Coffee Man
Respected Leader
Ja nyt ihan ystäni puolest kyselen että onkohan ukrainalla englannin kielisiä yksikköjä jotka ottavat ulkomailta tulevia miehiä?
http://maanpuolustus.net/threads/di...sion-on-war-in-ukraine-with-participant.4088/
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Ja nyt ihan ystäni puolest kyselen että onkohan ukrainalla englannin kielisiä yksikköjä jotka ottavat ulkomailta tulevia miehiä?
Edit. Näitä telatykkejä oli muuten siinä sotilasjunassa mistä oli video täälläkin pariviikkoa sitten.
Nyt kun paljastat vielä, mistä luolastosta tuota aseapua laitetaan menemään?
Uutinen wanha, ajankohta tätäpäivää:
http://yle.fi/uutiset/armeijan_kalustoa_vanhenee_runsaasti_lahivuosina/5415892
Kotimaa 31.8.2011 klo 7:09 | päivitetty 8.6.2012 klo 9:58
Armeijan kalustoa vanhenee runsaasti lähivuosina
Suuri osa armeijan kalustosta vanhenee lähivuosina. Muun muassa satoja Pasi-panssariajoneuvoja ja kymmeniätuhansia aseita vanhenee vuoteen 2015 mennessä. Armeijan pitäisi kuitenkin säästää satoja miljoonia euroja tällä hallituskaudella.
Armeijan säästötalkoiden hintalappu tällä hallituskaudella on satoja miljoonia euroja. Samaan aikaan suuri osa kalustosta vanhenee käsiin. Muun muassa sadat pasit ja telakuorma-autot, miinalaiva Pohjanmaa, tuhannet viestijärjestelmät, tuhannet kevyet kertasingot ja kymmenet tuhannet rynnäkkökiväärit vanhenevat vuoteen 2015 mennessä.
Siitä sitten vaan valitsemaan apua Ukrainalle. Luovutuskelpoista materiaalia varmasti löytyy, mutta sitä poliittista tahtoa ei. Koska Kremli.
Hmmm ... sellainen tuli mieleen, että nyt kun tuota putlerin "voittokulkua" ollaan seurattu, niin poliittisella kentällä kuin Ukrainassakin, niin oiskohan miteköhän mahdollista että tällä kaverilla ja hänen tiedoillaan olisi asiaan osuutta?
Lännen johtajat vetelemässä rajoja? Olis hauska nähdä.Luulempa, että jos Mariupoliin hyökätään alkaa aseita virrata. Johonkin se raja on vedettävä.
Ja Ukrainassa ollaan varmaan onnesta soikeena, kun Suomi lastaa stenalle menevää romua "avuksi". Sotakäyttöön menevä tavara on eri juttu kuin romut.
Ihmisetkin EU:ssa tekevät päätöksiä ja nykyinen johto ei pysy vallassa ikuisesti. Pitää myös huomioida että EU toimii huomattavalla viivellä käyden koko byrokraattisen päätöksenteon läpi joka parhaimmillaankin on niin nopea kuin EU:n hitain valtio sillä kertaa eli jopa useiden kuukausien viiveellä. Ja tässä tulevat myös suomalaiset poliitikot ja Syriza mukaan kuvioihin.
Välillä jopa tiettyjä EU:n sanktioita ollaan arvosteltu ilman että ollaan otettu huomioon että sanktiot eivät olleet reaktio viimeiseen eskalaatioon vaan sitä edeltäviin.
Toukokuussa voidaan puhua siitä oilko EU:n vastine nykyiseen eskalaatioon riittävä ja kenen vika se on.
Jos unohdetaan kaiken moraalin, niin jälki voi olla aika ruma.
Paha on helppo päästää kiertämään. Jos rikollisuus, korruptio ja kaikkien lakien, kansainvälisiä mukaan lukien, poljenta laitetaan kunniaan, niin mitä voi olla pahempaa. Hirvittää ajatuskin että näin voisi käydä.
Sota ei ole ohi
Savon Sanomat
Arto Luukkanen
16.2.2015 00:01
Itä-Ukrainan sota on eskaloitunut vuoden alusta lähtien vaarallisella tavalla. Viime viikon sopimus tulitauosta herättää toivoa, mutta ei luottamusta.
Uusimpien Venäjän tukemien separatistihyökkäyksien tarkoituksena oli ilmeisesti ratkaista Venäjän kannalta harmillisimpien vastarintapesäkkeiden kohtalo. Huomattavin näistä oli Ukrainan ”cyborgien” sitkeä vastarinta Donetskin lentokentällä. Taistelu tämän tukikohdan hallinnasta oli muodostunut arvovaltakiistaksi, joka piti määritellä lopullisesti.
Donetskin puolustajien sitkeä taisteluhenki tuli Venäjälle ilkeänä yllätyksenä. Tappiot olivat huomattavia.
Näytti siltä, että esimerkiksi tammikuun 12.-19. päivien hyökkäyksessä oli mukana Venäjän merijalkaväkeä, joka kärsi rynnäkössä verisiä takaiskuja. Lentokentän ongelma ratkaistiin lopulta niin, että vastaanottohallin katto räjäytettiin sinnikkäiden ukrainalaisten päälle. Taistelu päättyi tähän.
Debaltsevon eteentyönnetty asema on taas häirinnyt kapinallisten ja Venäjän huoltokuljetuksia, joten se on luonnollisesti joutunut raskaimpien hyökkäyksien kohteeksi.
Mariupolissa taas siviiliväestöä varoitettiin ampumalla sinne summittaisesti raketteja. Syynä tähän oli se, että viime vuonna Mariupolin valloitus epäonnistui, kun siviilit osallistuivat kaupungin puolustukseen.
Nyt kaupungin väestöä peloteltiin pysymään kodeissaan. Operaatioiden kolmas painopistealue on ollut Luhanskin alueella.
Näiden hyökkäyksien sotilaallisena tarkoituksena on epäilemättä sitoa ja kuluttaa Ukrainan armeijan parhaiden yksiköiden voimaa keväällä tapahtuvaa suurhyökkäystä varten. Taistelualue alkaa olla maaliskuun lopussa valmis suuremmillekin operaatioille. Sitä ennen, mikäli tulitauko ei pidä, tapahtuu ilmeisesti vain paikallisia, vaikkakin raivokkaita taisteluja.
Minskin toinen tulitaukosopimus näyttää äärimmäisen hauraalta ja ”mädältä kompromissilta”. Se voi ehkä rauhoittaa tilannetta muutamaksi viikoksi, mutta rauhanteon perusongelma on siinä, että molemmat osapuolet näkevät todellisen voimainkoetuksen olevan vasta edessä. Todellista halua sopuun ei ole.
Vastarinnan itsepintaisuus on ollut arvovaltatappio Itä-Ukrainan kapinallisille ja samalla myös Venäjän armeijalle, joka on parhaansa mukaan tukenut näitä uusimpia offensiiveja. Se kertoo myös siitä, että Venäjän poliittinen johto on jättänyt komentajille vapaat kädet; nyt harjoitellaan tulevaa koitosta varten.
Venäjän ”vapaaehtoisjoukkojen” kannalta nämä talvihyökkäykset on vain taitojen harjoittelua ja siksi yhteenotot ovat olleet paikallisia.
Venäjä ja sen johtamat separatistit ovat voineet voimakkaampana osapuolena mielin määrin laajentaa omia hyökkäyksiään ja valita oman painopistesuuntansa.
Venäjä on samalla myös mobilisoinut alueelle lisää omia joukkojaan, jotka ovat tunkeutuneet suoraan Ukrainan alueelle. Uusinta uutta on se, että mukana on myös osia 138. moottoroidusta divisioonasta Leningradin sotilaspiiristä Sortavalan alueelta.
Taka-ajatuksena lienee se, että Venäjä ei halua tuhlata erikoisjoukkojaan näissä äärimmäisen sitkeissä ja verisissä katutaisteluissa vaan kierrättää vastuuta tavallisille osastoille. Asevelvollisten, muodollisesti vapaaehtoisten, veri ei ole kallista.
Poliittiselta kannalta kapinallisten aktiivisuus selittyy sillä, että he kokevat aikansa olevan nyt kortilla. Mikäli Venäjä päätyisi jostain syystä tekemään kompromissin lännen kanssa, merkitsee se kuoliniskua heidän haaveilleen.
Rauhaan tulee liittymään kapinallisten poliittinen ja sotilaallinen eliminointi – mikäli nämä eivät kykene näkyvään sotilaalliseen ratkaisuun ja siihen, että heillä oma valtionsa Itä-Ukrainassa.
Kapinallisten epätoivoista yritystä tukee poliittisesti EU:n poliitikkojen rauhanponnisteluiden aktivoituminen vuoden alussa. Näyttää siltä, että EU:ssa on useita vaikutusvaltaisia poliitikkoja, jotka haluaisivat lopettaa Venäjä-vastaiset pakotteet ja ”palata normaaliin”.
Saksan ja Ranskan ”viimeiset yritykset” rauhan puolesta ovatkin näyttäneet kapinallisten silmissä lupaavilta heikkouden merkeiltä.
Venäjä on tässä separatistien talvihyökkäyksessä pahassa välikädessä. Lännen aseistuksen tuleminen alueelle tulisi muuttamaan sotilaallisen tilanteen. Aseiden mukana saapuisi todennäköisesti neuvonantajia ja lännessä koulutettuja ukrainalaisia.
Pitkittyessään ja syventyessään sota luo aivan uudenlaisen poliittisen asetelman. Myös Itäisessä Ukrainassa mieliala on kääntynyt Kiovalle suosiolliseksi, sillä kukaan ei halua joutua pysyvästi separatisti-pyssymiesten mielivallan alaiseksi.
Arvostelijoiden mukaan kriisi tuleekin kasvattamaan Ukrainassa kansallista ja patrioottista mielialaa tuhoamaan niin kutsutun slaaviyhteyden. Itse asiassa suurvalta-Venäjän ideologiset kannattajat ja niin sanotun Izborskin klubin jäsenet ovat huomauttaneet, että tilanne menee heidän kannaltaan mahdollisimman huonoon suuntaan.
Pitkittyvä sota estää mahdollisuuden vaikuttaa alueella ja näin Venäjä vieroittaa itsensä Ukrainan kansasta. Pitkässä konfliktissa Ukraina selviää, mutta Donbass ei selviä.
Eurooppalaiselle rauhalle lännen ja Venäjän aseiden yhteenotto tulisi olemaan kaikkein vaarallisin vaihtoehto. Laajentuva kriisi voisi koskettaa myös Suomea.
Päättäjiemme kannattaa ottaa viimeistään nyt pää pois pensaasta.
Kirjoittaja on Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen yliopistolehtori Helsingin yliopistossa.
Sama mieltä moni muukin. Myös Piontkovsky.
Krimi ei pärjää ilman yhteyttä mantereelle.
A.P. mielestä Putin ei tehnyt sitä, eli ei "ylittänyt punaisen rajan" kahdesta syystä. Ensiksi, se on pelko uusista, paljon vakavammista pakotteista länneltä. Toiseksi, ihmisuhrit, sotilaiden menetys, jota hänelle aiheuttaa ukrainalainen armeja. Menetykset ovat liian jopa niin raskaita, että koko informaatio menehtyneistä sotilaista ja heidän hautaisista on salainen. P. mukaan tämä sota ei ole suosittu. Hän ei myöskään uskoo että moni venäläinen haluaisi menettää poikia sodassa kahden armejan välissä, armejan,jonka ihmiset puhuvat sama kieltä.
Viimeksi mainitusta voin tietenkin olla eri mieltä, Venäjällä/NLssa on aina tuhottu ihmisia jotka puhuneet sama kieltä, eikä vain heidät.