Ukrainan konflikti/sota

🔱Operational information as of 1:30 p.m. 19/05/2024 regarding the Russian invasion.

❗️The main summary:

🟠Intensive fighting continues almost along the entire front line, the greatest activity of the occupiers is currently observed in the Siversky and Pokrovsky directions. Defense forces fight back.

🔵During the current day, the number of combat clashes increased to 78.

🔵 In the Kharkiv direction, the occupiers have become somewhat more active - there have been seven combat clashes here so far. The situation is dynamic, the enemy is trying to suppress units of the Defense Forces near Vovchansk, Staritsa, and Liptsi.

🔵 In the Kupyansk direction, Ukrainian soldiers repelled four attacks, two more are ongoing. The battles took place near Synkivka, Ivanovka, Berestovo and Stelmakhivka.

🔵 Since the beginning of the day, the enemy has become significantly more active in the Seversky direction. It is trying to break through our defenses in the districts of Bilogorivka, Verkhnokamyansky and Rozdolivka. In total, 20 combat clashes have already taken place here.

🔵 In the Kramatorsk direction, the enemy carried out nine attacks, in particular, near Vasylivka, Kalynivka, Klischiivka, and Ivanivskyi. Three combat clashes are still ongoing. Enemy aviation operated near New York, North, Dachny and Druzhba.

🔵 In the Pokrovsky direction, the enemy does not reduce the intensity of attacks. The aviation of the Russian occupiers is actively operating - strikes were carried out in the areas of Vovchyo, Timofiivka, Yevgeniivka and Sokol. Five KABs were applied. In total, 19 attacks have already taken place in this direction. Ten of them are still ongoing.

🔵 There are also battles in the Kurakhiv direction. Since the beginning of the day, five confrontations have taken place near Georgiivka, Paraskovivka and Novomykhailivka. Three of them are still ongoing.

🔵 In the Vremivsk direction, the invaders unsuccessfully tried four times to storm our positions near Staromayorskyi.

🔵 The enemy did not carry out offensive actions in the Orikhov direction.

🔵On the Dnieper direction, the enemy attacked Ukrainian defenders near Krynyk three times, without success.

With faith in the Defense Forces of Ukraine! Let's win together! ✊
Glory to Ukraine! 🇺🇦

@AFUStratCom

 
Nyt kun ryssälästä on jo useamman kerran levinnyt videoita dronekoneista jotka lentää jonoissa niin asiaan kannattaa pureutua syvemmälle. Tälläisessä muodostelmalennossa kun on useita hyötyjä.

Muodostelman tärkein hyöty tulee siitä että on selkeästi löydetty reikä ilmapuolustuksesta. Tälläistä reikää kannattaa hyödyntää maksimaalisesti joten laitetaan läpi drojena jonossa niin pitkään kun menevät läpi. Taktiikalla maksimoidaan läpipäässeiden määrä. Samalla pakotetaan vastapuoli reagoimaan tilanteeseen eli siirtämään ilmatorjuntaa. Siirtoon tunti on lyhyt aika joten 30s välein tunnin letka tarkoittaa 180 dronea. Tekee melkoisen tuhon jos/kun kaikki pääsee maalialueille. Niukilla ilmatorjuntajoukoilla siirtely vain pahentaa tilannetta, eli pian siellä on aukko seuraavaa kohdetta varten.

Muodostelman toinen etu on pitkänmatkankomentolinkkien määrä. Muodostelman alueelle on helppo rakentaa lyhyenkantaman linkeillä verkko. Tälläinen verkko on vaikeaa havaita maasta kun suunta-antennien keila on sopiva. Lisäksi kun kaikki koneet lentää samassa korkeudessa suuntauksen kulmasta putoaa yksi akseli pois. Lyhyen kantaman linkki on myös hyvin halpa verrattuna vaikkapa sateliittiilinkkiin. 100 koneen parveen ei tarvita kuin pari sateliittilinkkiä yhtä kohdetta kohden, pää- ja vara-linkki. Sama paikannuksen ja suuntimisen kanssa, tarvitaan vain pariin koneeseen. Loput suuntii datalinkin avulla edellisen-seuravakone suuntiman mukaan. Sateliittilinkin ja häirinnän sietävän navigoinnin laitteet ovat painavia, kaikki tuo tila ja paino voidaankin käyttää taistelukärkeä varten. Rahallisilla säästöillä voi rakentaa sitten pari orjaa lisää parveen.

Parvi tai paremminkin jonomuodostelmalla on nähtävissä selkeitä etuja niin perillepääsyn kuin parven kustannusrakenteen muodossa. Näitä tullaan näkemään yhä enenevässä määrin Ukrainan käytössä. Mehukkaita, pehmeitä ja sotilaalisesti tärkeitä kohteita ryssänmaa on pullollaan. Ilmavalvonnan puutteellisuus ja hupeneva ilmatorjuntakalusto voi olla se mikä pakottaa lilliputtelin aidosti polvilleen. Jo nyt on nähtävissä että järjestelmällinen öljyjalostamokapasiteetin tuhoaminen on kriittinen ongelma kremlille.
 
Viimeksi muokattu:
Ei ollut siis tarkoitus saivarrella, ei ollut tuolloin tietoa oikein mihin olivat iskeneet, mutta nyt sen tiedän.😄

No olihan se tieto jo tuolla ekoissa viesteissä tästä asiasta. Eli noihin öljysäiliöihin. Jossain oli tieto jo jalostamostakin, mutta en tiedä oliko se mainittu jo tässä. Jalostamo taitaa sijaita kyllä samassa paikkaa kun noi säiliöt?

Uuraan LNG -terminaalikin siis, jes!
 
No olihan se tieto jo tuolla ekoissa viesteissä tästä asiasta. Eli noihin öljysäiliöihin. Jossain oli tieto jo jalostamostakin, mutta en tiedä oliko se mainittu jo tässä. Jalostamo taitaa sijaita kyllä samassa paikkaa kun noi säiliöt?


Uuraan LNG -terminaalikin siis, jes!
Just olin tulossa laittamaan. Jokuhan sitä ihmetteli, miks ei tonne isketty, vaan Viipurin öljysäiliöihin...Uuras.JPG
 
No olihan se tieto jo tuolla ekoissa viesteissä tästä asiasta. Eli noihin öljysäiliöihin. Jossain oli tieto jo jalostamostakin, mutta en tiedä oliko se mainittu jo tässä. Jalostamo taitaa sijaita kyllä samassa paikkaa kun noi säiliöt?

Uuraan LNG -terminaalikin siis, jes!
Eiköhän tuonne isketty droneparvella. Koneet on taatusti etäohjauksessa joten kohdevalinta voidaan tehdä perillepäässeiden määrän perusteella ja jopa seuraamalla osumien tilannetta. Siinä vaiheessa kun parvesta riittää koneita jo yksittäisiin säiliöihin niin eiköhän pääkohde ole aika kattavasti paskottu. Ei tuollainen sataman säiliö voi olla ensisijainen tai edes toissijainen kohde vaan paremmin prioriteettilistan häntäpään varakohde.

LNG terminaalista ei ole vuotanut käsittääkseni mitään ryssänkään kanaville, eli taisi tulla sen verran jäykkää jälkeä että on pakko pimittää kunnolla.
 
Ukraina jatkaa tutulla / hyväksi havaitulla linjalla eli nyt on vuorattu Leopard 1A5 panssarivaunu paitsi Kontakt-1 ERA:lla niin myös ukrainalaisella Ніж / Nizh (eng. Knife) ERA:lla (luotan Andrei Tarasenkon kykyyn tunnistaa nämä, mutta mainittakoon myös että Nizh lisäksi kyseessä voisi olla Дупле́т / Duplet eli Nizh modernisoitu versio, jonka väitetään purevan myös tuplaontelopanoksiin):

Footage has appeared of the Leopard-1A5 with standard upgrades. The VLD is equipped with a Knife remote control system, and the Kontakt-1 NKDZ is installed on the tower. Leopard 1A5DK was equipped with a welded turret with spaced armor, while the hull remained similar to the first modifications of Leopard-1.

The remote sensing device is also installed on the sides of the hull. With a slight increase in weight, it was possible to significantly increase protection. Composite damping materials and light alloys are also used in protective structures.


1716134658483.png

 
Viimeksi muokattu:
Back
Top