Ukrainan konflikti/sota

Tartuttiinko me nyt oikeasti trollin "länsikama on paskaa" -viestiin näin lujaa?

Jos Ukrainalaiset diggaa Archeria niin se ON hyvä. Pelkkä ajatus SPGstä, jossa voit kartalta klikata mihin murkulat tippuu yhtä aikaisesti 3 vai 5 kerralla on orgastinen. Se on aivan sama mitä mieltä muut on, mutta Ukrainalaiset ovat laittaneet nuo tositoimiin ja tulosta tulee. Hinta on aina kalliimpi, kun tuotetaan laatua ja tekijä on länsimaista. Zyzzälässä ja kiinassa orjatyö käy ja kukkuu, meillä kaikki on hivenen kalliimpaa.. toki rahaakin on enemmän.
Tartuttiinko me nyt oikeasti trollin "länsikama on paskaa" -viestiin näin lujaa? <<< Avaatko vähän?
Missä kohtaa sanon, että Achie olisi huono tai länsikama tai koska, missään viestissäni???!!
Puhun Suomen valinnasta oikeana, valita tela-alusta, joka menestyi muuallakin Euroopassa. Lisäksi puhun liikkuvuudesta, mikä sekin on ihan fakta, tela vs pyörä Suomen maastossa, en huonoudesta vaan soveltuvuudesta. Minulle kävisi oikein hyvin myös Saksan telahaupitsi kuten myös tuo Archie, siitä pyöräalustaisuudesta huolimatta. Länsikaman hinta vaan kun noissa on melko kova, niin pakko sitä tavaraa on vähän muualtakin etsiä. Ihan rahan rajallisuus meillä täällä härmässä tulee vastaa, kappalemäärät jäisi liian peniksi. Plus kyllä tuo Korean tuotannon laatutaso aika korkea on, eikä mikään Kiina, vaan lännen liittolainen. Ja varmasti Archie on ohjelmistoiltaan ammuntaominaisuuksiltaan omassa luokasssaan, mutta ei se K9 niin paljoa taakse jää, etteikö se meille olisi ollut oikea valinta.
 
Kun kaikki menee suunnitelman mukaan:

Hah!

Aikamoisia rottia nuo FSB:n "miehet". Ensiksi on kova vimma saada sota, sitten suunnitellaan omaan propagandaan hurahtaneena omista pieruista päissään yltiöoptimistinen kolmen päivän erikoinen, ja sitten kun ite munattu aivan ja ihan kaikki, pistetään suorittava porras kärsimään suunnittelevan portaan vastuu.

Mahtaa FSB:läiset elellä kylmä rinki perseensä alla joka päivä nykyään, kun tietävät, että joku päivä heidän munaus (jolla tuhottiin ryssältä suurvaltastatus lopullisesti) saatetaan tajuta suuremman kansan keskuudessa. Siinä sitten lähtee Putler, iso osa FSB:n johdosta ja silovikit lukittuun kellariin ottamaan takaraivoon lyijyistä pikaburanaa.
 
U100- sarja vaneeria -70-luvun tuote
U200-sarjan hellittelynimi on Meriuisko ja U300-sarjan Rannikkouisko. Ukrainaan on viety näitä jälkimmäisiä.


Googlen mukaan noita on käytetty erilaisissa tukirooleissa, erityisesti huollolla. Nyt meille on hankittu Utö-luokkaa ja lisää Jurmoja, joten Rannikkouiskosta on saattanut tulla eläköityvää kalustoa, josta oli luonnikastakin luopua.
 
Ukrainalle on toimitettu myös SDB-pommien hävittäjästä laukaistavaa versiota, joka sanotusti suoriutuisi paremmin kuin maasta laukaistava.

Exclusive info provided to WaPo by US & Ukrainian officials reveals that they were provided with baseline GBU-39/B Small Diameter Bombs for their fixed wing aircraft.

These have an effective rate of 90%, a stark contrast with the GLSDB. Previously the only glide bombs known to have been provided were JDAM-ERs, but Ukraine began receiving SDBs in Nov 2023, indicating their inclusion in the Oct 11, 2023 PDA #48, which listed "Precision aerial munitions".

Unclear why SDB is so much more effective. It may be that Ukraine actually received GBU-39B/B Laser SDBs, but those would required active designation by a UAS overhead. Link in alt text.

 
Viimeksi muokattu:
Kuinkahan paljon niitä S300 ja S400 on jäljellä? Mukaan lukien pantsirit ja torit....
Isoin juttu mun mielestä S400:n tuhoamisessa on, että se pystyttiin tekemään niin totaalisesti.

Neuvottelupöydässä alkaa ryssän antennit olla ulkona kun tajuaa mitä tapahtuu, jos otetaan kaikki lännen kyvykkyydet käyttöön iskussa Venäjää vastaa. Nyt em. Iskusta nähdään että käy kuin Irakille. Kaikki tuhotaan ilmasta ja bunkkerirotta voi hamuilla ytimien painonappulaa, kun siiloista korkkaa jo luukut ja F35 lentää Moskovan edustalla.
 
Tulipa taas aktivoiduttua ja vietyä Ukraina lahjoitukseen bensa agregaatti ja iso jätesäkillinen itelle pieniä vähän käytettyjä turvakenkiä & tennareita.
Lasti lähti Turusta tänään ja kuulemma saan kuvan kun agregaatti on lahjoitettu & tositoimissa jossain Harkovan alueella. Konut odottaa kaapissa ties vaikka 500kÖ olis jo puhki just ny eli taidanpa vähän jo nuuhkaista
 

Juuri näin, ei mitään tulitaukoa ja hengähdystaukoa ryssälle. Taitaa ryssän voimat todellakin ehtyä ja sisäinen kaaos kolkuttaa ovella, kun tällaisia ehdotuksia taas tulee. Tähän vielä FSB:n aloittamat armeijan puhdistukset ja aiempia Shoigun "syrjäyttäminen" kertoo, että kusessa ollaan korvia myöten :ROFLMAO:
 
Tartuttiinko me nyt oikeasti trollin "länsikama on paskaa" -viestiin näin lujaa? <<< Avaatko vähän?
Missä kohtaa sanon, että Achie olisi huono tai länsikama tai koska, missään viestissäni???!!
Puhun Suomen valinnasta oikeana, valita tela-alusta, joka menestyi muuallakin Euroopassa. Lisäksi puhun liikkuvuudesta, mikä sekin on ihan fakta, tela vs pyörä Suomen maastossa, en huonoudesta vaan soveltuvuudesta. Minulle kävisi oikein hyvin myös Saksan telahaupitsi kuten myös tuo Archie, siitä pyöräalustaisuudesta huolimatta. Länsikaman hinta vaan kun noissa on melko kova, niin pakko sitä tavaraa on vähän muualtakin etsiä. Ihan rahan rajallisuus meillä täällä härmässä tulee vastaa, kappalemäärät jäisi liian peniksi. Plus kyllä tuo Korean tuotannon laatutaso aika korkea on, eikä mikään Kiina, vaan lännen liittolainen. Ja varmasti Archie on ohjelmistoiltaan ammuntaominaisuuksiltaan omassa luokasssaan, mutta ei se K9 niin paljoa taakse jää, etteikö se meille olisi ollut oikea valinta.
Tuohon Ruotsin ja Ukrainan käyttämään dumpperialusta-Archeriin vertailu on siinä mielessä turhaa, että sitä dumpperialustaa ei enää valmisteta. Tulevat uudet Archerit ovat kuorma-autoalustalla, CAESAR/ATMOS/Patrianpatentti - tyyliin. Silloin ero tuossa liikkuvuudessa tulee selkeäksi, kun toinen menee yli suosta ja pirunpellosta, mutta toinen paahtaa maantiellä satasta monta tuntia rintamalohkoa vaihtaessa. Ja noihin ym. kolmeen verrattuna Archer on tosiaan täysin automaattinen. Eli K9 ja Archer v2 ovat vähän niin kuin vasara ja kirves: molemmilla hakataan, mutta silti ne ovat eri työkalu eri tarkoitukseen.
 

Vitun koulukiusaaja, toisaalla haluaa tulitaukoa ja samalla häiriköi naapureita. Nyt ei todellakaan pidä lähteä mihinkään keskusteluun, vaan painettava päälle kaikilla "rintamilla" ja niin kovaa että se todellakin tuntuu, sillä eihän tuo ryssä usko kuin voimaa 💪

"Samaan aikaan, kun Venäjä väittää haaveilevansa rauhasta, se on jatkanut hämmentämistä Suomen ja Baltian maiden rajoilla. Puheet rajojen siirtelystä ja konkreettinen rajapoijujen siirtely on tulkittu hybridivaikuttamiseksi, jota presidentti Sauli Niinistö aikoinaan kutsui hieman vähätellen ”monenlaisiksi ilkeyksiksi."
 
Peskovin mukaan Putin ei tyydy nykyisiin rintamalinjoihin vaan edelleen lähtölohta on se, että Venäjä saavuttaa erikoisen bljatkriegoperaation tavoitteet, mitkä ne onkaan.


Peskov paljasti: Venäjä ei tyydy tällä hetkellä miehittämiinsä alueisiin - tämä on Putinin tavoite​

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov kiistää Reutersin uutisen siitä, että Venäjä olisi valmis tulitaukoon, joka tunnustaa nykyiset taistelulinjat.

Peskov sanoo Venäjän valtiolliselle uutistoimistolle Tassille, että Venäjän presidentti Vladimir Putin on valmis neuvotteluihin Ukrainan kanssa, mutta tämän prosessin on johdettava siihen, että Venäjä saavuttaa "erityisen sotilasoperaation" tavoitteet. Peskov kiisti siis sen, että Venäjälle riittäisi sen tällä hetkellä miehittämät alueet.

- Tämä ei ole niin, Peskov sanoi.

- Presidentti on toistuvasti sanonut olevansa valmis neuvotteluihin. Mutta neuvotteluihin, joissa voimme saavuttaa ne tavoitteet, joita saavutamme nyt erityisen sotilasoperaation kautta. Nämä tavoitteet ovat selvät, myös realiteetit ovat selvät, Peskov sanoo.

Peskov muistutti, että Venäjän perustuslaissa on määritelty Venäjän federaation alue ja siihen kuuluvat myös "neljä uutta aluetta". Venäjä ilmoitti syksyllä 2022 liittävänsä vastoin kansainvälistä oikeutta Zaporizzjan, Donetskin, Luhanskin ja Hersonin siitä huolimatta, ettei se edes miehitä kaikkia alueita.

Putin sanoi aiemmin perjantaina, että rauhanneuvottelut Ukrainan kanssa pitäisi käynnistää uudelleen, mutta neuvotteluiden pitäisi heijastella "tämän päivän realiteetteja maaperällä". Samalla hän myösuitenkink vihjasi vaativansa Ukrainan hallinnon vaihtumista, sillä sanoi Venäjän puhuvan vain Kiovan laillisten johtajien kanssa.

Näytösvaalit, joista muun muassa puuttuivat todelliset vastaehdokkaat, voittanut Putin ja muut vaikutusvaltaiset hahmot Venäjällä ovat pyrkineet kyseenalaistamaan Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin legitimiteetin. Taustalla on se, että Ukrainassa olisi pitänyt järjestää tänä vuonna presidentinvaalit, mutta lain mukaan vaaleja ei voi järjestää sotatilan aikana.
 
Operational information as of 7:30 p.m. 24/05/2024 regarding the Russian invasion

Since the beginning of the day, the number of combat clashes on the front of the Russian-Ukrainian war has increased to 77. The Russian occupiers are making maximum efforts to break through our defenses, and are using up their offensive potential in these attempts.

Ukrainian troops take measures to hold positions, carry out counterattacks and destroy the enemy. During the day, our aircraft hit 16 areas where Russian occupiers were concentrated. Missile troops and artillery of the defense forces hit the personnel concentration area, two infrastructure objects and carried out remote mining of one area.

In the Kharkiv direction, the enemy tried 12 times to push our units out of their positions. Three assault actions are ongoing. The situation in the Vovchansk region is tense, but controlled by the Defense Forces. Today, the Russian army unleashed aerial terror on this settlement: a total of eight guided aerial bombs have already flown over the city. The enemy hit the area of Bily Kolodyaz with two more anti-aircraft missiles, and one airstrike was carried out on Malya Danylivka.

In the Kupian direction, six combat clashes continue out of 18 since the beginning of the day.

There is currently one battle going on in the Kramatorsk direction. In total, 12 combat clashes took place here today.
The losses of the Russian invaders in the Kramatorsk direction since the beginning of the day are: in manpower - 25 people killed and wounded, in weapons and military equipment - six units. One vehicle of the occupiers was destroyed, a cannon, a ground control station for drones, two cars and one unit of special equipment were damaged.

So far, 14 combat clashes have taken place in the Pokrovsky direction. The enemy, with the support of aviation, is trying to direct the main assault efforts in the area of the settlements of Novooleksandrivka and Novoselivka Persha. The situation is controlled by our soldiers.

In the rest of the directions, the situation did not undergo significant changes.

Believe in the Defense Forces and provide effective support! We will win!
Glory to Ukraine!

 
Viimeksi muokattu:
Back
Top