Ukrainan konflikti/sota

Tässä kieltä, jota yksinkertaisimmatkin ymmärtävät. Ukrainan maaperässä "10+ trillion" edestä mineraaleja. Jos oikein lasken numeroita, niin trillion on miljoona miljoonaa. Kuka haluaisi näiden päätyvän ryssälle/Kiinalle?

Toiv putina ei ole vielä kuullut miten paljon rikasta suomaata Suomesta löytyy. Kohta täällä on kaikki tappelemassa ählämeistä lähtien soista hyttysten iloksi.
 
Gerashchenkon mukaan Venäjä siirtää IT:tä pois Krimiltä.

ISW:n mukaan Krimiltä siirretään muutakin porukkaa Bilhorodin alueelle, ilmeisesti tarkoituksena vahvistaa Harkovan rintaman tyrehtynyttä hyökkäystä, tästä kannattaa huomata se kuinka korkealle ryssä priorisoi sen, että pystyisi etenemään hyökkäämällä, se jopa riskeeraa Krimin menettämisen ennenkuin luopuu hiuksen ohuesta toiveestaan edetä johonkin Harkovassa.

Siellä on jo kärki ollut paikoillaan parisen viikkoa, joillain osin Ukraina ottaa jo takaisin omaansa, iskut takalinjoille ovat alkaneet joten jatkossa huolto ja johtoporras voi olla vähän huonommassa jamassa ja se hienoinenkin yllätysmomentti on mennyt. Ukraina saa myös ammuksia enemmän kuin sillä on tänä vuonna ollut missään vaiheessa.

Vaihtoehdot ovat yksinkertaisesti seuraavat:

1. Harkovan kärjen täydentäminen lopetetaan ja uusia joukkoja ei enää uhrata, lennokit ja epäsuora tuhoaa siellä vielä olevat ryssät ennenkuin Ukrainan puskee ne viimeiset ulos rajojensa sisältä

2. Venäjä syöttää edelleen suurinpiirtein saman määrän joukkoja sinne kuin siellä kuluu ja yrittää huoltaa sitä porukkaa, lihamylly pyörii 300-700 päivätappioilla ja kalustoa menee parin pataljoonan edestä viikossa, mitään edistystä ei tule koska tuon paineen mitä nyt pystyvät aikaansaamaan Ukraina kyllä kestää.

3. Ryssät ovat kuin uhkapelurit ja tuplaavat tappionsa, eivät usko että siellä on liian kova pala vastassa jonka vuoksi keräävät vielä toimintakykyisiä joukkoja muiltakin rintamilta ja ohjaavat värväyksen ja koulutuksen kautta valtaosan Harkovan suunnalle kiihdyttääkseen hyökkäystoimintaa. Tämä tosin vaatisi vähän muutakin tukea mm. ilmavoimien sekä tykistön osalta, mutta näyttää että päinvastaiseen suuntaan siellä on tilanne kehittymässä, etenkin kun ne parhaat tutkat sekä ilmatorjunta on kohta jo romuna.

Tuossa ISW jutussa myös mainitaan, että vaikka ryssä värvää 30000 ukkoa kuukaudessa niin se saa siitä noin kolmasosan rintamalle, tämähän ei pitäisi olla yllätys koska mies määrään kasvaessa pitää myös takaportaan eli huollon yms. määrä kasvaa ja tyypillinen suhde on 1:3, näiden lukujen perusteella ryssillä siis 1:2. Ukraina on pyrkinyt paljon suurempaan lukuun, mikä on aika välttämätöntä kun meinaa pärjätä vähäisellä länsimaisella kalustolla niin siitä pitääkin huolehtia paremmin, samoin sotilaita ei ole tuhlattavaksi joten niistäkin täytyy pitää paremmin huolta kuin mitä ryssät tekevät.

Sellaista se sodan raadollinen matematiikka vain on johon Venäjäkin on nyt törmännyt, menettäessään vielä kalustoaan sekä logistiikkayksikköjä tuo huoltosuhde tulee jatkossa vieläkin huonommaksi sekä siitä johtuen, että Ukrainan kaukovaikutuskyky pakottaa siirtämään kaiken vähänkään ilmasta havaittavan huoltotoiminnan ainakin 160 km päähän linjasta, varmaan kaikkein tärkeimpien ammusvarastojen sekä huoltokeskusten täytyy siirtyä yli 300 km päähän. Vaikeaksi menee miettii tuota miten tahansa.

Jokatapauksessa ei kannata tuijottaa niitä värväyslukuja sellaisenaan, niistä tulee vain murto-osa rintamalle kiväärimiehenä ja niitä nyt menee multiin aivan julmettua tahtia.

The Russian military command is reportedly transferring an unspecified number of forces to the Ukrainian-Russian border area near Kharkiv Oblast, but it is unclear if the Russian military command plans to immediately commit these redeployed forces to combat or use them to reinforce the Northern Grouping of Forces to bring it closer to its reported planned end strength.
Ukrainian military observer Kostyantyn Mashovets noted on June 8 that a fraction of the reported 30,000 personnel that Russia generates each month arrives at the front as combat force replacements and reinforcements and that Russian force generation efforts have allowed Russian forces to establish only limited operational and strategic reserves. Mashovets stated that on average each Russian operational grouping of forces receives between 1,000 to 1,500 combat personnel as replacements or reinforcements every month and may receive 2,000 if the grouping is responsible for intensified offensive operations.[7] There are six operational Russian grouping of forces operating within and near Ukraine, meaning that Mashovets is suggesting that Russian forces receive a total of 6,000 to 12,000 new combat personnel each month.[8] This figure is not incongruent with Ukrainian and Russian reports from January and April 2024 that Russia recruits 30,000 new personnel per month since a large number of these new personnel will fulfill combat support and combat service support roles or later assume combat arms roles following training.


 
Viimeksi muokattu:
ISW:n mukaan Krimiltä siirretään muutakin porukkaa Bilhorodin alueelle, ilmeisesti tarkoituksena vahvistaa Harkovan rintaman tyrehtynyttä hyökkäystä, tästä kannattaa huomata se kuinka korkealle ryssä priorisoi sen, että pystyisi etenemään hyökkäämällä, se jopa riskeeraa Krimin menettämisen ennenkuin luopuu hiuksen ohuesta toiveestaan edetä johonkin Harkovassa
Tai sitten ryssä on laskenut, että jos eivät saa Harkovaa niin tulevat häviämään sodan joka tapauksessa ja nyt on all-in.

Kenties pelkäävät Belgorodin alueen menettämisen puolesta niin paljon, että Harkova saatava puskuriksi/panttivangiksi?
 
Tai sitten ryssä on laskenut, että jos eivät saa Harkovaa niin tulevat häviämään sodan joka tapauksessa ja nyt on all-in.

Kenties pelkäävät Belgorodin alueen menettämisen puolesta niin paljon, että Harkova saatava puskuriksi/panttivangiksi?
Jos tämä Harkova on oikeasti ryssälle nyt se prioriteetti 1 niin on ne vielä enemmän sekaisin mitä edes osasin ajatella. Toihan on niin naurettavan epätoivoinen ajatus että toivottavasti se tosiaan on näin..
 
Kyllähän tää puolen foorumin vihaama Emil puhuu enimmäkseen asiaa. Ainoastaan ainut ärtymystä herättävä asia on juontajan aiheuttama kun ei kysy tietyssä kohtaa oikeita kysymyksiä liittyen Ukrainan viime vuoden vastahyökkäykseen:
 
Jos tämä Harkova on oikeasti ryssälle nyt se prioriteetti 1 niin on ne vielä enemmän sekaisin mitä edes osasin ajatella. Toihan on niin naurettavan epätoivoinen ajatus että toivottavasti se tosiaan on näin..
Kai se ryssäkin jonkinlaiseen tiedustelutietoon "manööverinsa" perustaa? Tietäis vaan mihin. Ei kai nekään voi niin torspoja olla, että vetävät ihan 100% fiilispohjalta?
 
Tai sitten ryssä on laskenut, että jos eivät saa Harkovaa niin tulevat häviämään sodan joka tapauksessa ja nyt on all-in.

Kenties pelkäävät Belgorodin alueen menettämisen puolesta niin paljon, että Harkova saatava puskuriksi/panttivangiksi?
Ryssillä on nyt siellä 50-70000 ukkoa yrittämässä ja 17000 asukkaan Vovchansk tuntuu olevan tekemätön paikka, Harkovassa on esikaupungit mukaan luettuna 1.5-2 miljoonaa asukasta. Ja se on kaupunki jonka puolustukseen Ukrainakin lyö all-in.

Harkovaan yrittäminen vaatisi vähintään viisinkertaisen miesmäärän ensimmäiseen rynnistykseen ja sellaisen 100 000 ukon liikkuvan reservin ja mahdollisesti toisen painopisteen joko Sumyn suunnalle tai Kupjanskiin, mahdollistaakseen kaupungin saarrostamisen - siihenkin pitäisi löytyä minimissään 50-100000 miestä plus reservit tappioiden varalle. Sitten kaikki tuo pitäisi saada jotakuinkin ilmasuojaan jo kokoamisvaiheessa sekä huollettua alusta loppuun. Ei mitään käytännön mahdollisuutta nykyisellä Venäjän armeijalla.

Ei epäilystäkään, etteikö ryssä tekisi hyökkäystä noin suurella miesmäärällä jos vain kykenisi, mutta realiteetti on että ne eivät saa edes sitä määrää hengissä kasattua saatikka hyökkäämään.

Se fakta, että joukkoja siirretään muualta, ei muodosteta uusia osastoja kertoo ettei niitä uusia ole tulossakaan sitä määrää tai laatua kuin hyökkäyssuunnitelma vaatisi, juuri siksi niitä kerätään toisilta rintamilta.

Heikkouden merkki.
 
Se fakta, että joukkoja siirretään muualta, ei muodosteta uusia osastoja kertoo ettei niitä uusia ole tulossakaan sitä määrää tai laatua kuin hyökkäyssuunnitelma vaatisi, juuri siksi niitä kerätään toisilta rintamilta.

Heikkouden merkki.
Tämä.
Samaan aikaan ryssä pyrkii taas kerran kaapimaan harkintakyvyttömiä aina Afrikasta saakka, mikä ei äkkiseltään vaikuta voittajan taktiikalta. Toivottavasti ryssä polttaa samalla suhteensa mahdollisimman moneen Afrikan maahan.

 
Viimeksi muokattu:
Viimeisen kuukauden aikana Ukrainan armeijaan on rekrytoitu enemmän väkeä kuin sitä edeltävän kuuden kuukauden aikana. Ei ollenkaan huono merkki tämäkään.


Samaan aikaan muodostetaan kärsivällisesti uusia osastoja, muun muassa tämä uusi 49. Rynnäkkö pioneeri prikaati.

Selvästi aseapu toi selkänojaa uusille rekryille. Meinaan, että helpompi mennä rintamalle kun tietää että kalustoa löytyy tarpeeksi.
 
Tämä 19500 siis pelkästään Wagnerin tappiot. Päälle sitten vielä muut ryssät.
Eikö tästä ollut joku arvio, että tuon kaupungin valtaaminen maksoi kuolleina kokonaisuutena noin 40–50 000 ryssää? Ja kun kyse on vain noin 70 000 asukkaan kaupunki, niin voidaan sanoa, että aika huono suhde. Jos Harkovan meinaavat ottaa samalla taktiikalla, niin hinta olisi pyöreästi noin miljoona kuollutta ryssää.

Joten, jokainen voi vaan laskea, millaisia ”menestystarinoita” nämä ryssän hyökkäykset ovat olleet. Ja kuinka moneen tuollaiseen "voittoon" putinilla on yleensä varaa.
 
Back
Top