Ukrainan konflikti/sota

Seuraava kuva on lainattu Army Recognition -sivulta, mihin ei tietysti voi luottaa 100% kaikessa mitä kirjoittavat: LÄHDE

Katso liite: 98309

-

Eli näitä kokonaisuuksia ryssällä olisi 56 kpl vuonna 2021 - eli siis 56 pataljoonaa.

Kuvassa on kirjoitettu että "launchers (up to 12)" mutta muissa lukemissani lähteissä kirjoitetaan tyypillisemmin että 8 kpl TEL-ajoneuvoja per pataljoona. Niin on tuossa @putkirassi lainauksessakin:

448 / 56 = 8

Samalla logiikalla voidaan laskea ohjusajoneuvojen määrästä, montako S-300 pataljoonaa heillä voisi olla:

534 / 8 = 66,75

Toki voi miettiä, missä määrin S-400 on korvannut S-300 - ainakin teoriassa ja toisaalta, tarkoittaako se sitä että S-300 järjestelmistä on käytössä tietyt osat (esim. ohjusvaunut) osana S-400 järjestelmiä. Vaikea sanoa.

Venäjä on pitkien etäisyyksien maa joten voisi kuvitella että näitä ilmatorjuntajärjestelmiä ei olisi voinut sijoittaa 100% Ukrainan rajoille vaan osa on ollut pakko pitää muilla suunnilla. Toisaalta, samaa olisi voinut sanoa kaikesta muusta ryssän sotateknologiasta ja niin vain näkyy valtaosa olevan keskitettynä Ukrainaa vastaan - joten miksi ilmatorjuntajärjestelmät olisivat poikkeus siihen sääntöön?

Joka tapauksessa, mielenkiintoista nähdä numeroita näiden määrästä - vaikka olisivatkin vain ns. parhaita arvauksia.
Näissä järjestelmissä pitää muistaa. Että kaikkea ei tarvii tuhota. Joissain riittää kun tutka on pois pelistä, joissain kun tulenjohto yms. Eli kaikkea ei tarvii tuhota, että järjestelmä on lamautettu.
 
Saapi noita S-300 ja S-400 systeemejä muutaman tosautella. Tosin iso maa ja liekö kaikki kurantteja alun perin.


Alla ote S-300/400 määristä.

The total number of the most capable Russian air defense system, the S-400 (RS-SA-21 Growler), expanded from the first two battalions deployed in 2009 to seven regimental sets (14 battalions) deployed in 2014 and then to 28 regimental sets (56 battalion sets) in 2021. This amounted to 448 S-400 launchers. In addition, at the end of 2021, Russia maintained about 534 launchers of different types of S-300 missile defense systems, including six launchers of the S-350 system.3

Sitä vain yksinkertainen miettii, että luulis joku niistä 56 pataljoonasta joutavan oitis Bilhorodiin kun tarve ilmenee eikä niinkään otettais Krimiltä yhtä tai kahta niistä puolesta tusinasta mitä siellä on ollut ja joista ainakin 3-4 on saanut aivan huolella turpaansa viimeisen vuoden aikana. Kun se Krim on aivan yhtä kärsimässä niistä drooni- ja ohjusiskuista siinä missä joku Bilhorodin aluekin. Siirtely ei oikein paranna tilannetta kokonaisuutena.

Ja luulis logistiikan pelaavan junilla tuoda ne rauhassa sekä levänneillä hyvin treenatuilla miehistöillä emäryssälän puolelta sen sijaan että lähdetään kelkkomaan muita sotilaallisia toimituksia vastavirtaan Kertsin salmen kautta Rostoviin ja sieltä edelleen perille.

Mutta mitäpä sitä yksinkertainen isojen kenraalien mietteistä tietäisi, ehkä noilla Krimin IT-miehillä on Venäjän armeijan viimeinen selväpäinen johtaja tms.
 
Viimeksi muokattu:
Loistavaa pohdintaa.

Entä jos sodan käännekohta onkin se, kun ryssältä loppuu IT-kalusto. IT:n tuotantokyvyssä länsi voittaa varmasti ryssän - sitä kun ei ole ajettu niin alas kuin muiden aselajien tuotantokyky.

Krim on putinin pakkomielle ja nyt sieltä siirretään IT-kalustoa Belgorodiin. Jotain tämä kyllä kertoo.
 
Loistavaa pohdintaa.

Entä jos sodan käännekohta onkin se, kun ryssältä loppuu IT-kalusto. IT:n tuotantokyvyssä länsi voittaa varmasti ryssän - sitä kun ei ole ajettu niin alas kuin muiden aselajien tuotantokyky.

Krim on putinin pakkomielle ja nyt sieltä siirretään IT-kalustoa Belgorodiin. Jotain tämä kyllä kertoo.
Kun se loppuu, on kyseessä varmasti jonkinlainen käännekohta, mutta ryssä saattaa kyllä olla niin saatanan typerän sitkeä pitämään kiinni valtaamistaan alueista, ettei sota todennäköisesti tuolloin vielä ole valitettavasti läheskään lopussa.
 
Näissä järjestelmissä pitää muistaa. Että kaikkea ei tarvii tuhota. Joissain riittää kun tutka on pois pelistä, joissain kun tulenjohto yms. Eli kaikkea ei tarvii tuhota, että järjestelmä on lamautettu.
Ilmatorjunnan osalta riittää että tulee sokeaksi, jos ei voi jakaa tutkaa useamman kesken. Laukaisimien määrästä puhuttaessa olenkin enemmän huolissani siitä miten niitä voi käyttää maamaaleja vastaan. Onko tietoa saako yksittäisellä laukaisimella maamaaliin osumaan. Puikkoja lienee jemmassa.
 
Kun se loppuu, on kyseessä varmasti jonkinlainen käännekohta, mutta ryssä saattaa kyllä olla niin saatanan typerän sitkeä pitämään kiinni valtaamistaan alueista, ettei sota todennäköisesti tuolloin vielä ole valitettavasti läheskään lopussa.
Mutta jos IT:tä ei ole, niin kyllähän se on jo niin iso puute, että Ukraina vie ryssää satanolla. Silloin voidaan pehmittää rintamaa kaikessa rauhassa ja mennä läpi kun pöly on laskeutunut. Joten kyllä se on sodan loppua.
 
Eli puhutaan yhteensä enintään 120 järjestelmästä, tuskin kaikki ovat toimintakunnossa. Näistä sadasta on mennut 1-2kpl/viikko jo pitemmän aikaa eli kyllä nuo loppuu tämän kesän aikana. Nyt viimeiset iskut on ainakin keskittyneet kauko/tulenjohtotutkiin, noita kun on yksi/järjestelmä.

Käsittääkseni S-3/400 ohjaa puikon tulenjohtutkan kautta jolloin TEL on hyvinkin tyhmä. Lähinnä se heittää puikon matkaan joten tutkien tuhoaminen vie torjuntakyvyn totaalisesti. Tor ja BUK ei sisällä kaukovalvontatutkia mitkä löytyy S-3/400 järjestelmistä. A-50 tarjoili ilmastakäsin valvontatietoa mutta ne tulee tonttiin jos tulevat niin lähelle että saadaan kunnon kattavuus Ukrainankin puolelle. Maa-asemien tutkia on ainakin Krimiltä paskottu jo aikaisemmin ja parempia liikuteltavia kuten Nebo-sarjaa on myös reijitetty useampia. Ilman kaukovalvontakykyä jää vain tulenjohtotutkat ja noilla koneen näkee siinä kohtaa kun laukaisuikkuna alkaa olla ohi. Varsinkin jos tullaan matalalla.

Kyllä tästä nyt paistaa aika selvästi strategia jossa nimenomaan kaukovalvontaa tuhotaan järjestelmällisesti. Näin loppujen osien suorituskyky laskee dramaattisesti ja jos menee tulenjohtotutkatkin niin sitten S-3/400 ei ammu enää mitään. Jäljelle jää Pantsir ja BUK jotka nekin ovat sokeita ellei lennetä tulenjohtotutkan alueelle. Koko järjestelmän idea kun on käyttää kaukovalvontaa jatkuvaan seurantaan ja sitten herättää sopivat tulenjohtotutkat reitille sattuvista pattereista maalittamaan ja patterit ampumaan kohde alas.

S-3/400 siirto viittaa juuri siihen että Krim on menettänyt tuon kattavan kaukovalvonnan jolloin koko konsepti lakkaa toimimasta. Yksittäinen S-3/400 ei näytä pystyvän suojaamaan edes itseään, tähän tarvitaan selkeästi enemmän kaukovalvontakykyä.

No ei se mittään, ihan hyvä huomata miten vajavainen S-3/400 loppujen lopuksi onkin itsenäisenä järjestelmänä. ATACMS linee se joka nuo on suurimmaksi osaksi syönyt.

Näin minäkin asian käsitän S-300/S-400 osalta eli TEL-ohjusvaunut ovat äärimmäisen tyhmiä, käytännössä pelkkiä ohjusten kuljettimia ja laukaisulaitteita. Ne tutkat sekä johtokeskus ovat järjestelmän aivot ja niitä on tosiaan yksi kutakin per pataljoona.

ELI niitä on kenties (tuon datan perusteella) max. 120 kpl kutakin, tiettyjen tutkien osalta ehkä enemmän jos niitä on useampi per pataljoona.

Mikä tarkoittaa että S-300/S-400 ovat haavoittuvaisia jos osutaan ns. oikeisiin kohteisiin. Ohjusvaunut ovat komeita räjähtäessään mutta paras teho saadaan osumalla ja tuhoamalla tutkia ja johtokeskuksia.

-

Se yksi "ennakkovaroitusjärjestelmän horisontin yli näkevä tutka", mitä vastaan Ukraina iski jokunen viikko sitten. Eräs vakuuttavimmista teorioista, minkä olen twitterissä nähnyt, oli samaa kategoriaan muun sinun pohdintasi kanssa ELI kirjoittaja arvioi, että sitä on voitu käyttää Krimin ennakkovaroitusjärjestelmänä erityisesti ballististen ohjusten osalta. Niiden lentoradan lakipiste on korkea ja mitä kauemmas ohjus laukaistaan, sitä korkeammalla sen lakipisteen täytyy olla. Useita kymmeniä kilometrejä korkealla. Mistä syystä kyseisen tutkan pitäisi nähdä nämä ohjukset, ei tarkasti, mutta riittävästi eli jotain on ilmassa ja lentorata Krimin suuntaan.

Tuollainen ei anna tarkkaa tai erinomaista ennakkovaroitusta mutta juuri sen verran että Krimin seudulla sijaitseviin tutkat voidaan kytkeä päälle ja kohdistaa ne edes karkeasti ohjusten havaittuun tulosuuntaan. Auttaako tämä siltikään? Tuskin, mutta ennakkovaroitus on silti tyhjää parempi eikä Krimillä tarvitse pitää kaikkia tutkia päällä yhtä aikaa.

Eli kyseisen twitter-ketjun kirjoittaja näki sen droneiskun osana laajempaa kampanjaa jolla pyritään tuhoamaan Krimiä suojaavia tutkia, johtokeskuksia yms. Hän spekuloi että kenties pohjimmiltaan tämä ennakoi tulevaa ballististen ohjusten (ja myös muiden vaikuttumien kuten dronet, meridronet yms.) iskua Kerchin siltaa vastaan.
 
USA:n tuoreimmat sanktiot pisti vissiin Moskovan pörssissä vähän tuulemaan.
The Moscow Stock Exchange suspends trading in dollars and euros due to new US sanctions - a return to the 1990s.This applies to all markets where currencies, stocks and precious metals are usually exchanged. The decision could affect equipment supplies, manufacturing, education and scientific projects, all of which depend on foreign currencies. It is expected that the dollar exchange rate will be determined through over-the-counter transactions (via banks) rather than on the stock exchange as usual, reminiscent of the situation in the 1990s.In response to the continuation of the war in Ukraine by the russian Federation, the United States imposed sanctions against Mosbirzhi.Once again, putin, the great strategist, has outdone everyone.
 
G7 maat ilmeisesti päässeet hyvin nopeasti sopuun siitä, että ryssien takavarikoitua varallisuutta voi alkaa syytämään Ukrainaan.

Mikäli pitää paikkansa niin sulka hattuun kaikille virkamiehille jotka ovat tehneet tuon eteen töitä ja lopulta homma oli helppo poliitikoille.

Helvetin iso juttu jo sitäkin ajatellen, että jos Oranssi pääsee jenkeissä valtaan niin rahan tulo Ukrainaan ei lopu tai esty. Noilla rahoilla voidaan ostaa jenkkituottajilta sotakalustoa niin paljon kuin rahat vaan riittävät ja tässä tuskin Oranssi laittaa hanttiin.

Odottakaamme ryssän itkupotkuraivareita ja yhtiöiden haltuunottoja. Metukka luultavasti alkaa taas vinkumaan ydinaseista, mutta sille ei voi kuin nauraa niin kuin koko ryssälälle.
 
Pikkumiehen on tämän mukaan tarkoitus vierailla Pohjois-Koreassa "pian", artikkelin mukaan "lähipäivinä" (eng. "in a few days", artikkeli julkaistu 13.6.2024):

#PutinWarCriminal soon in North Korea.

https://en.yna.co.kr/view/AEN20240613000200315

Putin expected to visit N. Korea in a few days: Seoul official​


All News 02:00 June 13, 2024
SHARE LIKE SAVE PRINT
FONT SIZE

ASTANA, June 13 (Yonhap) -- Russian President Vladimir Putin is expected to visit North Korea "in a few days," a South Korean presidential official said Thursday.

The official confirmed Putin's plan to visit Pyongyang in a meeting with reporters in Astana while President Yoon Suk Yeol was in Kazakhstan on a state visit as part of his Central Asia trip that also includes Turkmenistan and Uzbekistan.

"Strategic dialogue on diplomacy and security between South Korea and China are scheduled around the similar time of Putin's visit to North Korea," the official spoke on the condition of anonymity.

"Taking all these into consideration, we will make sure that our major allies and strategic partners will align with South Korea on issues regarding North Korea," the official added.

Putin is expected visit to North Korea as early as this month, the Russian daily Vedomosti reported earlier this week. If realized, it would be Putin's first trip to Pyongyang in 24 years.

The Kremlin earlier said Putin had accepted Kim's invitation to visit North Korea during last year's summit.

North Korea and Russia have been bolstering military ties and expanding the scope of cooperation in various fields since the Kim-Putin summit.
South Korea and China have been preparing to hold "two plus two" talks with their senior foreign and defense officials in Seoul early next week, according to diplomatic sources.

This Sept. 14, 2023, image, taken from Korean Central Television footage, shows North Korean leader Kim Jong-un (L) meeting with Russian President Vladimir Putin. (For Use Only in the Republic of Korea. No Redistribution) (Yonhap)

This Sept. 14, 2023, image, taken from Korean Central Television footage, shows North Korean leader Kim Jong-un (L) meeting with Russian President Vladimir Putin. (For Use Only in the Republic of Korea. No Redistribution) (Yonhap)


-

Artikkelin mukaan tämä on Putinin ensimmäinen vierailu Pohjois-Koreaan 24 vuoteen eli olisi viimeksi käynyt siellä vuonna 2000, hyvin pian valtaan nousunsa jälkeen. On tietysti tavannut Kim Jong-unin useita kertoja, mutta ei olisi itse matkustanut Pohjois-Koreaan hyvin pitkään aikaan.

JOS tuo toteutuu, niin tuskin ihan kevyestä syystä tekee tällaisen matkan. Tästä on ollut huhuja jo aikaisemmin, taisi olla jo pian sen jälkeen kun julkisuuteen vuosi tieto siitä että Pohjois-Korea on myynyt merkittävän määrän mm. tykistön laukauksia ryssälle. Muistan että silloin spekuloitiin että yksi kaupan ehto olisi ollut Putinin henkilökohtainen vierailu - mikä olisi tietysti Pohjois-Korealle tärkeä propagandan takia. Tietysti he saavat myös muuta korvausta sotatarvikkeista, väitetysti ryssä toimittaa heille jalostettuja öljytuotteita sekä avustaa raketti- ja satelliittiteknologiassa. Kenties myös toimittavat ruoka-apua - ja miksei toki makseta ihan rahallakin / kullalla, tosin ryssä pyrkinee tarjoamaan ensin kaikenlaista muuta kuin hupenevia kultavarantojaan.

Minä mietin sitä että mahtaako ukko käydä lakki kourassa ruinaamassa lisää materiaaliapua? Tykkien tuliputkia tai jopa kokonaisia tykkejä? Lisää tykistön laukauksia ja raketteja? Sehän olisi kaiken huippu jos yrittäisivät saada Pohjois-Korean ikimuinaisia panssarivaunuja, edes pienen määrän. Se kyllä kertoisi eräänlaisesta lopun alusta jos omien varastotukikohtien lisäksi kaivattaisiin apuja ulkomailta.
 
Pikkumiehen on tämän mukaan tarkoitus vierailla Pohjois-Koreassa "pian", artikkelin mukaan "lähipäivinä" (eng. "in a few days", artikkeli julkaistu 13.6.2024):

#PutinWarCriminal soon in North Korea.

https://en.yna.co.kr/view/AEN20240613000200315

Putin expected to visit N. Korea in a few days: Seoul official​


All News 02:00 June 13, 2024
SHARE LIKE SAVE PRINT
FONT SIZE

ASTANA, June 13 (Yonhap) -- Russian President Vladimir Putin is expected to visit North Korea "in a few days," a South Korean presidential official said Thursday.

The official confirmed Putin's plan to visit Pyongyang in a meeting with reporters in Astana while President Yoon Suk Yeol was in Kazakhstan on a state visit as part of his Central Asia trip that also includes Turkmenistan and Uzbekistan.

"Strategic dialogue on diplomacy and security between South Korea and China are scheduled around the similar time of Putin's visit to North Korea," the official spoke on the condition of anonymity.

"Taking all these into consideration, we will make sure that our major allies and strategic partners will align with South Korea on issues regarding North Korea," the official added.

Putin is expected visit to North Korea as early as this month, the Russian daily Vedomosti reported earlier this week. If realized, it would be Putin's first trip to Pyongyang in 24 years.

The Kremlin earlier said Putin had accepted Kim's invitation to visit North Korea during last year's summit.

North Korea and Russia have been bolstering military ties and expanding the scope of cooperation in various fields since the Kim-Putin summit.
South Korea and China have been preparing to hold "two plus two" talks with their senior foreign and defense officials in Seoul early next week, according to diplomatic sources.

This Sept. 14, 2023, image, taken from Korean Central Television footage, shows North Korean leader Kim Jong-un (L) meeting with Russian President Vladimir Putin. (For Use Only in the Republic of Korea. No Redistribution) (Yonhap)

This Sept. 14, 2023, image, taken from Korean Central Television footage, shows North Korean leader Kim Jong-un (L) meeting with Russian President Vladimir Putin. (For Use Only in the Republic of Korea. No Redistribution) (Yonhap)


-

Artikkelin mukaan tämä on Putinin ensimmäinen vierailu Pohjois-Koreaan 24 vuoteen eli olisi viimeksi käynyt siellä vuonna 2000, hyvin pian valtaan nousunsa jälkeen. On tietysti tavannut Kim Jong-unin useita kertoja, mutta ei olisi itse matkustanut Pohjois-Koreaan hyvin pitkään aikaan.

JOS tuo toteutuu, niin tuskin ihan kevyestä syystä tekee tällaisen matkan. Tästä on ollut huhuja jo aikaisemmin, taisi olla jo pian sen jälkeen kun julkisuuteen vuosi tieto siitä että Pohjois-Korea on myynyt merkittävän määrän mm. tykistön laukauksia ryssälle. Muistan että silloin spekuloitiin että yksi kaupan ehto olisi ollut Putinin henkilökohtainen vierailu - mikä olisi tietysti Pohjois-Korealle tärkeä propagandan takia. Tietysti he saavat myös muuta korvausta sotatarvikkeista, väitetysti ryssä toimittaa heille jalostettuja öljytuotteita sekä avustaa raketti- ja satelliittiteknologiassa. Kenties myös toimittavat ruoka-apua - ja miksei toki makseta ihan rahallakin / kullalla, tosin ryssä pyrkinee tarjoamaan ensin kaikenlaista muuta kuin hupenevia kultavarantojaan.

Minä mietin sitä että mahtaako ukko käydä lakki kourassa ruinaamassa lisää materiaaliapua? Tykkien tuliputkia tai jopa kokonaisia tykkejä? Lisää tykistön laukauksia ja raketteja? Sehän olisi kaiken huippu jos yrittäisivät saada Pohjois-Korean ikimuinaisia panssarivaunuja, edes pienen määrän. Se kyllä kertoisi eräänlaisesta lopun alusta jos omien varastotukikohtien lisäksi kaivattaisiin apuja ulkomailta.
Tästä täällä kirjoittelinkin liittyen niihin Shoigun ja hänen jenginsä potkuihin, että jos pian tapahtuu se, että ryssä lähtee kalusto-ostosmatkalle, niin voidaan alkaa vetämään oikeasti niitä johtopäätöksiä että omista varastoista ei enää saada nopealla aikataululla kalustoa rintamalle.

Helvetin hyvä uutinen jälleen.

Muutenkin nyt on lännessä taas löydetty munat, vielä kun Sutsi laittaisi Tauruksia matkaan euforiassaan niin huhheijjaa.
 
Pikkumiehen on tämän mukaan tarkoitus vierailla Pohjois-Koreassa "pian", artikkelin mukaan "lähipäivinä" (eng. "in a few days", artikkeli julkaistu 13.6.2024):

#PutinWarCriminal soon in North Korea.

https://en.yna.co.kr/view/AEN20240613000200315

Putin expected to visit N. Korea in a few days: Seoul official​


All News 02:00 June 13, 2024
SHARE LIKE SAVE PRINT
FONT SIZE

ASTANA, June 13 (Yonhap) -- Russian President Vladimir Putin is expected to visit North Korea "in a few days," a South Korean presidential official said Thursday.

The official confirmed Putin's plan to visit Pyongyang in a meeting with reporters in Astana while President Yoon Suk Yeol was in Kazakhstan on a state visit as part of his Central Asia trip that also includes Turkmenistan and Uzbekistan.

"Strategic dialogue on diplomacy and security between South Korea and China are scheduled around the similar time of Putin's visit to North Korea," the official spoke on the condition of anonymity.

"Taking all these into consideration, we will make sure that our major allies and strategic partners will align with South Korea on issues regarding North Korea," the official added.

Putin is expected visit to North Korea as early as this month, the Russian daily Vedomosti reported earlier this week. If realized, it would be Putin's first trip to Pyongyang in 24 years.

The Kremlin earlier said Putin had accepted Kim's invitation to visit North Korea during last year's summit.

North Korea and Russia have been bolstering military ties and expanding the scope of cooperation in various fields since the Kim-Putin summit.
South Korea and China have been preparing to hold "two plus two" talks with their senior foreign and defense officials in Seoul early next week, according to diplomatic sources.

This Sept. 14, 2023, image, taken from Korean Central Television footage, shows North Korean leader Kim Jong-un (L) meeting with Russian President Vladimir Putin. (For Use Only in the Republic of Korea. No Redistribution) (Yonhap)

This Sept. 14, 2023, image, taken from Korean Central Television footage, shows North Korean leader Kim Jong-un (L) meeting with Russian President Vladimir Putin. (For Use Only in the Republic of Korea. No Redistribution) (Yonhap)


-

Artikkelin mukaan tämä on Putinin ensimmäinen vierailu Pohjois-Koreaan 24 vuoteen eli olisi viimeksi käynyt siellä vuonna 2000, hyvin pian valtaan nousunsa jälkeen. On tietysti tavannut Kim Jong-unin useita kertoja, mutta ei olisi itse matkustanut Pohjois-Koreaan hyvin pitkään aikaan.

JOS tuo toteutuu, niin tuskin ihan kevyestä syystä tekee tällaisen matkan. Tästä on ollut huhuja jo aikaisemmin, taisi olla jo pian sen jälkeen kun julkisuuteen vuosi tieto siitä että Pohjois-Korea on myynyt merkittävän määrän mm. tykistön laukauksia ryssälle. Muistan että silloin spekuloitiin että yksi kaupan ehto olisi ollut Putinin henkilökohtainen vierailu - mikä olisi tietysti Pohjois-Korealle tärkeä propagandan takia. Tietysti he saavat myös muuta korvausta sotatarvikkeista, väitetysti ryssä toimittaa heille jalostettuja öljytuotteita sekä avustaa raketti- ja satelliittiteknologiassa. Kenties myös toimittavat ruoka-apua - ja miksei toki makseta ihan rahallakin / kullalla, tosin ryssä pyrkinee tarjoamaan ensin kaikenlaista muuta kuin hupenevia kultavarantojaan.

Minä mietin sitä että mahtaako ukko käydä lakki kourassa ruinaamassa lisää materiaaliapua? Tykkien tuliputkia tai jopa kokonaisia tykkejä? Lisää tykistön laukauksia ja raketteja? Sehän olisi kaiken huippu jos yrittäisivät saada Pohjois-Korean ikimuinaisia panssarivaunuja, edes pienen määrän. Se kyllä kertoisi eräänlaisesta lopun alusta jos omien varastotukikohtien lisäksi kaivattaisiin apuja ulkomailta.

Nauratti kun tuohon samaan reissuun oli tungettu mukaan Vietnaminkin matka. No joo, kai ne sen Putinin ”kohteliaasti” vastaan ottaa. Mutta Vietnam on nykyään länsimaalainen maa ja hyvät suhteet USA:n. Ne ei oikeasti halua koskea pitkällä tikullakaan tuohon radioaktiiviseen putiniin. Niiden täydellinen painajainen olisi mikä tahansa USA:n secondary sanctions jupakka.
 
Back
Top