Tästä maistelupala siitä, miten Kurskissa mentiin miinoitteiden läpi
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Venäjän televisiossa on todettu viime aikoina ihan suoraan, että oikea syy hyökkäykselle ovat Ukrainan luonnonvarat, viljat ja kansa, jolla on osaamista teollisuudesta ja valmistuksesta.
Nähtävästi natsien ja homojen poistamista lyhyellä erikoisoperaatiolla ei katsota enää purevan kansaan, mutta vaurastumiseen tähtäävän valloitussodan hyöty ymmärretään paremmin.
Ja on tuo juuri niin. Jos venäjä olisi vaihtanut vallan Kiovassa ja ottanut Ukrainan hallintaansa, niin nyt siellä taottaisiin tankkeja ja tehtäisiin ohjuksia seuraavaa sotaa varten.
Afganistanissa pitää ottaa huomioon se, että tuollaisilla ääriuskonlahkoilla kuten talebanilla on hyvin voimakas väkivaltakoneista "omiaan" eli afganistanilaisia kohtaan. Sen takia paikallinen armeija ja poliisi on niin voimaton. Siinä avataan portit ja annetaan sissien tulla, koska vaikka ei omaa henkeä ja terveyttä arvostaisi, niin kosto tapahtuu laajennetusti sukulaisia kohtaan. Jos voi isä kadota keskellä yötä ja jotua luolaan kidutettavaksi, tytär raiskata jne. niin loppuu taistelutahto nopeasti.Sissitoiminta Ukrainan kaltaisissa pääosin alavissa maissa on vaikeaa. Afganistanissa sen sijaan vuoret ovat valtava labyrintti johon piiloutua ja josta käsin voi helposti hyökätä laaksonpohjia kulkevia kolonnia vastaan. Afgaaneilla on myös uskonnollisista ja kulttuurisista syistä hyvin paljon uhrimieltä missä yksilön merkitys on vähäinen. Eli miehitysvallan rajut otteet sissejä suojelevia siviileitä vastaan eivät siellä olleet niin iso rajoittava tekijä kuin mitä ne todennäköisesti olisivat Ukrainassa.
Suurien säiliöiden rakennusaika ei ole kovin lyhyt, jos on tähän uskominen:
"Took 15 years to build, and one week to waste it" - says a Russian employee of the Proletarsk oil depot which was ruined in a fire that lasted over a week after it was hit by Ukrainian drones.
Tässä uusintana ketjun aikasemmista viesteistä: Zelensky sanoi, että Ukraina siirtää joukkoja paikkaamaan Pokrovskia, sekä Syrskyi sanoi, että ryssä siirti 30 000 itärintamalta paikkaamaan Kurskia. Eli se ei pidä paikkansa etteikö se olisi onnistunut jossain määrin.Ketju Pokrovskin merkityksestä, sitä kautta huolletaan merkittävää osaa Donetskin rintamasta. Venäjän joukot lähestyy kaupunkia uhkaavaa tahtia läpäisten kerta toisensa jälkeen Ukrainan nopeasti rakentamia puolustuslinjoja. Suunnalla ukrainalaiset potevat joukkojen ja resurssien puutetta, joten venäjän ei ole Ocheretynen ohittamisen jälkeen tarvinnut käyttää niin rajusti epäsuoraa saadakseen ukrainalaiset vetäytymään asemistaan. Venäjä ei myöskään näytä kirveelläkään irroittavan joukkoja Donbassista stabiloidakseen Kurskin suuntaa.
Minulla on tästä teoria joka voi olla täysin väärä:
Muistatko sen vuodon jossa saksalaiset upseerit keskustelivat tauruksista ja niiden antamisesta ukrainalle? Ääninauhalla esiintyvien sakemannien mukaan ukrainalla ei ole itsenäistä kykyä länsimaalta saatujen kaukovaikutusaseiden maalien tiedusteluun, valintaan ja tehtäväsuunnitteluun vaan siellä on ko maista upseereita auttamassa näissä. Veikkaan että syy miksi aseita ei haluta käytettävän iskemiseen Krimin ja itä- Ukrainan alueen ulkopuolelle on tuossa.
Muoks eli siis tämä:
"They also talk about the training of Ukrainian soldiers, and possible military targets for the missiles including the bridge linking the Russian mainland to Crimea and Russian ammunition depots.
The discussions included details of allies' operations, such as the fact British personnel were deployed in Ukraine and how Britain's Storm Shadow and France's Scalp missiles were deployed in the country.
One official talks about the fact Britain is already handling for France the satellite data needed for Ukraine to program the missiles.
He suggests it could do the same for Germany - preventing the country from being in any way directly involved in their deployment, which is a political red line for Berlin."
Mitenköhän Etelä-Korea ja Espanja ajattelivat käyttää omia Tauruksiaan? Saksan selitys ontuu.Teoriasi lienee oikea.
Sillä Tauruksen maalitukseen tarvitaan erikoisosaamista ja tietojärjestelmä, joka on vain Saksalla. Ja ilmeisesti kaikkea Saksan hienosta sotaratsusta - rautaa, ohjelmistoja ja tietotaitoa - ei haluta sellaisenaan luovuttaa Ukrainalle/kaan. Tästä seuraa, että Saksan pitäisi Ukrainan pyynnöstä proaktiivisesti, manuaalisesti tehdä ryssäkohteiden maalittaminen. Scholz näkee tämän sotaan osallistumisena.
Tauruksen voi maalittaa myös tyhmänä risteilyohjuksena, mutta silloin se ei osaa käyttää maaston muotoja piiloutumiseen ja edistyksellistä kohteentunnistusta. Ymmärrän, ettei kallista high-tech järjestelmää, jota ei Saksallakaan ilmeisesti paljoa ole, toisaalta haluta myöskään antaa sinnepäin-räiskimiseen dumb-moodissa.
Voi olla, että Scalp/SS on sama ainakin jossain määrin, mutta se ei näytä kuitenkaan Ranskaa ja UK:ta estävän. Joka tapauksessa Tauruksen käyttö ei alla olevan (OpenAI-käännetyn) artikkelin mukaan näytä olevan wash&go -shampoota.
Mitä erikoisuuksia on saksalaisen risteilyohjuksen ohjauksessa
Massamediamme ovat jo raportoineet saksalaiseen t-online-julkaisuun viitaten, että liittokansleri Scholz esitti Saksan liittopäivien puolustusvaliokunnan erityisistunnossa uuden syyn sille, miksi Taurus-risteilyohjuksia ei anneta Ukrainalle – niiden ohjaamiseen tarvitaan erityinen supertietokone, jota Bundeswehrillä on vain yksi kappale. Hän sanoi, että vain tämä tietokonejärjestelmä voi tarjota sellaisen ohjausmuodon, joka mahdollistaa Taurus-ohjuksen etujen täyden hyödyntämisen.
Tietenkin ohjusta voidaan ohjata "yksinkertaistetun" algoritmin avulla ilman Bundeswehrille harvinaista laitteistoa, mutta silloin Taurus ei kykene tehokkaasti ylittämään vihollisen ilmatorjuntaa, esimerkiksi.
Jos tarkastellaan t-online alkuperäistä julkaisua, voimme lukea sieltä erityisesti, että tämä Bundeswehrin supertietokone "edistyksellistä" Taurus-ohjuksen ohjausta varten sijaitsee "Büchel"-lentotukikohdassa, jonne Luftwaffen F-35-koneiden pitäisi sijoittua tulevaisuudessa. Samalla "edistyksellinen" Taurus-ohjauksen vaihtoehto tunnetaan nimellä "zentrale Missionsplanung" (ZMP) ja se tulisi suorittaa saksalaisen ESG-yrityksen supertietokoneen avulla, joka vuonna 2023 yhdistyi elektroniikkavalmistaja Hensoldtin kanssa.
On kuitenkin mielenkiintoista, että on olemassa jopa profiiliartikkeli ESG toimihenkilöltä Timm Ohlhofilta, otsikolla "Zentrale Missionsplanung für die modulare Abstandswaffe TAURUS KEPD 350", joka on julkisesti saatavilla. Sen teksti, joka julkaistiin tammikuussa 2008, paljastaa kaikki Taurus-risteilyohjuksen ohjauksen ominaisuudet.
Katso liite: 103362
Ensinnäkin siinä täsmennetään, että Tauruksen "edistyksellinen" ohjaus "zentrale Missionsplanung" (ZMP) -muodossa edellyttää, että ohjus kulkee reitin kohteeseen samanaikaisesti käyttäen:
Katso liite: 103363
- Inertiaohjausjärjestelmää GPS-tuen kanssa;
- Maaston skannausta ja risteilyohjuksen todellista sijaintia käyttäen radioaltimetria (TRN);
- Kohteen kuvaa 3D-mallina, joka on upotettu ohjuksen tietokoneeseen;
- Lopuksi, infrapunahakupäätä lennon loppuvaiheessa.
Tällaisen monimutkaisen ohjausjärjestelmän etuna on se, että tarvittaessa asianmukaisesti ohjattu Taurus-ohjus voi lentää kohteeseen pelkästään tietokoneeseen tallennetun 3D-mallin perusteella ilman GPS:ää ja TRN:ää.
Superkoneen kokoonpano, joka tarvitaan "zentrale Missionsplanung" (ZMP) -ohjauksen suorittamiseen, on seuraava:
Palvelimet ja kytkimet väitetään olevan yhdistettyinä tallennusverkkoon (SAN), joka tarjoaa 1 Gbps tiedonsiirtonopeuden ja takaa 99–99 % saatavuuden. Tiedonsiirto kytkinten ja työasemien välillä tapahtuu Ethernetin kautta 100 Mbit/s nopeudella.
- Täysin redundantti palvelinklusteri, jossa on kaksi palvelinta (RAID5, noin 2,5 teratavua levytallennustilaa);
- Kaksi 24-porttista kytkintä ja kaksi LTO2-nauha-arkistoa;
- Viisi työasemaa, joissa on 23-tuumaiset TFT-näytöt.
Katso liite: 103364
Väitetään myös, että kaikki tämä laitteisto on täysin siirrettävissä ja "kaupallisesti saatavilla" (ainakin julkaisun tai tammikuun 2008 aikaan).
Lisäksi käy ilmi, että "zentrale Missionsplanung" (ZMP) -ohjelmisto koostuu osittain kaupallisesti saatavilla olevasta ohjelmistosta:
Erityisesti "sotilaalliset elementit" "zentrale Missionsplanung" (ZMP) -ohjelmistossa ovat:
- Geotietojärjestelmä GeoMedia Professional Intergraph-yritykseltä;
- Geotietojen hallintaohjelma GeoBroker@ edellä mainitulta ESGä;
- Tietokannan hallintaohjelmisto Oraclen yritykseltä;
- Varmuuskopio-ohjelmisto NetWorlter (Legato).
Katso liite: 103365
- Infrapuna GOS tietogeneraattori;
- 3D-kuvaeditori;
- Ohjausjärjestelmän kuvanlaadun tarkistusväline.
Palvelimessa käytetään Windows 2003 -käyttöjärjestelmää, käyttäjillä oli Windows 2000 -työasemat, ohjelmisto on kirjoitettu C++-kielellä, ja ohjelmistossa on 2 miljoonaa koodiriviä.
"Zentrale Missionsplanung" (ZMP) -superkone otettiin käyttöön jo vuonna 2001, ja vuonna 2004 sen toiminnallisuutta laajennettiin.
"Zentrale Missionsplanung" (ZMP) on suoritettava Bundeswehrin geoinformaatiopalvelun tietojen perusteella, uuden lentotehtävän luomiseksi on luotava "uusi projekti". Lennontehtävän suorittaminen kestää 12 tuntia.
Katso liite: 103366
Defense Express lisää tähän myös seuraavaa. Jos luotamme edellä mainittuun, vaikka se olisikin ollut ajankohtaista vain tammikuussa 2008, käy ilmi, että Saksa ei tee päätöstä antaa meille Tauruksia, koska se ei pysty luomaan toista superkonetta näiden ohjusten ohjaamiseen, mikä perustuu osittain "kaupallisesti saatavilla" oleviin teknologioihin.
Käy ilmi, että Saksan sotilas- ja poliittiset toimijat käyttävät tässä myös hieman vastaavaa käsitettä kuin "kadonneen sivilisaation teknologiat." Ja tässä on juuri se hetki, kun Saksan itsensä olisi syytä miettiä, miksi se ei anna meille "Tauruksiaan".
Tai sitten tämä on juuri se, mihin Ukraina pyrkii.Ketju Pokrovskin merkityksestä, sitä kautta huolletaan merkittävää osaa Donetskin rintamasta. Venäjän joukot lähestyy kaupunkia uhkaavaa tahtia läpäisten kerta toisensa jälkeen Ukrainan nopeasti rakentamia puolustuslinjoja. Suunnalla ukrainalaiset potevat joukkojen ja resurssien puutetta, joten venäjän ei ole Ocheretynen ohittamisen jälkeen tarvinnut käyttää niin rajusti epäsuoraa saadakseen ukrainalaiset vetäytymään asemistaan. Venäjä ei myöskään näytä kirveelläkään irroittavan joukkoja Donbassista stabiloidakseen Kurskin suuntaa.
Jep juuri noin sen näen. Yhdysvallat, UK, Ranska yms auttavat Ukrainaa iskemään antamillaan kaukovaikutusaseilla ukrainalta vallatuille aluelle. Saksa ei halua tuohon osallistua joten eivät anna risteilyohjuksia lainkaan.Teoriasi lienee oikea.
Sillä Tauruksen maalitukseen tarvitaan erikoisosaamista ja tietojärjestelmä, joka on vain Saksalla. Ja ilmeisesti kaikkea Saksan hienosta sotaratsusta - rautaa, ohjelmistoja ja tietotaitoa - ei haluta sellaisenaan luovuttaa Ukrainalle/kaan. Tästä seuraa, että Saksan pitäisi Ukrainan pyynnöstä proaktiivisesti, manuaalisesti tehdä ryssäkohteiden maalittaminen. Scholz näkee tämän sotaan osallistumisena.
Tauruksen voi maalittaa myös tyhmänä risteilyohjuksena, mutta silloin se ei osaa käyttää maaston muotoja piiloutumiseen ja edistyksellistä kohteentunnistusta. Ymmärrän, ettei kallista high-tech järjestelmää, jota ei Saksallakaan ilmeisesti paljoa ole, toisaalta haluta myöskään antaa sinnepäin-räiskimiseen dumb-moodissa.
Voi olla, että Scalp/SS on sama ainakin jossain määrin, mutta se ei näytä kuitenkaan Ranskaa ja UK:ta estävän. Joka tapauksessa Tauruksen käyttö ei alla olevan (OpenAI-käännetyn) artikkelin mukaan näytä olevan wash&go -shampoota.
Mitä erikoisuuksia on saksalaisen risteilyohjuksen ohjauksessa
Massamediamme ovat jo raportoineet saksalaiseen t-online-julkaisuun viitaten, että liittokansleri Scholz esitti Saksan liittopäivien puolustusvaliokunnan erityisistunnossa uuden syyn sille, miksi Taurus-risteilyohjuksia ei anneta Ukrainalle – niiden ohjaamiseen tarvitaan erityinen supertietokone, jota Bundeswehrillä on vain yksi kappale. Hän sanoi, että vain tämä tietokonejärjestelmä voi tarjota sellaisen ohjausmuodon, joka mahdollistaa Taurus-ohjuksen etujen täyden hyödyntämisen.
Tietenkin ohjusta voidaan ohjata "yksinkertaistetun" algoritmin avulla ilman Bundeswehrille harvinaista laitteistoa, mutta silloin Taurus ei kykene tehokkaasti ylittämään vihollisen ilmatorjuntaa, esimerkiksi.
Jos tarkastellaan t-online alkuperäistä julkaisua, voimme lukea sieltä erityisesti, että tämä Bundeswehrin supertietokone "edistyksellistä" Taurus-ohjuksen ohjausta varten sijaitsee "Büchel"-lentotukikohdassa, jonne Luftwaffen F-35-koneiden pitäisi sijoittua tulevaisuudessa. Samalla "edistyksellinen" Taurus-ohjauksen vaihtoehto tunnetaan nimellä "zentrale Missionsplanung" (ZMP) ja se tulisi suorittaa saksalaisen ESG-yrityksen supertietokoneen avulla, joka vuonna 2023 yhdistyi elektroniikkavalmistaja Hensoldtin kanssa.
On kuitenkin mielenkiintoista, että on olemassa jopa profiiliartikkeli ESG toimihenkilöltä Timm Ohlhofilta, otsikolla "Zentrale Missionsplanung für die modulare Abstandswaffe TAURUS KEPD 350", joka on julkisesti saatavilla. Sen teksti, joka julkaistiin tammikuussa 2008, paljastaa kaikki Taurus-risteilyohjuksen ohjauksen ominaisuudet.
Katso liite: 103362
Ensinnäkin siinä täsmennetään, että Tauruksen "edistyksellinen" ohjaus "zentrale Missionsplanung" (ZMP) -muodossa edellyttää, että ohjus kulkee reitin kohteeseen samanaikaisesti käyttäen:
Katso liite: 103363
- Inertiaohjausjärjestelmää GPS-tuen kanssa;
- Maaston skannausta ja risteilyohjuksen todellista sijaintia käyttäen radioaltimetria (TRN);
- Kohteen kuvaa 3D-mallina, joka on upotettu ohjuksen tietokoneeseen;
- Lopuksi, infrapunahakupäätä lennon loppuvaiheessa.
Tällaisen monimutkaisen ohjausjärjestelmän etuna on se, että tarvittaessa asianmukaisesti ohjattu Taurus-ohjus voi lentää kohteeseen pelkästään tietokoneeseen tallennetun 3D-mallin perusteella ilman GPS:ää ja TRN:ää.
Superkoneen kokoonpano, joka tarvitaan "zentrale Missionsplanung" (ZMP) -ohjauksen suorittamiseen, on seuraava:
Palvelimet ja kytkimet väitetään olevan yhdistettyinä tallennusverkkoon (SAN), joka tarjoaa 1 Gbps tiedonsiirtonopeuden ja takaa 99–99 % saatavuuden. Tiedonsiirto kytkinten ja työasemien välillä tapahtuu Ethernetin kautta 100 Mbit/s nopeudella.
- Täysin redundantti palvelinklusteri, jossa on kaksi palvelinta (RAID5, noin 2,5 teratavua levytallennustilaa);
- Kaksi 24-porttista kytkintä ja kaksi LTO2-nauha-arkistoa;
- Viisi työasemaa, joissa on 23-tuumaiset TFT-näytöt.
Katso liite: 103364
Väitetään myös, että kaikki tämä laitteisto on täysin siirrettävissä ja "kaupallisesti saatavilla" (ainakin julkaisun tai tammikuun 2008 aikaan).
Lisäksi käy ilmi, että "zentrale Missionsplanung" (ZMP) -ohjelmisto koostuu osittain kaupallisesti saatavilla olevasta ohjelmistosta:
Erityisesti "sotilaalliset elementit" "zentrale Missionsplanung" (ZMP) -ohjelmistossa ovat:
- Geotietojärjestelmä GeoMedia Professional Intergraph-yritykseltä;
- Geotietojen hallintaohjelma GeoBroker@ edellä mainitulta ESGä;
- Tietokannan hallintaohjelmisto Oraclen yritykseltä;
- Varmuuskopio-ohjelmisto NetWorlter (Legato).
Katso liite: 103365
- Infrapuna GOS tietogeneraattori;
- 3D-kuvaeditori;
- Ohjausjärjestelmän kuvanlaadun tarkistusväline.
Palvelimessa käytetään Windows 2003 -käyttöjärjestelmää, käyttäjillä oli Windows 2000 -työasemat, ohjelmisto on kirjoitettu C++-kielellä, ja ohjelmistossa on 2 miljoonaa koodiriviä.
"Zentrale Missionsplanung" (ZMP) -superkone otettiin käyttöön jo vuonna 2001, ja vuonna 2004 sen toiminnallisuutta laajennettiin.
"Zentrale Missionsplanung" (ZMP) on suoritettava Bundeswehrin geoinformaatiopalvelun tietojen perusteella, uuden lentotehtävän luomiseksi on luotava "uusi projekti". Lennontehtävän suorittaminen kestää 12 tuntia.
Katso liite: 103366
Defense Express lisää tähän myös seuraavaa. Jos luotamme edellä mainittuun, vaikka se olisikin ollut ajankohtaista vain tammikuussa 2008, käy ilmi, että Saksa ei tee päätöstä antaa meille Tauruksia, koska se ei pysty luomaan toista superkonetta näiden ohjusten ohjaamiseen, mikä perustuu osittain "kaupallisesti saatavilla" oleviin teknologioihin.
Käy ilmi, että Saksan sotilas- ja poliittiset toimijat käyttävät tässä myös hieman vastaavaa käsitettä kuin "kadonneen sivilisaation teknologiat." Ja tässä on juuri se hetki, kun Saksan itsensä olisi syytä miettiä, miksi se ei anna meille "Tauruksiaan".
Ei tuo ole mikään saksan virallinen selitys vaan korkea-arvoisten luftwaffen upserien asiasta käymä vuodettu keskustelu ja siitä vedetyt johtopäätökset.Mitenköhän Etelä-Korea ja Espanja ajattelivat käyttää omia Tauruksiaan? Saksan selitys ontuu.
Ok, no, millä tiedustelulla, maalien valinnalla ja tehtävien suunnittelulla ne Ukrainan omat kaukoiskut on tehty? Esimerkkinä vaikkapa isku Murmanskiin asti. Tai toisaalta iskut länsiasein miehitetyille ukrainalaisalueille kuten Krimille.Minulla on tästä teoria joka voi olla täysin väärä:
Muistatko sen vuodon jossa saksalaiset upseerit keskustelivat tauruksista ja niiden antamisesta ukrainalle? Ääninauhalla esiintyvien sakemannien mukaan ukrainalla ei ole itsenäistä kykyä länsimaalta saatujen kaukovaikutusaseiden maalien tiedusteluun, valintaan ja tehtäväsuunnitteluun vaan siellä on ko maista upseereita auttamassa näissä. Veikkaan että syy miksi aseita ei haluta käytettävän iskemiseen Krimin ja itä- Ukrainan alueen ulkopuolelle on tuossa.
Muoks eli siis tämä:
"They also talk about the training of Ukrainian soldiers, and possible military targets for the missiles including the bridge linking the Russian mainland to Crimea and Russian ammunition depots.
The discussions included details of allies' operations, such as the fact British personnel were deployed in Ukraine and how Britain's Storm Shadow and France's Scalp missiles were deployed in the country.
One official talks about the fact Britain is already handling for France the satellite data needed for Ukraine to program the missiles.
He suggests it could do the same for Germany - preventing the country from being in any way directly involved in their deployment, which is a political red line for Berlin."
mutta se että ne siirretään muualta/muilta rintsmilta,ei auta venäjää kyllä vähääkään ehkä jopa päin vastoin.Ja kertoo myös siitä että sitä miestä ja romua ei enää olekkaan ihan entiseen malliin joka puolestaan tarkoittaa sitä että ollaan taas astetta lähempänä loppua tässä 3 päivän erikoisessa.Ryssä siirtää joukkoja niiltä rintamilta missä ei ole akuuttia tarvetta sekä koulutuksessa olevat joukot. Etelästä zapon alueelta esim. Kurskiin siirretty vähintään yksi VDV -rykmentti, todennäköisemmin useampia.
edit. en silti sano etteikö Ukraina vielä etene jonkin verran Kurskissa. Mutta joka tapauksessa tuonne on siirretty huomattavasti joukkoja sen alun rynnistyksen jälkeen.
Teoriasi lienee oikea.
Sillä Tauruksen maalitukseen tarvitaan erikoisosaamista ja tietojärjestelmä, joka on vain Saksalla. Ja ilmeisesti kaikkea Saksan hienosta sotaratsusta - rautaa, ohjelmistoja ja tietotaitoa - ei haluta sellaisenaan luovuttaa Ukrainalle/kaan. Tästä seuraa, että Saksan pitäisi Ukrainan pyynnöstä proaktiivisesti, manuaalisesti tehdä ryssäkohteiden maalittaminen. Scholz näkee tämän sotaan osallistumisena.
Tauruksen voi maalittaa myös tyhmänä risteilyohjuksena, mutta silloin se ei osaa käyttää maaston muotoja piiloutumiseen ja edistyksellistä kohteentunnistusta. Ymmärrän, ettei kallista high-tech järjestelmää, jota ei Saksallakaan ilmeisesti paljoa ole, toisaalta haluta myöskään antaa sinnepäin-räiskimiseen dumb-moodissa.
Voi olla, että Scalp/SS on sama ainakin jossain määrin, mutta se ei näytä kuitenkaan Ranskaa ja UK:ta estävän. Joka tapauksessa Tauruksen käyttö ei alla olevan (OpenAI-käännetyn) artikkelin mukaan näytä olevan wash&go -shampoota.
Mitä erikoisuuksia on saksalaisen risteilyohjuksen ohjauksessa
Massamediamme ovat jo raportoineet saksalaiseen t-online-julkaisuun viitaten, että liittokansleri Scholz esitti Saksan liittopäivien puolustusvaliokunnan erityisistunnossa uuden syyn sille, miksi Taurus-risteilyohjuksia ei anneta Ukrainalle – niiden ohjaamiseen tarvitaan erityinen supertietokone, jota Bundeswehrillä on vain yksi kappale. Hän sanoi, että vain tämä tietokonejärjestelmä voi tarjota sellaisen ohjausmuodon, joka mahdollistaa Taurus-ohjuksen etujen täyden hyödyntämisen.
Tietenkin ohjusta voidaan ohjata "yksinkertaistetun" algoritmin avulla ilman Bundeswehrille harvinaista laitteistoa, mutta silloin Taurus ei kykene tehokkaasti ylittämään vihollisen ilmatorjuntaa, esimerkiksi.
Jos tarkastellaan t-online alkuperäistä julkaisua, voimme lukea sieltä erityisesti, että tämä Bundeswehrin supertietokone "edistyksellistä" Taurus-ohjuksen ohjausta varten sijaitsee "Büchel"-lentotukikohdassa, jonne Luftwaffen F-35-koneiden pitäisi sijoittua tulevaisuudessa. Samalla "edistyksellinen" Taurus-ohjauksen vaihtoehto tunnetaan nimellä "zentrale Missionsplanung" (ZMP) ja se tulisi suorittaa saksalaisen ESG-yrityksen supertietokoneen avulla, joka vuonna 2023 yhdistyi elektroniikkavalmistaja Hensoldtin kanssa.
On kuitenkin mielenkiintoista, että on olemassa jopa profiiliartikkeli ESG toimihenkilöltä Timm Ohlhofilta, otsikolla "Zentrale Missionsplanung für die modulare Abstandswaffe TAURUS KEPD 350", joka on julkisesti saatavilla. Sen teksti, joka julkaistiin tammikuussa 2008, paljastaa kaikki Taurus-risteilyohjuksen ohjauksen ominaisuudet.
Katso liite: 103362
Ensinnäkin siinä täsmennetään, että Tauruksen "edistyksellinen" ohjaus "zentrale Missionsplanung" (ZMP) -muodossa edellyttää, että ohjus kulkee reitin kohteeseen samanaikaisesti käyttäen:
Katso liite: 103363
- Inertiaohjausjärjestelmää GPS-tuen kanssa;
- Maaston skannausta ja risteilyohjuksen todellista sijaintia käyttäen radioaltimetria (TRN);
- Kohteen kuvaa 3D-mallina, joka on upotettu ohjuksen tietokoneeseen;
- Lopuksi, infrapunahakupäätä lennon loppuvaiheessa.
Tällaisen monimutkaisen ohjausjärjestelmän etuna on se, että tarvittaessa asianmukaisesti ohjattu Taurus-ohjus voi lentää kohteeseen pelkästään tietokoneeseen tallennetun 3D-mallin perusteella ilman GPS:ää ja TRN:ää.
Superkoneen kokoonpano, joka tarvitaan "zentrale Missionsplanung" (ZMP) -ohjauksen suorittamiseen, on seuraava:
Palvelimet ja kytkimet väitetään olevan yhdistettyinä tallennusverkkoon (SAN), joka tarjoaa 1 Gbps tiedonsiirtonopeuden ja takaa 99–99 % saatavuuden. Tiedonsiirto kytkinten ja työasemien välillä tapahtuu Ethernetin kautta 100 Mbit/s nopeudella.
- Täysin redundantti palvelinklusteri, jossa on kaksi palvelinta (RAID5, noin 2,5 teratavua levytallennustilaa);
- Kaksi 24-porttista kytkintä ja kaksi LTO2-nauha-arkistoa;
- Viisi työasemaa, joissa on 23-tuumaiset TFT-näytöt.
Katso liite: 103364
Väitetään myös, että kaikki tämä laitteisto on täysin siirrettävissä ja "kaupallisesti saatavilla" (ainakin julkaisun tai tammikuun 2008 aikaan).
Lisäksi käy ilmi, että "zentrale Missionsplanung" (ZMP) -ohjelmisto koostuu osittain kaupallisesti saatavilla olevasta ohjelmistosta:
Erityisesti "sotilaalliset elementit" "zentrale Missionsplanung" (ZMP) -ohjelmistossa ovat:
- Geotietojärjestelmä GeoMedia Professional Intergraph-yritykseltä;
- Geotietojen hallintaohjelma GeoBroker@ edellä mainitulta ESGä;
- Tietokannan hallintaohjelmisto Oraclen yritykseltä;
- Varmuuskopio-ohjelmisto NetWorlter (Legato).
Katso liite: 103365
- Infrapuna GOS tietogeneraattori;
- 3D-kuvaeditori;
- Ohjausjärjestelmän kuvanlaadun tarkistusväline.
Palvelimessa käytetään Windows 2003 -käyttöjärjestelmää, käyttäjillä oli Windows 2000 -työasemat, ohjelmisto on kirjoitettu C++-kielellä, ja ohjelmistossa on 2 miljoonaa koodiriviä.
"Zentrale Missionsplanung" (ZMP) -superkone otettiin käyttöön jo vuonna 2001, ja vuonna 2004 sen toiminnallisuutta laajennettiin.
"Zentrale Missionsplanung" (ZMP) on suoritettava Bundeswehrin geoinformaatiopalvelun tietojen perusteella, uuden lentotehtävän luomiseksi on luotava "uusi projekti". Lennontehtävän suorittaminen kestää 12 tuntia.
Katso liite: 103366
Defense Express lisää tähän myös seuraavaa. Jos luotamme edellä mainittuun, vaikka se olisikin ollut ajankohtaista vain tammikuussa 2008, käy ilmi, että Saksa ei tee päätöstä antaa meille Tauruksia, koska se ei pysty luomaan toista superkonetta näiden ohjusten ohjaamiseen, mikä perustuu osittain "kaupallisesti saatavilla" oleviin teknologioihin.
Käy ilmi, että Saksan sotilas- ja poliittiset toimijat käyttävät tässä myös hieman vastaavaa käsitettä kuin "kadonneen sivilisaation teknologiat." Ja tässä on juuri se hetki, kun Saksan itsensä olisi syytä miettiä, miksi se ei anna meille "Tauruksiaan".
Tai sitten tämä on juuri se, mihin Ukraina pyrkii.
- Ihan just rintama murtuu.
- Ammukset ja sotilaat ovat ihan justiinsa loppu.
- Juu, ei kannata viedä joukkoa Kursikiin, tai varsinkaan tuonne etelään. Tänne vaan kaikki liikenevä kalusto ja sotilaan.
- Ihan kiva olisi, jos toisitte joukkoja myös sieltä Krimiltä tänne.
- Että laivoja ei saada tänne? No höh…
- Entä pari kolme S-400:sta tai sitten se uusi S-500? Tilaa olisi.
- Entä Armata? Nyt vaan kaikki tänne, niillä kyllä se läpimurto saadaan aikaiseksi.
- Ja tänne kannattaa keskittää kaikki huolto ja reservit. Ihan just on tulossa läpimurto. Gerasimov on luvannut näin.
- Tänne myös viimeiset rynnäkkökoneet ja muut. Ei täällä mitään F-16 tai patriootteja ole. Pari veivi sergeitä vaan…
Mutta joo, aika näyttää.
jos se nyt jo joutuu rahtaamaan porukkaa toisilta rintamilta ja käyttämään asevelvollisia nii miksei se heti heitä sitä muutamassa kuukaudessa mobilisoitua 50k mobikkia sinne kurskiin? ehkä siksi että sitä 50k mobikkia ei ole heittää sinne..Niillä voimilla joilla nyt valloittaa koko Donetskia itselleen? Tai vaikka muutaman kuukauden aikana ensi talvella mobilisoimillaan 50 000 mobikin joukoilla. Ei ryssää tai Kremliä kiinnosta hevon paskaa tapahtuuko se valtaus viikon päästä, talvella vai ensi keväänä.
Olen suoraan sanottuna melko huolestunut siitä, miten tämän sodan kehittyminen nähdää monissa poliitikkojen puheissa, lehdissä ja täällä mp.netissä. Tällä tavalla ja vauhdilla ryssä saavuttaa tavoitteensa. Liittää itseensä alueet, joilla on todella suuri taloudellinen ja sotilaallinen merkitys.
Jotain pitänee muuttaa, jos tuota lopputilaa aktiiiviselle taisteluvaiheelle ei toivota.
Jos poisluetaan hävittäjät, on aika ihmeellistä että nykypäivänä ei ole automatisoitu vaikkapa Tauruksen taustasysteemiä tasolle, jossa kohde, + halutut toiminnot -->paina nappia. Epäilen että taas on pudottu kelkasta, systeemi on hieno , hyvä, kehitetty alunperin 90-luvulla. Ei ole tuotu järjestelmää nykyaikaan ainakaan täysin. Budjettia ei varmaankaan ole ollut. Voi olla ettei niitä systeemeitä ole toinitettavaksi, vanha tekninen speksi, osat vaikeasti saatavilla, eikä rakentajaa. Olemassa olevia ei todellakaan luovuteta.Ei tuo ole mikään saksan virallinen selitys vaan korkea-arvoisten luftwaffen upserien asiasta käymä vuodettu keskustelu ja siitä vedetyt johtopäätökset.
Jos joku ostaa noita tauruksia niin varmasti saa myös kyvyn käyttää niitä itsenäisesti. Ongelmaksi varmaan tässä kontekstissa muodostuu se että sensitiivistä teknologiaa/osaamista ei välttämättä haluta luovuttaa ukrainalle ja vaikka haluttaisiinkin niin järjestelmien käyttöönotto voi viedä aikaa, jopa vuosia.
Ne twiitit mitä Syrskyin esityksestä näin niin niissä puhuttiin vain, että Kurskiin on siirretty 30k ryssää, mutta ei mainittu että ne olisi edit pelkästään itärintamalta vaan ehkäpä pikemminkin vähän joka puolelta. Varmaan idästäkin lähti jotain (ainakin Chasiv Yarista on puhuttu). Saa korjata jos olen väärässä.Tässä uusintana ketjun aikasemmista viesteistä: Zelensky sanoi, että Ukraina siirtää joukkoja paikkaamaan Pokrovskia, sekä Syrskyi sanoi, että ryssä siirti 30 000 itärintamalta paikkaamaan Kurskia. Eli se ei pidä paikkansa etteikö se olisi onnistunut jossain määrin.
Tietysti Pokrovskin tilanne on vakava, Kofman vastikään sanoi, että Ukrainan tekemää Kurskin hyökkäystä pystyy arvioimaan vasta myöhemmin, jos ryssä etenee itä-ukrainassa niin Kurskin pyristys ei välttämättä ollut hyödyllinen, koska Ukraina siirti sinne merkittävästi joukkoja jotka on nyt kiinni.
Jos poisluetaan hävittäjät, on aika ihmeellistä että nykypäivänä ei ole automatisoitu vaikkapa Tauruksen taustasysteemiä tasolle, jossa kohde, + halutut toiminnot -->paina nappia. Epäilen että taas on pudottu kelkasta, systeemi on hieno , hyvä, kehitetty alunperin 90-luvulla. Ei ole tuotu järjestelmää nykyaikaan ainakaan täysin. Budjettia ei varmaankaan ole ollut. Voi olla ettei niitä systeemeitä ole toinitettavaksi, vanha tekninen speksi, osat vaikeasti saatavilla, eikä rakentajaa. Olemassa olevia ei todellakaan luovuteta.
Minkälainen on Ukrainan himoitsema Taurus-risteilyohjus? - Reserviläinen
Taurus KEPD 350 -risteilyohjuksen kaksivaiheinen räjähdelataus tekee ohjuksesta äärimmäisen läpäisykykyisen.reservilainen.fi