Hyvää pohdiskelua ja olen itsenkin miettinyt tuota kaluston ”punarajaa” ja itselleni on tullut mieleen neljä eri teoriaa:
A) Venäjällä on tiedossa tasan tarkkaan se piste, milloin kalusto loppuu ja myös sodan on pakko loppua. Jotta venäjä kykenee saavuttamaan jotain, niin tämä piste ja suunnitelma pitää olla ehdottoman salaisia, muuten koko venäjän kyky saavuttaa mitään, romahtaa. Ja koska tässä teoriassa venäjän pitää myös varautua sodan jälkeiseen aikaa, jotta esim. sotilaallinen uskottavuus säilyy, niin kalustoa pitää jäädä myös jäljelle. Tämän takia tuo piste voidaan saavuttaa hyvinkin pian. Toinen asia, mikä puhuu tämän teorian puolesta, niin on LKP:n puute. Venäjällä tiedetään, että joukoille ei ole enää kalustoa, niin miksipä järjestää sisäpoliittisesti erittäin riskialtista operaatiota. Jos tämä pitää paikkansa, niin edessä on joko tulitauko, tai jopa hallittu vetäytyminen ainakin osista vallatuista alueista.
B) Venäjän suunnitelma on ollut se, että he selviävät noiden varastojen avulle, kunnes uudistuotanto saadaan käyntiin. Jos tämä skenaario pitää paikkaansa, niin silloin homma on kusemassa todella pahasti käsille.
C) Putin ja venäjän ylin johto eivät tiedä todellista tilannetta, eikä heille sitä kerrota. Tämän takia ylimmällä johdolla on aivan liian positiivinen kuva siitä, kuinka kauan armeija kykenee taistelemaan.
D) Ylin johto tietää tasan tarkkaan, mikä on tilanne rintamalla ja kaluston suhteen, mutta koska mitään suunnitelmaa tai ”toivoa” ei ole, niin hommaa jatketaan katkeraan loppuun saakka.
Jos pistäisin rahat likoon jonkin puolesta, niin se olisi tuo ensimmäinen.