“Pidin erillisen kokouksen, jossa määritettiin sotilaslääketieteen ongelmakohdat ja käsiteltiin niiden ratkaisuvaihtoehtoja.
Yhtenä ensisijaisista vaatimuksista on parantaa kenttälääketieteen tilaa, erityisesti lääkintäevakuointia etulinjalta. Nykyisen sodankäynnin olosuhteissa tähän on käytettävä myös miehittämättömiä järjestelmiä.
Kuulin Ukrainan asevoimien lääkintäjoukkojen komentajan sekä eri aselajien ja joukkojen lääkintäpalvelujen johtajien raportit.
Lääkintäpalvelujen nykyinen henkilöstötilanne mahdollistaa tehtävien suorittamisen. Kuitenkin tukikohdissa on pulaa lääkintähenkilöstöstä. Erityisesti alemman tason lääkintähenkilöstö, eli taistelulääkärit, tarvitsee merkittävää vahvistusta.
Tämän henkilöstöongelman ratkaisemiseksi olen määrännyt, että toukokuusta alkaen 2 % BZVP:n (peruskoulutuksen) valmistuneista osoitetaan taistelulääkärikoulutukseen. Tämä ei kuitenkaan riitä, joten etsimme tehokkaita ratkaisuja ja tarkastelemme lääkintäyksiköiden ja -laitosten komentajien ehdotuksia tilanteen korjaamiseksi.
Analysoimme myös Ukrainan asevoimien lääkintäjoukkojen esikunnan sotilaslääketieteen koordinointia ja koulutusta koskevan toiminnan tuloksia sekä armeijakuntien lääkintäbataljoonien muodostamisen tilannetta.
Kehotin sotilaslääkäreitä avoimeen keskusteluun olemassa olevista ongelmista ja tarpeista. Työtä lääkintäpalvelujen toimintakyvyn kehittämiseksi on tehostettava.
Teemme työtä voiton eteen.
Kunnia Ukrainalle!”
– Ukrainan asevoimien ylipäällikkö, kenraali Oleksandr Syrskyj