today, the Russians have released:

- Iskander (K and M) — 38 missiles;
- Kalibr — 3 missiles;
- Kh-101, Kh-555 and Kh-55 — 230 missiles;
- Kh-47 "Dagger" — 28 missiles;
- Kh-22/32 — 31 missiles;
- Onyx — 1 rocket;
- Kh-31P — 16 missiles;
- Kh-59 — 24 missiles.

As of January 30, the Russians have the following number of missiles:

- Iskander (K and M) — 375 missiles;
- Kalibr — 218 missiles;
- Kh-101, Kh-555 and Kh-55 — 42 missiles;
- Kh-47 "Kinzhal" — 63 missiles;
- Kh-22 — ~144 missiles.

A total of 842 missiles . In our calculations, we did not take into account the Kh-35 and Kh-59 missiles.

* English version in comments.

t.me/vishun_military/4015
38.8Kviewsedited
Jan 30 at 23:04


-

Tässä kokoelma "montako ohjusta jäljellä" arvioita:

1707047627265.png

-

Tässä se mitä minun oma karkea laskuri sanoo (perustuen GUR Skibitskyn 6.11.2023 kertomiin arvioihin sekä Ukrainan ilmoittamiin käytettyjen ohjusten määriin):

1707047594351.png


Jos tätä vertaa vishun_military tuoreeseen arvioon niin nähdään että liikutaan liki samoissa numeroissa, eroa on aavistuksen verran tosin suurin ero on Iskander (K ja M) osalta: minun 362 kpl vs vishun_military 375 kpl. Ero johtuu ryssän käyttämien ohjusten määrästä: minun laskelman mukaan näitä on käytetty 47 kpl kun taas vishun_military mukaan vain 38 kpl.

Muiden ohjusten käytön osalta heidän ja minun numerot ovat samat, mutta Kinzhalien osalta on pieni ero: minun laskelmassa 25 kpl ja heillä 28 kpl.

Minun arviossa on mukana heidän 29.12.2023 kertoman arvionsa jäänteenä "Kh-101 ohjusten yläraja" mutta selvästi he ovat luopuneet siitä tässä tuoreimmassa arviossaan. Jätän kyseisen sarakkeen jatkossa pois omasta laskelmastani, koska selvästi vishun_military on myös luopunut siitä (antoivat 29.12.2023 vaihteluvälin eli ylä- ja alarajan).

Toisaalta minun arviossa on laskettu että Kh-32 ohjusten "tuotantomäärä" olisi uustuotantoa eikä vanhojen Kh-22 ohjusten modernisointia. Täten minun laskelmassani näiden kokonaismäärä kasvaa 9 kpl per kuukausi jos ohjuksia ei käytetä. JOS oletetaan että kokonaismäärä pysyy vakiona eikä tapahdu uustuotanto, vaan ainoastaan vanhojen Kh-22 ohjusten modernisointia Kh-32 ohjuksiksi, niin silloin niiden määrän pitäisi olla:

150 - 31 = 119 kpl

Selvästikin vishun_military arvio on että Kh-32 ohjuksia valmistuu uustuotantona noin 9 kpl per kuukausi eli tulkitsevat GUR Skibitskin tarkoittavan tätä (uustuotanto, ei vanhojen modernisointi).

HUOM: laskelmien samanlaisuus ei kerro muusta kuin siitä että molemmissa käytetään samoja numeroita laskelman perustana. Molemmat laskelmat myös olettavat että uustuotannon määrä ei ole muuttunut vaan on pysynyt vakiona eli samana kuin lokakuun 2023 uustuotanto (GUR Skibitskyn kertoma). GUR on kertonut tämän jälkeen että uustuotanto vaihtelee kuukaudesta toiseen ja tietyn ohjustyypin / tiettyjen ohjustyyppien osalta on jopa ollut sellaisia kuukausia että uustuotanto on ollut lähellä nollaa (joko komponenttien puutteen tai tuotannon muiden ongelmien takia).

Tästä syystä nämä arviot ovat hyvin karkeita ja suuntaa antavia. Mitä kauemmas alkuperäisestä datapisteestä (6.11.2023) mennään, sitä suuremmaksi virheen voi kuvitella kasvavan.

-

MUOKKAUS: nyt kun edellisestä ryssän "merkittävästä ohjusiskusta" on yli 10 päivää aikaa (isku tapahtui 23.1.2023) niin yksi teoria on että keräisivät ohjuksia varastoon 24.2.2024 käyttöä varten (Maidanin vallankumouksen ja ryssän hyökkäyksen vuosipäivä). Käänsin omaa laskuria eteenpäin päivämäärään 24.2.2024 ja teen oletuksen että eivät käyttäisi yhtäkään ohjusta ennen sitä eli mikä määrä ohjuksia voisi olla käytettävänä ko. päivänä jos toimisivat näin:

1707048302468.png

Kun katsoo talvikauden aikana tehtyjä ohjusiskuja, nähdään seuraavat trendit (silloin kun ohjuksia on käytetty):

Mereltä laukaistavat Kalibrit voi sivuuttaa miltei merkityksettöminä, niitä on käytetty vain 3 kpl 6.11.2023 jälkeen eli viimeisen kolmen kuukauden aikana.

Maalta laukaistavia Iskandereita on käytetty 6-12 kpl per päivä.

Kinzhaleita on tyypillisesti käytetty 4-6 kpl ja niiden ennätys on 10 kpl per päivä (taitaa olla lähellä maksimia, koska näiden laukaisuun sopivia MiG-31K hävittäjiä on suunnilleen tuo määrä).

Kh-22/32 ohjuksia on käytetty 8 kpl per päivä.

Kh-101 osalta viisi viimeistä iskua olivat 90 kpl, 70 kpl, 24 kpl, 12 kpl ja 15 kpl - laskeva trendi, tosin kenties 12-15 kpl edustaa "pohjaa".

JOS siis olisi tarkoitus käyttää 24.2.2024 saman kokoluokan määrä ohjuksia kuin uudenvuoden tienoilla niin siihen kyettäisiin juuri ja juuri mutta silloin ei voida käyttää yhtäkään Kh-101 ohjusta ennen ko. päivää vaan kaikki pitää tehdä varastoon (29.12.2023 käytettiin 90 kpl ja 2.1.2024 70 kpl, näiden keskiarvo 80 kpl vrt. yllä taulukossa laskettu 77 kpl "käytettävissä" 24.2.2024).

Lisäksi, jos näin toimitaan, niin 24.2.2024 jälkeen Kh-101 olisi varastossa 0 kpl. Varmasti ei-toivottava tilanne, vaikka näiden uustuotanto olisikin vakio ja 40 kpl per kuukausi.

MUTTA iso kysymysmerkki on, välittääkö ryssä 24.2.2024 päivästä? Viime talvena he eivät iskeneet kyseisenä päivänä ollenkaan, eivät edes Shahed-136/131 droneilla. Viime talvena suuret / suurehkot ohjusiskut osuivat ko. päivän molemmin puolin: 10.2.2022, 16.2.2022 ja 9.3.2022. Voi toki kysyä, oliko tuo tarkoituksellista? Helmikuun 2023 lopussa ryssän ohjusiskujen puhti oli pitkälti pois ja nähtiin vain muutama isku talven viimeisen kahden kuukauden aikana (maaliskuu ja huhtikuu 2023). Ohjusvarastot oli käytännössä ammuttu pois ennen tätä ja Shahed-136/131 toimitukset olivat selvästi nykyisiä harvemmin ja vähälukuisempia joten niilläkään ei kyetty kompensoimaan.

ELI ei ole mitään takeita siitä että ryssä pyrkisi iskemään 24.2.2024.
 
Viimeksi muokattu:
Mikäs se tämä hyökkäys into ja NATOn 5 artiklan venytys on...
jos ryssä hyökkää jotain NATO maata vastaan, missäs lukee, että vastahyökkäys pitää kohdentaa juuri hyökättyyn maahan ja sen rajan kohdalta?
Lie tuossa NATOlla koko "rajaviiva" pohjoiselta jäämereltä välimerelle asti vapaata hyökkäys matkaa.
Mielellään käsittelisin tuota hyökkäyksenä Nato -maata kohtaan, en yksittäistä valtiota sen alla...

 
lievä OT, mutta osuu silti tännekin...

Putinin kävi Hatsinan lähellä sijaitsevassa Jäniskylässä (Zaitsevo), jossa hän vihki käyttöön uuden mahtipontisen sotamuistomerkin. Ennätykselliseen 47 metrin korkeuteen kohoava maamerkki on pystytetty toisessa maailmansodassa natsien uhreina kuolleiden neuvostosiviilien muistoksi.
PUTININ käynti Hatsinassa oli järjestetty niin, että uuden sotamuistomerkin tuntumassa asuvat venäläiset eivät päässeet pilaamaan presidentin juhlamieltä.
Naapurimaiden väitetyt natsit eivät heitä huoleta, vaan oma nenä, joka ei tahdo enää millään kestää omalla asuinalueella leijuvia sietämättömiä hajuja.
Yli 40 hehtaarin laajuinen jätevuori kohoaa noin 65 metrin korkeuteen, joten se on uutta sotamuistomerkkiäkin korkeampi. Vuori tunnetaan paikallisten keskuudessa myös nimellä ”Roskien Everest”.
Jätevuori haisee asukkaiden mukaan kilometrien päähän niin kuvottavalta, että talojen ikkunat on pidettävä jatkuvasti kiinni. Ilmaan haihtuu haitallisia kaasuja, ja myrkyllisiä kemikaaleja sisältävät nesteet valuvat suoraan maastoon ja lopulta Suomenlahteen asti.
– Koko Leningradin alue on yhtä suurta kaatopaikkaa! Edes kauheimmissa painajaisissa ei olisi voinut kuvitella, millaiseen tilaan Drozdenko päästää meidän alueemme.

Vaikka moni venäläinen tukee yhä Putinin politiikkaa ”venäläisten pelastamiseksi” Ukrainassa, heillä on samaan aikaan vaikeuksia ymmärtää, miksi heitä itseään ei pelasteta heidän omilta jätteiltään Venäjän sisällä. Oma nenä on silti kaikilla lähempänä kuin mielikuvitusnatsit.

Kommentti: Putinia uhkaa salakavala ja haiseva ongelma – tästä on kyse​

Leningradin alueella muhii jo avoin jäteraivo Vladimir Putinin hallintoa kohtaan. Tavallisia venäläisiä eivät huoleta naapurimaiden väitetyt ”natsit”, vaan omaan nenään tulevat hajut, Arja Paananen kirjoittaa.

Vladimir Putin avasi Hatsinan lähellä uuden mahtipontisen sotamuistomerkin ja vannoi Venäjän kukistavan nykyisenkin ”natsismin”. Leningradin alueen asukkaita huolettavat nyt kuitenkin heidän omassa elämässään valtavat jätevuoret, joista kuvassa on Severnaja Samarka.

Vladimir Putin avasi Hatsinan lähellä uuden mahtipontisen sotamuistomerkin ja vannoi Venäjän kukistavan nykyisenkin ”natsismin”. Leningradin alueen asukkaita huolettavat nyt kuitenkin heidän omassa elämässään valtavat jätevuoret, joista kuvassa on Severnaja Samarka. KUVA: PAVEL BEDNYAKOV / AFP / LEHTIKUVA
Arja Paananen

VENÄJÄN yksinvaltias Vladimir Putin juhlisti viime viikonloppuna näyttävin menoin Leningradin piirityksen päättymisen 80-vuotisjuhlaa.

Putinin ohjelmaan kuului muun muassa käynti Hatsinan lähellä sijaitsevassa Jäniskylässä (Zaitsevo), jossa hän vihki käyttöön uuden mahtipontisen sotamuistomerkin. Ennätykselliseen 47 metrin korkeuteen kohoava maamerkki on pystytetty toisessa maailmansodassa natsien uhreina kuolleiden neuvostosiviilien muistoksi.

Vladimir Putin avasi uuden mahtipontisen sotamuistomerkin Hatsinan lähellä sijaitsevassa inkeriläiskylässä yhdessä Valko-Venäjän Aljaksandr Lukashenkan kanssa.

Vladimir Putin avasi uuden mahtipontisen sotamuistomerkin Hatsinan lähellä sijaitsevassa inkeriläiskylässä yhdessä Valko-Venäjän Aljaksandr Lukashenkan kanssa. KUVA: PAVEL BEDNYAKOV / AFP
Putinin juhlapuheen pääväite oli, että venäläissiviilit kärsivät nykyisinkin ”natsien” uhreina muuallakin kuin Ukrainassa.

– Baltian maissa kymmeniätuhansia ihmisiä julistetaan ali-ihmisiksi. Russofobiasta on tullut valtiollista politiikkaa useissa Euroopan maissa, Putin luetteli.

– Kitkemme natsismin pois, hän lupasi.

PUTININ käynti Hatsinassa oli järjestetty niin, että uuden sotamuistomerkin tuntumassa asuvat venäläiset eivät päässeet pilaamaan presidentin juhlamieltä.

Heistä monet kokevat nimittäin nyt, että he kärsivät pahasti äiti-Venäjän sisällä. Naapurimaiden väitetyt natsit eivät heitä huoleta, vaan oma nenä, joka ei tahdo enää millään kestää omalla asuinalueella leijuvia sietämättömiä hajuja.

Neuvostosiviilien kärsimyksistä kertova uusi muistomerkki kohoaa 47 metrin korkeuteen lähellä Hatsinaa. Vladimir Putin avasi muistomerkin 27. tammikuuta, kun tuli kuluneeksi 80 vuotta Leningradin piirityksen päättymisestä.

Neuvostosiviilien kärsimyksistä kertova uusi muistomerkki kohoaa 47 metrin korkeuteen lähellä Hatsinaa. Vladimir Putin avasi muistomerkin 27. tammikuuta, kun tuli kuluneeksi 80 vuotta Leningradin piirityksen päättymisestä. KUVA: ANTON VAGANOV / REUTERS
Uuden muistomerkin sisäkaarella on 150 ihmishahmoa, jotka kertovat neuvostosiviileiden kärsimyksistä toisen maailmansodan aikana.

Uuden muistomerkin sisäkaarella on 150 ihmishahmoa, jotka kertovat neuvostosiviileiden kärsimyksistä toisen maailmansodan aikana. KUVA: KREMLIN.RU
Putinin juhlapaikalta olisi ollut noin 10 kilometrin matka Novyi Svet – Eko -nimellä tunnetulle kaatopaikalle, josta on tullut Leningradin alueen kovaa vauhtia paisuvan saasteongelman yksi surullisimmista symboleista.

Yli 40 hehtaarin laajuinen jätevuori kohoaa noin 65 metrin korkeuteen, joten se on uutta sotamuistomerkkiäkin korkeampi. Vuori tunnetaan paikallisten keskuudessa myös nimellä ”Roskien Everest”.

Jätevuori haisee asukkaiden mukaan kilometrien päähän niin kuvottavalta, että talojen ikkunat on pidettävä jatkuvasti kiinni. Ilmaan haihtuu haitallisia kaasuja, ja myrkyllisiä kemikaaleja sisältävät nesteet valuvat suoraan maastoon ja lopulta Suomenlahteen asti.

  • Videolla kerrotaan Hatsinan lähellä sijaitsevasta Novyi Svetin jätevuoresta.

Novyi Svetin jätevuorelle on ehdotettu perustettavaksi muun muassa laskettelukeskusta.

Novyi Svetin jätevuorelle on ehdotettu perustettavaksi muun muassa laskettelukeskusta. KUVA: SORTIROVOTSHNAJA / YOUTUBE / RUUTUKAAPPAUS
LENINGRADIN alueen jäteongelma ei ole uusi, mutta Ukrainan suursodan myötä se on vain pahentunut.

Ihmiset ovat alkaneet valittaa kemiallisista hajuista, joiden alkuperää viranomaiset eivät ”osaa” selittää. Asukkaille on vastattu, että Venäjän lainsäädäntö ei tunne ”hajunormeja”, joten hajuongelmaa ei ole siten myöskään juridisesti olemassa.

On epäilyjä, että osa hajuista saattaa tulla tehtailta, jotka liittyvät Putinin täyttä höyryä käyvään sotateollisuuteen. Osa hajuista selittynee sillä, että Venäjä yrittää korvata omalla tuotannollaan muun muassa maaleja, joita se ei voi tuoda enää laillisesti lännestä sotapakotteiden vuoksi.

Volhonkan jätteenkäsittelylaitoksen työntekijät työssään. Pietarin ympäristössä on yhä edelleen hyvin vähän mitään jätteiden kierrätystä tai käsittelyä.

Volhonkan jätteenkäsittelylaitoksen työntekijät työssään. Pietarin ympäristössä on yhä edelleen hyvin vähän mitään jätteiden kierrätystä tai käsittelyä. KUVA: TASS / SIPA USA / MVPHOTOS
Pietaria ympäröivien asutuskeskusten jätevesistä suuri osa virtaa suoraan Suomenlahteen ilman mitään puhdistusta, sillä vanhat puhdistamot ovat joko rikki tai niitä ei ole koskaan ollutkaan. Asukkaat julkaisevat sosiaalisessa mediassa valokuvia ammeistaan, joissa lilluu tummaa lietettä. Ihmiset arvelevat, heidän huvilakyliensä maastosta ja ohi virtaavista jätejoista löytyy ”koko Mendelejevin alkuaineiden jaksollinen järjestelmä”.

Säännöllisin väliajoin sattuu putkirikkoja, jolloin asuntojen jätökset valuvat jokiin tai nousevat kaduille. Kesällä yksi tällainen onnettomuus sattui Otradnojessa Nevan yläjuoksulla, kun taas pietarilaisten käyttövesi otetaan alempaa Nevasta.

– Ulosteet uiskentelivat Nevaa pitkin kulttuuripääkaupunkiin, Totshka-sivusto kuvaili tilannetta.

On esitetty arvio, että yksinomaan Leningradin alueen vesihuollon kunnostamiseen tarvittaisiin ainakin 1,2 miljardia euroa. Putinin sotabudjetista ei sellaisia rahoja liikene nyt venäläisten oman elämän parantamiseen.

  • Videolla kerrotaan Hatsinan lähellä sijaitsevasta Novyi Svetin jätevuoresta.

MERKKEJÄ on jo siitä, että Leningradin alueella kytee avoin jäteraivo Putinin hallintoa kohtaan. Kun kukaan ei uskalla arvostella sotaa, ympäristöhuolien kautta puretaan muutakin tyytymättömyyttä.

Vain pari päivää ennen Putinin Hatsinan-vierailua Venäjän valtiollinen NTV-kanava näytti yllättäen pitkän reportaasin, joka oli kuvattu Novyi Svetin kaatopaikan lähistöllä asuvien ihmisten kuulemistilaisuudesta.

Video on hätkähdyttävää katsottavaa. Se tuo elävästi mieleen Putinin aikaa edeltäneen perestroikan ja glasnostin, jolloin tavallisilla venäläisillä oli vielä mahdollisuus puhua suunsa puhtaaksi televisiossa.

– Me otimme uuden vuoden vastaan löyhkän keskellä, yksi nainen valittaa videolla.

– Te olette perustaneet meidän kotiimme yleisen käymälän, syyttää toinen nainen.

– Viranomaisten vastauksissa päädytään aina yhteen ja samaan: mitään rikkomuksia ei ole tehty, mitään normeja ei ole ylitetty, nuori perheenisä pauhaa.


Kun kukaan ei uskalla arvostella sotaa, ympäristöhuolien kautta puretaan muutakin tyytymättömyyttä.
NTV kertoi Hatsinan lähellä sijaitsevan jätevuoren hajuongelmista. Kaatopaikan sulkemista vaativien ihmisten kuulemistilaisuus oli otsikoitu: ”He odottavat henkeään pidättäen”.

NTV kertoi Hatsinan lähellä sijaitsevan jätevuoren hajuongelmista. Kaatopaikan sulkemista vaativien ihmisten kuulemistilaisuus oli otsikoitu: ”He odottavat henkeään pidättäen”. KUVA: NTV / KUVAKAAPPAUS
Novyi Svetin hajuongelma on kirjaimellisesti vain jätevuoren huippu. Leningradin alueella on muitakin jätevuoria, joita on ryhdytty kutsumaan myös ”Drozdenkon huipuiksi” alueen kuvernöörin Aleksandr Drozdenkon mukaan.

Melkein yhtä suuri jätevuori sijaitsee Severnaja Samarkassa, jonka lähistöllä Putin kävi niin ikään viime viikonloppuna juhlimassa natsien kukistamista. Putin laski kukkia Nevajoella paikalle, jossa neuvostojoukot onnistuivat murtamaan saksalaisten saarron ja luomaan maayhteyden piiritettyyn Leningradiin tammikuussa 1943.

Piirityksen murtamisen muistomerkiltä on linnuntietä matkaa Servernaja Samarkaan vain alle 15 kilometriä. Jos tuulet olivat otolliset, kaatopaikan haju tunkeutui Putininkin nenään.

  • Videolla kerrotaan Severnaja Samarkan jätevuoresta.

Severnaja Samarkan jätevuoren lähellä paljon huvila-asutusta.

Severnaja Samarkan jätevuoren lähellä paljon huvila-asutusta. KUVA: CURRENT TIME / YOUTUBE / RUUTUKAAPPAUS

Oma nenä on silti kaikilla lähempänä kuin mielikuvitusnatsit.
PUTININ käynniltä julkaistiin myös video, jossa hän keskustelee kuvernööri Drozdenkon kanssa. Orastava jäteraivo huolestuttaa selvästi myös Kremliä, sillä Putin kyselee videolla Drozdenkon suunnitelmista rakentaa kolme uutta jätteidenkäsittelylaitosta.

– Leningradin alueella on isoja alueita polygonien alla. Se on kiperä kysymys, mutta se ei liity teidän toimintaanne, näin on tapahtunut historian saatossa, Putin sanoi Drozdenkolle käyttäen kaatopaikkaan viittaavaa kiertoilmausta.

Putinin korostetun pehmeä lähestymistapa selittynee sillä, että Drozdenko sai vastikään todellisen viharyöpyn niskaansa käytyään avaamassa Venäjän miehittämälle alueelle Ukrainaan rakennetun jätevedenpuhdistamon.

d53af7947d623e525e0a35b5e828b4e9.gif

Donbasin alueen jälleenrakennuksesta osa on sälytetty Leningradin alueen vastuulle ikään kuin putinilaisena sodan pakkoverona.

Joulukuussa Drozdenko ylpeilikin, kuinka ukrainalaisiin Jenakijeven ja Karlo-Marksovon (Sofiivka) asutuskeskuksiin on rakennettu nyt ultramodernit puhdistamot Leningradin alueen lahjoituksina.

– Kiinnostaa, eikö kuvernööri haluaisi tehdä jotain Leningradin alueelle? Esimerkiksi Hatsinan kaatopaikalle voisi rakentaa jonkinlaisen puhdistusjärjestelmän, yksi Drozdenkon alamainen kyseli sosiaalisessa mediassa.

– Milloinkas Otradnojessa korjataan puhdistamo, joka ei toimi? tiedusteli toinen.

Novyi Svetin jätevuoren lähellä asuvat ihmiset yrittivät vedota joulukuussa Putiniin tämän suorassa linjassa, jotta kaatopaikka suljettaisiin. Heidän videovetoomuksensa ei päässyt läpi lähetykseen.

Novyi Svetin jätevuoren lähellä asuvat ihmiset yrittivät vedota joulukuussa Putiniin tämän suorassa linjassa, jotta kaatopaikka suljettaisiin. Heidän videovetoomuksensa ei päässyt läpi lähetykseen. KUVA: VK / KUVAKAAPPAUS
Drozdenkon hallinto vastasi palautteeseen selittämällä, että Leningradin alueelta onnistuttiin vuoden 2023 aikana likvidoimaan 258 laitonta kaatopaikkaa. Jekaterina Arhipova kirjoitti vastaukseksi näin:

– Koko Leningradin alue on yhtä suurta kaatopaikkaa! Edes kauheimmissa painajaisissa ei olisi voinut kuvitella, millaiseen tilaan Drozdenko päästää meidän alueemme.

Vaikka moni venäläinen tukee yhä Putinin politiikkaa ”venäläisten pelastamiseksi” Ukrainassa, heillä on samaan aikaan vaikeuksia ymmärtää, miksi heitä itseään ei pelasteta heidän omilta jätteiltään Venäjän sisällä. Oma nenä on silti kaikilla lähempänä kuin mielikuvitusnatsit.

 
Jokaisen trumppifanin olisi hyvä kuunnella noita juniorin juttuja. Isukki sentään ymmärtää olla hiljaa siitä, kenelle se itseään myy, mutta tuo juniori on niin helvetin tyhmä, että se pitää oikein kehua sillä, kenelle isukin perse on myyty. Mutta, isukki on vanha mies ja lusikka voi lentää hyvinkin pian nurkkaan. Sen jälkeen juniorille voi tulla aika kylmää kyytiä, kun ei isukki enään ole suojelemassa.

Mutta sitten varsinaiseen ketjun aiheeseen. Tuo trumpin Ukraina viha linee ihan maksettua ja ihan putinin rahoilla. Summat olisi kiva tietää, mutta voisin kuvitella, että suhteellisen halvalla ollaan menty.

Amerikkalaisille konservatiiveille yritetään kovasti tuputtaa sitä näkemystä, että Ukrainan sodassa on kyse liberalismin ja konservatismin välisestä taistelusta. Eli että konservatiivinen Putin puolustaa maansa perinteisiä arvoja liberaalin Zelenskyin vihervasemmistolaista mädätystä vastaan.

Eri asia on sitten, että moniko Ukraina-tukea vastustava magalainen oikeasti uskoo tämän, ja monellako on joku muu syy vastustukseensa.
 
Sotarintama laajenee:

Yhdysvaltain hallitus on ilmoittanut, että se lähettää Ecuadorilta saamansa aseet Ukrainalle.
Ecuadorin viranomaiset ilmoittavat vastaanottaneensa varoituksen Venäjältä, mutta heidän mukaansa Ecuadorilla on oikeus vaihtaa aseita Yhdysvaltain kanssa. Ecuador lisäksi vähättelee venäläisaseita ja kutsuu niitä ”venäläiseksi metalliromuksi”.


:ROFLMAO:
 
lievä OT, mutta osuu silti tännekin...

Putinin kävi Hatsinan lähellä sijaitsevassa Jäniskylässä (Zaitsevo), jossa hän vihki käyttöön uuden mahtipontisen sotamuistomerkin. Ennätykselliseen 47 metrin korkeuteen kohoava maamerkki on pystytetty toisessa maailmansodassa natsien uhreina kuolleiden neuvostosiviilien muistoksi.
PUTININ käynti Hatsinassa oli järjestetty niin, että uuden sotamuistomerkin tuntumassa asuvat venäläiset eivät päässeet pilaamaan presidentin juhlamieltä.
Naapurimaiden väitetyt natsit eivät heitä huoleta, vaan oma nenä, joka ei tahdo enää millään kestää omalla asuinalueella leijuvia sietämättömiä hajuja.
Yli 40 hehtaarin laajuinen jätevuori kohoaa noin 65 metrin korkeuteen, joten se on uutta sotamuistomerkkiäkin korkeampi. Vuori tunnetaan paikallisten keskuudessa myös nimellä ”Roskien Everest”.
Jätevuori haisee asukkaiden mukaan kilometrien päähän niin kuvottavalta, että talojen ikkunat on pidettävä jatkuvasti kiinni. Ilmaan haihtuu haitallisia kaasuja, ja myrkyllisiä kemikaaleja sisältävät nesteet valuvat suoraan maastoon ja lopulta Suomenlahteen asti.
– Koko Leningradin alue on yhtä suurta kaatopaikkaa! Edes kauheimmissa painajaisissa ei olisi voinut kuvitella, millaiseen tilaan Drozdenko päästää meidän alueemme.

Vaikka moni venäläinen tukee yhä Putinin politiikkaa ”venäläisten pelastamiseksi” Ukrainassa, heillä on samaan aikaan vaikeuksia ymmärtää, miksi heitä itseään ei pelasteta heidän omilta jätteiltään Venäjän sisällä. Oma nenä on silti kaikilla lähempänä kuin mielikuvitusnatsit.

Kommentti: Putinia uhkaa salakavala ja haiseva ongelma – tästä on kyse​

Leningradin alueella muhii jo avoin jäteraivo Vladimir Putinin hallintoa kohtaan. Tavallisia venäläisiä eivät huoleta naapurimaiden väitetyt ”natsit”, vaan omaan nenään tulevat hajut, Arja Paananen kirjoittaa.

Vladimir Putin avasi Hatsinan lähellä uuden mahtipontisen sotamuistomerkin ja vannoi Venäjän kukistavan nykyisenkin ”natsismin”. Leningradin alueen asukkaita huolettavat nyt kuitenkin heidän omassa elämässään valtavat jätevuoret, joista kuvassa on Severnaja Samarka.

Vladimir Putin avasi Hatsinan lähellä uuden mahtipontisen sotamuistomerkin ja vannoi Venäjän kukistavan nykyisenkin ”natsismin”. Leningradin alueen asukkaita huolettavat nyt kuitenkin heidän omassa elämässään valtavat jätevuoret, joista kuvassa on Severnaja Samarka. KUVA: PAVEL BEDNYAKOV / AFP / LEHTIKUVA
Arja Paananen

VENÄJÄN yksinvaltias Vladimir Putin juhlisti viime viikonloppuna näyttävin menoin Leningradin piirityksen päättymisen 80-vuotisjuhlaa.

Putinin ohjelmaan kuului muun muassa käynti Hatsinan lähellä sijaitsevassa Jäniskylässä (Zaitsevo), jossa hän vihki käyttöön uuden mahtipontisen sotamuistomerkin. Ennätykselliseen 47 metrin korkeuteen kohoava maamerkki on pystytetty toisessa maailmansodassa natsien uhreina kuolleiden neuvostosiviilien muistoksi.

Vladimir Putin avasi uuden mahtipontisen sotamuistomerkin Hatsinan lähellä sijaitsevassa inkeriläiskylässä yhdessä Valko-Venäjän Aljaksandr Lukashenkan kanssa.

Vladimir Putin avasi uuden mahtipontisen sotamuistomerkin Hatsinan lähellä sijaitsevassa inkeriläiskylässä yhdessä Valko-Venäjän Aljaksandr Lukashenkan kanssa. KUVA: PAVEL BEDNYAKOV / AFP
Putinin juhlapuheen pääväite oli, että venäläissiviilit kärsivät nykyisinkin ”natsien” uhreina muuallakin kuin Ukrainassa.

– Baltian maissa kymmeniätuhansia ihmisiä julistetaan ali-ihmisiksi. Russofobiasta on tullut valtiollista politiikkaa useissa Euroopan maissa, Putin luetteli.

– Kitkemme natsismin pois, hän lupasi.

PUTININ käynti Hatsinassa oli järjestetty niin, että uuden sotamuistomerkin tuntumassa asuvat venäläiset eivät päässeet pilaamaan presidentin juhlamieltä.

Heistä monet kokevat nimittäin nyt, että he kärsivät pahasti äiti-Venäjän sisällä. Naapurimaiden väitetyt natsit eivät heitä huoleta, vaan oma nenä, joka ei tahdo enää millään kestää omalla asuinalueella leijuvia sietämättömiä hajuja.

Neuvostosiviilien kärsimyksistä kertova uusi muistomerkki kohoaa 47 metrin korkeuteen lähellä Hatsinaa. Vladimir Putin avasi muistomerkin 27. tammikuuta, kun tuli kuluneeksi 80 vuotta Leningradin piirityksen päättymisestä.

Neuvostosiviilien kärsimyksistä kertova uusi muistomerkki kohoaa 47 metrin korkeuteen lähellä Hatsinaa. Vladimir Putin avasi muistomerkin 27. tammikuuta, kun tuli kuluneeksi 80 vuotta Leningradin piirityksen päättymisestä. KUVA: ANTON VAGANOV / REUTERS
Uuden muistomerkin sisäkaarella on 150 ihmishahmoa, jotka kertovat neuvostosiviileiden kärsimyksistä toisen maailmansodan aikana.

Uuden muistomerkin sisäkaarella on 150 ihmishahmoa, jotka kertovat neuvostosiviileiden kärsimyksistä toisen maailmansodan aikana. KUVA: KREMLIN.RU
Putinin juhlapaikalta olisi ollut noin 10 kilometrin matka Novyi Svet – Eko -nimellä tunnetulle kaatopaikalle, josta on tullut Leningradin alueen kovaa vauhtia paisuvan saasteongelman yksi surullisimmista symboleista.

Yli 40 hehtaarin laajuinen jätevuori kohoaa noin 65 metrin korkeuteen, joten se on uutta sotamuistomerkkiäkin korkeampi. Vuori tunnetaan paikallisten keskuudessa myös nimellä ”Roskien Everest”.

Jätevuori haisee asukkaiden mukaan kilometrien päähän niin kuvottavalta, että talojen ikkunat on pidettävä jatkuvasti kiinni. Ilmaan haihtuu haitallisia kaasuja, ja myrkyllisiä kemikaaleja sisältävät nesteet valuvat suoraan maastoon ja lopulta Suomenlahteen asti.

  • Videolla kerrotaan Hatsinan lähellä sijaitsevasta Novyi Svetin jätevuoresta.

Novyi Svetin jätevuorelle on ehdotettu perustettavaksi muun muassa laskettelukeskusta.

Novyi Svetin jätevuorelle on ehdotettu perustettavaksi muun muassa laskettelukeskusta. KUVA: SORTIROVOTSHNAJA / YOUTUBE / RUUTUKAAPPAUS
LENINGRADIN alueen jäteongelma ei ole uusi, mutta Ukrainan suursodan myötä se on vain pahentunut.

Ihmiset ovat alkaneet valittaa kemiallisista hajuista, joiden alkuperää viranomaiset eivät ”osaa” selittää. Asukkaille on vastattu, että Venäjän lainsäädäntö ei tunne ”hajunormeja”, joten hajuongelmaa ei ole siten myöskään juridisesti olemassa.

On epäilyjä, että osa hajuista saattaa tulla tehtailta, jotka liittyvät Putinin täyttä höyryä käyvään sotateollisuuteen. Osa hajuista selittynee sillä, että Venäjä yrittää korvata omalla tuotannollaan muun muassa maaleja, joita se ei voi tuoda enää laillisesti lännestä sotapakotteiden vuoksi.

Volhonkan jätteenkäsittelylaitoksen työntekijät työssään. Pietarin ympäristössä on yhä edelleen hyvin vähän mitään jätteiden kierrätystä tai käsittelyä.

Volhonkan jätteenkäsittelylaitoksen työntekijät työssään. Pietarin ympäristössä on yhä edelleen hyvin vähän mitään jätteiden kierrätystä tai käsittelyä. KUVA: TASS / SIPA USA / MVPHOTOS
Pietaria ympäröivien asutuskeskusten jätevesistä suuri osa virtaa suoraan Suomenlahteen ilman mitään puhdistusta, sillä vanhat puhdistamot ovat joko rikki tai niitä ei ole koskaan ollutkaan. Asukkaat julkaisevat sosiaalisessa mediassa valokuvia ammeistaan, joissa lilluu tummaa lietettä. Ihmiset arvelevat, heidän huvilakyliensä maastosta ja ohi virtaavista jätejoista löytyy ”koko Mendelejevin alkuaineiden jaksollinen järjestelmä”.

Säännöllisin väliajoin sattuu putkirikkoja, jolloin asuntojen jätökset valuvat jokiin tai nousevat kaduille. Kesällä yksi tällainen onnettomuus sattui Otradnojessa Nevan yläjuoksulla, kun taas pietarilaisten käyttövesi otetaan alempaa Nevasta.

– Ulosteet uiskentelivat Nevaa pitkin kulttuuripääkaupunkiin, Totshka-sivusto kuvaili tilannetta.

On esitetty arvio, että yksinomaan Leningradin alueen vesihuollon kunnostamiseen tarvittaisiin ainakin 1,2 miljardia euroa. Putinin sotabudjetista ei sellaisia rahoja liikene nyt venäläisten oman elämän parantamiseen.

  • Videolla kerrotaan Hatsinan lähellä sijaitsevasta Novyi Svetin jätevuoresta.

MERKKEJÄ on jo siitä, että Leningradin alueella kytee avoin jäteraivo Putinin hallintoa kohtaan. Kun kukaan ei uskalla arvostella sotaa, ympäristöhuolien kautta puretaan muutakin tyytymättömyyttä.

Vain pari päivää ennen Putinin Hatsinan-vierailua Venäjän valtiollinen NTV-kanava näytti yllättäen pitkän reportaasin, joka oli kuvattu Novyi Svetin kaatopaikan lähistöllä asuvien ihmisten kuulemistilaisuudesta.

Video on hätkähdyttävää katsottavaa. Se tuo elävästi mieleen Putinin aikaa edeltäneen perestroikan ja glasnostin, jolloin tavallisilla venäläisillä oli vielä mahdollisuus puhua suunsa puhtaaksi televisiossa.

– Me otimme uuden vuoden vastaan löyhkän keskellä, yksi nainen valittaa videolla.

– Te olette perustaneet meidän kotiimme yleisen käymälän, syyttää toinen nainen.

– Viranomaisten vastauksissa päädytään aina yhteen ja samaan: mitään rikkomuksia ei ole tehty, mitään normeja ei ole ylitetty, nuori perheenisä pauhaa.


NTV kertoi Hatsinan lähellä sijaitsevan jätevuoren hajuongelmista. Kaatopaikan sulkemista vaativien ihmisten kuulemistilaisuus oli otsikoitu: ”He odottavat henkeään pidättäen”.

NTV kertoi Hatsinan lähellä sijaitsevan jätevuoren hajuongelmista. Kaatopaikan sulkemista vaativien ihmisten kuulemistilaisuus oli otsikoitu: ”He odottavat henkeään pidättäen”. KUVA: NTV / KUVAKAAPPAUS
Novyi Svetin hajuongelma on kirjaimellisesti vain jätevuoren huippu. Leningradin alueella on muitakin jätevuoria, joita on ryhdytty kutsumaan myös ”Drozdenkon huipuiksi” alueen kuvernöörin Aleksandr Drozdenkon mukaan.

Melkein yhtä suuri jätevuori sijaitsee Severnaja Samarkassa, jonka lähistöllä Putin kävi niin ikään viime viikonloppuna juhlimassa natsien kukistamista. Putin laski kukkia Nevajoella paikalle, jossa neuvostojoukot onnistuivat murtamaan saksalaisten saarron ja luomaan maayhteyden piiritettyyn Leningradiin tammikuussa 1943.

Piirityksen murtamisen muistomerkiltä on linnuntietä matkaa Servernaja Samarkaan vain alle 15 kilometriä. Jos tuulet olivat otolliset, kaatopaikan haju tunkeutui Putininkin nenään.

  • Videolla kerrotaan Severnaja Samarkan jätevuoresta.

Severnaja Samarkan jätevuoren lähellä paljon huvila-asutusta.

Severnaja Samarkan jätevuoren lähellä paljon huvila-asutusta. KUVA: CURRENT TIME / YOUTUBE / RUUTUKAAPPAUS

PUTININ käynniltä julkaistiin myös video, jossa hän keskustelee kuvernööri Drozdenkon kanssa. Orastava jäteraivo huolestuttaa selvästi myös Kremliä, sillä Putin kyselee videolla Drozdenkon suunnitelmista rakentaa kolme uutta jätteidenkäsittelylaitosta.

– Leningradin alueella on isoja alueita polygonien alla. Se on kiperä kysymys, mutta se ei liity teidän toimintaanne, näin on tapahtunut historian saatossa, Putin sanoi Drozdenkolle käyttäen kaatopaikkaan viittaavaa kiertoilmausta.

Putinin korostetun pehmeä lähestymistapa selittynee sillä, että Drozdenko sai vastikään todellisen viharyöpyn niskaansa käytyään avaamassa Venäjän miehittämälle alueelle Ukrainaan rakennetun jätevedenpuhdistamon.

d53af7947d623e525e0a35b5e828b4e9.gif

Donbasin alueen jälleenrakennuksesta osa on sälytetty Leningradin alueen vastuulle ikään kuin putinilaisena sodan pakkoverona.

Joulukuussa Drozdenko ylpeilikin, kuinka ukrainalaisiin Jenakijeven ja Karlo-Marksovon (Sofiivka) asutuskeskuksiin on rakennettu nyt ultramodernit puhdistamot Leningradin alueen lahjoituksina.

– Kiinnostaa, eikö kuvernööri haluaisi tehdä jotain Leningradin alueelle? Esimerkiksi Hatsinan kaatopaikalle voisi rakentaa jonkinlaisen puhdistusjärjestelmän, yksi Drozdenkon alamainen kyseli sosiaalisessa mediassa.

– Milloinkas Otradnojessa korjataan puhdistamo, joka ei toimi? tiedusteli toinen.

Novyi Svetin jätevuoren lähellä asuvat ihmiset yrittivät vedota joulukuussa Putiniin tämän suorassa linjassa, jotta kaatopaikka suljettaisiin. Heidän videovetoomuksensa ei päässyt läpi lähetykseen.

Novyi Svetin jätevuoren lähellä asuvat ihmiset yrittivät vedota joulukuussa Putiniin tämän suorassa linjassa, jotta kaatopaikka suljettaisiin. Heidän videovetoomuksensa ei päässyt läpi lähetykseen. KUVA: VK / KUVAKAAPPAUS
Drozdenkon hallinto vastasi palautteeseen selittämällä, että Leningradin alueelta onnistuttiin vuoden 2023 aikana likvidoimaan 258 laitonta kaatopaikkaa. Jekaterina Arhipova kirjoitti vastaukseksi näin:

– Koko Leningradin alue on yhtä suurta kaatopaikkaa! Edes kauheimmissa painajaisissa ei olisi voinut kuvitella, millaiseen tilaan Drozdenko päästää meidän alueemme.

Vaikka moni venäläinen tukee yhä Putinin politiikkaa ”venäläisten pelastamiseksi” Ukrainassa, heillä on samaan aikaan vaikeuksia ymmärtää, miksi heitä itseään ei pelasteta heidän omilta jätteiltään Venäjän sisällä. Oma nenä on silti kaikilla lähempänä kuin mielikuvitusnatsit.

Muutaman viikon sisään näin uutisen, missä kirjoitettiin ryssän suunnitelmista alkaa viemään omia jätteitään Ukrainalta "valtaamille" alueille. Eli ryssä ulkoistaa kaatopaikkansa Ukrainan puolelle. Se on kyllä semmonen maailman perseenreikä tuo ryssälä ettei mitään rajaa.


Linkkaan uutisen jos se tulee vielä vastaan.

EDIT.

Löytyikin helposti:
 
Nämä kuvat oksettaa... ymmärrän, että ennen hyökkäystäkin on toimitettu koneistus keskuksia, mutta tuntuu niitä valuvan yhäkin ryssälään...
Kuvan taustalla on LEHMANNIN logo...


Edit: Alla arvailua osista
From R to L
- engine valves
- Connecting rod
- Piston (above)
- Haven't an idea what this ring is.
- Injection pump
- Bearing
- Camshaft
- The injection pump's camshaft
- The left big one ?
Ketjussa on myös spekulointia että tuo ei olisi uusi laite vaan sellainen joka toimitettu ennen Helmikuuta 2022.
Sinänsä loogista koska eikö nuo kaikki "Armata" laitteet pistetty naftaliiniin...
 
Nämä kuvat oksettaa... ymmärrän, että ennen hyökkäystäkin on toimitettu koneistus keskuksia, mutta tuntuu niitä valuvan yhäkin ryssälään...
Kuvan taustalla on LEHMANNIN logo...


Edit: Alla arvailua osista
From R to L
- engine valves
- Connecting rod
- Piston (above)
- Haven't an idea what this ring is.
- Injection pump
- Bearing
- Camshaft
- The injection pump's camshaft
- The left big one ?
Kiinalaista keskusta, ja noiden ex ryssä maiden läpi valuvat. Taitaa ihan Suomenkin kautta satamissa olla läpikulkumatkalla tuota kaksoiskäyttö tavaraa.
 
Tikkakoskella on paljon vanhaa radiokamaa esillä..
Petäjäveden museossa on myös, missä olen käynnyt kuolaamassa kaukopartio vehkeitä mm. M10 radiota. Olisin ostanut, vaan eivät myyneet...voi kyynel...nyyh.


“Vakoilun maailmasta”

OSS:n (CIA:n edeltäjä) ja SIS:n (brittien MI6) matkalaukkuradioasemat Norjan miehityksen ajalta 1940-44 peilaavat läntistä kehitystä rinnallaan neuvostoliittolainen desanttiradiokalusto. Kyynel-kaukopartioradioiden kokoelmassa on nähtävillä mallit 4/7, 5, 10 ja 10X sekä harvinainen Malli 12. Tuoreempaa vakoilukalustoa ovat 1980-90-luvun japanilaiset salakuuntelulaitteet sekä 70-80-luvun neuvostoliittolaiset agenttien ja erikoisjoukkojen lyhytaaltoradioasemat R-353 Proton ja R-354 Strizh.

Toki minulla on "Veera" VRLKB ja en tyhjinkäsin museolta lähtennyt, mukaan lähti ns. Hitler-radio alimpana.



 
Viimeksi muokattu:
Petäjäveden museossa on myös, missä olen käynnyt kuolaamassa kaukopartio vehkeitä mm. M10 radiota. Olisin ostanut, vaan eivät myyneet...voi kyynel...nyyh.


“Vakoilun maailmasta”

OSS:n (CIA:n edeltäjä) ja SIS:n (brittien MI6) matkalaukkuradioasemat Norjan miehityksen ajalta 1940-44 peilaavat läntistä kehitystä rinnallaan neuvostoliittolainen desanttiradiokalusto. Kyynel-kaukopartioradioiden kokoelmassa on nähtävillä mallit 4/7, 5, 10 ja 10X sekä harvinainen Malli 12. Tuoreempaa vakoilukalustoa ovat 1980-90-luvun japanilaiset salakuuntelulaitteet sekä 70-80-luvun neuvostoliittolaiset agenttien ja erikoisjoukkojen lyhytaaltoradioasemat R-353 Proton ja R-354 Strizh.

Toki minulla on "Veera" VRLKB ja en tyhjinkäsin museolta lähtennyt, mukaan lähti ns. Hitler-radio alimpana.



en tyhjinkäsin museolta lähtennyt, mukaan lähti ns. Hitler-radio alimpana.
Siis pöllitkö sieltä :ROFLMAO: radion? vai myytiinkö museossa radioita?
 
Petäjäveden museossa on myös, missä olen käynnyt kuolaamassa kaukopartio vehkeitä mm. M10 radiota. Olisin ostanut, vaan eivät myyneet...voi kyynel...nyyh.


“Vakoilun maailmasta”

OSS:n (CIA:n edeltäjä) ja SIS:n (brittien MI6) matkalaukkuradioasemat Norjan miehityksen ajalta 1940-44 peilaavat läntistä kehitystä rinnallaan neuvostoliittolainen desanttiradiokalusto. Kyynel-kaukopartioradioiden kokoelmassa on nähtävillä mallit 4/7, 5, 10 ja 10X sekä harvinainen Malli 12. Tuoreempaa vakoilukalustoa ovat 1980-90-luvun japanilaiset salakuuntelulaitteet sekä 70-80-luvun neuvostoliittolaiset agenttien ja erikoisjoukkojen lyhytaaltoradioasemat R-353 Proton ja R-354 Strizh.

Toki minulla on "Veera" VRLKB ja en tyhjinkäsin museolta lähtennyt, mukaan lähti ns. Hitler-radio alimpana.



Juu, lahjoitin Petäjävedelle tavaraa joitakin vuosia sitten ja kävin muutama kesä sitten visiitillä. Kannattaa poiketa, jos nurkilla liikkuu
 
Muutaman viikon sisään näin uutisen, missä kirjoitettiin ryssän suunnitelmista alkaa viemään omia jätteitään Ukrainalta "valtaamille" alueille. Eli ryssä ulkoistaa kaatopaikkansa Ukrainan puolelle. Se on kyllä semmonen maailman perseenreikä tuo ryssälä ettei mitään rajaa.


Linkkaan uutisen jos se tulee vielä vastaan.

EDIT.

Löytyikin helposti:
No mutta tämähän kertoo vain etteivät itsekään kuvittele pitävänsä alueita hallussaan kovin pitkään. Tosin ryssä on siitä outo eläin että paskoo sinne missä syö. Ainakin Donbassin venäläisväestö saa nauttia russkimiristä täysin rinnoin, mukana haju ja karsinogeenit.
 
Sotarintama laajenee:

Yhdysvaltain hallitus on ilmoittanut, että se lähettää Ecuadorilta saamansa aseet Ukrainalle.
Ecuadorin viranomaiset ilmoittavat vastaanottaneensa varoituksen Venäjältä, mutta heidän mukaansa Ecuadorilla on oikeus vaihtaa aseita Yhdysvaltain kanssa. Ecuador lisäksi vähättelee venäläisaseita ja kutsuu niitä ”venäläiseksi metalliromuksi”.


:ROFLMAO:
Ja yllättäen ryssän johto sai taas hyvän syyn pistää banaanien maahantuonnin poikki Ecuadorista. Syynä kuulemmä kärpäset mutta eiköhän se oikea syy ole rehellinen valuuttapula. Saapahan sitten vatnikki vakuutella itselleen että kyllä oli taas viranomaiset eteviä kun estivät kärpästen pilaamien banaanien myynnin näin tehokkaasti. Kyllä se zaari vatnikin parasta aina ajattelee.
 
No mutta tämähän kertoo vain etteivät itsekään kuvittele pitävänsä alueita hallussaan kovin pitkään. Tosin ryssä on siitä outo eläin että paskoo sinne missä syö. Ainakin Donbassin venäläisväestö saa nauttia russkimiristä täysin rinnoin, mukana haju ja karsinogeenit.
Ryssän jäljiltä on aina tuosta syystä myös runsas jyrsijäkanta. Aikanaan Porkkalaan pienenä poikana palannut asukas kertoi paluusta että "niiden jäljiltä oli roskaa, roskan myötä rottia ja hiiriä joiden myötä myös paikan käärmekanta oli huikea, kyitä saattoi tappaa 10min kävelyllä 10kpl".
 
Back
Top