Ukrainan konflikti/sota

Minusta vähän liikaa panostetaan jenkkien pressanvaalien vaikutusta sotaan Ukrainassa.... Tilannehan on vähän sama, kun sakuilla tokassa rähinässä... Roosevelt kuoli ja sakut usko että nyt saadaan tehtyä hyvä rauha ja lähetään pian yhdessä ryssää vastaan... Niin ei käynyt... Eikä yks oranssi pressa kaikkea muuta nytkään, sillon on vaan keksittävä toiset keinot, eli euroopan ite autettava itteään isommassa määrin.... Epäilen sitä että jenkit lopettaa avun, siellä sentään aseteollisuus aika isossa roolissa... Jos hyö eurooppaan panee toimituskiellon, ni se on tappolaaki heitin aseteollisuudelle, jos eurooppa alkaakin ite aseistamaan itteään ilman jenkkejä...

Tähän on olemassa selvä suunnitelma. Puolaan ja Romaniaan kärrätään suuri määrä materiaalia ja ne ”myydään” näille maille. Puola ja Romania annostelee niitä sitten eteenpäin Naton komennossa.
 
Tuo kielto koskettaisi myös Ukrainaa hyvin paljon koska sieltä taitaa kaikki DJI -dronet tulla joka tapauksessa. Tuo APn uutinen on vähän outo. Aluksi mainitaan että kielletään kaikki ns. kaksoiskäyttödronet mutta sitten myöhemmässä kappaleessa rajoitukset siviilidroneilta lopetetaan.

BANGKOK (AP) — China says it will prohibit the export of all unregulated civilian drones that can be used for military purposes or in terrorist activities and that certain drone features will be restricted as the East Asian country faces repeated Western criticism for its stance on the Russian invasion of Ukraine.

Meanwhile, the ministry announced it was also removing temporary restrictions placed on civilian drones. It didn’t specify which type, but last year Beijing restricted the exports of long-range drones while citing Russia’s war in Ukraine.

Ei oo tainnu toimittajakaan tietä mitä uutisoi. Aika skeptinen oon tuosta kiellosta yleensäkkin. Drone markkina länsimaihin on aika merkittävä, tuskin kieltävät kaikkea vientiä. Luultavasti myös osina myyntiä ei lasketa.. Eiköhän ole enimmäkseen valkopesua.

Voisko unregulated tarkoittaa alle 250g painavia. Tuohon kategoriaan menee pienimmät fpv-dronet ja mini mavic.

Registration Licensing Requirements for Flying a Drone in China​

Registration​

Any drone that weighs over 250 grams (.55 pounds) must be registered with the CAAC.


Licensing​

Here are different scenarios that require licensing from the CAAC:

  • Any drone weighing 7 kilograms (15 pounds) to 116 kilograms (256 pounds) requires a license from the CAAC.
  • All drones flown for commercial use require a license from the CAAC.
  • Any drone weighing over 116 kilograms (256 pounds) requires a pilot’s license and UAV certification for operation.

 
Jaahas. Mielenkiintoinen viritys. Ei ole aiemmin tullut vastaan. T-72AMT muunnettu kauko-ohjattavaksi. Kaksi käyttäjää VR-laseilla, kuski ja ampuja.
Ne joilla on telegram, niin voi katsoa videon tuosta:
1722511260345.webp
1722511280576.webp
1722511310409.webp
 
Jaahas. Mielenkiintoinen viritys. Ei ole aiemmin tullut vastaan. T-72AMT muunnettu kauko-ohjattavaksi. Kaksi käyttäjää VR-laseilla, kuski ja ampuja.
Ne joilla on telegram, niin voi katsoa videon tuosta:
Katso liite: 100866
Katso liite: 100867
Katso liite: 100868
Tästä jatkokehityskohde olisi tankki, jossa vähemmän panssarointia. Paljon halvempi, pienempi, kevyempi, nopeampi ja ei uppoa mutaan. Osuman jälkeenhän se ei ole game over vaan level alkaa uudelleen alusta seuraavalla maadronealustalla.
 
Jaahas. Mielenkiintoinen viritys. Ei ole aiemmin tullut vastaan. T-72AMT muunnettu kauko-ohjattavaksi. Kaksi käyttäjää VR-laseilla, kuski ja ampuja.
Ne joilla on telegram, niin voi katsoa videon tuosta:
Katso liite: 100866
Katso liite: 100867
Katso liite: 100868

Tehokas tulitoiminta kuulostaa aika vaativalta/monimutkaiselta, mutta tässä voisi ilman muuta olla ratkaisu miinakenttien läpäisy yritykseen. Jyrät keulille ihan mihin tahansa rungon jämään mega turtle tank kuorrutuksella ja massalla miinakenttiä päin, ensimmäinen kun tuhoutuu, niin perässä seuraava ohittaa ja jatkaa läpäisyä (y) Asia ei tietenkään ole näin yksinkertainen jos miinakentät on ansoitettu, mutta jos löytyy tiedustelun keinoin selvitettyjä puhtaita telamiina rakennelmia tai siroitteita niin sitten voisi toimiakkin. Monipuolisemmat kentät vaatisi räjähderaivainta ja auraa vielä sekaan. Saattaa mennä turhan monimutkaiseksi etänä.

Vaatinee rungolta kyllä automaattivaihteiston:unsure:
 
Mikko Hautalan, Suomen Washingtonin lähettilään, kolumni Suomen Kuvalehdessä. Hyvin sanailtu ja retorisesti oivaltava essee keveiden rauhanvaatimusten tyhjänpäiväisyydestä.

"Puolustajan valinta koskeekin lähinnä sitä, missä hyökkääjän väkivalta ensisijaisesti kohdataan. Rintamalla vai kotikadulla? Tämä sama valinta on edelleen ukrainalaisten edessä."​


Rauhaa vai krokotiilin ruokintaa

Monet vaativat rauhaa, mutta eivät piittaa tippaakaan siitä, mitä se ukrainalaisten kannalta oikeasti tarkoittaa.


Isoisäni Veikko ja Eero kammosivat sotaa. Eivät ideologisesti, vaan käytännössä. He olivat nähneet sitä rintamalla vuosien ajan, toinen Maxim- konekiväärin ja toinen 75 PstK/40 -panssarintorjuntatykin takaa.

Siksi rauha oli heille aina tavoittelemisen arvoista, vaikka sota jätti sieluun myös katkeruutta.

En silti usko, että heitä olisi millään ilveellä saanut lähtemään rauhanliikkeen marssille. Molemmat olisivat vierastaneet rauhanjärjestöille ominaista ajatusta siitä, että heillä olisi aikanaan ollut jokin parempi vaihtoehto kuin aseellinen taistelu. Puna-armeijalla kun taatusti oli omat konstinsa väkivallattoman kansalaisvastarinnan varalta. Itä-Euroopassa koettiin, mitä ne olivat.

Ja Ukrainan Butšassa saatiin huomata, että vanha ohjesääntö on voimassa. Puolustajan valinta koskeekin lähinnä sitä, missä hyökkääjän väkivalta ensisijaisesti kohdataan. Rintamalla vai kotikadulla?

Tämä sama valinta on edelleen ukrainalaisten edessä. Sota jatkuu kolmatta vuotta eikä loppua ole näköpiirissä. Aikajakso on pieni ikuisuus.

Jatkosodan kalenteriin rinnastettaessa maa elää ikään kuin loppuvuotta 1943. Silloin Suomessa vallitsi jo sotaväsymys. Tuossa vaiheessa tehdyt rauhantunnustelut kuitenkin osoittivat, ettei sodasta ollut mahdollista irtautua ilman kohtuuttomia riskejä.

Rauhasta puhutaan nytkin. Rauhanpuhe saattaa vieläpä entisestään lisääntyä tulevina kuukausina. Rauhanpuhujilla on kuitenkin erilaisia motiiveja.

Sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa on niitä, jotka puhuvat rauhasta lähinnä siksi, että sota maksaa tuen muodossa paljon. Pakotteiden kautta se häiritsee bisneksiä.

Joillekin ulkopolitiikan arvopohjaisuus lasketaan vain rahassa.

Tietysti myös laajemman sodan pelko ruokkii rauhantoiveita. Motiivi on sinänsä järkevä. Mutta tällöin mikä tahansa lopputulos nähdään helposti hyvänä, koska sen kuvitellaan estävän sotaa leviämästä.

Tätä kaltevaa pintaa pitkin ajaudutaan myöntyväisyyspolitiikkaan. Siinä Ukrainan etuja uhrataan, jotta muut saisivat olla rauhassa. Pääministeri Churchillin lausahduksen mukaan myöntyväisyyspolitiikan harrastaja ruokkii krokotiilia toivoen, että tulee itse syödyksi vasta viimeisenä. Tätäkin on Euroopassa kokeiltu, tunnetuin tuloksin.

Globaalissa etelässä rauhaa taas toivotaan, koska selkeä puolenvalinta ja siitä seuraavat kustannukset halutaan välttää. Venäjältä saa halpaa öljyä, lannoitteita ja aseitakin. Etelän maat pitävät länsimaiden vaatimuksia solidaarisuudesta tekopyhinä, sillä Lähi-idän ja kehitysmaiden sodat ovat saaneet jatkua jopa vuosikymmeniä.

Toki Venäjäkin puhuu rauhasta. Sen on poliittisista ja propagandasyistä pysyttävä mukana rauhanpuhekilpailussa. Tämä viesti löytää vastakaikua myös lännessä, jonka marginaaleissa hyödylliset idiootit ovat ehtymätön luonnonvara.

Mutta tällä hetkellä Moskovan rauha tehtäisiin tosiasiassa vain Kuusisen hallituksen kanssa. Ukrainan täytyisi ensin alistua Venäjän ehtoihin. Ja luottaa, ettei Kreml päättäisi vaatia lisää.

Kuka läntinen tai eteläinen johtaja uskaltaisi itse hypätä pää edellä tältä rauhanlaiturilta?

Ei ole epäilystäkään siitä, etteivätkö ukrainalaiset halua rauhaa. Juuri he kärsivät eniten sodasta, jota he eivät halunneet eivätkä aloittaneet.

Mutta he joutuvat kamppailemaan myös rauhanrintamalla, jossa monet rauhanagitaattorit eivät todellisuudessa piittaa tippaakaan siitä, mitä rauha ukrainalaisten – ja lopulta myös muiden – kannalta oikeasti tarkoittaa. Siksi löysä rauhanpuhe on vaarallista.

Se signaloi heikkenevää tahtoa, välinpitämättömyyttä ja kyynisyyttä. Juuri nämä seikat vain rohkaisevat Venäjää jatkamaan hyökkäystä.

Todelliset rauhantunnustelut alkavat kyllä joskus. Tarkemmin sanottuna ne alkavat siinä vaiheessa, kun Venäjä katsoo rauhan sotaa edullisemmaksi.

Ukrainan taistelukyvystä ja lännen avusta puolestaan riippuu se, saako Ukraina rauhan, joka aidosti mahdollistaa sen tulevaisuuden vapaana eurooppalaisena valtiona. Vai toteutuuko ”rauha” silloin, kun Venäjä on saanut haluamansa?

Suomen sodat päättyivät raskaisiin rauhansopimuksiin. Suomen yksinäisessä asemassa parempaan ei millään kyetty. Veikko ja Eero tekivät kyllä parhaansa.

Olisi kuitenkin melkoinen sensaatio, jos Ukrainalle ei olisi luvassa mitään parempaa. Vaikka heidän tukenaan on rikas länsi, Amerikkaa myöden.
 
Jaahas. Mielenkiintoinen viritys. Ei ole aiemmin tullut vastaan. T-72AMT muunnettu kauko-ohjattavaksi. Kaksi käyttäjää VR-laseilla, kuski ja ampuja.
Ne joilla on telegram, niin voi katsoa videon tuosta:
Katso liite: 100866
Katso liite: 100867
Katso liite: 100868
Muistatteko, kun kesäkuun lopussa ihmeteltiin sitä yksittäistä uke-tankkia, joka ajeli ympäriinsä ja otti ja antoi osumaa... 🤔
 
Muistatteko, kun kesäkuun lopussa ihmeteltiin sitä yksittäistä uke-tankkia, joka ajeli ympäriinsä ja otti ja antoi osumaa... 🤔
Voihan se tosiaan olla että myös Ukrainalla on tuollaisia kehitelmiä käytössä. Tämä toimii myös hyvänä muistutuksena että ei ryssät vielä ole siellä aasit ja hevoset linjalla, ainakaan ihan täysin.. vielä on työtä tehtävänä.
 
ryssä perustaa laivastotukikohtaa Mustanmeren laivastolleen Abhasian Ochamchiressä, kertoo Odessa Journal. Sevastopol ja Novoryssisk ovat ilmeisesti liian kuumia.

Lokakuussa Abhasian presidentti kertoi laivastosatamahankkeesta. Nyt Bellingcatin analysoimien satelliittikuvien mukaan satama-alueelle on rakennettu useita rakennuksia ja fasiliteetteja nopeasti tämän vuoden aikana ja aluetta rajaamaan on pystytetty aitaa.

Sotasatamahanke saattaa vaikeuttaa Georgian 30km etelään suunnittelemaa, sen taloudelle tärkeää, syväsatamahanketta Anakliassa.

1722515020483.webp

--

Sama Odessa journal: Ukrainan drone-valmistuskyky noussut 3 miljoonaan droneen vuodessa, kertoo Anna Hvozdiyar, Ukrainan strategisen teollisuuden ja tuotannon apulaisministeri. Vain osa komponenteista voidaan tuottaa paikallisesti, mutta kumppaneilta saadaan rakennuspalikoita.
 
Viimeksi muokattu:
Voihan se tosiaan olla että myös Ukrainalla on tuollaisia kehitelmiä käytössä. Tämä toimii myös hyvänä muistutuksena että ei ryssät vielä ole siellä aasit ja hevoset linjalla, ainakaan ihan täysin.. vielä on työtä tehtävänä.

Tankista on niin surkea näkyvyys ulos, että luulisi 360 asteen kameralla ja VR-laseilla varustetulla dronetankilla saavutettavan jo tiettyjä etuja. Tässähän olisi nerokas tapa jatkaa kylmän sodan aikaisen T-kaluston elinikää, kun automaattilataus löytyy.
 
Tankista on niin surkea näkyvyys ulos, että luulisi 360 asteen kameralla ja VR-laseilla varustetulla dronetankilla saavutettavan jo tiettyjä etuja. Tässähän olisi nerokas tapa jatkaa kylmän sodan aikaisen T-kaluston elinikää, kun automaattilataus löytyy.
No joo. Varsinkin tuo automaatti lataaja ei ole mikään pommin varma systeemi. Oma kokemus tuosta on, että aika usein kartussin kanta jäi putkeen jumiin.
 
ryssä perustaa laivastotukikohtaa Mustanmeren laivastolleen Abhasian Ochamchiressä, kertoo Odessa Journal. Sevastopol ja Novoryssisk ovat ilmeisesti liian kuumia.

Lokakuussa Abhasian presidentti kertoi laivastosatamahankkeesta. Nyt Bellingcatin analysoimien satelliittikuvien mukaan satama-alueelle on rakennettu useita rakennuksia ja fasiliteetteja nopeasti tämän vuoden aikana ja aluetta rajaamaan on pystytetty aitaa.

Sotasatamahanke saattaa vaikeuttaa Georgian 30km etelään suunnittelemaa, sen taloudelle tärkeää, syväsatamahanketta Anakliassa.

Katso liite: 100884

--

Sama Odessa journal: Ukrainan drone-valmistuskyky noussut 3 miljoonaan droneen vuodessa, kertoo Anna Hvozdiyar, Ukrainan strategisen teollisuuden ja tuotannon apulaisministeri. Vain osa komponenteista voidaan tuottaa paikallisesti, mutta kumppaneilta saadaan rakennuspalikoita.

Tästä tulee vielä mielenkiintoinen merioikeudellinen kysymys. Montreuxin sopimusta on luettava tarkasti. Onko miehitetyllä alueella mahdollista pitää laivan kotisatamaa? Onko tällöin voimassa rauhanajan vai sota-ajan pykälät? Turkki voinee estää kaikkien tuota Abhasian satamaa käyttävien alusten kulun Bosporissa. Sevastopolin kohdalla se ei kuitenkaan näin toiminut ennen Venäjän isoa hyökkäystä Ukrainan kimppuun -22.
 
Back
Top