Ukrainan konflikti/sota

Mitä ilmeisimmin kalustotuotantoon verrattuna kestämättömät tappiot alkaa tuottaa tulost kremlissä asti. Tähän päälle sitten Ranskan muuttuneet puheet ja se että lilliputteli uskaltaa mobilisoida vain 150kö. Samalla nämä ryssän trollit pomppii taas esiin kuin vieteriukot rauhan puheineen. Tosin ohjeistus taitaa olla puutteellista kuten tännekkin pompanneella, "mutkunjenkit" paljastaa heti trollitehtaan tuotoksen. Vakio liike kun kysyy jotain vaikeampaa.

Vanhojen rahapuolen ennusteiden mukaan ryssän vararahstoejn likvidit osat piti loppua vuodenvaihteessa. Tuosta etiäpäin on pitänyt tulla toimeen tulorahoituksella ja oliargien omilla rahoilla. Samalla aktivoitavat varastot alkaa olla puolessavälissä, eri materiaalien osalta puhutaan vuodesta kahdesta. Nyt noita on kaiveltu liikkeelle jo parisenvuotta joten se parempipuolisko on pistetty jo junaan. Samalla varmasti kannibaloisoitu sitä loppupaskaa että saatiin eka puolisko liikkeelle. Uustuotanto takkuaa, samoin varaosien uustuotanto. Joten nyt olisi pakko saada hengähdystaukoa että ehditään varustamaan se seuraava 100kö mekanisoitu armeija hyöökikuntoon.

Tähän päälle sitten Ukrainan järjestämä kuukauden demonstraatio miten vatnikin öljyteollisuus laitetaan kiinni. Rostatin -14% viikkotason tuotannossa on jo fataali, ryssä on kärsinyt jo aikaisempina vuosina oikeasta bensapulasta keväällä-alkukesästä. Nyt kun piti täyttää varastoja tuota varten ollaankin tilanteessa jossa varastoja joudutaan tyhjentämään. Joko putteli ostaa markkinahintaan bensaa ulkoa tai sitten vatnikki jättää jättää ajamiset vähemmälle. Tämä realisoituu lähiviikkoina.

Jos USA saa päätettyä Ukrainan apupaketista niin tuo tulisi olemaan se viimeinen niitti. Mutta tämä alkaa olla myös lilliputtelin viimeinen oljenkorsi niin katsotaan minkälaista ryssän vaikutusta sinne saadaan.

No ennenkin vatnikki on kyykännyt vain enemmän ja zaarin päätöstä kunnioitetaan. Eli eiköhän se ryssä väännä edelleen, johan lilliputteli lupaili totaalista sotaa. Saa vatnikki tarttua sitten vaarin mosi-naganttiin tai vaikka talikkoon kun rynnii läntistä vihollista vastaan sankarillisesti.
 
Nyt venäjän ordotoksinen kirkko julistaa "pyhää sotaa"

Taitaa Kirill tietää että jos Ukrainan sota hävitään, niin edessä on hiippakunnan vaihto. (hehe oli pakko näin pääsiäisen kunniaksi).
Nuoremmille ja tietämättömille selvennys: (25.5.2008 — Mitä tarkoittaa vaihtaa hiippakuntaa. vaihtaa hiippakuntaa - Kuolla.)
 
Muutama ajatus.

- Tykkejä ja tankkeja menee aivan tolkuttomia määriä ja tämä on jatkuva trendi. Edelleen ihmettelen sitä, että jos venäjä meinaa käynnistää kesällä hyökkäyksen Harkovaan, niin olisiko ehkä aika siirtyä säästämään kalustoa? Tai sitten tässä herää ajatus, että koko Harkovan pusku on painostuskeino, jolla yritetään painostaa Ukrainaa venäjän kannalta edulliseen rauhansopimukseen. Tai vastaavasti venäjällä ymmärretään, että kyky panssareiden käyttöön on menetetty ja koko hyökkäys on suunniteltu tehtäväksi jalkaväkirynnäkkönä? Yksi vaihtoehto voi myös olla se, kyseessä on Ukrainan ansa. Eli Ukraina on saanut iskostettua venäjälle, että ammukset ja joukot ovat ihan justiinsa lopussa. Ja samaan aikaan venäjällä ajatellaan, että jos tässä nyt ihan muutama päivä vielä yritetään, niin Ukrainan linjat murtuu.
- Helikoptereita on mennyt kunnolla viimeksi loka-marraskuussa ja se iso lentokoneiden pudotusrypäs sattui jo kuukausi sitten, jonka jälkeen on ollut huomattavasti hiljaisempaa. Ilmeisesti ilmapommitukset jatkuvat, mutta voisin kuvitella, että tarkkuus ja suorituskyky ovat heikentyneet huomattavasti.
- IT kalustoa menee myös varsin huomattavia määriä ja tämä on aika mielenkiintoinen trendi, koska kyseessä on erittäin vaikeasti korvattavia aseita ja ammuksia. Toki venäjällä on paljon IT järjestelmiä, mutta voisiko olla, että tässä tullaan näkemään se seuraava romahdus?
- Sotilaiden suhteen mennään siellä 500-1000 välillä, mutta tämä kertonee siitä, että venäjä operatiiviseen kykyyn ei ole tullut muutosta. Nämä tappioluvut korreloivat varmaan hyvin vahvasti sen määrän kanssa, mitä määrä joukkoja venäjä pystyy operoimaan kunakin päivänä.

Mutta, näin yhteenvetona, niin ei tämä venäjän tilanne kovin hyvältä näytä. Kalustoa palaa ja tappioita ei ole kyetty korvaamaan enää aikoihin. Edelleen itse näen venäjän suurimpana ongelmana sen, että selkeä strategia puuttuu. Pusketaan päivä päivän jälkeen ja toivotaan, että vastustaja antaa periksi.
Ja vielä nyt, kun Tsekin kautta hankitut tykinammukset tulee Ukrainaan sopivasti + F-16:t, yms... apua Euroopasta, niin ryssille tuler verinen kesä ja tankit ja tykit paukkuu pois menemään ihan isoissa määrin.

Veikkaan, että Kremlissä lasketaan niin, että nyt on pakko saada edes jonkun verran lisää aluevaltauksia, jotta tämä kaikki saadaan edes tyydyttäväksi voitoksi käännettyä. Siinä sitten ollaan valmiita uhraamaan kaikki ne Neukkulan perintöaseet varikoilta, kun sitten vallattuja alueita voidaan puolustaa linnoituksissa olevalla jalkaväellä.
 
No kyllä varmaan heti voitaneen asiasta keskustella kun lopettavat hyökkäyksen Ukrainassa.

Ryssille rauhanehdot tiedoksi:
- sen myöntäminen, että ryssät ovat syyllisiä sotaan.
- kaikkien ryssän sotilaiden poistaminen Ukrainasta.
- miinojen raivaus Ukrainasta.
- sotakorvausten maksaminen sen mukaan, mitä Ukraina esittää.
- sotarikollisten luovuttaminen Haagiin sen mukaan, mitä Ukraina esittää.
- ryssien ydinaseista luopuminen.
- ryssien armeijan rajoittaminen niin merkittävästi, että se ei kykene enää merkittävään hyökkäyssotaan, siten kuin Ukraina esittää tarkemmin.
- ryssien maaperällä olevan sotakalusten tuhoaminen, pl. edellisen kohdan osuus.
- pysyvän valvontamaksun maksaminen niiden kustannusten kattamiseksi, joita aiheutuu ryssien armeijan lakkauttamisen valvomisesta.
- muut Ukrainan asettamat ehdot.

Talouspakotteiden poistoksi vaaditaan lisäksi:
- sotakorvausten maksaminen muille maille, joille on aiheutunut haittaa ryssän toimista, siten kuin kukin maa esittää.

Viekää lista Kremliin. Vastineen voi lähettää Ukrainaan, joka yksin päättää rauhan ehdoista. Talouspakotteiden osalta päätös on kunkin pakotteita asettaneiden maan kontolla.
 
Jos USA saa päätettyä Ukrainan apupaketista niin tuo tulisi olemaan se viimeinen niitti.
Tämä.

Jos tuo saadaan läpi, niin Trumpinkin uusi kausi huolettaa paljon vähemmän.

Varsinkin, kun muistaakseni se tukipaketti on suunniteltu olevan voimassa lakitekstien mukaan 30.9.2025 saakka, niin se sitoisi Trumpinkin kädet vielä hieman yli kahdeksaksi kuukaudeksi Ukrainan tukemiseen.
 
Ei se Venäjän mielestä varmaan toivottavaa ole. Mistä tuo Ryssäviha kumpuaa?
Mutta kaikkien muiden mielestä on. Ryssäviha kumpuaa ihan täysijärkisyydestä ja ajattelukyvystä joiden avulla on väistämätöntä päätyä tuohon lopputulemaan, venäjä on paskamaa. Mistä tuo mielipuolisen fasistivaltion puolustaminen sinulla kumpuaa?
 
Ihan kuule siitä millasia ryssät on ollu kautta historian... siitä se kumpuaa...
Suomea vastaan 2. Maailmansodassa taistelleet kommunistit eivät olleet Venäläisiä, tämän porukan johtoporras oli 80% oli sitä sakkia ketä ei saa kritisoida julkisesti.

Nykyinen Venäjä on aivan toinen maa, sitä mustamaalataan ja (((median))) avulla tekaistaan toinen toistaan hurjempia terroritekoja muka Venäjän tekemiksi.
 
Ei se Venäjän mielestä varmaan toivottavaa ole. Mistä tuo Ryssäviha kumpuaa?
Tiedän että ei pitäisi ruokkia trollia... mutta: välitä sinne pietariin esimiehellesi tiedoksi, että se on ihan puttelin itse aiheuttamaa. Minulla ei ole russofobiaa, mutta putinofobia kyllä on. Sen on putler ja kremlin roistokopla itse aihettanut tappamalla, kiduttamalla ja raiskaamalla Ukrainalaisia.
 
Tiedän että ei pitäisi ruokkia trollia... mutta: välitä sinne pietariin esimiehellesi tiedoksi, että se on ihan puttelin itse aiheuttamaa. Minulla ei ole russofobiaa, mutta putinofobia kyllä on. Sen on putler ja kremlin roistokopla itse aihettanut tappamalla, kiduttamalla ja raiskaamalla Ukrainalaisia.
Ei kannata puhua fobiasta, kun ei näitä pellejä kukaan pelkää. Parempi sana voisi olla vaikka misorussia tai misoputler eli ryssäviha ja putler-viha.
 
Tämä.

Jos tuo saadaan läpi, niin Trumpinkin uusi kausi huolettaa paljon vähemmän.

Varsinkin, kun muistaakseni se tukipaketti on suunniteltu olevan voimassa lakitekstien mukaan 30.9.2025 saakka, niin se sitoisi Trumpinkin kädet vielä hieman yli kahdeksaksi kuukaudeksi Ukrainan tukemiseen.

Minun mielestä tuo menee niin, että senaatin/kongressin myöntämän rahan käytöstä päättää presidentti. Eli periaattessa se voisi estää sen rahan käyttämisen.

Joka tapauksessa, jos nyt jotenkin asiat menee vähänkin, kuten yleensä on mennyt, niin rahaa pitäisi olla käytössä lähetettäviin aseisiin vielä Bideninkin kaudella. Voihan se laittaa sitten vaikka viimeisessä paketissaan menemään koko summan.

Vähemmistö republikaateilla ei pitäisi olla edes mahdollisuuksia tähänkään pitkitykseen, mutta näköjään se on onnistunut. Syy siihen on tietenkin presidentin (ja muidenkin vaalien) läheisyys.
 
Suomea vastaan 2. Maailmansodassa taistelleet kommunistit eivät olleet Venäläisiä, tämän porukan johtoporras oli 80% oli sitä sakkia ketä ei saa kritisoida julkisesti.

Nykyinen Venäjä on aivan toinen maa, sitä mustamaalataan ja (((median))) avulla tekaistaan toinen toistaan hurjempia terroritekoja muka Venäjän tekemiksi.
Ketäpä siellä neuvostoliitossa asui??? No venäläisiä... Ketäpä nyky venäjällä asuu??? No venäläisiä... Ei ne ryssät kuule siitä mihinkään vaihdu, vaikka maan nimi muutetaan, samaa paskasakkia siellä asuu... Ei ladakaan paremmaks muutu, vaikka sitä alettais ferrariks kutsua...
 
Venäjän elinehto on saada energiat myydyksi ja sen takia eivät voineet antaa Shellin yms. firmojen aloittaa projektejaan Ukrainassa. Tietoisesti Jenkit tuota kujetta yritti ja Venäjän oli pakko hyökätä ettei tyystin menetä bisneksiään ja kuole pystyyn.
Öö, tarkoitatko, että Venäjän elinehto on saada myytyä Ukrainan energiat ennen kuin Shellit ja jenkit saapuvat paikalle? Eikö Ukraina mielestäsi ole minkäänlainen subjekti, joka itse päättäisi jostain omalla alueellaan? Tai yleensä maailmanpolitiikassa? Niinhän venäläiset toki ajattelevat ja ehkä joskus itsekin tajuat, että tästä on perimmiltään kyse tässä sodassa, ei öljystä tai mistään energiasta. Venäläisten mielestä Ukraina ei ole itsenäinen valtio vaan osa Venäjää. Ukrainalaiset olisivat mielellään itsenäinen valtio.
 
Hyvä pointti jos näin?
Toimitukseen voisi ainakin sitten laittaa aika kitkerää palautetta mikäli jutut otsikoidaan ja kerrotaan näin harhaanjohtavasti:
Hesarin lähteenään käyttämässä CNN:n jutussa sanotaan mm näin:

Before traveling to Washington, DC, on Sunday, Gallant made clear in a phone call with Austin last week that he would be bringing with him a wishlist of US weapons and equipment that Israel wants to buy and have delivered in an expedited manner, officials said, including more precision-guided munitions and F-35 and F-15 fighter jets.
 
Öö, tarkoitatko, että Venäjän elinehto on saada myytyä Ukrainan energiat ennen kuin Shellit ja jenkit saapuvat paikalle? Eikö Ukraina mielestäsi ole minkäänlainen subjekti, joka itse päättäisi jostain omalla alueellaan? Tai yleensä maailmanpolitiikassa? Niinhän venäläiset toki ajattelevat ja ehkä joskus itsekin tajuat, että tästä on perimmiltään kyse tässä sodassa, ei öljystä tai mistään energiasta. Venäläisten mielestä Ukraina ei ole itsenäinen valtio vaan osa Venäjää. Ukrainalaiset olisivat mielellään itsenäinen valtio.
Sillä, mikä on meidän mielestä oikeudenmukaista, ei ole mitään väliä. Venäjä olisi menettänyt tärkeimmän tulonlähteensä ja sen oli pakko hyökätä. Ukraina on USA:n vasalli eikä itsenäinen valtio. Niin kuin Suomikin on nykyään.
 
Back
Top