Ukrainan konflikti/sota

Joo ja tämän ryssille itse piirretyn viivan ylittämisen seurauksena tulevaa ryssän itkua pelätään kuin ydinsotaa.
Naapurin luka on kyllä melkoinen ketku. Onnistunut, ainakin pääpiirteittäin, pitämään omat asevoimansa maassaan, vaikka ryssä on varmasti painostanut melkoisesti. Olisi varmasti mielenkiintoista lukea edes kooste selityksistä miksi: "Sori, just nyt ei yksinkertaisesti pysty!". Mitähän kim saa palkinnoksi, itse veikkaan mannertenvälistä teknologiaa, jos ei suoraan raketteja.
 
Eiköhän ne toisinajattelijat leireiltä järjestäisi jekkuja, karkaisi heti kun voi jne. Jos jotain niin luotetumpaa jengiä kadyroviittien tapaan ja vähän. Olisi myös hivenen kiusallista, kun nämä uskolliset soturit näkisivät alikehittyneen ukronazikansan elävän huomattavasti paremmin kuin pöökorean pajarit.. ei ole helppoa pitää kansaa säkissä ja väittää omaa paskamaata onnelaksi..
Itse asiassa pidän juuri tätä suurimpana esteenä kimille. Mitä jos takaisin tulee 100 000 sotilasta jotka kertovat kotona että jopa sotaa käyvässä Ukrainassa syödään joka päivä..
 
Naapurin luka on kyllä melkoinen ketku. Onnistunut, ainakin pääpiirteittäin, pitämään omat asevoimansa maassaan, vaikka ryssä on varmasti painostanut melkoisesti. Olisi varmasti mielenkiintoista lukea edes kooste selityksistä miksi: "Sori, just nyt ei yksinkertaisesti pysty!". Mitähän kim saa palkinnoksi, itse veikkaan mannertenvälistä teknologiaa, jos ei suoraan raketteja.
Eiköhän luka ole katsonut karttaa ja miettinyt viimeisen vuoden aikaan mitä tapahtuu kriittiselle infralle jos Ukrainan suututtaa. Tässä keisissä kun lukalla on vähän isompia haasteita maansa hallinnassa kuin lilliputtelilla. Potaatille kun tulee kylmä talvella niin saattaa koloraadokuoriaisten siaan alkaa tilli kiinnostamaan.
 
Operatiiviset tiedot 27.6.2024 klo 10.30 koskien Venäjän hyökkäystä (1/2)

Kunnia Ukrainalle!

Kahdeksasataaviisikymmentäviides päivä Venäjän federaation laajamittaista aseellista hyökkäystä Ukrainaa vastaan.

Viimeisen päivän aikana kirjattiin 148 taistelukohtausta.

Yksityiskohtaisten tietojen mukaan vihollinen käynnisti viime vuorokauden aikana yhteensä yhden ohjushyökkäyksen joukkojemme ja asutuille alueillemme yhdellä ohjuksella, 51 ilmaiskua (74 ilmatorjuntaohjuksella), yli 3000 hyökkäyksiä, 127 maasta - raketin salvopalojärjestelmistä. Valitettavasti Venäjän terrori-iskujen seurauksena siviiliväestössä on kuolleita ja haavoittuneita. Korkeat ja yksityiset rakennukset sekä muut infrastruktuurikohteet tuhoutuivat ja vaurioituivat.

Operatiiviset tiedot 27.6.2024 klo 10.30 koskien Venäjän hyökkäystä (2/2)

Yöllä miehittäjät aloittivat toisen massiivisen ilma- ja ohjusiskun. Puolustusvoimat tuhosivat kaikki 23 Shahed-tyyppistä hyökkäys UAV:ta ja viisi kuudesta vihollisen ohjuksesta.

Ukrainan ilmavoimat sekä ohjusjoukot ja tykistö osuivat eilen kolmeen miehittäjien valvontapisteeseen, yhteen ilmatorjuntalaitteeseen, kahteen ammusvarastoon ja 15 vihollisen henkilöstön keskittymisalueeseen.

Yleisesti ottaen venäläisten hyökkääjien kokonaistappiot viime päiväksi olivat: 1 260 ihmistä, kolme panssarivaunua, yhdeksän panssaroitua taisteluajoneuvoa, 42 tykistöjärjestelmää, viisi ilmapuolustusjärjestelmää, 24 ilmatorjuntajärjestelmää, 61 ajoneuvoa ja 11 yksikköä erikoisvarusteita. .

Jo tänään tapahtui 48 taistelukohtausta. Miehittäjät suorittivat viisi ilmaiskua (11 KAB) ja 614 pommitusta joukkojemme asemiin. Vihollinen käytti myös 38 kamikaze-dronia.

Taistelu Vovchanskista jatkuu Harkovin suuntaan. Tilanne on hallinnassa.
Edellisen päivän aikana vihollisen tappiot Harkovan suunnassa olivat: 150 sotilasta, kolme tykistöjärjestelmää, ilmatorjunta-ajoneuvo ja kuusi ajoneuvoa tuhoutuivat. Yksi panssarivaunu, yksi tykistöjärjestelmä, kaksi ilmatorjunta-ajoneuvoa ja kaksi autoa vaurioituivat.

Päivän alusta lähtien Kupian suuntaan on ollut neljä yhteenottoa Stepova Novoselivkan, Pishchanyn, Stelmakhivkan ja Andriivkan alueilla. Kaksi hyökkääjän hyökkäystoimintaa on edelleen käynnissä.

Lymanin suunta. Tällä hetkellä puolustusvoimat torjuvat kahta hyökkäystä Kopanokin ja Nevskin alueilla.

Siverskyin suunnassa oli neljä vihollisen hyökkäystä. Kolme niistä Spirnyn ja Rozdolivkan alueilla epäonnistui. Samaan aikaan yksi taistelu Rozdolivkan alueella on edelleen käynnissä.

Kramatorskin suunnassa miehittäjät eivät luovu aikeistaan murtautua Chasovoy Yarin alueelle. Kaksi hyökkäysoperaatiota on meneillään.

Jännittynyt tilanne Toretskin suunnassa. Hyökkääjä on aktiivinen Toretskin, Severnyn ja Zaliznyn alueilla. Puolustajamme torjuivat hyökkäyksen Druzhban lähellä.

Tilanne Pokrovskin suunnassa on edelleen pahentunut. Tänään on jo tapahtunut 13 vihollisen hyökkäävää toimintaa, joista yhdeksän on torjuttu onnistuneesti. Taistelut jatkuvat.
Pokrovskin suunnassa vihollinen menetti kuluneen vuorokauden aikana 245 sotilasta ja kaksi tykistöjärjestelmää. Yksi tankki vaurioitui.

Kurakhivin suunnassa Krasnohorivkan, Georgievkan ja Paraskoviivkan alueilla on tällä hetkellä kahdeksan aseellista yhteenottoa.

Aika suunta. Vihollinen hyökkää lähellä Kostyantynivkaa.

Orihivin suunnassa miehittäjät hyökkäsivät Mala Tokmachkan alueelle tuloksetta.

Hyökkääjät eivät suorittaneet aktiivisia toimia muissa suunnissa.

Puolustusjärjestelmämme joustavuuden ja yksiköiden toiminnan johdonmukaisuuden ansiosta ukrainalaiset sotilaat pitävät itsevarmasti asemansa ja tuhoavat miehittäjät.

Liity Puolustusvoimiin!
Taistelu jatkuu!
Yhdessä me voitetaan!
Kunnia Ukrainalle!

 
Naapurin luka on kyllä melkoinen ketku. Onnistunut, ainakin pääpiirteittäin, pitämään omat asevoimansa maassaan, vaikka ryssä on varmasti painostanut melkoisesti. Olisi varmasti mielenkiintoista lukea edes kooste selityksistä miksi: "Sori, just nyt ei yksinkertaisesti pysty!". Mitähän kim saa palkinnoksi, itse veikkaan mannertenvälistä teknologiaa, jos ei suoraan raketteja.
Veikkaan että siksi kun Lukan palli heiluisi ja Putten naapurista tulisi epävakaa sisäpoliittisesti. Putte lienee tyytynyt siihen että ei tule siltä puolelta ongelmia. Lienevät ns. sisäpoliittisetset toisinajattelijatkin jos ei tyytyväisiä, mutta välttää näinkin.
 
Medvedev sanoo että venäjän rauhanehdotus Ukrainalle on kiirellinen, koska venäjä on kusessa ja tulevaisuudessa venäjä saattaa joutua tyytymään vielä huonompiin ehtoihin. Toteaa myös että venäjä aikoo hyökätä länteen.
Toi hartiaton vesipää on kyllä yksi hauskimmista hahmoista pitkään aikaan. Tai siis olisi, jos olisi parodiaa. Mutta ei kai vajaaälyisille saa nauraa?
 
Stanimir Dobrev kirjoittanut lyhyesti ryssän öljyntuotannosta ja reserveistä (twitter-ketju julkaistu 24.6.2024):

Russian gasoline production is behind the estimates of the Russian ministry of Energy while summer demand is rising. Production for the first 18 days of June is up only 2% to 108 000 tons per day and not the expected by the ministry 7,2%.

https://www.kommersant.ru/doc/6789128

24.06.2024, 01:44
17K2 min.6

Gasoline let us down​

Fuel production behind plan​


Given the seasonal increase in demand for fuel, Russian oil companies are increasing gasoline production more slowly than the plans of the Ministry of Energy suggest. According to Kommersant, fuel production over the 18 days of June increased by 2% relative to the average level in May, to 108 thousand tons per day. This is 7% less than the level predicted by the ministry, although growth should continue in July. The issue of saturating the domestic market with fuel remains key for the government to decide on extending the export permit. There is no solution yet; meanwhile, the price of gasoline on the stock exchange is rising throughout the month.


KMO_150383_00009_1_t222_210409.jpg

Photo: Alexander Miridonov, Kommersant

The average daily production of high-octane gasoline for 18 days in June increased by 2% compared to May, to 108 thousand tons, sources familiar with the statistics told Kommersant. Despite the ongoing recovery in production, oil companies fell 7.2% behind the level planned by the Ministry of Energy. Gasoline exports, opened since the end of last month, increased by 53% relative to May, to 8.4 thousand tons per day.
Gasoline inventories at refineries and tank farms fell by 2.7% compared to the previous week, but remain at just under 2 million tons, which exceeds last year's level.

“The situation on the market is absolutely stable; today our reserves of gasoline and diesel fuel are 5–10% higher compared to last year. We see that our refineries produce more gasoline and diesel fuel compared to last year,” Deputy Prime Minister Alexander Novak said on June 7. The Ministry of Energy declined to comment.

Alexander Novak , Deputy Prime Minister, on the possible extension of permission to export gasoline, June 7, RIA Novosti:

"We will proceed from the assessment of the current situation. We will understand at the end of the month."

The issue of saturating the domestic market with fuel is key to the decision to extend the lifting of restrictions on gasoline exports from July. The government initially banned the export of gasoline abroad from March to August, and on May 20, the embargo was suspended until the end of June and the ban should be renewed from July to August. At the end of June, the government planned to discuss whether to renew the export ban from July. According to Kommersant, at the end of last week such a decision had not been agreed upon.


The fact that the largest Russian refineries continue to increase oil refining after a decline in the spring due to repairs may play in favor of extending the lifting of export restrictions. An increase in gasoline production is expected due to the restart of the catalytic cracking unit, which has been idle since the beginning of the year, at the Nizhny Novgorod refinery of LUKOIL.

However, the threat of renewed drone attacks on Russian refineries may force the export of power to be shut down again. In March, when a ban on gasoline exports was introduced, several primary oil processing units at major Russian refineries were damaged after being hit by drones.
In addition, as exports remain open and demand grows, the stock price of gasoline, which has been rising in price throughout June, will continue to rise.

Based on the results of June 17–21, the cost of AI-95 and AI-92 on the SPbMTSB exchange increased by 6%, to 58.8 thousand and 51.9 thousand rubles. per ton respectively. According to one of Kommersant’s interlocutors, oil companies in June reduced sales volumes on the stock exchange while demand was growing.

How gasoline exports are recovering


The Nizhny Novgorod Refinery restarted its catalytic cracking unit, which accounts for about 10% of all-Russian gasoline production, recalls Victor Katona from Kpler. According to him, this will greatly affect the gasoline balance and, even despite the peak demand for gasoline in July-August, it will still improve the production situation. In addition, Mr. Katona notes, the Komsomolsk Refinery of Rosneft has the potential for growth in refining.

According to the analyst, the return of Russian refinery capacity will allow Russia to export more gasoline in the summer if the authorities extend the opening of exports. “At the same time, if the main goal of the authorities is to curb any price growth, then they may well neglect the refinery’s export revenue and prefer to extend the ban into the summer months,” says Victor Katona.

-

Dmitry Kozlov

Gasoline exports have grown 53% compared to May 2024 to 8 400 tons per day and reserves are at slightly below 2 million tons of gasoline which is described as 5-10% higher than at the same time in 2023. Gasoline exports were banned but then allowed till the end of June 2024.

The catalytic cracking unit at Lukoil's Nizhny Novgorod refinery has supposedly restarted but I don't see its impact in the figures as it's responsible for 10% of Russia's gasoline production. During the period 17-21st of June SPIMEX prices of gasoline AI-95 and AI-92 were up 6%.

Few things to add here. 108 000 tons per day should still be well below summer demand . If you subtract 8 400 tons a day in exports it's even less. The export however seems to be small enough to just be the SurgutNeftGaz refinery, which pushed for the resumption of exports.

Russian gasoline reserves have fallen to bellow 2 000 000 tons which means that there are still imports from likely Belarus offsetting lower domestic production but the level should still worry Russian authorities as they initiated the export ban when they were at 1 900 000 tons.



-

Viestiketjuun tullut kysymys / kommentti: So based on current numbers what is the draw down rate? Especially that production is not guaranteed give likelihood of continued strike on produce and storage.

Johon Stanimir Dobrev vastasi näin: 150 000 - 200 000 tons less in reserves since they stopped publishing the weekly production data. If it was just dependent on Russian production it should have been much higher.

-


Artikkelissa väitetään että "korkea oktaanisen bensiinin" keskiarvoinen päivätuotanto kesäkuun 18 päivän aikana (arvatenkin tarkoitetaan kesäkuun ensimmäisiä 18 päivää, artikkeli on julkaistu 24.6.2024) oli 2% suurempi kuin toukokuussa.

Kesäkuun 18 päivän keskiarvoinen tuotantomäärä oli 108 000 tonnia per päivä, mikä tarkoittaisi keskiarvoisesti 756 000 tonnia per viikko.

Asia on sanottu hieman epäselvästi, mutta tulkitsen tekstiä siten että ko. keskiarvo on 2% suurempi kuin vastaavan ajankohdan keskiarvoinen tuotanto, mikä tarkoittaisi toukokuun 18 ensimmäistä päivää. Toinen vaihtoehto on että saatetaan tarkoittaa koko toukokuun keskiarvoa, eli kesäkuun 18 ensimmäisen päivän keskiarvo olisi 2% sitä suurempi.

Tulkitseepa tekstiä miten vain, tästä käy ilmi että toukokuun keskiarvo olisi ollut noin 105 882 tonnia per päivä eli noin 741 174 tonnia per viikko.

Tässä puhutaan tietysti keskiarvosta, joten se hävittää päivien välisen ja viikkojen välisen vaihtelun. Lisäksi puhutaan pelkästään bensiinistä eikä mainita dieselin keskiarvoista päivä- tai viikkotuotantomäärää ollenkaan.

Tässä kertauksen vuoksi Rosstatin raportoimat viikkotuotantomäärät (ennen kuin nämä numerot julistettiin salaisiksi):

1719507118880.png

1719507145353.png

1719507174017.png

-

Numeroiden perusteella vaikuttaa siltä että touko- ja kesäkuu 2024 ovat jatkaneet samalla linjalla kuin mitä oli nähtävissä ennen kuin numerot julistettiin salaisiksi - ainakin bensiinin viikkotuotannon osalta.
 
Back
Top