Ukrainan konflikti/sota

Jompy jakoi päivitetyn tarkastelun BMD-varastovaunujen määrästä:


-

Ketjun toisessa viestissä on tämä taulukko:

First, the actual figures. After recounting prewar stocks, @HighMarsed and I found 637 BMDs or BMD-based support vehicles in Russian military depots. Now the number has been reduced to just 244 units, just over a third of the initial number, of which at least 58 are not actual combat vehicles.

1714156648505.png

-

Tässä yksinkertainen ja rujo tarkastelu näiden numeroiden perusteella:

1714243848381.png

-

BMD-vaunuja on ollut varastoituna selvästi pienempi määrä kuin MT-Lb vaunuja, joten ei ole yllätys että niitä on poistunut varastoista pienempi määrä.

Toisaalta 393 kpl noin kahdessa vuodessa ei ole pieni määrä, se tarkoittaa keskiarvoisesti noin 18 kpl per kuukausi.

JOS tyhjenemisen tahti jatkuisi samanlaisena loppuun asti, jäljellä olevat 90 kpl olisi käytetty melko tasan viiden kuukauden kuluttua eli 25.9.2024 eli syyskuun lopussa 2024.

Hyvä silti muistaa, kuten Jompy ketjussa kirjoittaa, että BMD-4 ja BTR-MDM ovat uustuotannossa Kurganmashzavod tehtaalla. Sama tehdas valmistaa uustuotantona myös BMP-3 vaunuja.

Ukrainalainen OSINT-ryhmä vishun_military arvioi tuoreessa artikkelissaan että BMD-vaunujen "vuosituotanto" eli varastoista aktivoitujen kunnostus + oikea uustuotanto voisi olla 150 - 300 kpl per vuosi, mikä tarkoittaisi keskiarvoisesti 12,5 - 25 kpl per kuukausi.

Mielenkiintoinen kysymys on: miten merkittävässä roolissa nämä varastovaunut ja niiden kunnostus ovat olleet osana tätä "kapasiteettia" ja millainen se on siinä vaiheessa kun varastovaunut on aktivoitu eikä jäljellä ole muuta kuin aito, todellinen uustuotanto sekä Ukrainasta palavien vaurioituneiden vaunujen korjaaminen?

BMD-vaunujen käyttökelpoisuus ja merkitys tässä sodassa ei varmasti ole yhtä suuri kuin oikeilla panssarivaunuilla tai BMP-vaunuilla, mutta ne ovat silti yksi työkalu ja kuten numeroista nähdään, varastotukikohdista on poistunut merkittävä määrä niitä. Näin ei olisi, jos ryssä ei niitä käyttäisi. Silti tämäkään resurssi ei riitä loputtomiin ja kun varastot ovat tyhjät, pitää keksiä jotain muuta tilalle.
 
Viimeksi muokattu:
Olen koko sodan ajan varoitellut siitä, että ryssän tyylinen komentotalous ja diktatuuri pystyy aivan eri sortin sotatalouteen kuin länsi, jolla nyt ei ole hätää tai kiirettä Ukrainan ansiosta, mutta jos se kaatuu, niin alkaa olla. Muistellaan vaan että miten meilläkin hissuteltiin ja vatuloitiin vuodet 1937-1938 kun olisi pitänyt alkaa hankkimaan aseita. Vielä syksyllä 1939 juuri kukaan ei uskonut sotaan.
Kiinan rooli on todennäköisesti paljon uskottua suurempi ryssän aseistamisessa ja jos jonkinlainen sodan jäädytys/välirauha pakotetaan Ukraina hyväksymään, Kiina katsoo että sillä ei ole mitään syytä enää himmailla sotilasyhteistyötä, kun hyökkäyssotakaan ei ole aktiivinen. Varuillaan kannattaa olla!

Tässä videossa painotetaan tykistöammusten tuotannosta Ukrainan rähinää koskien kahta asiaa:

1) Siinä missä länsi painottaa ilmavoimaa ja sieltä tulevaa ilmasta-maahan vaikuttamista, Venäjä painottaa tykistön käyttöä: Tshetsheniassa venäläinen tykistö ampui yhdessä päivässä (30 000 laukausta) suurin piirtein puolet siitä kuin lännen tykistö koko Desert Stormin aikana (60 000 laukausta). Ja vastaavasti lännen ilmasta pudotetun ordnance:n määrä oli jossain tähtitieteellisissä lukemissa Desert Stormissa. Lännellä ei ole ollut intoa panostaa tykistöammusten tuotantoon, kun vaikuttaminen tehdään pääasiallisesti ilmasta lentokoneista käsin... paitsi nyt Ukrainassa se ei olekaan niin.

2) Tykistön ammusten tuotannon erittäin suuressa määrässä Venäjällä auttaa se, että maa on koko ajan, ainakin vain lyhyin paussein, ollut sodassa jossakin ja paukutellut sitä tykistöään joten ammustehtaat on pysyneet aktiivisina. Nyt kun venäjän puolustusteollisuuteen laitetaan todella voimakkaasti resurssia ja uutta väkeä, niin tulos on se että ollaan selkeästi länttä edellä - tyhmissä tykistön ammuksissa eli low tech:in puolella.

Tankkeihin ja panssariajoneuvoihin tässä ei oteta kantaa vaan pysytään tykistöammuksissa.

EDIT: Videon mukaan yksi keskeinen maahantuoja Venäjän tarvitsemille raaka-aineille tykistöammuksien tuotannossa on TURKKI.


EDIT: Edellisessä videossa kun esiteltiin tykistöammusten valmistuskomponentteja ("Got cotton?") niin tuli tämä mieleen, eli suomalaiset ovat olleet monella tapaa aktiivisia tässä tykistöammusasiassa:

https://yle.fi/a/74-20077517

Ukrainan ammuspulaan kenties apua suomalaisesta sellusta? ”Kemia on suhteellisen suoraviivaista ja tunnettua”​

Puupohjaisen sellun ja kierrätyskuitujen käyttö voisi vähentää ruutitehtaiden riippuvuutta kiinalaisesta puuvillasellusta.

Koivuja pinossa.

Koivusta voidaan valmistaa lyhytkuituista sellua, mikä puolestaan voisi sopia ruudin raaka-aineeksi. Kuva: Heikki Haapalainen / Yle

JARMO KOPONEN
5.3. 17:20

Suomen olisi mahdollista nousta yhä keskeisemmäksi ruudin ja sen raaka-aineen nitroselluloosan valmistajaksi, mikäli puupohjaisen sellutekniikan osaamista valjastettaisiin puolustusvälineteollisuuden tarpeisiin.

Tälle olisi nyt myös tarvetta, sillä yleisimmin nitroselluloosan valmistuksessa käytetystä puuvillapohjaisesta sellusta on pulaa. Pula vaikeuttaa muun muassa Ukrainassa kipeästi tarvittavien tykistön ampumatarvikkeiden valmistusta.

Karkeasti yksinkertaistaen savutonta ruutia valmistetaan käsittelemällä sellua typpi- ja rikkihapon seoksella. Suomessa valmistetaan sekä havu- että lehtipuusellua.
...
 
Viimeksi muokattu:

Tehokkailta näyttävät nämä paketit ajoneuvoja vastaan. Surkeeta olla sotilaana tuollaisessa aukeassa maastossa missä dronesuojaa ei löydy mistään.

On nuo dronet tehokkaita, mutta onko lähtöjuuri ihan örkkien huonoutta, miten vitussa päädyt tuollaiseen paikkaan paikalleen? Joo voit ajaa miinaan jne, mutta missä ovat muut vaunut? Lähteneet lipettiin? Ei se dronekuskillakaan ole helppoa, jos liike pidetään oikeasti porukalla liikkeellä, ja toisekseen jos joudut tuollaiseen tilanteeseen, näyttää että kukaan ei komenna, kukaan ei edes yritä ampua dronea alas. Juoksevat kuin lampaat kun susi on aitauksessa. Dronet on hyviä, mutta on tuossa ryssän huonouttakin.
 
Kyllä Suomi varustautui tuolloin voimavarojensa mukaan, ja muistaakseni suhteessa kansantuotteeseen oltiin hyvää keskimääräistä tasoa jollei ylempänä.

Yksi talvisodan yhteishengen kulmakivi oli se, että kansan elintasoon satsattiin myös, ja kaikki tunsivat olevansa tärkeä isa yhteiskuntaa.
Puolustusbudjetti jouduttiin kuitenkin moninkertaistamaan alkuvuodesta 1939 ja aseita ei oikein enää saanut silloin hankittua. Nythän Eurooppa ei tee vielä tarpeeksi.
 
Tämmöisiin virheisiin ei Ukrainalla ole varaa. Samoin kuin rotaatioasiat aikaisemmin viime viikolla.

The situation on the Avdiivka axis continues to deteriorate further for us.

Unfortunately communications between neighboring units wasn't properly established.

There was an instance where Ukrainian drone crew was KIA/POW due to the lack of communication. Pilot team wasn't informed that they needed to retreat, and ended up being on the zero line.

In another instance drone crew was lucky that retreating infantry asked why haven't you retreated, because there is no left body between them and the enemy anymore.

OTU Donetsk need to establish better communication between the brigades and engaged units.
 
Colby sanoo tuossa viestissään vielä, että tämä 6 miljardia otetaan sittenkin tästä 2024 paketista, missä USAI osuus oli 13.8 miljardia. Eli sitten jäisi enää 7.8 miljardia siihen. Mihin ne 6.6 miljardia vuoden 2023 paketista käytetään vai meneekö vain laskuvirheiden peittelyyn? Todella epäselvää jenkeiltä kyllä..

Also this $6 billion is in fact from the $13.8 billion just appropriated by the supplemental.
LINKKI

Onko tämä nyt unta vai huonoa viinaa?

Saivat nyt kuitenkin niitä Patriotin ja NASAMS:in ohjuksia lähetettyä, mikä on akuutisti tärkeintä. Eikä ilmapuolustuksen integrointi kansallisesti yhtenäiseksi kokonaisuudeksi ole sekään mitenkään huono juttu.
 
Viimeksi muokattu:
mahdollisesti Turkista ostetaan jenkkien toimesta t-155 Firtinaa 12 kpl ja kreikasta ammuksia 75t
Linkki

Miten on mahdollista ettei jenkeistä löydy M109 kalustoa, maailman käytetyin vaunu luokassaan :oops:
Wikin mukaan USA:lla pelkästään A6 Paladin mallia +500 aktiivina ja 850 varastoituna, eikö raha kelvannutkaan kotimaan kamaralle? Aktiivi vaunua heti Ukrainaan ja tukipaketin rahoilla A7 päivitystä omaan käyttöön aavikolta:unsure:

Kalustollinen sillisalaatti Ukrainassa jälleen vaan monimutkaistuu ja rahat menee takinkääntäjä mattokauppiaalle:facepalm:
 
Viimeksi muokattu:
Miten on mahdollista ettei jenkeistä löydy M109 kalustoa, maailman käytetyin vaunu luokassaan :oops:
Wikin mukaan USA:lla pelkästään A6 Paladin mallia +500 aktiivina ja 850 varastoituna, eikö raha kelvannutkaan kotimaan kamaralle? Aktiivi vaunua heti Ukrainaan ja tukipaketin rahoilla A7 päivitystä omaan käyttöön aavikolta:unsure:

Kalustollinen sillisalaatti Ukrainassa vaan monimutkaistuu ja rahat menee kyrbanille:facepalm:
Jossain vaiheessa viime vuotta oli mielestäni uutisia, että ukrainalaisia tykkimiehiä on koulutuksessa Turkissa. Sen verran pienehkö määrä tuo 12, että vaikuttaisi että niille on ostettu se kalusto millä ovat harjoitelleet, joten pääsevät samantien tositoimiin.

Voihan tuossa olla muutenkin politiikkaa mukana, osoittaa kreikkalaisille ja turkkilaisille, että heitäkin tarvitaan mukaan, kampeaa sopivasti kiilaa taas Erdoganin ja Putinin välille kun Turkin aseilla tapetaan kasapäin ryssiä.

Voi Erdogan kysyä teekupposen ääressä Putainilta, että "Vituttaako se sellainen?"
 
Miten on mahdollista ettei jenkeistä löydy M109 kalustoa, maailman käytetyin vaunu luokassaan :oops:
Wikin mukaan USA:lla pelkästään A6 Paladin mallia +500 aktiivina ja 850 varastoituna, eikö raha kelvannutkaan kotimaan kamaralle? Aktiivi vaunua heti Ukrainaan ja tukipaketin rahoilla A7 päivitystä omaan käyttöön aavikolta:unsure:

Kalustollinen sillisalaatti Ukrainassa vaan monimutkaistuu ja rahat menee kyrbanille:facepalm:

Itse taidan siirtää tarkasteluni tänne pohjoismaiselle tasolle, etten saa alulle vatsasyöpää, aivokasvainta ja liiallisesti kohonnutta verenpainetta.

Täällä maailman todistetustikin parhaissa maissa ja yhteiskunnissa asiat tuntuvat kuitenkin sujuvan jokseenkin järjellisellä tasolla, tapahtumaketjun voi ymmärtää ja siinä on useimmiten semmoinen loogisuuskin sisäänrakennettuna, vaikka ei olisi aina samaa mieltä sen tavoitteen suunnasta.

Sen sijaan nämä giganttiset liittolaiset toimissaan... isoissa maissa on vissiin isot toleranssit vähän joka ilmansuunnassa.
 
Onko tämä nyt unta vai huonoa viinaa?

Saivat nyt kuitenkin niitä Patriotin ja NASAMS:in ohjuksia lähetettyä, mikä on akuutisti tärkeintä. Eikä ilmapuolustuksen integrointi kansallisesti yhtenäiseksi kokonaisuudeksi ole sekään mitenkään huono juttu.
Kyllä taitaa olla todellisuutta.
jenkkisekoilutuki.png
Mutta myöskään Ukrainan viranomaisilla ei ole (ainakaan kaikilla) täyttä selvyyttä rahoituksesta tämän perusteella. Nähtävästi ainakin eräs Ukrainan kansanedustaja ei ole täysin perillä mihin apua voi ja ei voi käyttää. Tuossa puhutaan paketin erillisestä 1.6 miljardin osuudesta, joka on varattu johonkin FMF eli Foreing Military Loans, jotka eivät suoraan ole käytettävissä Ukrainaan.
 
Varoitus on nyt siis julkisesti annettu.


Ja mitä tulee noihin ryssien vahvasti ennakoituihin tuotannon kasvattamisiin, mitä muutamassa edellisessä viestissä mainittiin niin se olisi jo tähän mennessä tarvinnut niitä aseita enemmän, mutta ei ole saanut aikaiseksi reilussa kahdessa vuodessa vaikka oli ainoa joka tuli sotaan valmistautuneena. Miksi se saisi jatkossa niitä paremmin tehtyä? Ei siitä ole sitä evidenssiä, mutta silti kirjoitatte että todennäköisesti näin tapahtuu, mistä se todennäköisesti saa juurensa?

Kokonaan toinen asia mitä sillä saa aikaiseksi. Esimerkiksi ryssä tuottaa uuden T-90 panssarivaunun tai telatykin, siihen kuluu varmasti noin 2-3 miljoonan euron edestä erilaisia tarvikkeita ja työtä. Se siirtyy Ukrainaan ja tulee tuhottua viikossa.

Ukraina tai vaikkapa Liettua tekee droonin joka maksaa 2000 euroa ja sillä tuhotaan tuo yllä mainittu ryssien vaunu sekä kolme mobikkia kaupan päälle.

Kummassa tapauksessa rahat käytettiin tehokkaammin ja toistakaa se tuhat kertaa? Kyse ei ole vain tuotantotehokkuudesta vaan myös käytön tehokkuudesta. Ryssien halpatuotanto takaa sen että niitä pitäisikin tuottaa aivan helvetin paljon enemmän, mutta ei se olekaan enää halpaa sitten.

Ja esimerkiksi nuo telatykit, Ukraina on nostanut Bohdanan tuotannon sodan aikana jostain esisarja-prototyyppi tasolta siihen että tulee kymmenen kuukaudessa eli noin 120 vuodessa.

Ryssillä taisi olla ennen sotaa jotain 50 uutta telatykkiä per vuosi mitä saivat aikaiseksi, eikä nyt kahden vuoden jälkeen näytä että siitä olisi kovin paljoa enempää tuotanto noussut, ainakaan ihan uusia ei ole tuhottu sitten ensimmäisen sotavuoden, joten mihin ne niitä hilloaa? Meinaatteko, että on järkevää tehdä Koalitsija-SV:ä jonnekin varastoon, mutta samaan aikaan hakea ja kunnostaa Siperiasta D-30:iä etulinjaan ihmettelemään kun ei kantama riitä?
Turha näistä on tämän enempää yrittää keskustella kun et lue edes aiempia viestejä. :D
 
On nuo dronet tehokkaita, mutta onko lähtöjuuri ihan örkkien huonoutta, miten vitussa päädyt tuollaiseen paikkaan paikalleen? Joo voit ajaa miinaan jne, mutta missä ovat muut vaunut? Lähteneet lipettiin? Ei se dronekuskillakaan ole helppoa, jos liike pidetään oikeasti porukalla liikkeellä, ja toisekseen jos joudut tuollaiseen tilanteeseen, näyttää että kukaan ei komenna, kukaan ei edes yritä ampua dronea alas. Juoksevat kuin lampaat kun susi on aitauksessa. Dronet on hyviä, mutta on tuossa ryssän huonouttakin.
Jos yksi ajoneuvo ei pääse eteenpäin ehkä muut jatkavat matkaa koska pysähtyneinä nekin olisivat helpommin tuhottavissa. FPV-droneen osuminen rynnäkkökiväärillä lienee melko vaikeaa jos drone kieppuu ympärillä niin kuin tuollakin videolla nähtiin.
 
Kiinan rooli on todennäköisesti paljon uskottua suurempi ryssän aseistamisessa , Kiina katsoo että sillä ei ole mitään syytä enää himmailla sotilasyhteistyötä,

Kieltämättä tulee tästä mieleeni, että voisiko ne pandat palauttaa jo Kiinaan, koska "naamiot on riisuttu" ?

.
 
Kiinan osuudesta voi tulla talouden kautta mielenkiintoinen.
Huhutaan että kiinan kiinteistömarkkina keikkuu konkurssin partaalla ja talouden lukuja ulos olisi kaunisteltu.
Estääkseen totaalista lamaa Kiinan tarvitsee myydä kuluttajapuolen tuotteita mahdollisimman paljon.
Vain kahdella "ostajalla" on siihen riittävät resurssit: Euroopalla ja Yhdysvalloilla.
Pointti siinä että jos Kiina laitetaan kova kovaa vastaan niin väitän että Kiina "valitsee" lännen venäjän sijaan.
 
Tässä videossa painotetaan tykistöammusten tuotannosta Ukrainan rähinää koskien kahta asiaa:

1) Siinä missä länsi painottaa ilmavoimaa ja sieltä tulevaa ilmasta-maahan vaikuttamista, Venäjä painottaa tykistön käyttöä: Tshetsheniassa venäläinen tykistö ampui yhdessä päivässä (30 000 laukausta) suurin piirtein puolet siitä kuin lännen tykistö koko Desert Stormin aikana (60 000 laukausta). Ja vastaavasti lännen ilmasta pudotetun ordnance:n määrä oli jossain tähtitieteellisissä lukemissa Desert Stormissa. Lännellä ei ole ollut intoa panostaa tykistöammusten tuotantoon, kun vaikuttaminen tehdään pääasiallisesti ilmasta lentokoneista käsin... paitsi nyt Ukrainassa se ei olekaan niin.

2) Tykistön ammusten tuotannon erittäin suuressa määrässä Venäjällä auttaa se, että maa on koko ajan, ainakin vain lyhyin paussein, ollut sodassa jossakin ja paukutellut sitä tykistöään joten ammustehtaat on pysyneet aktiivisina. Nyt kun venäjän puolustusteollisuuteen laitetaan todella voimakkaasti resurssia ja uutta väkeä, niin tulos on se että ollaan selkeästi länttä edellä - tyhmissä tykistön ammuksissa eli low tech:in puolella.

Toki on mainittava, että lännessä on ilmasta maahan -aseistustakin suuria määriä lähinnä vain USA:lla.
 
@-TripleX- En ymmärrä tätä sinun halua vängätä vastaan ilman lähteitä vain oma mututuntuma tukenasi. Ihan kuin se olisi sulta pois jos ryssä ajaa omaa sotateollisuuttaan ylös Kiinan vahvalla tuella. Se nyt vaan on fakta ja se tulee näkymään kentällä seuraavan 2-3 vuoden aikana isosti jos sota sinne asti jatkuu.


Esimerkiksi tässä tätä asiaa käydään läpi:

Kiina antaa Venäjälle merkittävää tukea asevalmistuksen laajentamiseen Ukrainan sodan jatkuessa, Yhdysvaltain viranomaiset sanovat​

Kylie Atwood
Kirjailija: Kylie Atwood , CNN
4 minuuttia luettavaa
Julkaistu 15.54 EDT, pe 12.4.2024





Venäläinen mannertenvälinen ballistinen ohjusjärjestelmä Yars ajaa sotilaallisen paraatin voitonpäivänä, joka on 78 vuotta natsi-Saksan voitosta toisessa maailmansodassa, Punaisella torilla Moskovan keskustassa Venäjällä 9.5.2023.

Venäläinen mannertenvälinen ballistinen ohjusjärjestelmä Yars ajaa sotilaallisen paraatin voitonpäivänä, joka on 78 vuotta natsi-Saksan voitosta toisessa maailmansodassa, Punaisella torilla Moskovan keskustassa Venäjällä 9.5.2023.
Alexander Avilov / Moskovan uutistoimisto / Reuters
CNN —
Kiina auttaa Venäjää kasvattamaan puolustusteollisuuttaan niin suuressa mittakaavassa, että Moskova on nyt ryhtymässä kunnianhimoisimpaan sotateollisuuden laajenemiseen sitten Neuvostoliiton jatkaessaan sotaa Ukrainaa vastaan , Bidenin hallintovirkamiesten mukaan.
Kiinan antama tuki sisältää huomattavia määriä työstökoneita, drone- ja suihkuturbimoottoreita sekä risteilyohjusten teknologiaa, mikroelektroniikkaa ja nitroselluloosaa, jota Venäjä käyttää aseiden ponneaineen valmistukseen, viranomaiset sanoivat.
Kiinalaiset ja venäläiset oikeudet ovat myös työskennelleet yhdessä tuottaakseen droneja Venäjän sisällä, yksi virkamiehistä sanoi.
Kiinan tuki vaikuttaa merkittävästi Venäjän kykyyn jatkaa hyökkäystään Ukrainaa vastaan, kun taas Ukrainan armeijaa on vaivannut varuste- ja asepula. Ukrainan haastetta pahentaa se, että Yhdysvaltain kongressin republikaanit estävät edelleen äänestyksen Yhdysvaltojen uudesta sotilasapupaketista Kiovalle.

"Yksi tällä hetkellä käytettävissämme olevista muuttavimmista siirroista Ukrainan tukemiseksi on Kiinan kansantasavallan taivuttaminen lopettamaan Venäjän auttaminen rakentamaan uudelleen sotilaallista teollisuuspohjaansa. Venäjällä olisi vaikeuksia jatkaa sotaponnistelujaan ilman Kiinan panosta", sanoi hallinnon korkea virkamies ja lisäsi, että kiinalaiset "materiaalit täyttävät kriittisiä aukkoja Venäjän puolustusteollisuuden tuotantosyklissä".

Juuri tällä viikolla Yhdysvaltain Euroopan komennon komentaja, kenraali Chris Cavoli kertoi lainsäätäjille, että Venäjä on "melko onnistunut" muodostamaan uudelleen armeijansa sen jälkeen, kun se hyökkäsi Ukrainaan yli kaksi vuotta sitten, ja sen kapasiteetti on suurelta osin "kasvanut takaisin" se oli ennen hyökkäystä. Yhdysvaltain viranomaiset tekevät nyt selväksi, että Kiina on suurelta osin vastuussa nopeasta kasvusta.
Osoituksena tästä Kiinan ja Venäjän kumppanuuden syvenemisestä: vuonna 2023 90 % Venäjän mikroelektroniikan tuonnista tuli Kiinasta, jota Venäjä on käyttänyt ohjusten, tankkien ja lentokoneiden valmistukseen, toinen virkamies sanoi.
Viranomaisten mukaan Venäjän nopeasti kasvava tykistön tuotanto johtuu suurelta osin Kiinasta tulevasta nitroselluloosasta. Tämä johtuu siitä, että Venäjä näyttää valmistavan lähes kolme kertaa enemmän tykistöammuksia kuin Yhdysvallat ja Eurooppa, CNN raportoi aiemmin tänä vuonna .
Puolustuslaitteiston lisäksi Kiina auttaa Venäjää parantamaan satelliitti- ja muita avaruuspohjaisia valmiuksiaan käytettäväksi Ukrainassa ja toimittamaan kuvia Venäjälle sen Ukrainan-sotaa varten, viranomaiset sanoivat.
Osa näistä tiedoista on peräisin alentuneelta Yhdysvaltain tiedustelupalvelulta, viranomaiset sanoivat.
Kiinan tuki kompensoi niitä merkittäviä takaiskuja, joita Venäjän puolustusteollisuus koki Ukrainan sodan alussa Yhdysvaltain pakotteiden ja vientivalvonnan vuoksi.

Presidentti Joe Biden ilmaisi huolensa Kiinan tuesta Venäjän puolustusteollisuudelle puhelussa Kiinan presidentin Xi Jinpingin kanssa aiemmin tässä kuussa sen jälkeen, kun muut viranomaiset olivat toistuvasti ilmaisseet huolensa kiinalaisten kollegojensa kanssa, viranomaiset sanoivat.
Myös ulkoministeri Antony Blinken otti asian esille Yhdysvaltain liittolaisten kanssa äskettäisen Eurooppa-matkansa aikana, viranomaiset sanoivat. Yhdysvallat ei ole nähnyt Kiinan jatkuvan tuen keskeyttämistä Biden-Xi-puhelun jälkeen, vaikka joskus kestääkin aikaa, ennen kuin muutokset toteutuvat.

Kiina pyrkii edelleen välttämään tappavien aseiden toimittamista Venäjälle, mistä Yhdysvallat on varoittanut Ukrainan sodan alusta lähtien, mutta monissa tapauksissa panokset voivat olla yhtä tehokkaita kuin tappavat aseet.
Yhdysvaltain viranomaiset sanoivat, että Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten on ehdottomasti taivutettava Kiina lopettamaan tämä käytäntö, vaikka menestystä on vaikea mitata. Aiemmin tänä vuonna Xi julisti uutta vuotta kasvavasta koordinaatiosta Venäjän kanssa puhelun aikana presidentti Vladimir Putinin kanssa .

Aiemmin tässä kuussa valtiovarainministeri Janet Yellen varoitti Kiinaa "merkittävistä seurauksista", jos kiinalaiset yritykset tukevat Venäjää Ukrainan sodassa hänen matkansa aikana maahan.

Bidenin hallinto antoi myös toimeenpanomääräyksen, joka kohdistui kolmansien maiden pankkeihin, jotka helpottavat tukea Venäjän puolustusteollisuudelle, ja tämän toimenpiteen jälkeen Yhdysvallat on ollut yhteydessä pankkeihin ympäri maailmaa rakentaakseen noudattamisjärjestelmiä, jotta vältytään tahattomalta joutumasta tähän kauppaan. mikä johtaisi Yhdysvaltojen pakotteisiin.


Eli fakta on että Kiina pitää ryssää pystyssä ja tukee vahvasti sotateollisuuden kasvattamista ja ylösajoa.

-

Blinken tänään:


"I again focused on our serious concerns that China is providing components that fuel Russia's brutal war of aggression against Ukraine. It will be difficult for Russia to sustain its offensive in Ukraine without Chinese support", - Blinken

-


Tuolla uutista tämän päivän Blinkenin höpinöistä. Ei pakotteilla uhkailla muuten vaan, eikä niitä varsinkaan laiteta muuten vaan, nyt on tosi kyseessä. Niin vahvasti Kiina tukee tällä hetkellä ryssäläistä.
 
Kiinan osuudesta voi tulla talouden kautta mielenkiintoinen.
Huhutaan että kiinan kiinteistömarkkina keikkuu konkurssin partaalla ja talouden lukuja ulos olisi kaunisteltu.
Estääkseen totaalista lamaa Kiinan tarvitsee myydä kuluttajapuolen tuotteita mahdollisimman paljon.
Vain kahdella "ostajalla" on siihen riittävät resurssit: Euroopalla ja Yhdysvalloilla.
Pointti siinä että jos Kiina laitetaan kova kovaa vastaan niin väitän että Kiina "valitsee" lännen venäjän sijaan.
Se tässä juuri onkin tilanne. Ja tänään se ukaasi on Kiinalle virallisesti toimitettu. Nyt sitten seurataan, että kumman Kiina valitsee.
 
Kiinan osuudesta voi tulla talouden kautta mielenkiintoinen.
Huhutaan että kiinan kiinteistömarkkina keikkuu konkurssin partaalla ja talouden lukuja ulos olisi kaunisteltu.
Estääkseen totaalista lamaa Kiinan tarvitsee myydä kuluttajapuolen tuotteita mahdollisimman paljon.
Vain kahdella "ostajalla" on siihen riittävät resurssit: Euroopalla ja Yhdysvalloilla.
Pointti siinä että jos Kiina laitetaan kova kovaa vastaan niin väitän että Kiina "valitsee" lännen venäjän sijaan.
Lisäksi ryssälän Uralin itäpuoliset alueet saattavat vaihtaa omistajaa yllättävänkin nopeasti, kun sopiva ikkuna siihen aukenee. Kiinalla on omat aluekiistansa ryssän kanssa. Entisestä pikkuveljestä on tullut uusi isoveli ja kun entinen isoveli kompuroi kunnolla, niin sille saattaa käydä vähän hassusti. Miksi ostaa luonnonrikkauksia halvalla kun ne voi saada ilmaiseksi? Ei Kiina tarvitse ryssää mihinkään.
 
Back
Top