teknohippi
Ylipäällikkö
Kiinalaiset ei tasantarkkaan myy mitään ryssälle velaksi. Joten mikäs pankeissa nyt sitten yhtäkkiä alkoikin kiinnostaa.. Syy löytynee ryssän hyvinvointirahastoista joiden likvidit osuudet poltettiin loppuun vuodenvaihteessa. Tämän jälkeen ryssä siirtyi likvidoimaan keskuspankin varantoja. Koska ryssä on tähänkin asti osannut ennakoida ja hoitaa asiat kuntoon ennenkuin tulee seinä vastaan niin tässäkin asiassa on varmasti otettu plan-B käyttöön. Rahaa ryssä ei saa mistään, mutta hyvinvointirahastojen sijoituksia voi myydä. Veikkaan että Kiinalaiset investointipankit tekee juuri tätä, eli ne ostavat kiinteitä sijoituksia ja maksavat yaneissa. Näillä rahoilla voi sitten taas ostaa teknologiaa Kiinasta.Varoitus on nyt siis julkisesti annettu.
Ja mitä tulee noihin ryssien vahvasti ennakoituihin tuotannon kasvattamisiin, mitä muutamassa edellisessä viestissä mainittiin niin se olisi jo tähän mennessä tarvinnut niitä aseita enemmän, mutta ei ole saanut aikaiseksi reilussa kahdessa vuodessa vaikka oli ainoa joka tuli sotaan valmistautuneena. Miksi se saisi jatkossa niitä paremmin tehtyä? Ei siitä ole sitä evidenssiä, mutta silti kirjoitatte että todennäköisesti näin tapahtuu, mistä se todennäköisesti saa juurensa?
Kokonaan toinen asia mitä sillä saa aikaiseksi. Esimerkiksi ryssä tuottaa uuden T-90 panssarivaunun tai telatykin, siihen kuluu varmasti noin 2-3 miljoonan euron edestä erilaisia tarvikkeita ja työtä. Se siirtyy Ukrainaan ja tulee tuhottua viikossa.
Ukraina tai vaikkapa Liettua tekee droonin joka maksaa 2000 euroa ja sillä tuhotaan tuo yllä mainittu ryssien vaunu sekä kolme mobikkia kaupan päälle.
Kummassa tapauksessa rahat käytettiin tehokkaammin ja toistakaa se tuhat kertaa? Kyse ei ole vain tuotantotehokkuudesta vaan myös käytön tehokkuudesta. Ryssien halpatuotanto takaa sen että niitä pitäisikin tuottaa aivan helvetin paljon enemmän, mutta ei se olekaan enää halpaa sitten.
Ja esimerkiksi nuo telatykit, Ukraina on nostanut Bohdanan tuotannon sodan aikana jostain esisarja-prototyyppi tasolta siihen että tulee kymmenen kuukaudessa eli noin 120 vuodessa.
Ryssillä taisi olla ennen sotaa jotain 50 uutta telatykkiä per vuosi mitä saivat aikaiseksi, eikä nyt kahden vuoden jälkeen näytä että siitä olisi kovin paljoa enempää tuotanto noussut, ainakaan ihan uusia ei ole tuhottu sitten ensimmäisen sotavuoden, joten mihin ne niitä hilloaa? Meinaatteko, että on järkevää tehdä Koalitsija-SV:ä jonnekin varastoon, mutta samaan aikaan hakea ja kunnostaa Siperiasta D-30:iä etulinjaan ihmettelemään kun ei kantama riitä?
USA:n talouspakotteet iskee tälläisiin investointipankkeihin erittäin kovaa, eli ne putoaa heti ulos valuuttamarkkinoilta. Ainoa vaihtoehto on että paikallinen keskuspankki pelastaa mutta samalla tuo on sitten hyvin vaarallinen esimerkki. Mikä tahansa pankki voidaan pumpata tyhjäksi, hoidetaan vähän ryssän bisneksiä, päädytään pakotelistalle ja Kiinan keskuspankki pelastaa. Varmaa rahaa ja rahaa Kiinalaiset bisnesmiehet osaa veivata ulos.
Edes Kiina ei ole niin typerä että rahoittaisi kaatuvan diktatuurin sotaa lainalla, kyllä sieltä pitää tulla ihan kovaa pantattavaa pöytään. Ilmeisesti tälläistä on kaivettu esille ja tätä ei USA:ssa katsota hyvällä. Eiköhän tässä pedata juurikin kovaa seinää lilliputtelin sotakassan kuivumiselle. Sen jälkeen voidaan ihmetellä ryssän intoa sotimiseen kun sen saa tehdä ihan ruokapalkalla jos logistiikka suo.